АВГУСТИНЧЕ истинско бъди, в тема 32 се разпиши!

• 71 412
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Александра, ще гледам да не забравя. Но то май по план се падаше август месец..

Диндла, не се притеснявай да пишеш, ако така се разтоварваш. Дано са по-добре децата и майка ти.

Глупи, много яко това с помахването. Как няма да ти е готино след такъв поздрав.  Wink

Хубава седмица на всички, на мен много ми се спи и много ме мързии

# 121
  • София
Здр. мамчета. Ние още сме си тука. Вече и двамата са с потвърдени пневмонии. Не се знае кога ще ни изпишат от тука. Какъв е тоя грип нямам представа. Купихме си даже едни лекарства ( доста скъпи) уж да им мине по-бързо ефект никакъв. Болницата е пълна с деца. Внимавайте и при най малките симптоми взимайте мерки.

# 122
Мале, Ани, сви ми се сърцето докато те прочета Cry Миличка, много ти се насъбра, ужас  Hug Hug HugГолямо, голямо гуш от нас!
Диндла, и на вас бързо оправяне, направо ми се къса сърцето да чета Cry
Глупи, много се радвам за гуакамолето. Аз пък тъкмо отивам да си беля нар  Wink Wink

# 123
  • На плажа
Глупи,ние пък сме обратното..каквото каже тати се приема и изпълнява,кажа ли го аз обаче,веднага ми се отказва  Mr. Green
Дай тази рецепта за гуакамолето насам,да пробвам ,никога не съм правила.
Александра добре,че са ви преминали пъпчиците....и наистина понякога не е нужно да се мажат и дават разни неща..всичко си минава от самосебеси.
Ани просто не знам какво да ти кажа....как е възможно на такова малко и сладко момченце да му се случват такива лоши неща...а и ти  как си издържала незнам  ooooh!Дано това да е всичко и от сега само на хубави моменти да се наслаждавате  Hug
Глупи бебето като помаха,показа ли се какво ще е или още е рано?

# 124
  • София
Благодаря ви, мили момичета! Вече съм много по-спокойна, дано не се повтаря и дано на никого да не му идва на главата Hug Hug Hug

Диндла, много ми е мъчно за вас, за теб! Наистина се надявам скоро да ви се счупи лошия късмет и да се приберете здрави вкъщи!

Глупи, усещам го, но не постоянно. Ти докъде я докара? В коя седмица/ месец си?

Ау, аз също искам гуакамоле, мног обичам авокадо Simple Smile

# 125
Добро утро момичета!Четох ви вчера,но не ми се пишеше,та сега реших да драсна някой ред.
Tepsyhora,вярваш ли че ме разплака(не се шегувам)незнам дали си спомняш,преди 1и 6,7 месеца като споделях за Митко и неговите припадъци.Минах ме през такъв ад, притеснения,всекакви изследвания,че като те прочох много неприятни спомени се завърнаха CryЗнам какво си преживяла,но ти като майка трябва да даваш сила на всички HugДа се пази мамченцето и да расте здраво Heart Eyes
Глупи,при мен незнам от къде тая сила,но когато Митко ми е припадал в ръцете (около 5-6 пъти),точно тогава се овладявам и реагирам супер бързо и адекватно,но след това се съсипвам newsm45,ох спирам с тази болна тема.Другата ни болна тема е постояния запек на Митачко.Знам,ще ми кажете супи,плодове,вода.От всичко това яде  и пие по-много,сега му давам Дуфалак и пак се запича Shocked.При него идва от това,че се притеснява да ака на градината и се стиска,но после вкъщи е ад ooooh!Вчера като се върна и седна на гърнето и така седя на него до 21 часа,направоооо незнам.
Ех,че хубаво си говорите за бебенца,така ви се радвам.
Глупи разбра ли се пола на бебо.Митко има бял косъм на главата Laughing
Толкова от мен,а да щях да питам и Пандичка-работиш ли още в ТВ?
Чао и хубав ден  bouquet

# 126
  • Sofia
Привет и от нас!

Леле, какви страхотии чета, Ани.  Hug Милата...  spoko spoko Ужасии сте преживели...  Sad Дано никога повече не ви се случват и на никого да не се случват. То не да ти обелеят косите, ами не знам какво...

Диндла, и вие сте в ужасни неприятности все още...  Cry Често си мисля за вас и какво ти е с двамата в болницата... Нужни са ти страшно много сили и търпение, за да се справиш с всичко. Че и майка ти се разболяла... А децата по-добре ли са все пак? Ти даваш ли им някакви имуностимуланти? Моята приятелка, след като детето й изкара две пневмонии една след друга и беше със страшно паднал имунитет, се беше видяла в чудо от болести и антибиотици. Премина към хомеопатия и самият доктор й беше казал, че детето е с ужасно разбито здраве, още повече поразии са направили шепите антибиотици, които е изпило. Та ако твоите дечица боледуват често, както пишеш за беба и се налагат често АБ, защо не помислиш и за този вариант? Не те навивам за нищо, просто трябва да опиташ от всичко. Не се знае кое ще се окаже правилното решение при вас. Изпращам ти прегръдки и много много сили!  Hug Hug

Глупи, много мил момент с помахването.  Laughing

Дани, аз успях да отворя страницата с видовете хреми.

София пак си е у дома заради болки в корема. В събота през нощта я заболя коремчето, боля я цяла неделя и през нощта пак, даже в неделя вечерта 3 часа се е свивала от ужасни болки. Дадохме каквото каза доки и на сутринта ни каза да бягаме за преглед в Пирогов, да не би да е нещо по-сериозно. Но там казаха че корема е спокоен и няма притеснения за апандисит/колит и т.н. От прегледа нашата доки установи по-засилена перисталтика на червата и каза че явно някой вирус се опитва да я обори, но организма яко се бори, защото за сега няма нито повръщане, нито разстройство, та ще видим. Днес е по-добре, дано да се разкара, каквото и да е. Давам бифидус бактерии и така.
Косата й я мия два пъти седмично.  Всяка вечер си взима душ или си играе във ваничката (бебешката), тя много си я обича и още я ползва. Даже, като я боля коремчето тези дни, все повтаряше "Направете ми вана, да ми мине, моля ви." Ние й обясняваме, че тя няма температура, за да правим вана, но не, едно си баба знае, едно си бае.  Simple Smile

# 127
Дани ще ти напиша рецептата във фейса Simple Smile

Не съм питала за пола на бебето, да си призная можех, но май не пожелах. Ще изчакам в началото на март съм на 3 д и тогава. Бебето не го усещам още, но живи и здрави.

Ани в 17 седмица съм. Има още много време, искам да си седя само у дома с Марти и да не ходя на работа или да си работя от скъщи, но още не може за съжаление. Не искам да го пускам и на детска, че с това време пак ще сме болни.

Дундла, оправяйте се бързо. Мама е лежала с мен на 6 месеца в болница и е било яко мъка и депресия и там кой знае с какво са ме блъзкали, но после бях постоянно болна. Бих казала, че задържам нещата от 7=8 години, но съм сигурна че ранните болести и приеми на лекарства влиаят на понататъчното здраве.

Момичета, дайте идея за разнообразно детско меню. Тази свекърва ми ще съсипе детето, само супа топчета яде детето. На обяд яде там, на вечеря пак сме там и пак му бута супи, няма нищо разнообразно. Сега ще се опитам да издействам поне за вечеря да сме си у дома и искам да му готвя нещо по-разнообразно и витаминозно, защото си мисля че освен витамини и имуностимулнати, трябва да се храни балансирано за да е здрав.

Очаквам вашите предложения какво готвите на вашите лъвчета и девички Simple Smile

# 128
Здравейте, момичета. Тамън да си помисля, че по-лошо не може да бъде (в момента съм в някакъв много гаден период) и като влезна тук за пореден път изтрезнявам. Казвам си "ей това са истинските проблеми, а не това, заради което аз се треса". За много неприятности пишем напоследък. Нещо темата не ни тръгна добре. Sad С Аничка се чухме, че направо ръцете ми се изпотиха като я прочетох... Дундла много ми е мъчно за вас. Sad Просто не искам да мисля какво е да си в болница, където и двете ти дечица са с пневмония. Sad Много силни прегръдки, дано, дано вече се махат тези болести!  Praynig Praynig Praynig

Хариелка, миличката Софи. Добре поне, че не е апандисит или нещо други сериозно!! Анди  изкара И вируса с разстройството. Първия ден ака 8 пъти, което не се беше случвало никога. Когато е с 39С е по-жизнена, отколкото беше през трите дни с този вирус... Добре че поне това мина бързо...

Славена, как са децата?

Глупи, еххх как ми се иска и на мен нещо да ми маха на видеозон...  Heart Eyes Марти при баба си ли спи, че пишеш, че и за вечеря не сте заедно?  newsm78 Аз напоследък нямам никакво време, а и сили за готвене, но когато готвя, наблягам на супите. Топчета, спаначена (или с някакво друго зеленище), телешко варено, картофено-морковена/тиквена крем супа. Идеята ми е хем да се топлим зимата, хем да ни влиза нещо течно в коремите. Правим и салати с основа марула или айсберг + разнообразявам другите добавки. Е, не винаги яде това, което направя и понякога за да има мир й давам тооолкова любимия й корнфлейс.  Crazy Пак е горе-долу полезен и има добър ефект върху акото. Simple Smile

Рибке, да все още работя в ТВ, уж... Все повече обаче се питам докога ще издържа... А Митко по колко дни не ака? Това със стискането в градината е много неприятно. Sad Дали да не потърсиш съвет от лекар или дори от детски психолог как да преборите проблема? Че хич не е маловажен. Sad  Hug

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 07:33 от ♥Пандичка♥

# 129
  • София
Добро утро!
Пандичка найстина истински важното в живота започва,като се  приберем вечер в къщи. ОТ 9-18 са просто събития фон, за съжаление те ни изсмукват и вечер не винаги можем да отделим необходимото време и внимание на семействата си. Аз изживях голям стрес в предната си работа,имаше и здравословни последици, минах на седатиф-то е хомеопатично за нервите. Колегите дълго време се шегуваха с мен, че гълтам хапчета като бонбони. Еми така е,като си майка и съпруга и все изнемогваш! Пробвай седатиф,ако не ти помогне ,поне няма да ти навреди.
Глупи страхотно ми стана , като прочетох как бебето ви е помахало, много е мило! Ако нямаш време за готвене,можеш ли да го запишеш на детска кухня или пък да вземащ готова храна от стол,ако наобед се храните. За работеща майте е доста струдно да готви,че и да е разнообразно. Ние по една седмица дъвчехме една и съща тава,догато работех. А ти защо не излезеш в  болничен вече? Хем ще си си в къщи и ще си гредаш детенцето и домакинството. Ако ти е важна работата,помоли за работен график от вкъщи.
Дундла ох, милата. Като те четох преди време как плачеш, си спомних и аз как ронех крокодилски сълци , като бяхме в болница на 1г с ротавирус. Много е тежко. Дано скоро се стабилизират децата и ви изпишат в къщи.
Дайте , моля и на мен страницата с видовете хрема!
Хариелка дано и Софи се справи с вируса или каквото там я притеснява.
Рибката ужас, да се стиска в градината.Между другото и Сиси ми е споделяла,че ако и се приака в градина се стиска. Доста си поговорихме по темата и дано да не се стиска. Ние нормализилахме акото,но забелязах че като ходи на градина и се запича.Като се храни редовно в къщи с по-течна храна се ака редовно всеки ден. Благодаря на всички за съветите Пандичка, Хариелка. ДАвам компоти и млека,тя доста ги обича,но вода не ние достатчно Sad
Ани очите ми се сасълзиха като те четох, дано никога повече не се случват такива ужасни неща. Сиска напоследък скача от дивана на паркета, нарочно. А се приземява точно пред холната маса,направо снощи я виждах как се забива в ръба на масата и изтръпнах.Че бях и сама,съпругът ми до късно на работа. Много непослушна е станала,голяма караница е да не се правят такива опасни скоци #Crazy
    За миенето на косата-ние се къпем веднъж седмично с миене на косата-зимата. Сушенето на косата е голяма мъка,хич не обича сешоара. Инаме всяка вечер се мием от кръста надолу. Забелязвам обаче,че кожата и изсъхва и се мажем с мляко за тяло.
    Понякога в козметиката има съставки,които могат да подразнят кожата,дори и тя да е бебешка козметика-то в същност това не винаги е гаранция за качество! Ние лятото имахме мистериозен обрив по дланите,които започна да се разпространява и по горната част на ръчичките до към лакътя. Това се получи,след като сменихме козметиката на Себамед,а до преди това ползвахме Ла рош позе-моята ко(зметика. Дерматологът ни измиса ЕЛоком-а аз като човек с атопичен дерматит,кристално ясно знам за какво иде реч. Доста силен беше обривът , помазахме се 4-5 дни,поуспокои се,но не беше излекувана. Веднаха спрях СЕбамед и и взех сапун на Ла рош позе и всичко изчезна. Интересното е ,че като бебе сме ползвали СЕбамед и нямам оплаквания,така че може и да не от него,не зная какво е ползвано за ръце в ден.тската градина...
    Ние пак имаме Варицела в градината. За сега и давам само коластра,спрях ехинацеята,че ми свърши, а и да починем малко. Иначе пак ни е влажно нослето,в неделя имахме гъст жълт секрет-типично стафилококов. ЗАсилих добавките,капките за нос и за сега спим спокойно,съвсем лек е секрета,по-скоро гъст в нослето. Но тя нарочно го смърка навътре и той слез 5мин пак се опитва да изтече.  За сега няма да слагам кремчета с АБ в нослето,ефектът е 1 седмица и после на градината пак сме прихванали коки и други гадинки за сопол. Абе ако с това се разминем тази учебна година...би било добре,дано...
Ставам...

# 130
  • София
Понеже за акане говорите - Калоян си ака без проблем в градината, което естествено после си личи в гащурките, но здраве да е.

Обаче онзи ден вика - Мамо ака ми се. Отивам да му запаля лампата, сяда той ,след 2 минути става и вика: Мамооо, не иска да слезе.
Та така - ние си имаме асансьорно ако  Mr. Green Mr. Green

За къпане - когато не се заплеснат в игра вечер се къпят до безкрайност. Един път със Стоян от много мързел отидохме да ги вадим като водата дойде до хола. Картинката беше 2 големи легена пълни с вода, на ръба на единия седи Калоян завит на гръбчето с микрофибърно парцалче за под, щото му било студено (Ивайла се погрижила да не му е студено)....
Може и да съм го казвала това.

# 131
Сънчо успя да ме развеселиш с картинката от банята!!  Grinning Ние пък си имаме неидващо ако. Като беше запечена преди десетина дни, седнала на гърнето, напъва и от другата стая чувам "оооффф хайде бе акоооо, тръгвайййй". Отивам при нея, ядосано ми заявява "мамо, акито не иска да тръгне" и обидено стана, вдигна си гащите и се фръцна нанякъде.  Crazy

Жули, мерси за съджешчъна. Сигурно си чела темат за Айхърб скоро Wink

Косата мием горе-долу 2 пъти в седмицата. Иначе пиша/дупе всеки ден. Много рядко пропускаме.

# 132
Леле момичета, какво става, колко болни и ужасии разни! Да се опавят всичи!
И ние бяхме болни доста дълго време, ту Соня, ту Емо, ту ние с мъжа ми, два месеца все боледуване, но изкарахме надаявам се всички бацили, които върлуват тази зима, та се надявам, че приключихме с боледуванията за този сезон.

На Соня главата с шампоан я мия един път седмично, иначе всеки ден се мият без главите, обаче като си напълнят ваната и какво правят не знам, но и главите са им мокри, та с вода всеки ден кажи речи я мия, освен ако не я къпя аз когато не я оставам да си играе във ваната. А като си говорим за баня се сетих нещо да ви развеселя малко - една вечер аз оправям леглата на децата (сменях чаршафите), а мъжа ми помага на Соня да си съблече потника (тя сама се облича/съблича, но блузите не може сама) и тя по дено време се внесе гола на бегом в сатята и ми вика 'мамо виж имам си пиченце', аз ей така  Shocked  Thinking и отивам при мъжа и му викам може ли да приказваш такива глупости на дъщеря си, а той ме пита кви глупости съм ѝ говорил и аз на Соня - кажи на баща си какво си имаш ма, а тя милата ми показва някакво си парченце от нещо и пак ми казва ми пиченце бе  Joy

Какво друго да кажа, ходим на ски усилено. Още не се пускаме на голимите писти, само на децките, че аз и децата нали сме начинаещи, то и Соня се пуска шус без да падне, но още не може да прави завои, не разбира или не иска, и аз не знам кое от двете, но има други на нейната възраст и като ги гледам могат, значи разбират какво да правят, но тя нещо не ме слуша много, прави си каквото тя иска. Емо и той много добре се справя, аз също за сега съм доволна от себе си особено скато се има предвид че изобщо не съм се качвала досега на ски. А то си е голям кеф. От 1ви април се местя на друга работа, отивам във фирмата където мъжа ми работи. Няма да имаме нищо общо де, тя е голяма фирма, повече от 1000 човека са на едно място, NXP дето съм сега сме над 20000 човека общо из света, но тук в Австрия сме около 350 само. Та такива работи около нас, е и доста тъжни и трудни моменти междувременно, но тях гледам да не ги мисля и дъвча. Сега пък като казах тъжни, гледайте филма Hachiko a dog's tale страхотен филм, малко тъжен, но е страхотен!

Хайде, лек ден на всички и пожелавам скорошно оздравяване на всички болнички!

# 133
  • София
Поли ах,кой за каквото си мисли!
А вашите деца интересуват ли се от интимните части на другия пол? При нас е голям смях. Още в яслата, един ден Сиси седи на гърне в къщи и я чувам да си приказва: Долу папките,долу папките. Позаслушах се и като разбрах какво има предвид детето,избухнах в смях. Явно лелята е казвала на момченцата да си прибират пинисите в гърнето и ги е нарекла патки, а Сиса разбрала папки  Laughing вече прави разлика между момичета и момчета, надявам се съм успяла да обясня ,че патки са птици ,а не ...
Иначе често влиза изневиделица в тоалетната и е доста любопитна , ако се случи там да е баща и , голямо криене пада  Laughing
  Онзи ден е видяла племенницата да ползва дамски превръзки и като се развика  КАка има памперс , не мога да смогна да и запуша устата, че момичето е на 12г и ме достраша да не се притесни.
  Старая се открито да обяснявам,естествено по достъпн и подходящ начин за възрастта. За бебетата също така процедирам,като съм щастлива ,че не ми се задават неудобни въпроси.Бебетата идват от корема на мама и всичко е ОК Simple Smile
Сънчо ха-ха с парцалче! Все пак е грижовна каката!

# 134
Здравейте, момичета! Не съм писала от 100 години, но така се случиха нещата, че нямах възможност.
Започвам пак да ви чета и да се включвам, ако ме приемете отново разбира се!
Пожелавам бързо оздравяване на всички болнички!

Общи условия

Активация на акаунт