Празниците продължават, ЯНУАРЧЕТАТА на 2 годинки стават! (46)

• 30 694
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • В две тъмни очички
Аз доктор Спок нито съм го чела, нито пък смятам да го направя. Но определено самостоятелното заспиване е нещо, на което държа. Да, подкрепям и думите ви донякъде, но само донякъде. Дребосъчка има достатъчно много поводи да спи при нас. Я като имаме гости и е превъзбудена, я като й е кривичко, я като се събуди рано. Доспива си при нас, гушкаме се и т.н. Но, както казах самостоятелното заспиване е едно от нещата, към които съм категорична, поне за сега. Може би и аз след някоя друга година (дай Боже с повече деца) ще мисля като вас, но сега е друго яче.  Още повече, че Влади близо 6 месеца заспиваше самичка, без никакви проблеми, но изведнъж, нещо явно я стресна и тя започна да изпада в кризи, в които много се страхува! Моментално прекратих самостоятелното заспиване и вече 8 месеца чинно си се гушкаме. Така че не съм абсолютно крайна Simple Smile А относно "манипулаторката" - определено е такава! Знае кога какво да каже , както всички дечица, разбира се Simple Smile

# 166
мрм, съжалявам за загубата ви.  spoko  Hug . Дано не е много болезнено забелването и бързо да ви мине после  Praynig  Hug. Когато са болнички всички са така. Аз също каката съм я лишила от доста глезотии без да съм чела д-р Спок.

# 167
Благодаря за пожеланията момичета Hug
Голям купон му дръпнахме:)
Честито на всички, които празнуват днес!

# 168
Тук ли някой беше чул от психолог, че оставянето само на детето да плаче в другата стая  и като му мине да дойде е шамар за душата? Много точно и хубаво казано!

# 169
Тук ли някой беше чул от психолог, че оставянето само на детето да плаче в другата стая  и като му мине да дойде е шамар за душата? Много точно и хубаво казано!

Тук беше Калифорния много хубаво че ни го напомняш. Аз го практикувам от време на време   Crazy Не е оправдателно , но това е когато вече съм бясна и за да избегна потупването на прахта от дупетата.

# 170
  • София
Честит рожден ден на днешните рожденничета!!! Hug

А бе то теории за възпитанието и наказанието колкото искаш, ама има моменти, когато нервната ми система не издържа и го пращам в другата стая, защото алтернативата е да го смачкам! Ще ме разберат майките на щурите деца, които правят беля след беля и тръшкането за нищо го нямат! ooooh!
Виктор в момента е на фаза Не, детският негативизъм е в пълна сила. Най се инати да се облича и обува за излизане. Обикновено за да си спестя драми му казвам чао и му затварям вратата. След няма и минута и сам идва да го облека и обуя. Сега го изпробвах и с приспиването, след като ме направи на маймуна-спи ми се не ми се спи, му се скарах и излязох от стаята. Не чух ни гък, ни мък, беше заспал от раз! Heart Eyes

# 171
Какче, много си права и аз напълно те разбирам. и най-лошото е, че човек дори и да знае как би трябвало да се постъпи в една или друга ситуация, то определени обстоятелства просто не му позволяват, дали прекаленото инатене и предявяване на претенции, ще изчерпат всякакво търпение или пък както аз и ти казва, ще се получава разминаване между двамата родители или нещо друго...е, тогава всичките теории, се оказват неприложими в някои ситуации...
руми, при нас положението е същото, мм постоянно глези ивайла, а и тя разбира, че е така и си прави каквото знае в негово присъствие, големи са хитруши наистина  Simple Smile

елч, много се надявам да не си ми се обидила по въпроса за психоложката, моето отношение е по-скоро лично, не е конкретно свързано с жената, не искам да кажа нищо лошо против нея  Hug

дейзи, ако искаш вярвай, мартин изяжда половината на това, което изяжда ивайла, ако въобще го изяде , разбира се  Simple Smile не искам да казвам колко тежи...

ну заяц, как сте вие, не пишеш в последно време.

мрм,  Hug

# 172
Честит рожден ден на вчерашните ни рожденички - Ан-Мари и Емичка! Да са живи и здрави принцесите!

Честит рожден ден и на днешните юнаци - Макси и Тео! Да растат здрави и силни, и да радват родителите си!

Бубе, радвам се, че си по-добре. Дано мине тая гадост, че само кофти неща ти се събраха в последно време.  Sad
За възпитанието и единната позиция аз съм много "ЗА". При нас с ММ също е така, но ми е по-трудно да го постигна с бабите и дядовците...

Люба, браво на Ирен! Много малко деца имат такава интуиция към полезните храни. Насърчавай я, дано все така да е!  Peace

Оххх, половината неща, които исках да напиша ги забравих... А самият пост го пиша от сутринта. На всичко отгоре Зори май нещо се разболява, тя е при нашите, утре ще си я взема, като ходя на консултация с малкия. Дано все пак се размине. Майка не е сигурна дали има Т, защото няма жива сила, която да принуди дивачката да даде да й я измерят...  ooooh! Като беше по-малка я стисках в мен, докато ревеше и така, но сега е много силна и няма как да се пребори човек с нея. Замислям се да купя от онези термометри, които мерят в ухото за секунди. Как мислите? Някой ползва ли такъв?

# 173
Мрм, моите съболезнования за баба ти!  Sad И въпреки, че отчиташ строгостта на родителите ти в определени ситуации като минус, все пак това в голяма степен те е формирало като човекът, който си в момента. Много е трудно да се намери правилния баланс между доброто възпитание, строгостта и безобидните глезотийки... На мен от позицията на родител границите яко ми се размиват...  Tired

Какче, ако знаеш колко добре те разбирам... Макар че аз не я наказвам в другата стая, напоследък забелязвам, че най-добър резултат дава като й се разсърдя и не й обръщам внимание. Реве след мен и е готова на всичко, за да я помилвам.  Mr. Green Но до тези моменти се стига чак, след като ме е направила на маймуна, докато се чудя как да й угодя.

Сори за втория пост, ама съвсем съм изпуснала тематиката от предното ми писане.

# 174
Бубиииии,а дано ви се размине разболяването!Ние имамче такъв термометър/комбиниран за ухо и за чело/,много съм доволна.Изключително удобен е през нощта,когато мъниците спят-мери за секунда и детенце не се събужда изобщо.

# 175
мрмHug

И ние с ММ сме единен фронт "срещу" децата. Когато някой от нас каже нещо, другият не го отменя. Факт е че с голямата сме строги, и до сега ни пита за важните неща, разбира се има свобода на действие и лично пространство. Само веднъж преди години успя да получи разрешение от баща си за нещо което вече бях забранила и то защото не се бяхме чули с ММ. След това отнесе наказание за това, от тогава първият въпрос е "Говори ли с мама/тати?"  и ако отговора е "да" , "А той/тя какво каза?"  При нас наказанията са лишаване от нещо любимо- ТВ, Интернет, лаптоп, излизане с приятелки и т.н. Кали е още малка за такива наказания, но и това ще стане  Mr. Green

Олях се, хубава вечер!

# 176
Честит Рожден Ден на Макси и Теди! Да са живи и здрави,много да радват родителите си Hug Heart Eyes newsm51

Елч newsm10 /тайничко се надявам скоро да проговорим обаче,макар,че се опитва и повтаря напоследък доста думички,ама все пак не е и като да бърбори.. Crazy/

Мрм Съжалявам spoko

С риск да ме освиркате,имам предложение към мамите които все още са си в къщи,за да гледат бебчовците - Я,беж на работа и ще започнете да гледате света по друг начин Peace Laughing Вечер децата ще ги гледате през други очи,повярвайте ми Peace Не казвам,че е лесно,но...е за предпочитане,и за двете страни Peace Hug

# 177
Ейприл, я кажи каква марка е вашия, че има 1000 вида, поне да знам кой е хубав.

# 178
  • София
Рал, ама много съм съгласна с теб, след по- малко от две седмици тръгвам на работа и се надявам тази промяна да ми подейства убодряващо! Flutter Ама аз за щастие има къде да се върна, като нямаш работа нещата са доста обезсърчаващи... Confused

Ейприл, и аз се присъединявам към питането за марката на термометъра, че температура меря по интуиция, друг вариант няма!

Мрм, много съжалявам за загубата ти! Cry

# 179
Честит рожден ден на днешните рожденници   bouquet

Адис, вярвам ти, нали и аз го видях този уикенд. Моят племенник и той e Мартин. От името ще да е  Laughing

Буби, аз си купих такъв термометър от eBay. При първото мерене се калибрира (не знам дали така се казва). Мери се с живачен и този се настройва, ако се разминава с живачния. Мери без контакт, за секунди. Гледам вдигнали са му цената, 17 долара е сега

Общи условия

Активация на акаунт