Празниците продължават, ЯНУАРЧЕТАТА на 2 годинки стават! (46)

• 30 682
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
емили, аз съм пробвала с мазането с белтък. помага, но много слаба и при по-ниска темепература. поне опитът ми с дара беше такъв.

# 121
И аз като Тути съм давала Сиафен по предписание на педи и ефектът беше добър.  Peace

# 122
Да ви питам, момичета, на колко от вас децата не си казват името под никаква форма?
Какво по точно те притеснява? При нас положението е точно обратното. Не, че може да си каже името (сигурно чак на 3 год. ще казва Р.... Но говори за себе си в трето лице.... непрекъснато слушам... Уайе това, Уайа шама (демек сама иска да прави всичко), а за да докаже че е голяма на всички разправя "Уайа кака на бебе Боби" и чак тропа с крак. Иначе знае цялата БГ азбука и броим до десеН  Laughing, сега учим английската, че иска да я пее на Боби, но си мести само устата, а аз пея. Така е като два дена вали дъжд....ако продължи още два може и китайската да научим.
Не ви знам какво правите в тези зимни дни, но нас хич не ни свърта. Давайте идеи??
Бубе - надявам се вече да си оправила. И да не ти се случват повече такива случки.
Надявам се всички болни дечица да оздравяват също. Аз нали съм ви казвала, че тук настинки и грипове не лекуват с лекарства. А Рая кашля от месец и повече и като се роди Боби я заведох пак лекар, той вика ами вирус...лекарства не изписваме, ако искаш и давай Кларитин или Зиртек (без да са правили някакви изследвания за алергия). Ама аз нищо не давам, ами си чакам 2-ри месец да мине  Embarassed

Честит Рожден Ден на двегодишните хлапета   bouquet

# 123
Добро утро момичета. Нашите сладури още спят - да пием по кафе  Peace

Да са живи и здрави днешните рожденници , много късмет да имат , безгрижно и щастливо детство. за мамите   bouquet

Болничките как са днес?  Hug

Пепинка Уаиа и азбуките ви ме разсмяха искренно от сутринта.  Hug Нека и вашият ден е усмихнат. И на нас хич не ни се стои в къщи - тези дни излизахме за малко на разходка и малкия го прибирах с рев- не ще да си влиза. Заведох го за първи път на детски кът със сестра му - и от там не ще да си тръгва  Mr. Green Определено им е скучно в къщи. Каката непрекъснато ми го повтаря  Confused

Ивиму благодаря за подробното обяснение, но не разбрах за сиропчето (сингулер ) - по здравна каса се взима и струва толкова за 1 мес. , а иначе е по - скъпо ли ?

Да не разочаровам някой , но нашата кака през април ще навърши 6г , а чак сега започна да казва Р и то още не чисто. Но това не ме е притеснявало ни най- малко ,когато - тогава  Heart Eyes

Много позитивен ден от нас и здраве .  Hug  Heart Eyes

# 124
Добро утро !

За името Борис си казва, че е Бобо, но в яслата му викат кукло и той понякога казва, че е куко hahaha

Фея, извинявай за обяснението.По Здр.каса е безплатно, но ако си го купуваш сама беше около 90 лв.

Пепинка, ще мине -организма сам се чисти,макар и бавно, още повече щом не е обременен с химии от малък Peace

Хубав ден на всички !

# 125
Честит рожден ден на Стаско и Калинчо!
Скрит текст:
- не устоях да добавя и тези  Mr. Green
Весел празник на Валето и Дани! Здрави и усмихнати да са ви дечицата, много, много да ви радват!  
Това лято помолих една приятелка да ми набере малко листа от малини, че имат в двора. И тя ми каза, че при температура дава компот от малини, не знам дали действа.
Аз съм чувала, че всичко от малини помага - за баткото съм правила чай от малиново сладко при температура. Обаче беше вече голям - втори клас, Т му беше до към 38.5 -38.9 и се заинатих да не давам антипиретици (абе, против лекарствата съм, принципно). Е, цяла нощ не спах, наливах го с този чай, редуван с чиста вода и каквото друго течно се сетя, накрая мина без никакво лекарство.
Ама помня, че на възръстта на мъниците ни Т започваше от 39.6 и продължаваше да се вдига, тогава не съм си играла на проби. Не е човешко да го оставиш да се мъчи, а и не знаеш до къде ще го докара...

Емили, как е Сами днес?
Адис и за Ивайла нямаме отчет още!

Последна редакция: сб, 26 яну 2013, 13:13 от Az i ti

# 126
Честит празник на Калин и Стаско!Растете живи и здрави,палави и щастливи мили деца!

# 127
Момичета, Hug благодаря ви, че се включихте по темата за Т., много ви благодаря!

Снощи Сами беше значително по-добре, не се стигна до Хексалгин, само с Панадола поддържаше до 38,6. Спа през нощта, тази сутрин Т. беше 37,8. Но стана радостен и жизнен. Сега пак спи, но е по-добре. Между другото като му давах лекарството снощи видях последните два кътника отзад пробили....дали нямат и те връзка? newsm78
Това лекарство Сиафен го чувам от вас, но ще го имам предвид. Нурофен имам в хладилника неотварян, взела съм го за всеки случай да има.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Стаско и Калинчо! Да са живи и здрави, много късмет и щастливо детство им пожелавам!
Да носят много радост на семействата си!

Вале, Дани, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

# 128
Емили, Сиафенът пак е ибупрофен като Нурофен, но не знам защо моята педка го предпочита. Ще я питам по-подробно да каже. Радвам се, че сте посвалили Т. Дано се оправи по-бързо!

Пепинка, не се притеснявам от нищо конкретно, просто ми е любопитно, защото Зори не се нарича никак и сякаш не иска и да се опита. Но тя като цяло много по-малко говори. Макар че в последно време почна да ни нарича и нас по имена как се казваме, но стигнем ли до нея стиска джуките и не ще да се помъчи, пък ако ще и нищо общо да няма със "Зори"...

ЧЕСТИТ 2РИ РОЖДЕН ДЕН НА КАЛИН И СТАСКО! ДА СА МНОГО ЗДРАВИЧКИ, УСМИХНАТИ И ЩАСТЛИВИ ДЕЦА! ДА СА ВСЕ ТАКИВА КРАСАВЦИ, ДА РАДВАТ РОДИТЕЛИТЕ СИ И ДА КАЛПАЗАНСТВАТ С МЯРКА!  Hug

ЗАЯ, ВАЛ, ЧЕСТИТО!

# 129
ивиму, защо му викат "кукло"?!

честито на стаско и на калин! двама от бъдещите сърцеразбивачи в темета ни! Simple Smile
да си много весели и усмихнати! а на мамите вал и зая -   Hug!

аз да се отчета след психоложката:
според нейното професионално мнение психическото и моторно развитие на дара е за дете над 2 г. и проговарянето е изолиран случай, което според нея няма да наложи логопед по-нататък, нито намесата на психолози, разбира се. причината за изоставането била, че дара си служи напълно равностойно с двете ръце (помните ли, че сме си говорили за това?). децата, които работели само с дясната ръка проговаряли по-рано, защото това означавало, че лявата половина на мозъка им (която отговаряла и за говора) се развива по-бързо. левичарите по идея проговаряли по-късно, защото при тях се развивала по-бързо дясната половина, която няма отношение към говора (но после, след 6-7 г, бързо наваксвали). а при дара се развиват паралелно и просто там нещо още не е съзряло, за да проговори.

а за тръшкането каза, че имаме много спокойно детенце, което обаче е в криза (кризата на втората годинка) и трябва да не сме крайно строги и да я оставяме да се тръшка само когато е каприз, но тогава да сме твърди и непоклатими. дотук добре, но каза като се затръшка да й отвличаме вниманието. много ми се щеше да ми го покаже това как ще стане при дара Wink много подчерта, че трябва да сме единни, защото децата веднага виждали, ако единият родител поддава. но като цяло в това отношение не беше много полезна. понякога си мисля, че тук с общи усилия събираме доста повече информация по някои въпроси или поне точно толкова информация, колкото получих днес от нея.

# 130
Честит рожден ден на Стаско и Калинчо!

Емили, толкова висока Т според мен не е от зъби.  Peace

Елч, Ка си служи с превес дясната ръка, а с говора е горната гранична норма.  А, аз съм левичар и съм проговорила съвсем рано. Много на едро е обобщила психоложката относно водеща лява / дясна ръка.

# 131
... Иначе знае цялата БГ азбука и броим до десеН  Laughing...
Пепинка, винаги съм ти се възхищавала от това колко си Българка! (очите ми се напълниха със сълзи като чета, че Райчето знае българската азбука и брои на български на толкова километри от Родината)
Може и да съм споменавала, че навремето, млади и зелени, с ММ си говорехме, че сега е моментът за решение: или си правим бебе тук и сега, или отлагаме и търсим варианти за чужбина. Веднага с ужас отказах излизане "навън", пред мисълта, че децата ми няма да говорят български. (Болен филолог и мааалко националист) Сега ми се смешно, ама тогава...
За това ти се възхищавам много и за името на Боби!  Hug Шапка свалям на истинските българи, които направиха и от децата си такива, където и по света да са се родили! smile3501
ПОКЛОН!

# 132
Честит рожден ден на Стаско и Калинчо! Да са живи и здрави, послушни и разумни и много щастливи!   bouquet

Вал, мамо зайке   bouquet

елч, това за левичари и десняци и връзката с проговарянето, не го бях чувала, но определено е интересно становище. в психологията, много неща няма как да се твърдят със сигурност и явно това е поредното такова. заучаването на разни широко разпространени тези и теории и използването на определени изрази и шаблони е нещо обичайно за съжаление, сигурно за това така ти е прозвучала. благодаря, че писа, как е минало, наистина го очаквах с интерес  Hug

Ивайла пак е с Т, от днес почваме аб, защото се оказа бактериална инфекция. зън, не си ме вкарала във филми, напротив, радвам се, че споделяме и обменяме опит по този начин, не веднъж сте ми били много полезни момичета  Hug попитах, защото тя има зачервено гърло, но не е толкова зле, хрема и това е, тя за това лл реши че става въпрос за вирус. чудех се, дали не е направила уроинфекция, без да проявява характерните признаци на промяна в урината и парене?

емили, фирмата производител е различна и съответно разликата в цената, иначе активната съставка е една и съща. нещо този панадол не го ползвам и аз често, защото не действа при високи т, особено, не знам защо така.

# 133
  • София
Честит рожден ден на Стаско и Калинката! Желая им много здраве, късмет, да са умерено палави и много да радват мама и тати! Hug

Елч, и Виктор си служи еднакво добре с двете ръце, а пък като цяло бърбори доста, така че съм съгласна с Калифорния, че много общо ги е дала нещата! Но важното е, че е казала, че всичко при Дарка си е Ок, което май беше и общото ни мнение! Hug

Вико е вдигал няколко пъти много висока температура от зъби. Нямаше никакви други симптоми, водила съм го и на лекар.

Като го питаш как се казва казва, че е Тито Mr. Green, от къде го измисли не знам. Много ми е смешен и като започне да се провиква- Татииииии, Дидиииии! hahaha

# 134
  • Варна
Как сте момичета Simple Smile
Тук вали много хубав сняг,голяма красота е..ако нямаше такъв силен вятър,щеше да е супер.
Викчето се опъпчи вчера,малко е маносан и сънлив,но още не ми е вдигал темп. и като цяло е ОК.Доста пъпки му избиха и взеха да го сърбят горкото.
За проговарянето-Вики си служи или с двете или с лявата ръка.Говори мноого малко и супер бебешки.За казване на имена и дума не може да става.И Преско си служеше предимно с лявата,и той ми проговори по-бавно(не чак толкова,колкото Вики де).
В тази връзка-Пепинка,Райчето сама ли казва азбуката?Браво на нея,а и на теб.Определено имаш дарба в преподаването WinkМоже да я научиш някоя приказка да разказва на бебето,сигурно ще е доволна каква ГОЛЯМА работа върши Mr. Green
За температурата-на Преслав му действаше много добре Панадол,а Нурофен почти не.Вики е обратното.
Щом казвате,че листата от малини действат добре,ще взема и аз да купя.Покрай шарката,ще ми е от полза.Гледам че в детския чай на дребните(Червена шапчица) има листа от къпина.Сигурно няма да е с този ефект(и концентрация),но Вики го пие в промишлени количества.
Какво ли е станало с Бубето,дано не се е влошила нещо.
ЧРД на днешните рожденичета Калин и Стаско!Да пораснат силни и умни мъже Heart EyesВесел празник
Tada

Общи условия

Активация на акаунт