Париж 6

• 62 124
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
трябва, трябва.
Децата до 4г са безплатно, от 4 до 11г на половин цена (tarif rйduit).

За някои музеи е безплатно до 26г.
А Роца е имала предполагам предвид намаленията по междуградските влакове.

# 121
  • пак на Рив Гош
А Роца е имала предполагам предвид намаленията по междуградските влакове.

Точно тях имах предвид, иначе щях да уточня "метро/РЕР"  Peace. Съжалявам, ако се е получило недоразумение.

# 122
  • Варна
Момичета,
1. Билета Т+ за коя зона е 1-2 или 1-3.

2. Не ми стана ясен поста от 1 страница:
" Внимавайте със зоните, ако искате да посетите Дефанс или търговския център там (Les 4 temps) - ако пътувате с РЕР ще ви трябва билет зона 1-3, а ако сте с метро - зона 1-2."
Това значи ли че с Т+ билет и метрото мога да отида от Нотрдам до Дефанс без доплащане?

# 123
  • пак на Рив Гош
Билетът Т+ е за зона 1-2 и важи за следното:
- метро (всички линии, без излизане от системата не метрото)
- РЕР - в рамките на Париж (зона 1)
- автобусите в целия регион (без нощните, обслужващите летищата и номера 299, 350 и 351)
- трамваите
- въздушната връзка на Монмартр до Сакре кьор
Може да се използват:
- при прекачване от метро на метро
- при прекачване от метро на РЕР и от РЕР на РЕР в рамките на Париж
- при прекачване автобус/автобус, трамвай/трамвай и автобус/трамвай в рамките на 1ч30 от първото таксуване

2. Не ми стана ясен поста от 1 страница:
" Внимавайте със зоните, ако искате да посетите Дефанс или търговския център там (Les 4 temps) - ако пътувате с РЕР ще ви трябва билет зона 1-3, а ако сте с метро - зона 1-2."
Това значи ли че с Т+ билет и метрото мога да отида от Нотрдам до Дефанс без доплащане?
Да, ако от Нотр Дам хванеш линия 4 на метрото и се прекачиш на линия 1.
За информация: Дефанс не е в Париж, а в друг департамент  Peace. Освен метро, в Дефанс има и голяма гара, където спират още трамвай, РЕР и влакове за предградията. Гарата на Дефанс е в зона 3, където билетът Т+ не важи. Но пък билетът важи в метростанцията.

# 124
  • Варна
Мерси Роца,
Този транспорт в Париж малко сложничък (и скъп Wink ) ми идва. Първо мислех да взема седмична Навиго, но като сметнах за трима 1-2 зона+Версай+Дисни става 145 евро за седмица. Сега май съм на вариант билети, че сме отседнали до Лувъра и може да ни излезе малко по-евтино (ама малко ще е). Ще ходим повече пеш.
А къде гледате маршрутите на автобуси и трамваи на градския транспорт

# 125
Мерси Роца,
Този транспорт в Париж малко сложничък (и скъп Wink ) ми идва. Първо мислех да взема седмична Навиго, но като сметнах за трима 1-2 зона+Версай+Дисни става 145 евро за седмица. Сега май съм на вариант билети, че сме отседнали до Лувъра и може да ни излезе малко по-евтино (ама малко ще е). Ще ходим повече пеш.
А къде гледате маршрутите на автобуси и трамваи на градския транспорт

След като хотела ви е до Лувъра, до повечето забележителности можете да отидете пеша(ако времето е с вас). Може би само до Айфеловата, Сакре Кьор, Версай и Дисни ще ползвате превоз.
Ето план на автобусите http://www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php?loc=reseaux& … _paris&fm=gif
Ето план на метрото http://www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php?fm=pdf&l … &nompdf=metro
Ето плануване на маршрут http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/recherche-avancee

# 126
Един въпрос, колко месеца по рано си купувате билети, за да са на ниска цена.
Искам за септември и от сега цената е висока.

# 127
Един въпрос, колко месеца по рано си купувате билети, за да са на ниска цена.
Искам за септември и от сега цената е висока.

Няма точно време за ниски цени.
В първата половина на септември по принцип цените са по-високи не само за Париж.

# 128
  • Варна
Благодаря Мимии

# 129
Здравейте, момичета,
от 22-29 юни ще бъдем 4 приятелки в Париж.Сега чета тема 5 и 6, за да не задавам повтарящи се въпроси, но все пак ще питам, защото още ми е мъгляво. Каква карта за транспорт е добре да си вземем за 7 дни? Да включва ли и посещения на забележителности?. В Париж планираме да разгледаме Лувъра, Айфелова кула,Нотр Дам, Люксембурдски дворец.А извън Париж - Версай, Шартър, Провен и замъците Фонтебло или Во Льовиконт. Имате ли мнение за хотел Sully hotel.
Благодаря!  bouquet

# 130
  • пак на Рив Гош
Къде се намира Sully Hotel, някъде из Латинския квартал ли?
Ако е там, даже няма да имате голяма нужда от карта за транспорт, понеже ще може да разгледате повечето неща пеш. Може да си купите отделни билети за Версай.
Тъй или иначе за Шартър, Фонтенбло и Провен ще ви трябват други билети (за регионалните влакове TER), те не са включени към метрото/РЕРа в Париж и региона.

Какво искате да разгледате в двореца Люксембург? Имайте предвид, че там е седалището на Сената и посещения се допускат рядко (напр. за индивидуални посещения е отворен само една събота месечно, с предварителна резервация и при условие, че няма заседание на Сената). Иначе за градините няма проблем.

# 131
В момента има страхотна изложба на Шагал в едното от крилата (това, което всъщност е галерия) на двореца Люксембург. Може момичета да разгледат нея, ако не се лъжа, още ще е отворена в края на юни.
Wink

("Страхотна" казвам не защото съм я видяла, а защото много искам да я видя, но просто няма как да стане... Толкова, толкова много искам, че чак ме е яд. Мъжът ми беше в Париж този месец, но по никакъв начин не можах да го заинтригувам да отиде поне той.)

# 132
Здравейте,
хотела се намира на 48 rue Saint Antoine –http://www.sullyhotelparis.com/FR/contact.asp. В централната част и си мисля, че  ще движим главно с метро. Питах за пас, защото ми направи впечатление, че се ползват доста основно и реших, че  това е и начина,  за да се ползват и по- евтини билети за забележителностите. Ден - нулев - пристигаме вечерта с Уиз еър. В първия ден - Лувър, през площад Конкордия , през Шанз Елизе до Триумфалната арка. Ако има време ще отидем до катедралата Александър Невски и парк Монсо. Ден втори- Нотр Дам, през моста Сент Луйс -до Бастилията и двореца Дож, Ботаничека градина и латински квартал, Люксембурдската градина, църквите Сен Жермен и Сен Сюрпис. Ден трети- разходка по Сена,Айфелова кула, градините трокадеро и Булонски лес. Това е програмата за Париж. реалистична ли е? Да променя ли нещо?Къде бихте ни препоръчали да отидем между - Шартър,Провен, Живерни, Овер на Оаза, Замакът Малмезон, Шантийи или друго кипро чаровно градче или местност?

# 133
  • Варна
te4e, къде е този дворец Дож, че съм го пропуснала?

За маршрута - аз бих включила Монмартър. Не че съм ходила още , но имам положителни очаквания:)
Шартър,Провен, Живерни, Овер на Оаза, Замакът Малмезон, Шантийи или друго кипро чаровно градче или местност?
На всички тези места с влак ли ще пътувате или с кола под наем?

# 134
  • Sofia
Благодаря за инфото! За първи път се включвам в темата, защото имам огромното желание да отида на един рок фестивал във Франция, но незнам дали ще мога да го осъществя. Той ще се проведе в град Клисон, който се намира близо до Нант на 21-23 юни. Затова се чудя как възможно по-евтино мога да стигна до там. С Уиз еър до Париж Бове, от там трябва да се стигне до някоя гара и после с влак или рейс до Нант или директно до Клисон. Предполагам като се стигне до Нант след това ще бъде по-лесно, но въпреки това ми се струва малко трудно заради прехвърлянията. Никога не съм ходила във Франция, прегледах доста сайтове, но ще ви бъда благодарна ако имате някакво инфо за този маршрут или каквото и да е друго - всичко ще е полезно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт