Празниците продължават, ЯНУАРЧЕТАТА на 2 годинки стават! (46)

• 30 690
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • sofia
Емили, мила, не чети глупости- всичко е вредно!
Ирен беше злояда и витамини не помагаха. Чувала съм, че Апетон-а вършел работа.

Знаеш ли, Ирен е дете, което няма любима храна, не обича шоколад, чипс и тн. Яде салати. Не познавам друго такова дете- не я ограничавам, тя не ги харесва.

# 151
Аз витамини не давам, и на каката не съм давала.
Емили, за яденето не се шашкай, знам, че имат периоди на "развитие" и когато приключи съответния период намаляват яденето, защото в момента нямат нужда от толкова енергия. После започват пак да си хапват както сме свикнали  Grinning  Кали вече мина през такъв период и се бях ошашкала, но после се сетих и след няколко дни Кали си възстанови апетита.

Дребната много говори, за себе си говори като за Кали, Калина, Калиноо, последното не знам от къде го е чула, като ние в къщи никога те сме и казвали така, все - Кали, Калина, Калинка, даже кака й когато и е ядосана, не и вика така  newsm78

# 152
Люба, браво на детето, аз пък напоследък редовно изнасям лекции за здравословното хранене, даже съм решила хранителната пирамида да лепна на хладилника  Crazy мартин само шоколад, пици и сокове си купува в у-ще. вечер не яде почти, дори вода не пие, в чудо съм се видяла с него.

емили, не му се притеснявай на сами, нали не беше здравичък, щом се оправи напълно, ще му дойде апетита  Hug аз витамини давам, купихме ги преди да тръгне на ясла, казват се флорадикс киндервитал, съдържат уж плодове, билки, малц и витамини.

рал, само кръв пуснахме, без урина и не знам къде точно е проблема, само се надявам да сме улучили аб

мамо зайче, много странно това с калинката, то си е за ядосване  Hug

Честит рожден ден на Емилия и Анчи Манчи! Да са ви живи и здрави дечицата, мили мами и да растат много щастливи!   bouquet

# 153
Честит рожден ден на Емилия, и на Калин и Стаско (със закъснение). Да са живи, здрави и късметлии!

Емили, аз гледам да не чета такива работи. Люба е права, че всичко вредно  Hug

Моят племенник е на 7 години. Вчера цял ден ММ му обещава, че ще си играе само с него ако на едно хранене изяде повече от Дария. Е не успя  Laughing Предлагам на брат ми да си ги разменим, да си почине от неядящо дете и да види как е с неспящо  Simple Smile

# 154
Зайче,Вал,да са ви здрави,умни,палави и все така слънчеви момчетата!
Честит рожден ден на Еми!Здраве и усмивки!
Еми,и аз витамини не давам.Ако решиш да купуваш някакви,моля те,сподели!Мноооого ви прегръщам!
Елч,радвам се,че всичко е ок при вас/в което си бях сигурна/ Hug
Зайчеее,и аз бих запалила в такава ситуация. Hug

# 155
  • Пазарджик
Честит рожден ден на Емилия и Ан-Мари,много здраве и усмивки им желая!

Честит празник и на вас мамита Hug

Емили аз давам и на двете Мултисаностол
Елч радвам се,че се успокои.Разказвала съм за Таня как не искаше да говори много и като влезнах в болница за 4 дена беше проговорила.Няма да забравя когато прибирайки се от болницата ,отварям дворната врата,а тя на стълбите и  аз и казвам"Какво правиш маме",като очаквах от нея усмивка или най много да ми кажа "мамо",но тя ми отговори "слизам по стълбите"съвсем ясно и точно,при което аз щях да падна.

Цитат
Моят племенник е на 7 години. Вчера цял ден ММ му обещава, че ще си играе само с него ако на едно хранене изяде повече от Дария. Е не успя  Laughing Предлагам на брат ми да си ги разменим, да си почине от неядящо дете и да види как е с неспящо
Дейзи това май е от набора /с не спането ooooh!/

# 156
Цитат
Моят племенник е на 7 години. Вчера цял ден ММ му обещава, че ще си играе само с него ако на едно хранене изяде повече от Дария. Е не успя  Laughing Предлагам на брат ми да си ги разменим, да си почине от неядящо дете и да види как е с неспящо
Дейзи това май е от набора /с не спането ooooh!/

Ааааа, не съм съгласна  Mr. Green  Моето диване си спи и то по много

# 157
 Hug Благодаря ви мили, че се отзовахте на питането ми.
Ще му взема нещо от тези, които споделихте, само ще помисля кое.

Люба, Дейзи прави сте за четенето в интернет, аз мога да психясам. Mr. Green

Лека нощ, че утре съм на работа! Спокойна нощ на всички!

# 158
Привет мамита Hug

И аз утре на работа Tired Та затова набързо Crazy

Честит 2-ри Рожден Ден на Емилия и Ан-Мари! Бъдете  здрави и винаги усмихнати! Весел празник!!! newsm51 bdbaloni

И Буба напоследък е от неспящите Tired Имам чувството, че е откакто тръгнах на робата ooooh! По цял ден в службата се прозявам,вече чак ми става неудобно от колегите ooooh! Растът й кътници,кисела е ,мрънкаща... нервна,абе ужас Whistling Айде да излизат вече,че... Crazy

Емили - аз витамини на малката не давам,ама и тя засега си е в къщи. Тръгнат ли на ясла,знаеш как е... или поне при 90 % от децата. Като я пусна и аз на градина сигурно първата година ще е някакъв ужас... ooooh!

Спокойна нощ на всички Hug

# 159
мацки, споделих хипотезата на лекарката, която си беше изказана като такава, след като просто тя не видя друга очевидна причина за забавянето на говора ... и слава богу! самата тя каза, че изключения има много, но каза, че често случаят е такъв, просто заради кръстосаното развитие на мозъка и ръцете. а и предполагам, че на всеки виждането за "едновременно служене с двете ръце" е различно. дара прави всичко и с двете ръце - играе, пише, яде, вкл. дейности свързани с финна моторика, просто всичко прави и с двете ръце - на ядене по 10-ина пъти си ги сменя и се храни еднакво умело и с двете ръце.
рал, нещата (свързани с развитието на детето на годините на нашите), които ни пита психоложката са неща, които всеки ден си обсъждаме тук и не си спомням да си споделила, че твоята красавица не прави някое от тях. само споко, май това ще се окаже лекът Simple Smile

бубе, за какво да се обиждам за единността? аз това го знам още от моето детство (та и досега). моите родители ВИНАГИ са излизали с единна позиция. не е имало "ама питай баща ти, питай майка ти!" единият каже ли нещо край. и знам, че после са го обсъждали, но това навремето не стигаше до мен. ние пред дара пропуски в това отношение нямаме, макар че аз съм малко резервирана към прекаленото казване на "не" от страна на мм, но си трая, щом той така е преценил и й е казал няма да тръгна да й казвам "да", я!
иначе и аз когато съм сама оставям дара да реве в другата стая, ефект няма, но поне не ми пищят ушите после Simple Smile

иначе дара последната седмица повтаря много думи и казва и нови букви (откакто записахме час за лекар рязко се отприщи Simple Smile)))), но ми прави впечатление, че когато знае, че не може да казва някоя буква не се и опитва да повтори думата. тя нали все на сигурно играе предпазливката малка Simple Smile

емили, дара има дни, в които не яде изобщо, ама буквално яде по 3 залъка на ядене и след това в някой ден яде колкото нас. вече не се втелясвам - достатъчно големи са, за да си кажат когато са гладни. а при сами 100% е от болестта, не го мисли, ще мине и това!

тути, не го знаех това за таня! ама някак ми вдъхна надежда...

иначе да ви се "похваля" тази вечер и дара се обзаведе с една чудна цицна. намазах я с олио (нали така се правеше?), ама освен да й омазня косата друг ефект не постигнах Simple Smile

# 160
Честит рожден ден на Ан-Мари и Емчето!

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 00:35 от Az i ti

# 161
Честито на порасналите ни дечица - бъдете здрави.
Аз и ти - благодаря ти за милите думи. Не че съм толкова националистка, но пусто обичам си България. Липсва ми Пловдив, липите, мириса на пролет и на студ... и какви ли още не неща които съм си мислела, че никога няма да ми липсват. Но за корените съм твърдо ЗА, че децата трябва да знаят откъде са произлезли. А и най-важното за мене е да могат да общуват с бабите и дядовците, на които ще им е по-трудно да научат английски на по 60 год. За мен семейството е на първо място, независимо, че засега сме далече едни от други.
Гали и Преси - то нашето обучение е повече на игра, но пък дава резултат. И аз се изненадвам колко много запомня. А за приказките - почти знае за Медената питка, че и ме прекъсва ...
Сега ми е малко тъжно, че нямам толкова време да се занимавам с нея. Но все пак аз не ходя на работа и досега цялото ми време беше за нея.
Бубе - ние още се приспиваме. Няма начин да я оставя сама и да заспи - ще крещи цял ден и после ще трябва да сменяме вратата...така думка и дращи..
Не се тревожете - децата ни са доста умни и при цялата информация, която ги заобикаля се развиват толкова бързо. Важно е да има кой да ги напътства и да им обръща внимание, но като гледам тук сме все едни вманиачени майки-квачки.   bouquet

# 162
А,ааааааа, Бубе, тая работа много жестока, бе! Stop
Що не вземеш да го забравиш тоя д-р Спок? - знаеш ли колко бедни дечица от моето, от твоето, а и от по-предшни поколения са се мъчили като твоята умничка Влади, която ти наричаш "манипулаторка"?
Я си я погушкай, след някоя и друга годинка няма да иска, а на теб така ще ти се ще!  Heart Eyes
Не я мъчи, сладурката, явно не й е хубаво самичка, защо е тази военизация?
И не ме разбирай грешно, далеч съм от мисълта, че не си обичаш детето, просто ти пиша от позицията на годините и на дете, което е минало по пътя, предписван от тъпия му д-р Спок Sick
Повярвай, като имаш второ дете или пък внуче, ще осъзнаеш колко жестока си била към първото! Hug
Абе, да си призная, от опит го казвам  Embarassed
Само дето нашият батко не беше толкова хитричък, а съвсем по военному стоеше наказан и ронеше едри сълзи  Heart Eyes Cry Heart Eyes Сега, на тази възраст и този акъл, никога не бих наказвала двегодишно дете, ама нали и аз като Елч исках да съм солидарна с баща му ooooh!
Сега се опитвам да посмекча офицерското поведение на ММ по отношение на синчето, а дребъчка той си я пази Twisted Evil При нея аз се опитвам да внасям малко дисциплина, ама тя приема и предава, само ако баща й не е наоколо. Хитрица ми е тя!

Пепинка, не ти, мила, аз си падах малко националистка, сега още по-малко...
Прегръдки за малка сладка Рая и целувки по розовото дупенце на Бобчето  Heart Eyes

# 163
Здравейте  Hug

Честит празник на днешните рожденници .  Hug Здраве , щастие и късмет им желаем от сърце .   bouquet - за мамите.

Аз също съм се отнесла прекалено строго с каката като се сетя . Сега  с Нати е по- различно и някак  по-често се улавям навреме. Лошото е че при нас ги има разминаванията, понеже тате като ги вижда толкова за кратко вечер (хитруша се възползва - от вратата го моли за нещото което аз през деня съм отказала), и няма време за обсъждане - той се чуди как да отговори. А тя докато не получи да за отговор не го оставя. Трудно ни е да го обработим този момент.

Аз да питам през деня като сме в къщи аз почти не гледам ТВ - в детската стая ТВ - то е на бебешкия канал, а в спалнята ( или кухнята - зависи къде играе каката ) е на супер 7 или който там тя си е пуснала. Идва един ден една приятелка и сподели , че тя го намира за грешен подход- това във всички стаи да са детските канали. Ами ако аз съм искала да гледам филм? Пробвала съм - и двамата се трапосват при мен и всички фрази и изрази от филма (кои бива и не бива ) след това влизат в употреба. Може би донякъде и заради това предпочитам да не гледам- докато те са будни. А след това пак не става - аз съм заспала преди тях  Mr. Green

Болничките - оздравяхте ли ?  Hug

При нас обучението с каката не върви на никъде.  От по-малка като тръгна да чета приказка ми вземаше книжката и искаше тя да чете. Пък аз също имах нужда да си ги припомня - че ги бях позабравила, за да ги разказвам. Но и като тръгнах да разказвам пак ме прекъсваше и не иска да ме слуша. И сега е така - рядко ме изслушва - държи се сякаш всичко и е ясно и няма нужда да и обясня. Ако е друг обаче - ще го изслуша с интерес. А иначе аз определено съм от прекалено вманиачените майки. Но не мога да го променя - от вътре ми иде  Crazy

Хубав ден от нас и здраве.

# 164
  • София
Честито на порасналите ни дечица!
Аз и ти, много съм съгласна с теб! И аз от позицията на дресирана по доктор Спок - кому беше нужно? Ясно е, че съм била супер лесна за гледане, но нашите са си спестили много радости от глезенето. Толкова ми беше добре при баба - качвах и се на главата, там дисциплина нямаше, за ужас на снаха и и за мои най-хубави спомени сега. Моята мила баба си отиде преди 2  дена Cry Извинявайте за отклонението.
Ние с мм не излизаме с единна позиция по мн. въпроси, особено за детските - тук аз съм строгата и ограничавам до 2 на ден.
Боян си пие АБ, след 2 дена ще ходим на уролог да му опрявя пишката, въпреки че инфекцията е по-нагоре (за мой и на баща му, който само ме паникьосва, ужас). От както е болен (1 месец!) е станал страшен лигльо и се е залепил за мен - не дава на никой друг да го храни, облича и т.н. Научил се е да спи на спалнята с мен (тук вече ми е гузно, защото с каката никога не съм го правила).

Общи условия

Активация на акаунт