Париж 6

• 62 036
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Привет и от мен,

Ето как мина и нашата екскурзийка до Париж
1-ви ден Кацнахме в 9,10 френско време (1 час назад от нас), трансфер към хотела и разходка в кварталчето, огледахме магазинчетата, пихме кафе и тн – хотела ни беше до музея Гравен (на восъчните фигури – има и подземен етаж, където е малко страшничко, чуват се гласове, странни звуци и тн, питайте за групи, при повече хора, билетите са по-евтини) на Гранд Булевард, на много удобно място, След обяд отидохме до Лувъра – валеше малко дъжд, и се чакаше около 1-1,30 мин. Обиколихме доста зали, невероятно място и отвън, и отвътре, отделете минимум 4-5 часа.
Вечерта седнахме в едно заведение до хотела, пихме по едно розе (не марково около 4 евро чашата, но доста хубаво), ядохме лучена супа, много вкусна (около 6,50-7 евро), аз хапнах и крем брюле,силно го препоръчвам (6,50 евро). В ресторантите към ястията винаги се сервира хляб безплатно и вода в бутилка или кана.
2-ри ден, направихме обиколка с автобус на основните забележителности, особено ако е хубаво времето е доста хубава, след това отидохме на Монмартър – Сакре Кьор, много ми хареса, прекрасна гледка към Париж, беше слънчево, много хубави сувенирни магазини (за мен най-доброто място за покупки, и като цени, и като качество – не са само китайските боклуци), разходете се при художниците, близо е и Мулен Руж, както и секс шопове.
Следобяд ходихме до Лафайет магазините, бяха близо до нас, те имаха празник на майката на другия ден и беше лудница, но можеш да се докоснеш до висша мода, скъпичко е за нас (парфюмите са с около 20 евро по-скъпи от free shop, но можеш да се пръскаш колкото си искаш), продавачите са много вежливи, въобще чувстваш се бял човек. Съвсем близо до тях има огромен H&M, C&A и моноприх (не знам дали точно съм го изписала)– голям супермаркет.
3-ти ден – посещение на Версай- беше неделя, пеещите фонтани се пускат само от 11 до 12 часа м неделя, някой спомена и събота, но не съм сигурна, чака се мин. 1 час, входовете за градината и двореца са различни, както и билетите. Двореца е хубав, но градините си заслужават повече според мен, можете да се разхождате цял ден, има 1 фонтан, който е в реставрация, препъръчвам да видите един, които е вътре в алеите, има табела на входа с картинка, ето и снимка.

След обяд отидохме до Дефанс, това е квартала с небостъргачите, до там ходи линия на метрото №1, на последната спирка там има нова арка, която като се погледне към старата (около 5 км) се вижда прекрасно, както и обротно от старата, се вижда новата, символизираща пътя към светлината и бъдещето. След това слезнахме на Триумфалната арка, разходка по Шанз-Елизе и излизане на площада Конкорд, мястото където има 2 прекрасни фонтана, Египетския обелиск,мястото, където е била гилотината, има плочка, която е маркирана, от моста има прекрасна гледка към Айфеловата кула, където ходихме да гледаме и една вечер светещата кула след 11 часа – стъмва се доста късно.
4-ти ден – на о-ва Сите, където е основан Париж, обиколихме района на кметството, Нотардам (тази година се чества 850 години от създаването, и са почнали са приготовления, правят сцена за тържествата отпред), наблизо е пазара за цветя, както и съдебната палата, до нея е залепен параклиса Сент Шапел, оттам минахме покрай първия граски площад, паметника на Анри IV, и отидохме с корабче по Сена, препоръчвам го , минават се мостове и различни забележителности, както и статуята на свободата, подарена от Американците. Оригиналът и се намира в Люксембургските градини, невероятни са, има и един фонтан там, и французите правят копие като подарък на САЩ, мисля че 7 пъти по-голямо, и го пренасят в NY. После САЩ правят 3 пъти по-малко копие и го подаряват на Франция като жест към приятелството между двете странии точно това копие се намира на десния бряг на Сена, близо до Айфеловата кула.
5-я ден, имахме разходка из уличките на Париж, кащата на Ришельо, Grand Palace, около Лувъра имаше една катедрала много интересна, моста на влюбените с катинарчетата, и оттам Айфелова кула –чакахме 1,30 мин, качихме се на 2 етаж (8,50 eur) , задължително си вземете първо билети до върха  – има и каса, и автомати за билети (6 eur), после се редете на опашката за върха, чакахме около 30 минути, горе може да пиете чаша шампанско за 13 или 17 евро, гледката е изумителна наистина, после с автобус до Конкорд, минава се и тунела където Даяна загина, има статуя от злато точно до модта, разходка из градините Тюйлери, столчета около фонтанчетата, релакс. Хапнахме сандвичи и винце в едно бистро.
6-я ден – обиколка на Еврейския квартал, музея на Париж, на Виктор Юго, и бутици, любимо място на парижанки за пазар, и оттам на ул.Риволи за шопинг.
Ползвахме за транспорт карнети – 10 билетчета, цена 13,30 евро, ед.цена билет 1,70 евро, в автобуса се качваш само отпред.
Може да съм объркала последователността на местата, но много места посетихме и съм доста впечатлена
Пожелавам на всички хубаво и слънчево време, и страхотни преживявания в Париж!

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 20:33 от Jane2013

# 661
Jane2013, чуден разказ! Вие бяхте с фирма, нали? Доволни ли сте?
Можеш да пуснеш и още снимки, ако имаш желание естествено...  Laughing

# 662
Jane2013, чуден разказ! Вие бяхте с фирма, нали? Доволни ли сте?
Можеш да пуснеш и още снимки, ако имаш желание естествено...  Laughing
Мимии,
Ние пътувахме с фирма
Скрит текст:
Руал
и сме много доволни, пълна организация, чного добра екскурзоводка, имаше и други мнения, но хора всякакви.
Ето малко снимки:
Люксембургските градини, оригинала на статуята на свободата,
Скрит текст:

Айфеловата кула:
Скрит текст:

Версай:
Скрит текст:

Дефанс и новата и стара арка:
Скрит текст:

Градините Тюйлери:
Скрит текст:

Най- прекрасното място според мен - Сакре Кьор
Скрит текст:
Искам да благодаря на всички, които ми пмогнаха със съветите и мнението си за прекрасната екскурзия до Париж. Темата е много полезна и прекрасна   bouquet

Последна редакция: пт, 31 май 2013, 23:35 от Jane2013

# 663
Към всички мили момичета, живеещи в Париж, които толкова много ни помогнаха Simple Smile Имате ли нужда от нещо от България. Летим във вторник следобяд. Ако нещо ви се хапва, пийва или т.н. можем да вземем към Париж! пишете ми на лични, ако някой иска нещо Simple Smile Париж, идваме !

# 664
  • гр.Варна
Аз само с транспортните връзки имам проблем . Бихте ли ме насочили към някакво приложение , чрез което мога да се ориентирам как да стигна от точка А... до точка Б... ?

# 665
Аз само с транспортните връзки имам проблем . Бихте ли ме насочили към някакво приложение , чрез което мога да се ориентирам как да стигна от точка А... до точка Б... ?

Не казваш приложение за какво, но ...:
1.В сайта на гр.транспорт.
2.Преди една-две страници обсъждахме приложения за телефони/таблети погледни и там.

# 666
  • София
Момичета, и на мен ми предстои пътуване до Париж в началото на септември. В момента го организирам и си избирам хотел. В момента се колебая между тези два: http://www.hotel-aladin.fr/ и www.booking.com/ComfortInnSaintPierre. Моля за вашите съвети кой да избера - ако някой е бил в някой от хотелите или пък изобщо за местонахождението им, защото не съм била досега в Париж и трудно се ориентирам.

# 667
  • SF
Здравейте всички!
Надявам се да намеря отговорите тук. Писано е много, четох много, но въпреки всичко, имам въпроси.

Кацам с УИЗ в Бове. И после?
Разбира се, че има шатъл, но там трябва да чета табелите ли? Лесно ли се ориентира новопристигнал? Как го намирате този шатъл?
Къде ме стоварва и след колко време, за да кажа къде да ме чакат  (някъде около Триумфалната арка, разбрах). Но много други неща не разбрах. Предварително ли трябва да си букна онлайн билета? Кой е най-най-евтиният вариант за предвижване до Париж, ако не шофирате?

После връщането. Самолетът ми е в 19.45. Какви са вариантите?
Интересуват ме и цените на вариантите.

Каква е цената на седмичната карта за градски транспорт (метрото и РЕР)? Какво препоръчвате за 1-седмичен престой да се ползва - карнетка или карта?

Знам, че за всичко това е писано, но не мога да изчета 6 теми, въпреки, че опитах. Снощи четох 5-тата, а днес тази, но по-лесно е да се попита, отколкото да изчета всичко това, колкото и интересни да са някои постове. Ако много ще натежат обясненията, моля, пращайте ми лични бележки. Ще пътувам през юли.

А за УИЗЕЪР - платих по банков път и още не знам как да си приключа резервацията. Стои си като незавършена в статуса ми.

# 668
Излизаш на летището на Бове и тръгваш на дясно към бутката за билети за автобуса. Почти всички от полета тръгват натам, трудно ще се объркате! Автобусът стига до Porte Maillot, от където можете да го вземете и за обратния полет. На Porte Maillot има спирка на метрото, за да стигнете до където е необходимо.

Ако хотелът ви е на удобно място, може и само с карнетка да карате,  ако ще се качвате на транспорт 3-4 пъти на ден само  Peace

Кога си платила на УИЗ, до 5 дни би трябвало да са ти пратили потвърждение!

# 669
Момичета, и на мен ми предстои пътуване до Париж в началото на септември. В момента го организирам и си избирам хотел. В момента се колебая между тези два: http://www.hotel-aladin.fr/ и www.booking.com/ComfortInnSaintPierre. Моля за вашите съвети кой да избера - ако някой е бил в някой от хотелите или пък изобщо за местонахождението им, защото не съм била досега в Париж и трудно се ориентирам.

И двата хотела са от един клас. Различно е местоположението. Първия е близо до Сакре Кьор - доста туристически район, характерен с нощния си живот. Втория е в по-спокоен район(който не ми е познат  Embarassed ).

...
Къде ме стоварва и след колко време, за да кажа къде да ме чакат   (някъде около Триумфалната арка, разбрах).
...

Този, който ще чака не може ли да внесе яснота по въпросите?  newsm78
Мисля, че живеещите там са с най-дорба преценка за транспорт, придвижване , цени и т.н.  Laughing

# 670
  • SF
Още не са минали 5 дни. Платих в петък, а днес сме понеделник. Мейл ли ще ми пратят?
Обадих им се по телефона междувременно, казаха, че още не са си получили парите. Досега съм плащала само с кредитна карта и не съм имала никакви проблеми, но сега една приятелка ми каза, че плащала чрез банков превод и аз да не се мина.... Сега се нервирам малко.

Само един-единствен ли е вариантът за транспорт до Париж? Този ли е най-предпочитания, най-евтиния и най-бързия (бързината ми трябва за връщането, за пристигането в Париж - когато пристигна). Каква е цената? Четох 16 Е. За по-малко парички няма ли? Ако купя двупосочен?

# 671
  • SF
Този, който ще чака не може ли да внесе яснота по въпросите?  newsm78
Мисля, че живеещите там са с най-дорба преценка за транспорт, придвижване , цени и т.н.  Laughing

Не. Те пътуват с Air France. Не са светнати по нашите туристически въпроси. Ще си говорим и с тях там намясто, но виж, че засега чета форума.... Laughing

# 672
Още не са минали 5 дни. Платих в петък, а днес сме понеделник. Мейл ли ще ми пратят?
Обадих им се по телефона междувременно, казаха, че още не са си получили парите. Досега съм плащала само с кредитна карта и не съм имала никакви проблеми, но сега една приятелка ми каза, че плащала чрез банков превод и аз да не се мина.... Сега се нервирам малко.

Само един-единствен ли е вариантът за транспорт до Париж? Този ли е най-предпочитания, най-евтиния и най-бързия (бързината ми трябва за връщането, за пристигането в Париж - когато пристигна). Каква е цената? Четох 16 Е. За по-малко парички няма ли? Ако купя двупосочен?

от петък е рано, моткави са, вторник, най-късно сряда сигурно ще ти пратят мейл  Peace

по-евтин вариант няма, Бове е далечко от града, мисля че няма отстъпка, ако купиш в 2-те посоки

ето сайта им http://www.aeroportbeauvais.com/bus.php?lang=eng

# 673

При плащане в петък е рано за пътварждение. Няма вече разлика при плащане по банков път и с карта.  Laughing

Вариантите за траспорт са с автобус, с шатъл и с такси. Първия е най-евтиния. Цената е 16 евро и няма намаление за двупосочен.

С Bradley Cooper писахме заедно, но няма да трия.  Grinning

# 674
има и вариант пътуване с влак от гарата на Буве, цената до Париж е 13.80 евро, трябва да се вземе и автобус от летището за около 2 евро...т.е. няма никакъв смисъл

Общи условия

Активация на акаунт