ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 398 442
  • 5 744
  •   1
Отговори
# 75
Днес установих, че не мога да ЧЕТА, в раздел "Семейни отношения", ако не съм се логнала

Моля, проверете сега.

Проверих. Благодаря. Вече мога да чета и като гост.

# 76
Благодаря за отговора, Mamma, ценя го и наистина е важен за мен.

Цитат
Мултиакаунтингът е недопустим спрямо правилата.
Когато има данни и доказателства за мултиакаунтинг, то се налагат ограничения върху ползването на профилите.

Това го знаем, но как ще убедите потребителите като мен, които смятат, че мултиакаунтингът се шири безпроблемно?

Цитат
Не смятам, че можем да наложим ограничение тип "ще пишете до 5 публикации на ден в тема"

И аз не съм за ограничения, но нали разбирате, че всеки ден по 30-40 поста, не носят нова информация, звучат по-скоро като мантра и промиване на съзнанието, направо си е психически тормоз.

Цитат
Комуникацията, общуването, отношенията са двупосочни процеси. Въпреки това смятам, че всички модератори и администратори в много случаи проявяват даже много повече от необходимото търпение и толерантност. Моля, цитирайте точно обида, отнесена към Вас.

Съгласна съм, че модераторите и администраторите в много случаи проявяват търпение и толерантност. Сигурна съм, че работата им е свързна с голямо напрежение и неприятности. В никакъв случай не я подценявам. Само констатирам, че тонът на tatti често е остър и арогантен. Цитирам негови реплики от ЛС и публикации:

Силно ще Ви замоля да престанете да флудвате модераторите с безумни оплаквания, съждения и необосновани обвинения за други потребители. Виждам огромното Ви желание да  правите напук, но просто няма да Ви се получи. Всичко си има някакви граници.
Моля, спестете ми отговора си.
Благодаря.

Форумът не е детска градина и ако няма нормален начин да го разберете, прочетете отново правилата.

Не държа да се съгласяване, а просто да не се оливате.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=742068.msg26374519#msg26374519
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=730831.msg25780659#msg25780659
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=713619.msg24850701#msg24850701

Държа да отбележа, че не всички предупреждения са отправяни към мен, не съм толкова голям нарушител.
За съжаление, не съм запазвала всички ЛС, не съм подозирала, че ще ми потрябват за доказателства. Тонът на tatti не е тайна за никого.

Цитат
Това не приемам за вярно. Търсенето на потребители през глобалната търсачка горе в лентата е достъпно за всички логнати потребители

Така беше по време на моето наказание. Може да е било временно, няма да споря.

Благодаря за предложенията ми, които приемате. Благодаря, че допуснахте тази дискусия да се състои. Валентина

# 77
За жалост не мога да не отбележа, че темата за Енгин Акюрек и потребителите в нея са най-проблемната тема и група в сайта. Самата аз нееднократно съм била на границата да закрия темата, защото явно там нормална комуникация и отношение между потребителите не могат да виреят. И не, не става въпрос за единични потребители и не е въпрос на модерация. От 11 години стопанисваме и модерираме форумите и мога да Ви уверя, че такава "детска градина" не е имало. Съжалявам, но не мога да приема поведението в темата и поведението на потребителите за адекватно и нормално (нямам предвид Вас, а темата като цяло).

Само за информация:
- от 1 септември до днес има 480 доклада за тази тема (от общо 3200 за целия форум, в който има половин милион други теми). Само за вчера докладите за тази тема са 18!
- няма други по-несъстоятелни доклади
- над 99.9% от докладите са абсолютно безпочвени (тип "моля намесете се, тази принизява таланта на актьора", "моля изтрийте я - тази не харесва актьора), докладват се като "обидни" и "вулгарни" публикации, съдържащи просто различно мнение, но в никакъв случай изказани грубо или обидно, даже и публикации, които просто са умерени, а не пълни с хвалебствия. (само за пример - искаше се с над 10 доклада банове за потребители, които не бяха съгласни, че този актьор е по-талантлив от Марлон Брандо, Жерар Филип, Джереми Айрънс, но смятат, че има същата класа)... простете...

Не може да ме убедите, че модерацията куца само и единствено в тази тема. Съжалявам, но не мога да го приема като убедителен довод, на база всички останали теми, потребители и модерацията като цяло.
Не модерацията и не модераторите са причина за темата, начина и на развитие и отношението в нея.
Съжалявам, че ще го напиша, не би трябвало, но... ако зависеше от мен само, тази тема отдавна щеше да е закрита. Именно човекът, когото обвинявате в грубост, е причина тя все още да съществува. Няма друг модератор, който да иска и да модерира тази тема. Включително и аз. Макар да смятам, че не си заслужава и определено да нямаме никакви познания/пристрастия към този жанр, Tatti продължава да отделя прекалено много време за модерация на тази тема. А когато се изчерпат всички нормални начини за комуникация, се стига и до опити за влизане в тона (това по отношение на първия посочен линк).
В двата посочени линка по-долу също не виждам абсолютно нищо обидно, а ясни предупреждения по отношение на публикациите в темата.

# 78
  • Варна
Влязох от любопитство в един от линковете-че той Tatti даже в стихотворна форма е написал едното предупреждение! Laughing

ValentinaP, не е ли липса на възпитание да изнасяш на показ личните си съобщения?
Явно думата "оливане" е често използвана от Tatti в предупредителните съобщения! Simple Smile

# 79
Mamma, отново благодаря за разясненията.

Сигурна съм, че ще решите проблема. Благодаря ви и приятна вечер, Валентина

# 80
  • София
...
- над 99.9% от докладите са абсолютно безпочвени (тип "моля намесете се, тази принизява таланта на актьора", "моля изтрийте я - тази не харесва актьора), докладват се като "обидни" и "вулгарни" публикации, съдържащи просто различно мнение, но в никакъв случай изказани грубо или обидно, даже и публикации, които просто са умерени, а не пълни с хвалебствия. (само за пример - искаше се с над 10 доклада банове за потребители, които не бяха съгласни, че този актьор е по-талантлив от Марлон Брандо, Жерар Филип, Джереми Айрънс, но смятат, че има същата класа)... простете...
...
newsm09 rotfImbo doh
Съжалявам за офтопика, но... Ох, с глас се смея.

# 81
Мамма, а аз искам да попитам, понеже видях "безпочвени доклади". Има ли начин да се наложи ограничение на потребител, ако мненията му държат твърда тенденция към заяждане?

# 82
Моля някоя от потребителките на които при влизане им се налага да вкарват по няколко пъти кода, да се опитат да влязат отново като напишат име, парола и си променят минутите /тоест да попълнят всички полета без това за код/. Можете ли да влезете по тоя начин, защото аз мога и се чудя дали е само при мен?

# 83
При мен проблемът не се е появявал от 3-4 дни и мислех, че са го оправили.
Когато ми искаше код не можех да променям минутите, а и не ме пускаше без да са попълнени всички полета, пробвала съм.  Rolling Eyes

# 84
Може ли като цитирам да не ми излиза да пиша в "Бърз отговор" , а както си е нормалното , с емотиконки?

# 85
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Направи ми впечатление нещо от един от цитираните постове на Татти:

Не можете да нарушавате правилата на форума.
Не можете да коментирате извънфорумните си сплетни.
Не можете да си организирате тук битки с други форумни и извънфорумни групи.
Не може да се обиждате и да блъскате темата с оффтопици.

Щом не може, тогава защо аз лично мога да изброя поне 4-5 теми, съществуващи на този принцип вече много издания, и не забелязвам някой модератор да се трогва? Интересно ми е на какъв признак се определят кое е битка и кое не, кое минава за сплетни, кое е офтопик....

# 86
Здравейте не съм сигурна дали въпросът ми е за тук, но от известно време започнах да чета форума от Kindel-а си, и последния път когато се логвах получих следното съобщение: Съжалявам Гост достъпът до този форум ти е забранен. Spam. И в момента не мога да отворя нищо от форума на това устройство. Бихте ли ми обяснили какъв е проблема и какво да направя за да се разблокирам. Благодаря ви.

# 87
Може ли като цитирам да не ми излиза да пиша в "Бърз отговор" , а както си е нормалното , с емотиконки?

Къде се случва това? При натискане на бутон Цитат се отваря стандартното поле за писане.

Щом не може, тогава защо аз лично мога да изброя поне 4-5 теми, съществуващи на този принцип вече много издания, и не забелязвам някой модератор да се трогва? Интересно ми е на какъв признак се определят кое е битка и кое не, кое минава за сплетни, кое е офтопик....

Доклади имало ли е за тези теми?
Има доста голяма зависимост каква е темата. За някои теми (седмични, спамо-чат и т.н.) всичко е офф-топик, например. Има теми с точно определена тема за дискусия и публикации със 100 кафета и "Добро утро" не са желателни, но в отчетните теми подобни постинги са допустими.
Има и голямо значение дали става въпрос за пренасяне на външни конфликти, дали са локални "битки" или са спорове по дадената тема, пък било то и разгорещени.

Здравейте не съм сигурна дали въпросът ми е за тук, но от известно време започнах да чета форума от Kindel-а си, и последния път когато се логвах получих следното съобщение: Съжалявам Гост достъпът до този форум ти е забранен. Spam. И в момента не мога да отворя нищо от форума на това устройство. Бихте ли ми обяснили какъв е проблема и какво да направя за да се разблокирам. Благодаря ви.

Пишете ми на мейла (mamma at bg-mamma.com) като в писмото укажете потребителското си име.

# 88
При натискане на бутона "Цитат" при мен ми го поставя в полето за "Бърз отговор" Peace Аз обикновено от там го копирам и си го пействам в нормалното поле за отговор Simple Smile 

# 89
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Доколкото ми е известно, е докладвано, да. Мисълта ми обаче е друга- не смятам, че модераторът като външно лице в подобни конфликти може да разбере те дали имат история. А и дори когато е видно, в повечето случаи нищо не се прави.

Общи условия

Активация на акаунт