Париж 6

• 62 024
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Да попитам коя линия на метрото ходи до Сакре Кьор и на коя спирка трябва да слезем? Почнах да се ориентирам /на карта/ с парижкото метро, но за този обект не мога да преценя къде се слиза newsm78
ние слязохме на Аnvers, мисля че беше най-удобна за фуникуляра, а искахме и него да видим

http://www.sacre-coeur-montmartre.com/us/infos.html

# 466
Аз пък съм ходила с автобус до Сакре Кьор. Номера не си спомням ... Спираше отляво на катедралата.

# 467
Много благодаря за отговорите  Hug Вече се ориентирам.

# 468
  • Пловдив
Може ли да ми помогнете,че нещо се обърках.Кой от тези хотели е в близост до спирка на РЕР А (нали тази линия стигаше до дисниленд,а в обратна посока минава ли през центъра на Париж)

# 469
Кои хотели? Simple Smile
Да, РЕР А ходи до Дисниленд и минава през Париж.

В момента в Париж се стъмва към 21ч.
През юни е към 22ч. (Тук е много на запад, дефакто сме на Гринуич).

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 18:40 от Ивенце

# 470
Кои хотели? Simple Smile
Да, РЕР А ходи до Дисниленд и минава през Париж.

В момента в Париж се стъмва към 21ч.
През юни е след 22ч. (Тук е много на запад, дефакто сме на Гринуич).

В началото на септември кога / около колко часа/ се стъмва?

# 471
Ами да сметна Simple Smile
Сега сме грубо 2 месеца преди най-дългия ден, т.е. това отговаря на 20 август.
До началото на септември ще сме загубили още 15 - 20 мин.
Горе-долу до към 20ч30 ще е светло.

Дори сега като се замисля за юни - мога смело да кажа близо 23ч.
Спомням си много точно как преди 4 години бяхме на 14 юли на екскурзия и си се стъмваше към 22ч.

Ето намерих ви таблица Simple Smile

за септември:
http://www.timeanddate.com/worldclock/astronomy.html?n=195&m … afl=-11&day=1

за юни:
http://www.timeanddate.com/worldclock/astronomy.html?n=195&m … afl=-11&day=1

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 18:39 от Ивенце

# 472
Много благодаря! Hug

# 473
И аз благодаря на Ивенце за отговора. Simple Smile За другите ми въпроси се върнах назад из темите и в Гугъл и намерих инфото.Извинявам се ,че съм питала за неща,за които е писано,но от толкова много информация прочеетена за 2-3 дни и част от нея се забравя.За Люксембургската градина ,ако някой друг се интересува работното време е от 7ч.сутрин до 1 час преди стъмване,а щом юни се стъмва около 22ч,значи работи поне до 21ч. Wink Само остана питането ми дали билета от РЕР В от летището(ШДГ) може да го ползваме после при прехвърляне на метро,или трябва отделно билетче от 1,70?

# 474
Моля Simple Smile
Не трябва друг билет, използвайте същия.
Билетите са валидни за прекачвания в рамките на 1ч30.

# 475
Моля Simple Smile
Не трябва друг билет, използвайте същия.
Билетите са валидни за прекачвания в рамките на 1ч30.
Merci beaucoup отново Simple Smile

# 476
Ще отседнем сравнително близо до Дисниленд/ основната цел на пътуването/, проучих мястото, на линията RER(A) e, спирката/гарата/ е Bry-sur-Marne/ зона 5/.
Та на въпроса: Навсякъде чета зони от 1 до 3 и от 1 до 5/ това за обществения транспорт/. А дали цената за RER е същата, каквато е от центъра до Дисниленд, или е по- ниска. Всички възможни "карти" са за зони от 1 до 3 или от 1 до 5, а на мен на практика ми трябва пътуване само за зона 5/ това за двата дни, в които ще сме в Дисниленд- другите 2 дни съм съгласна, че трябва да си купувам билети за от 1-ва до 5-та зона, защото планираме да сме в централната част/
Моля, ако има запознати и склонни да посъветват към какво да се насоча.
Paris Visite pass върши ли ми работа/ ще ми спести ли средства/, или да си карам с еднократните билети, купени на кочан за по- евтино?

Слава7171, първо няколко уточнения - както гледах на картата, Bry-sur-Marne е зона 4, не 5, тоест при всички положения ще ви трябва билет поне зона 4-5. И второ, РЕР-ът е част от обществения транспорт  Peace
Според сегашния ценоразпис, единичен билет от Бри-сюр-Марн до Дисни струва 4,70 евро (2,35 евро половин тарифа, напр. за деца), а карне струва 37,60 (18,80 за половин тарифа) и би покрил 10 единични пътувания или 5 за двама души.
За сравнение: единичен билет от Париж до Дисни - 7,30 евро (3,65 с намалението) и 58,40 (24,20) евро за карне.
Едноседчина карта (тип Навиго Декуверт)  зона 1-5 (Париж до Дисни) струва 34,40 евро, зона 1-4 (Париж до Бри сюр Марн) - 31,05 евро, а зона 4-5 (Бри-сюр-Марн до Дисни) - 17,45 евро. Ако ползвате Навиго Декуверт, имайте предвид, че самата карта струва 5 евро.
Paris Visite зоне 1-5 ще ви свърши работа за целия престой (Париж - Бри сюр Марн - Дисни) и ще ви струва 57.75 евро (28,85 с намалението).
Сметни си в зависимост от програмата колко и какви пътувания ще ви се наложат за ден (напр. само отиване и връщане, или ако ходите в Париж, метро в Париж и т.н.) или за двата (четирите) дни, изчисли колко бихте дали за индивидуални билети с или без карне за всичките пътувания и си подбери начина на пътуване в зависимост от това.
Благодаря много за изчерпателната информация!
А можете ли да ми кажете колко струва билета от Бри сюр Марн до централнат част на Париж?
И още един въпрос имам: Оглеждам се за билетите за Дисни...Чета тук по форума за някакви сайтове, откъдето може да се купи по- евтин билет... Ако си купя Paris visite, за ползвам отстъпката, която тя ми дава, трябва да си купя билета за Дисни от касата?-няма друг вариант? Съвсем се обърках

# 477

И още един въпрос имам: Оглеждам се за билетите за Дисни...Чета тук по форума за някакви сайтове, откъдето може да се купи по- евтин билет... Ако си купя Paris visite, за ползвам отстъпката, която тя ми дава, трябва да си купя билета за Дисни от касата?-няма друг вариант? Съвсем се обърках

Билетите закупени от касата на Дисни са доста по-скъпи от тези закупени от сайта. Отделно опашките били огромни.Съветвам те, за да не гибите време да си закупиш билети от сайта на Дисни.

# 478
Да разбирам ли, че отстъпката от 20 %, която ми дава Paris Visite ще е по- малко в абсолютна стойност от разликата в цената на билетите през сайта на Дисни/официалния/ и тези от касата?

# 479
  • Варна
Ами мисля си,че ще има чакане и пред Нотр Дам,но при всички случаи за Лувъра ще отделим плвече време.

За Лувъра почти не се чака, има много каси и добра организация.Една от големите ни атракции беше като хвърлихме хляб в двете езерца на входа на Тюйлери откъм Лувъра - наизплуваха еднометрови шарани и вземаха хляба почти от ръка Simple SmileSimple SmileSimple Smile!!!

Общи условия

Активация на акаунт