АВГУСТИНЧЕ истинско бъди, в тема 32 се разпиши!

• 71 452
  • 738
  •   2
Отговори
# 150
Здравейте. Не писах два дни, че да ни минат всички видове посещения при лекари и да имам какво да кажа. Е, направо ще се оплача...

Първо, започнахме АБ и мазането с Бактробан. Според док от ИСУЛ със сигурност имало бактерии, които трябва да бъдат изчистени. Как така без да вземе секрет, не знам, но както и да е... С инфекция сме в лявото ухо. Има много секрет, който трябва да бъде изчистен, но сега не може, тъй като е инфектирано. Да сме спрели Анди от градина за един месец, в който напълно да се стабилизира и ... да й направим операция на третата сливица. Като го чух, ми се насълзиха очите, тъй като знам аз и моята клета майчица през какво сме преминали заради моите сливични Илиади и Одисеи. Та има голяма вероятност Анди да ми е наследила състоянието...  Cry Още на следващия ден беж при друг (доста препоръчван за деца) доктор. Еми диагнозата се потвърди. Жената (има страхотен подход към децата) каза, че не от най-тежките случаи, не е спешно и че бихме могли да изчакаме още няколко месеца дали няма да се свие от самосебе си. НО все пак препоръчва да се махне, защото детето много се мъчи. Диша само през устата, съответно тя постоянно съхне, много хърка, говори носово, ето че и в ушите започна да я удря. То никога няма гаранция дали няма да се появи отново, но вторият док смята, че щом детето до момента не е боледувало често, има по-голяма вероятност сливицата да не се появи отново... Сега имаме 2 месеца (докато отмине вирусният период) да го мислим. Междувременно я заведох и при друг хомеопат. Отношението отново бизнес, бизнес и само бизнес , но както и да е, няма да коментирам. Назначи ни някакво двумесечно лечение-схема и ще видим...

Иначе вторият докторк каза, че първият е прекалил с медикаментите, че няма такова нещо като нон-стоп даване на противоалергични препарати, че това не решава проблема, след изпиването на АБ да спрем всичо... Според нея също нямало смисъл да я спираме от градина, каза и че АБ, който започнахме да пием, бил ненужен... Колкото и това да ми звучи добре като докторски манталитет, все пак не знам кое в случая е най-добро и правилно... Все пак 10 дни поддържаше Т+имаше ушна инфекция, пробвахме (твърде дълго) да й мине от самосебе си без АБ. Е, не стана. Освен това от една страна може пък и да е по-добре да я спрем от градина, ако ще я оперираме. Но от друга страна не ми се иска да свикне да е в стрерилна атмосфера. После като се върне на градина няма ли да хваща по-лесно всичко живо??  newsm78

Офффф. Тотална обърквация.  Sad

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 11:58 от ♥Пандичка♥

# 151
Еййййй,прочетох те и все едно за нас си писала,само дето нас не ни удря в ухото,а в гърлото!Ох незнам как да те успокоя,честно,на същия хал сме,пред махане,ама се назландисвам,можело да се свие,знам ли,а и Аудиограма ще правим първо и тогава ще се решава!И все пак,ако пречи на слуха,май ще е по-добре да я махаме,иначе и на нас ни препоръчаха спиране от ДГ поне до Април,после уж нямало толкова вируси,ама знам ли newsm78!Тъпо е,че се изолира детето,ама май го предпочитам,пред постоянното боледуване и съответно уголемяване на 3-тата сливица!Решила съм да пробваме така,дано се свие,сега забърках и една отвара от кора от бреза и червено вино,и нея ще давам!След Тонзилотрена ни изписаха и Цинабсин,да видим той как ще повлияе!Друго незнам какво да ти кажа,май търпение му е майката,ама до кога и аз незнам,ето 3-та седмица кашляме и хъркаме и това е,намаля де,ама ще се влачим поне още една!Всички дечица да оздравяват,че тия болести ни побъркаха вече,да се махат  smile3513

# 152
Златна Лили  Hug, вярно сме на един хал. Ти къде води малката? А с аудиограмата се изследва слухът ли? От Тонзилотрена нямаше ли ниакакъв ефект? А този Цинабсин не може ли да се проема заедн с Тонзилотрен за по-добър ефект или е противопоказно? Него не са ни изписвали. Веднъж само са ни изписвали Тонзилотрен, но го пи много кратко, учудвам се, че повече не ни го изписаха, което ми се струва странно. Чудя се дали да не го взема сега на своя глава. Така или иначе е хомеопатично и не би трябвало да навреди...  newsm78

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 12:13 от ♥Пандичка♥

# 153
Панди,на своя глава е заведох на УНГ,та тя ни каза,че пак е 3-тата сливица,ама тя ми е ясна,започне ли да хърка и си знам!Каза,като оздравее,че ще направим това замерване на слуха-Аудиограма,то щяло да покаже точно на какъв хал сме!Били сме с симптоми точно по учебник,нощни напикавания,от време на време,сенки под очите и понякога потене по време на сън!Аз за напикаването и сенките съм я водила на Ехограф,всичко ни е наред,то пък пак си имало причина!А относно Цинабсина,ами само него не сме пили,изкарахме 2 месеца с Лимфомиозот,после сменихме на Тонзилотрен,сега чакам да си допием опаковката,още 20 дена и ще взема Цинабсин,Док е на мнение,че трябва и него да пробваме,просто хомеопатичните действали на всеки по различен начин,та малко е онче-бонче,кое ще ни помогне,ама се надявам да я свием де!Та незнам какво да те посъветвам да вземеш,дали Тонзилотрен или Цинабсин!Цинабсин е за синусите,а Тонзилотрена уж е за сливици,оф незнам,вземи ги прочети,знам ли,или си питай вашето УНГ!И в кръга на шегата,май Цинабсина идва по-далаверски хихихихихи,100 таблетки е!

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 12:38 от Liliq_Zlatna

# 154
  • Sofia
Пандичка, Лилия Златна, много ми е мъчно, че дечицата така се мъчат.  Sad И ви разбирам как се чувствате  Hug Hug. Но не се отчайвайте! Аз в такива моменти, когато много ми се насъбере и си казвам "Нищо де, не се е свършил света. Все пак са решими проблеми, не е нещо чак толкова страшно." И веднага се сещам за хилядите и повече дечица, страдащи от ужасни, страшни болести и каква мъка е за тях и родителите да се борят всеки ден с някаква неизлечима болест за още една и още една глътка въздух, секунда живот за децата си... Знам че с това няма много да ви успокоя, но все пак... Да благодарим на Бога, че децата са ни по принцип здрави и боледуват от нормални детски болести.  Praynig Панди, съжалявам че пак не сте случили на лекар...  Sad

Диндла, как сте? Да не сте стигнали пак до болница? Дано не!  Praynig И за вас ми е много мъчно...  Cry Ужас, така като се закучат нещата.... И имаш чувството, че небето се сгромолясва над теб...

Трейси, хайде и вие да не останете по-назад. Да се разминете само със сиропчето и да не се стига до други лекарства.  Hug

# 155
Hariela Hug Hug права си да,има много по-страшни болести,ПУ-ПУ,ама е на,майчиното сърце не се успокоява така лесно!Период е,ще отмине и ще си остане само лош спомен,поне така се надъхвам аз!Гуш на всички дечица и мами! Hug Hug

# 156
Хариелка, абсолютно си права!!  Hug Между другото и аз така редовно се успокоявам. Освен към болестите, добавям и мисли за това колко деца по света нямат какво да ядат, нямат чиста питейна вода, нямат нормални санитарни и хигиенични условия, нямат дори покрив над главата... Чрез разговори в тази посока се опитвам да възпитавам и Анди. В скромност - да не иска всяко нещо, което види в магазина или у друго детенце, и в пестене на природни ресурси - вода, ток, а също и храна, хартия и т.н. И трябва да ви кажа, че много разбира детенцето.  Heart Eyes Наистина да са ни живи и здрави дечицата.  Praynig Пък нека това да са ни кахърите - сливици, хреми, кашлици. И така ще пораснат, както ние сме го направили.

Лилия Златна, а при кой лекар я заведе? Не помня дали бяхте в София или в друг град.  Embarassed
Потърси ли второ мнение?   newsm78 Hug

# 157
Янче,в Пловдив сме,докторката при която я водя ни лекува от години,отделно майка ми работеше с нея 4 години,та и тя има наблюдение върху това как работи!Същата лекарка извади сливиците на съпруга ми на 27г,нямаше друг начин,след дълги боледувания,целите бяха с гной отвътре-нещо,което само тя видя,та имам и доверие да!

# 158
Ох,момичета пак болести ooooh!Новата ни темичка тръгна зле,дано скоро да се преобърне и да се разпишем с хубави неща Praynig
Ние сме добре.Както казава Митко "днес почиваме и ще играя с мама и тати",та така ходихме на разходка и на сладкарница,сега играе с татко си на конструктор и се забавляват.Утре живот и здраве,ще го пратя на детска ,а аз ще ходя да си подготвям документи за започване на работа.На 16-ти заминаваме малко на Чепеларе-с нетърпение очакваме пътуването,та да се разнообразиммалко и да видим мноого сняг. Nature Snowman
Пандичка,Лидия Златна ,племеника ни му махнаха третата сливица на 4 год и сега почти не боледува,а преди беше постоянно болен.Дано и вие да намерите точното лечение и децата да се оправят,притесненията си остават за ваше сметка,така е родители сме Hug
Хариела много вкусотии готвиш на твоите принцеси:)И аз обичам много да готвя и го правя постоянно.Унас готвената грана е на почит.Приготвям разни супи,защото ги обичаме всички,яхнии и фрикасета.От забранените храни не давам единствени зрънчо,другото е разрешено,но Митко не се спуска много.Шоколада знае,че е за десерт,но след като хапне забравя за него и после аз намазвам Mr. GreenЧесто правя кекс и домашни сладкиши и от тях си хапва.
Славенче как са децата,а мъжът ти оперираха ли го newsm78 или нещо бъркам.
Хубав ден от мен   bouquet

# 159
  • Кърджали
Да се включим и ние в редиците на болните. Аз съм с гнойна ангина, Кати след мен и тя се разболя. Тези дни постоянно вдига температура, но като цяло е жизнена и игрива/освен когато температурата се повиши много, но тогава нормално да е отпаднала/. Вече е по - добре де. Сега май баща и се зарази от нас, та очаквам до сутринта и той да е болен...
Утре отново ще водя Кати на лекар.В кратце : четвъртък, когато взимах Кати от детска, още на вратата ми се оплака, че се е оправила. На две от пръстчетата на ръцете имаше наистина наранено - все едно е имало мехурче и се е спукал и обелил. Попитах учителката кога е станало това оппарване, тя беше доста учудена, имали ел.печка, но била вдигната на високо, нямало как да я стигне. Реших, че може да е станало в смянат на другата учителка /щях да говоря и с нея в петък, но се разболя Кати и не стигнахме до градината/. Обаче от вчера зверски и се белят и двете ръце, пръстчетата и са обелени вече почти до половината.

На всичкото отгоре и кожата на лицето около очите, носа и устата също се бели едно ситно ситно... То това по лицето лекарката го видя на прегледа, но тогава беше съвсем малко и каза да я наблюдавам, дали ще се увеличи, че не и харесва нещо... Тогава ръчичките не и ги показах, че нали си мислихме, че е опарено, а и не беше почнала да се бели така....
Това дете явно има някакъв проблем с кожата, знам ли. Преди два - три месеца ръцете пак и се белеха, тогава и препоръча само едни рибки рибено масло. Наистина тогава се оправи. Но не ми харесва,че пак се случва. Освен това и всяко лято е така да и се бели... Прилошава ми като се сетя колко трудно се измъкват направления от лекарката, ама май ще трябва да се ходи на кожен лекар... Какво е туй чудо не знам...

# 160
  • София
Здравейте, момичета!

Александра, преди две седмици ни се случи същото. Алекс първо се изрина зверски по корема, краката, чак по слабините, дупето и ушите имаше много ситен обрив. Личната ни каза, че е уртикария. Започнахме Зиртек и всичко се скри. След това се разболя, висока температура, кашлица, обилна хрема и антибиотика не се размина. След всичко това забелязахме на палеца и показалеца  обелена кожа и леки рани, точно като изгорено. Алекс каза, че се парнал на тостера, но аз се усъмних, защото той винаги е с някои от нас, когато печем филийки  и няма как да остане незабелязано това, че се е изгорил. След още два дни може би започнаха да се белят всички пръсчета на ръцете и крачетата, точно като при Кати. Водихме го пак при личната, каза ни, че това е характерно за бактериалните инфекции и по- специално за стрептококите. Взе му секрет, който слава богу се оказа отрицателен. Споделям ти всичко това, защото минахме през абсолютно същото нещо и то съвсем скоро. Можеш да обърнеш внимание на вашата лекарка, за да я изследват Кати.Бързо оправяне!  Peace

Хариелка, и Алекс си хапва от т.нар. "забранени храни",но гледам да е с мярка. Зрънчовци и производните им не купуваме, само Помбер. Обича желирани бонбони, но му слагам в купичка по няколко и другите прибирам, защото той е способен да изяде наведнъж целия пакет и то се тъпче, все едно някой ще му ги вземе. Даваме и шоколад, но по мъничко. В момента заради уртикарията, която пак получи сме ограничили почти всичко и той миличкия сам си казва "Ще купим яйце (Киндер, Орео и каквото др. обича) като ми минат пъпките " Simple Smile

Пандичка, Лилия Златна, като малка съм била много болнаво дете и слабото ми място са били точно ушите. Стигнало се е даже до там, че без малко съм щяла да оглушея, трябвало да ми слагат някакви си тръбички в ушите, за да чувам. Но след като са ми махнали третата сливица всичко си е дошло на мястото и съм спряла да боледувам. Успех в лечението и дано нещата се оправят възможно най- скоро!  Peace

Диндла, как сте?

На всички болни дечица бързо оправяне и се пазете !  Hug

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 22:45 от mariellka

# 161
  • Кърджали
 mariellka, благодаря ти за споделеното... Наистина подобно на Кати описваш, горе долу така протече и при нас. В края на миналата седмица имаше обрив, няколко дена след това - беленето... както казах, лекарката забеляза тогава започналото белене по кожата на лицето /ръцете както казах, не и ги показах, нямаше белене, а и нали дребната казваши, че се е опарила/.Та тогава единственото дето каза, беше - това го наблюдавай, не ми харесва това, това сега повече ме притеснява и от настинката и. Спомена и скарлантина нещо, но нищо категорично не каза, освен ако се задълбочи, да я заведа... Гледам антибиотика, който и е изписала пише нещо, че се ползва при стрептококи... Утре ще видим какво ще излезе от тази работа...Че и детето не му е приятно нещо, само повтаря "болят ме пръстчетата", не иска да се храни дори сама...То не че сега от болестта кой знае какво яде - два  дена кара на фотосинтеза направо.. Вчера е хапнала две - три печени картофчета, днес - една меденка наобед. Добре поне че вода пие, яденето после ще го навакса...И температура не спира да вдига - вярно, със всеки изминат ден е по - ниска, ама си вдига...

# 162
  • София
Здравейте, момичета!

Много болни дечица, че и мамита. Айде да минава този студ и вируси и всички да се оправят вече, че почвам да се шашкам как всички едновременно са болни.

Александра, дано се оправите бързо и двете. То е трудно да гледаш болни дететнце, особено пък и като ти си болна и омаломощена. Има ли някой да ти помага?

Liliq_Zlatna, нощното напикаване за какво е симптом? За угомемени сливици ли? Странно ми е  нещо. Ние още не сме свалили нощния памперс, обаче си имаме и уголемени сливици, които една УНГ искаше да вади, но нашата хомеопатичка овладя положението и сега е доста по добре. Обаче си се поти по рпинци и си пишка още през нощта.

Пандичке, сподели къде ходихте на хомеопат и защо пак не си доволна. Може и на лични да не правим тук реклама или антиреклама. Въпросът за парите винаги е на дневен ред, и по някога на нас ни се струва че е бизнес, а то просто няма как да се избегне. Разкажи ми моля те за лечението. И да щом е за сливици - за една нощ няма да се оправите. Два месеца е добър период - може и да й подейства.

Глупи - честита ти кухня. Как си мечатя и аз за една нова такава. Това според мен е сърцето на един дом и трябва да е удобна и функционална.

tracy_t, да се оправяте и вие бързо. Много се кефя на фотографиите ти. Винаги съм искала да снимам и аз, ама все не ми се получват Sad

dyndla  Hug много сила и кураж, прежива ужасни неща, хайде дано вече се излекувате всички и малко спокойствие да има във вашия дом. Кураж!!!

Сънчо, винаги ме разсмиваш с историите на твоите деца. Голяма е забава да са двама Simple Smile

Джули, за запека - ние се оправяме със сурово кашу. Ако децата обичат ядки препоръчвам по 1-2 шепи на ден сурово кашу и акането се нормализира, даже зачестява по някога.

Моя Марти също се стиска в градината. Дори преди месец се беше наакал в гащите, щото явно не е могъл да се сдържи. Беше много притеснен от случката.

За вредните храни - не забранявам нищо - гледам да е в минимални количества и да не ги вижда, за да не иска. Иначе сме обяснили че зрънчото е вредна храна, съдържаща много сол (аз ги възпитавам с баща му да консумират по-малко сол), а плодовете и зеленчуците са много полезни с витамини (дори повече от колкото в бонбоните витамини) И той уж вдява. Но по някога си похапваме. Сега зимата почи не яде такива, но лятото на площадката всички ръфат и е много трудно и той да не яде.
Това за възпитанието към пестене (вода, хартия и подобни) не бях се сетила до сега, но мисля че е добра идея да се работи в тази насока още от сега.

За криенето на голотиите - баща му не се крие изобщо, аз от известно време се крия от кръста на долу. Онзи ден му показвахме мои бременни снимки и му обяснявахме ,че той е бил малка точка в моя корем и после съм го родила. Попита дали е влязъл в корема ми през устата .... обаче бързо смени темата и така и не обяснихме как е станала тая работа Simple Smile  Ще му мисля следващия път. Ра-ив ми хареса с дупчицата - сигурно ще е нещо такова. Иначе в Ледена епоха мамута Ели е браменна и ражда с напъни, та раждането вече ни е ясно горе долу. Дори той самия си е слагал една играчка под блузата и казвал че е бременен, та мисля че горе -долу просветен по въпроса Simple Smile

Аз сега да ви се оплача ... имам сериозен проблем с вените на краката. По цял ден съм седнала пред компа, по някога не ставам по 3 часа дори. И едни тесни дънки дето си купих тотално прецакаха работата. Моля ви, ако някой може да препоръча съдов хирург в София да ми пише на лични, че вече е нетърпимо положението.

Хубав ден на всички и ЗДРАВЕЕЕЕЕ!!!!!

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 10:37 от Elyah

# 163
Elyah Таня ми се напикава винаги,когато е възпалена 3-тата сливица,не всяка нощ,но по принцип едва ли е чак такова съвпадение!УНГ-то каза,че при някой деца се появявало това+изпотяването и тъмните кръгове под очите!Аз за кръговете съм я водила да я гледат на Ехограф,нищо не се откри,предполагам,че е от сливиците,а и тя е много бяла,та сигурно зимата може и от това да е!Просто споделям,не ангажирам никой с моето мнение,а и до колкото знам,до 5г чишкането и изпускането нощно време си е в реда на нещата! Hug

# 164
  • София
Ех, наистина какво стана, та се изпотръшкаха така децата. Бързичко да оздравяват.
Александра и Мариелка, моя опит с уртикария не е такъв. По принцип уртикарията е когато обривът приличава на „опарено” от коприва и характарното за него е че се мести. Появява се, сърби и се скрива и изниква на друго място. Ние се оправихме с хомеопатия и понякога се появява вследствие на стрес или уплах. Но по признаци не ми прилича на вашето.
Когато става въпрос за противоалергични съм била мнооооого против. Даже Зиртек не давам. Има много инфо в нета.  Винаги сме се оправяли с хомеопатия. В този ред на мисли Пандичке не знам какво да те посъветвам, че не попадате на удачен вариант. Мога да споделя аз какво направих. Седнах един ден и четох, четох, всичко по-важно за хомеопатията прочетох - какво е, принципи и правила който да се спазват и т.н. Тогава чак отидохме на преглед. Бях подготвена, че ако не спази някой от принципите и е до там. Хахахах. Абе все едно отивах да изпитвам  Laughing Та жената си спази всичко по книга и така и се доверих Simple Smile
Не знам дали това, което ми написа Hariela, че има деца който боледуват по-малко, но и аз хич не го щадя моя. Днес скачаха с още 2-3 дивачета в една локва от разтопен сняг. Голяма забава падна. И дори и с температура хайде навън, само като е отпаднал и няма сили си го оставям.
И малко да разведря темата да ни видите на ски http://vbox7.com/play:ecaf1b3f7c Simple Smile

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 15:39 от ra_iv

Общи условия

Активация на акаунт