ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 398 562
  • 5 744
  •   1
Отговори
# 90
При натискане на бутона "Цитат" при мен ми го поставя в полето за "Бърз отговор" Peace Аз обикновено от там го копирам и си го пействам в нормалното поле за отговор Simple Smile 

Защото в профила Ви е указано ползване на Бърз отговор по подразбиране.
Влезте в профила си. От лявата колона изберете Настройки изглед и подредба.
От страницата, която ще се зареди, в долната част, от падащия списък
Използвай бърз отговор в темите:
изберете Показвай, изключен по подразбиране или Не показвай (ако въобще не използвате Бърз отговор).
Потвърдете промените чрез натискане на бутона Промени профила.

Доколкото ми е известно, е докладвано, да. Мисълта ми обаче е друга- не смятам, че модераторът като външно лице в подобни конфликти може да разбере те дали имат история. А и дори когато е видно, в повечето случаи нищо не се прави.

Ако е имало доклади, то те са прегледани. Не съм сигурна, че разбирам въпроса и тезата.
Когато има конфликти на лична основа (персонални обиди и квалификации), то те нямат място в темите, независимо какъв им е произхода. Също така оправданието "той/тя започна пръв" не е валиден аргумент и не предоставя опека. Също така факта, че някой е докладвал нещо, не значи автоматично, че модераторът е длъжен да предприеме действия спрямо исканията, нито пък означава, че докладващият е "имунизиран" и няма да бъде санкциониран, ако има повод. Често се е случвало именно докладващият да е нарушителят на правилата и именно той да бъде санкциониран.

# 91
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Тезата ми, Мамма, я изказвате перфектно- невинаги този, който се  е оплакал, е невинен. Но и не винаги този, който модераторът смята за виновен, е такъв. В подобни конфликти с история (форумна и извънфорумна) според мен е много трудно да се отсъди в контекста на единичен скандал. Затова и ми направи впечатление постът на Татти- прозвуча ми идеалистично.

# 92
Не сме Богове... лично аз съм допускала грешки и съм се извинявала, поемайки отговорността си.
Който не работи, не греши.
От друга страна често се налага да взимаме решения и против собствените си виждания и интереси, ясно съзнавайки обаче, че правилата и/или правото е нечие друго.
Налага се и да взимаме решения и на база моментни "разпри" - нелогично и некоректно би било да се налагат наказания за предишни "провинения".
Случвало се е и да "изчакваме" дълго време, за да сме абсолютно сигурни, аргументирани и да имаме със сигурност доказателство и право да наложим рестрикция.
А относно това, че е звучи идеалистично... колкото и да ни се иска (не само на нас, но и смятам е валидно за всеки човек) - не можем да бъдем 100% перфектни и идеални, хора сме все пак, но не смятам, че трябва да се отказваме и да не се стремим да бъдем такива. А ако не се стараем да вършим това, което трябва, максимално добре... то по-добре нищо да не правим. Поне личните ми принципи са такива, не само за форума. А отнесено към форума, изключително рядко (единични случаи са били при големи скандали, изискващи бърза намеса) ми се случва да "измодерирам" дадена тема без да съм вникнала в същността и и да прегледам мненията, така че да мога да взема максимално добро решение. Ако просто се реагира на сигнал и се трие докладваното, то модератори не са нужни, това може да се направи и автоматично "доклад-триене"... Така че в такива случаи, ако нямам време и възможност в момента например, да отделя достатъчно внимание, то бих предпочела да оставя модерацията на по-свободен модератор или да забавя модерацията с известно време, но да съм сигурна в преценката и действията си.

# 93
Благодаря, Мамма. Аз знам как се маха бързия отговор, но в някои случаи той ми е много по-полезен, когато искам да напиша нещо кратко и набързо Simple Smile Но в случаите с цитати, по-дълги отговори и емотикони е по-сложно. Аз лично не се оплаквам, копирам си цитата и си го слагам в другото поле. Просто уточних на въпроса:

Може ли като цитирам да не ми излиза да пиша в "Бърз отговор" , а както си е нормалното , с емотиконки?

Къде се случва това? При натискане на бутон Цитат се отваря стандартното поле за писане.

Иначе отново благодаря за разяснението, потребителката може би ще се възползва от него   Peace

# 94
Ако настройката за Бърз отговор се зададе "Показвай, изключен по подразбиране", то под темата има линк Бърз отговор и на място се отваря полето за писане на текст (без да се презарежда страницата или да се отваря нова страница), просто не е отворено полето.
В този случай при натискане на Цитат ще се отвори нов прозорец с цялото поле и екстри за писане на мнение - емотикони, форматиране на текст и т.н.

# 95
Ааа на това не бях обърнала внимание, извинявай!   bouquet Така го направих и аз сега...  Благодаря Hug

# 96
Ааа на това не бях обърнала внимание, извинявай!   bouquet Така го направих и аз сега...  Благодаря Hug
Даа, и аз си го направих . Мерси  Simple Smile

# 97
Аз днес се натъкнах на този феномен в БГ маммата - 3 цели страници и половина -  само с мнения на един и същи потребител . И  НАЙ - ВАЖНОТО - ТОЙ, СЪЩИЯТ ПОТРЕБИТЕЛ претендира за многото постове. Справка  пост 1990 - при необходимост  ще посоча и реда.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=704933.30

Направо съм изумена #Crazy #Crazy #Crazy

Ако някой нормален човек ми го обясни -поне малко ще дойда в час?????

От няколко дена - дето се вика съм в този форум , но наистина се сбърках тотално от комплексари, които наистина може , би в реала не могат да си надвият на ината и тук се изявяват! #Crazy #Crazy Rolling Eyes Shocked #Crazy #Crazy

А, имам и въпрос  - какво е  ОФ ТОПИК?????

Последна редакция: вт, 07 яну 2014, 06:12 от PaulaSS

# 98
Напоследък редовно ми се случва, когато натисна Виж новото и ми показва мнения, които вече съм чела, поне 3-4 преди новото. Не се случва на всички теми, но понякога е дразнещо  Peace Има ли начин да се направи нещо, за да не се получава така?

# 99
...
...

Темата е от миналата година и не мога да го твърдя със сигурност за конкретния случай, но понякога може да се получи натрупване на мнения на един потребител, в случай, че между тях е имало други публикации, които за изтрити.
Иначе системата предлага възможност за редактиране на постинг и ако няма диалог, а допълване, то се препоръчва редактиране на вече направената публикация, а не пускане на нова.

А, имам и въпрос  - какво е  ОФ ТОПИК?????

Буквално значи "извън темата".

Напоследък редовно ми се случва, когато натисна Виж новото и ми показва мнения, които вече съм чела, поне 3-4 преди новото. Не се случва на всички теми, но понякога е дразнещо  Peace Има ли начин да се направи нещо, за да не се получава така?

Получава се така, когато има добавени външни изображения в публикациите и подписите над това мнение, към което се отваря страницата. Страницата се отваря на правилното място, но тъй като изображенията над него в другите публикации са външни, зареждат се от други сървъри, то се зареждат по-бавно, след като текстът вече е зареден и "избутват" съдържанието надолу. Колкото повече и по-големи публикации има над мнението, което отваряте, толкова по-надолу бива избутано.

# 100
...
...

Темата е от миналата година и не мога да го твърдя със сигурност за конкретния случай, но понякога може да се получи натрупване на мнения на един потребител, в случай, че между тях е имало други публикации, които за изтрити.
Иначе системата предлага възможност за редактиране на постинг и ако няма диалог, а допълване, то се препоръчва редактиране на вече направената публикация, а не пускане на нова.

изтрити публикации на други мнения между тези които стоят - НА ТРИ СТРАНИЦИ И ПОЛОВИНА?????

# 101
  • София !
Има ли начин , да разбера , два профила , дали са на един и същ човек  newsm78

# 102
Благодаря за отговора!
...
...

изтрити публикации на други мнения между тези които стоят - НА ТРИ СТРАНИЦИ И ПОЛОВИНА?????

Погледнах темата, ами те постовете са пускани през 2-3 минути, едва ли е имало други  Peace

# 103
bunny : ), не.
Но, ако имате подозрения за мултиакаунтинг, можете да уведомите някой от нас /модератори или администратори/ на ЛС или чрез функцията "Информирай модератор".

# 104

От няколко дена - дето се вика съм в този форум , но наистина се сбърках тотално от комплексари, които наистина може , би в реала не могат да си надвият на ината и тук се изявяват! #Crazy #Crazy Rolling Eyes Shocked #Crazy #Crazy

А, ако някой не може да обясни, значи ли, че е ненормален ???
Аз пък не мога да си обясня, що за квалификации си позволявате ?!
 Като потребител, дето е от няколко дни във форума, много бързо се ориентирате, гледам ? Thinking

Mamma, аз ви благодаря за честното споделено мнение и затова, че дадохте отговор на много въпроси, които по една или друга причина битуват във форума, но никой не смее да зададе .
За мен, проблемът с мултиакаунтинга, е наистина доста сериозен и ще съм благодарна, ако успее да се реши .  Peace

Общи условия

Активация на акаунт