Париж 6

• 62 017
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
А знаете ли как стои въпроса с предвижването от Бове до Дисниленд.Има ли си пак автобуси като до Париж

# 451
А знаете ли как стои въпроса с предвижването от Бове до Дисниленд.Има ли си пак автобуси като до Париж

ТУК може да прочетете.

# 452
Повтарям си въпроса, ако някой може да помогне с информация- достъпа до двора на Сорбоната свободен ли е?

# 453
Повтарям си въпроса, ако някой може да помогне с информация- достъпа до двора на Сорбоната свободен ли е?

Мисля не. Ние се опитахме да влезем и ни върнаха. Дано Ивенце да може да помогне с инфо от извора.

# 454
Да се похваля - резервирах хотел в Дисни за 3 нощувки и билети за 4 дни. Сега почвам да търся хотел и в Париж за 5 нощувки. Моля, помогнете кой квартали /райони/ да избягвам.  Praynig Има много хубави хотели в центъра, но някои от тях не предлагат стая за четирима или апартаменти. Затова и избора ни е горе-долу леко ограничен. Е, има хубави и предлагащи стая за 4-ма , но за цени от 4-5 хиляди лв. нагоре. newsm78
Знам, че района около Сакре Кьор, а също и 13-ти район, трябва да ги избягвам за настаняване. Ще съм ви много благодарна, ако споделите и за други такива райони или сътоветно препоръчате.   

# 455

Ами търсих в сайта, но не намерих информация.
Аз последно влизах преди 3 години и определено не беше свободен достъпа.

# 456
  • София
Тенкс а лот, МимииLaughing Peace Усещам аз, че не транспортът, а езика ще ми е проблем  Laughing Както съм свикнала навсякъде да се говори английски (предимно по англ. колонии съм ходила), сега Париж ще ми дойде бая нанагорно Simple Smile
Езика не е никакъв проблем в Париж(и не само там). Малко интересно звучи английския в устата на французите, но ... се разбира.
Когато заговаряш някого просто трябва да поздравиш на френски и да попиташ говорят ли английски.  hahaha

Когато заговаряш някого просто трябва да поздравиш на френски и да попиташ говорят ли английски.  hahaha
Много важен момент е наистина да поздравиш на френски. Аз грам френски не знам, но все пак едно Бон Жур мога да кажа. Когато поздравиш така и питаш на английски след това се намираха хора да помогнат на някакъв английски. Като почнеш на английски ги виждаш как те разбират и ти отговарят само на френски Simple Smile

newsm10 такова е и моето наблюдение! Поздравиш ли на френски, веднага пада гарда и ако могат помагат и на английски Simple Smile Ако не - пак помагат!

# 457
  • гр.Варна
Да се похваля - резервирах хотел в Дисни за 3 нощувки и билети за 4 дни. Сега почвам да търся хотел и в Париж за 5 нощувки. Моля, помогнете кой квартали /райони/ да избягвам.  Praynig Има много хубави хотели в центъра, но някои от тях не предлагат стая за четирима или апартаменти. Затова и избора ни е горе-долу леко ограничен. Е, има хубави и предлагащи стая за 4-ма , но за цени от 4-5 хиляди лв. нагоре. newsm78
Знам, че района около Сакре Кьор, а също и 13-ти район, трябва да ги избягвам за настаняване. Ще съм ви много благодарна, ако споделите и за други такива райони или сътоветно препоръчате.    

Тези апартаменти чета,че имат добри отзиви www.adagio-city.com .

# 458
Благодаря за предложенията за хотели.

# 459
Здравейте, мили Мами!/ Препратка към " Здравей, мила Мамо!" Simple Smile
Доста почетох, но не намерих отговор на въпроса, който ме тревожи, а именно:
Ще отседнем сравнително близо до Дисниленд/ основната цел на пътуването/, проучих мястото, на линията RER(A) e, спирката/гарата/ е Bry-sur-Marne/ зона 5/.
Та на въпроса: Навсякъде чета зони от 1 до 3 и от 1 до 5/ това за обществения транспорт/. А дали цената за RER е същата, каквато е от центъра до Дисниленд, или е по- ниска. Всички възможни "карти" са за зони от 1 до 3 или от 1 до 5, а на мен на практика ми трябва пътуване само за зона 5/ това за двата дни, в които ще сме в Дисниленд- другите 2 дни съм съгласна, че трябва да си купувам билети за от 1-ва до 5-та зона, защото планираме да сме в централната част/
Моля, ако има запознати и склонни да посъветват към какво да се насоча.
Paris Visite pass върши ли ми работа/ ще ми спести ли средства/, или да си карам с еднократните билети, купени на кочан за по- евтино?
Благодаря предварително на всички!
Благодаря и на всички, отделили време да споделят впечатления и опит, за да можем ние другите да се възползваме!

# 460
  • пак на Рив Гош
Ще отседнем сравнително близо до Дисниленд/ основната цел на пътуването/, проучих мястото, на линията RER(A) e, спирката/гарата/ е Bry-sur-Marne/ зона 5/.
Та на въпроса: Навсякъде чета зони от 1 до 3 и от 1 до 5/ това за обществения транспорт/. А дали цената за RER е същата, каквато е от центъра до Дисниленд, или е по- ниска. Всички възможни "карти" са за зони от 1 до 3 или от 1 до 5, а на мен на практика ми трябва пътуване само за зона 5/ това за двата дни, в които ще сме в Дисниленд- другите 2 дни съм съгласна, че трябва да си купувам билети за от 1-ва до 5-та зона, защото планираме да сме в централната част/
Моля, ако има запознати и склонни да посъветват към какво да се насоча.
Paris Visite pass върши ли ми работа/ ще ми спести ли средства/, или да си карам с еднократните билети, купени на кочан за по- евтино?

Слава7171, първо няколко уточнения - както гледах на картата, Bry-sur-Marne е зона 4, не 5, тоест при всички положения ще ви трябва билет поне зона 4-5. И второ, РЕР-ът е част от обществения транспорт  Peace
Според сегашния ценоразпис, единичен билет от Бри-сюр-Марн до Дисни струва 4,70 евро (2,35 евро половин тарифа, напр. за деца), а карне струва 37,60 (18,80 за половин тарифа) и би покрил 10 единични пътувания или 5 за двама души.
За сравнение: единичен билет от Париж до Дисни - 7,30 евро (3,65 с намалението) и 58,40 (24,20) евро за карне.
Едноседчина карта (тип Навиго Декуверт)  зона 1-5 (Париж до Дисни) струва 34,40 евро, зона 1-4 (Париж до Бри сюр Марн) - 31,05 евро, а зона 4-5 (Бри-сюр-Марн до Дисни) - 17,45 евро. Ако ползвате Навиго Декуверт, имайте предвид, че самата карта струва 5 евро.
Paris Visite зоне 1-5 ще ви свърши работа за целия престой (Париж - Бри сюр Марн - Дисни) и ще ви струва 57.75 евро (28,85 с намалението).
Сметни си в зависимост от програмата колко и какви пътувания ще ви се наложат за ден (напр. само отиване и връщане, или ако ходите в Париж, метро в Париж и т.н.) или за двата (четирите) дни, изчисли колко бихте дали за индивидуални билети с или без карне за всичките пътувания и си подбери начина на пътуване в зависимост от това.

# 461
Аз промених малко програмата за нашето ходене в Париж.
1ви ден:12ч-14,30ч Сакре кьор и Монмартър;
15ч-18ч Лувъра;
18,30-21,30 качване на Айфеловата кула.
2ри ден:10ч-14,30 трасето от Триумфалната арка до Нотр Дам.
14,30-17ч Нотр Дам.
И тук вече се чудя как да запълним времето след това.Люксембургската градина,островите,дали да отидем до Монпарнаската кула,разходка с корабче може би.Моля, дайте съвет.И имам питанки-юни месец в колко часа се стъмва в Париж?
Люксембургската градина кога затваря-19ч?За Айфеловата кула малко се обърках-има отделни гишета за билети за качване пеш и с асансьор ли?И имате ли наблюдения кой начин е по-бърз?И последен въпрос -ако се возим с РЕР от летището (ШДГ) до Гар дю Норд и след това имаме прехвърляне на метро ,дали можем да ползваме билетите от влака,или трябва ново билетче от 1,70?Струва ми се,че прочетох някъде из темата че може..Благодаря предварително за вашата отзивчивост!:-)

# 462
Аз промених малко програмата за нашето ходене в Париж.
1ви ден:12ч-14,30ч Сакре кьор и Монмартър;
15ч-18ч Лувъра;
18,30-21,30 качване на Айфеловата кула.
2ри ден:10ч-14,30 трасето от Триумфалната арка до Нотр Дам.
14,30-17ч Нотр Дам.
И тук вече се чудя как да запълним времето след това.Люксембургската градина,островите,дали да отидем до Монпарнаската кула,разходка с корабче може би.Моля, дайте съвет.И имам питанки-юни месец в колко часа се стъмва в Париж?
Люксембургската градина кога затваря-19ч?За Айфеловата кула малко се обърках-има отделни гишета за билети за качване пеш и с асансьор ли?И имате ли наблюдения кой начин е по-бърз?И последен въпрос -ако се возим с РЕР от летището (ШДГ) до Гар дю Норд и след това имаме прехвърляне на метро ,дали можем да ползваме билетите от влака,или трябва ново билетче от 1,70?Струва ми се,че прочетох някъде из темата че може..Благодаря предварително за вашата отзивчивост!:-)

Ние след Нотър Дам мислим да се разходим из латинския квартал - Сорбоната, Пантеона, Люксембурската градина. В зависимост от това как е напреднало времето, може този ден да отидем и до площад Република и Бастилията.
 А ти защо си отделила времето от 14.30 до 17ч. за Нотър Дам? На мен ми се вижда доста, при условие, че почти толкова време си оставила и за Лувъра. Това е мое мнение, но нека по-запознатите да се изкажат.

Да попитам коя линия на метрото ходи до Сакре Кьор и на коя спирка трябва да слезем? Почнах да се ориентирам /на карта/ с парижкото метро, но за този обект не мога да преценя къде се слиза newsm78

# 463
Ами мисля си,че ще има чакане и пред Нотр Дам,но при всички случаи за Лувъра ще отделим плвече време.Като гоелам картата на метрото в пътеводителя-мисля че М4 ходи до Сакре кьор,но нека да кажат по-запознатите от мен.Ние ще ползваме М13,защото има метро станция близо до хотела ни.А според Гугъл Сакре Кьор ни е на 2км разстояние,а това си е една разходка из квартала Simple Smile

# 464
спирката на линия 2 - ANVERS се води за SACRE COEUR, от тринайската може де се прекачите на 2-та на спирка PLACE DE CLICHY  Peace

Общи условия

Активация на акаунт