АВГУСТИНЧЕ истинско бъди, в тема 32 се разпиши!

• 71 842
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Кърджали
Ние днес откарахме половин ден по лекари. Личната лекарка даде направление за педиатър, педиатъра за кожен лекар... В крайна сметка и казаха, че това нейното най  им прилича на атопичен дерматит. Кожният лекар и изписа едно съвсем обикновено кремче с цинк. Педиатърката - три вида шушлерови соли /тях днес не успях да ги взема, че няма пари, ама тия дни ще ги вземем, да видим/, каза да опитаме с тях.

# 166
  • София
Привет, момичета!

Хайде и аз да ви се оплача. Алекс вероятно е с инфекция на пикочните пътища. В четвъртък го оставихме вкъщи, защото се оплака от болки в гърлото. Започнах Тонзилотрен и Умкалор и тъкмо си мислех, че сме овладяли нещата, вчера изведнъж каза, че го боли пишлето. Започна да пишка много често и да приплаква. Днес пак цял ден е пишкал и се е оплаквал на баща ми, че го боли. Говорих с личната и според нея е инфекция, като ни посъветва да започнем веднага антибиотик, за да не се влоши и да започне да пишка кръв. Утре ще занесем урина за изследване и ще видим какво ще покаже.
 И така....пет дни на градина и отново вкъщи за неопределен период. Да са живи и здрави баща ми и мъжът ми, че може да излиза свободно от работа, защото мен сигурно щяха да са ме уволнили досега. Sad

Ра ив, знам как изглежда описаната от теб уртикария, защото и това чудо ни мина през главата. Simple Smile По- миналата година около Коледа Алекс стана целия на едни мехури, като нажарен от коприва. Ходихме по спешност до Детската педиатрия и даже и урбазон му биха. После месеци наред му излизаха на различни места малки и по- големи мехурчета. Но този път обрива беше различен и от това, което ми каза педиатърката, а и което четох в нета се оказа, че може да изглежда различно.  Peace

Александра, а Кати със суха кожа ли е? Хубаво е да я мажеш често и да овлажнявате кожата.  Peace

Глупи, честита кухня! Видях снимки във фейсбук, много е хубава. Със здраве да си я ползваш!  Hug

Елия, Алекс също от време на време си слага едно плюшено кученце под блузата и казва, че има бебе. Един ден ми съобщи най- тържествено, че иска едно малко братче, но той да го роди. hahaha

Хубава вечер на всички!   bouquet

# 167
Здравейте. Странно, но от няколко дни хремата и хъркането на Анди значително нямаляха и сега се чудя дали е от АБ или от хомеопатичните.  Crazy Възможно ли е АБ да влияе на хроничната хрема и възможно ли е хомеопатичните да задействат за едва няколко дни?  newsm78

Елия, Мариелка, Терпсихора, благодаря ви за окуражителните думи!  Peace Да, ваденето на трета сливица понякога е неизбежно. Просто за момента, може би както всяка майка, се чудя дали за моето дете, на този етап, това наистина се налага, дали не е по-добре да изчакам още Х време евентуално сама да се свие...  newsm78 За момента слава богу не казват да пречи на слуха й, пречи на дишането. Доколкто разбирам не е чак фатално, но пък знам ли колко по-зле може да стане...  Confused

Ра Ив, и аз съм страшно влискателна, особено когато се отнася до нещо за което тепърва трябва да повярваш. Направих точно като теб и с двата хомеопата, при които попаднахме. Бях изчела доста инфо за ХП, както и отзиви на хора от самите хомеопати кой как процедира. Съответно когато отидох имах списък наум с неща, които според мен трябваше да се случат по време и след прегледите. Еми все нещо ме кара да ми свети червена лампа.  Rolling Eyes Дано поне от лечението на втората жена да има някакъв ефект, пък нека отношението е кофти и цените да са безумно високи.  Crazy

Алекс, стана ми много жал като видях снимката с лющещата се кожа на Кати. Sad Като тийнейджър имах много подобен проблем. В определени периоди дланите се пресушаваха до степен на зверсо цепене. Стигала съм до кръв и ми се е налагало докато съм на лечение с някакви кремове да играя навън с ръкавици посред лято и съответно всички ме гледаха като извънземно. Както и да е. Задължително я заведи на добър дерматолог. Мисля, че с правилните мерки в такива моменти нещата могат лесно да бъдат овладявани.  Hug

# 168
  • Sofia
Здравейте!

Александра, как сте? Има ли ефект от мазането?

Мариелка, бързо да овладявате инфекцията, ако е това.  Hug

Панди, ами възможно е хомеопатичните да въздействат за толкова кратко време, но пък тук се намесва и АБ, та не знам с него какъв е случая. Като го спрете него, тогава ще разбереш. Ха, дано действа лечението. А защо пишеш безумно високи цени, в този център по-скъпо ли е, отколкото в Хирон? Но е кофти, когато отношението не е добро, рано или късно всичко това те изнервя, пък и натоварва.

# 169
Hariela, ще ти пиша на лични да не спамим по темата.  Hug

# 170
  • Кърджали
Благодаря ви момичета. Наистина много и се бели кожата, не искаше да пипа нищо в началото.Засега го мажем, като че ли поне спря да се увеличава беленето. Ще изчакам още няолко дена, да видим ще започне ли да се пооправя...

# 171
Момичета, моля споделете опит как се справяте с ината на детето ви и с думичката "искам". При нас тази дума е основната, която се споменава, постоянно иска нещо (може и моя грешка да е, че малко се разглезихме). Освен това като му се карам, въобще не чува понякога, гледаме и продължава да си върши неговата  Confused

# 172
  • София
Добро утро!!!   food010 kaffeetrmker_2

Темичката позамря напоследък. Надявам се всички вече да са оздравели и вие да сте на работа, та за това не се включвате:)

Ra_Iv, страхотен скиор си имаш Simple Smile Ние решихме ските да са от догодина. Уикенда ходихме на Бонсови поляни да караме шейна. Е такива скорости развивахме, аз се уплаших, но Малчо не. Сигурно и ските ще го кефят.

Александра, дано има по-бързо подобрение.
dyndla, как сте вие? подобрявате ли се вече?
Desy_Stz, не е само при вас. И ние минахме вече през този период и непрекъснато искане и сърдене че не го получва.

Методът, който прилагахме ние беше следният: като поиска нещо (което няма как да получи по една или друга причина) ти веднага му влизаш в положение и казваш: "Много ми се иска да ти дам бисквити, защото са вкусни (ако е искал бисквити примерно), но те свършиха, а магазинът вече е затворен и не можем да купим сега. Утре първо това ще направим"

Значи идеята е да му кажеш, че и ти би искала да му дадеш въпросното нещо, и то много, защото знаеш че той го обича/харесва, но точно в момента не може, защото ... си измисляш причина (вън много вали или бла бла). И обещаваш за утре/ другата седмица или ... когато баба дойде.

Ако пък изпадне в истерия в магазина и поиска сто неща (примерно играчки) вадиш лист и химикал и му казваш, че си записваш всичките му желания, за да не ги забравиш и да започнете после едно по едно да ги изпълнявате. Той трябва да види, че и ти мислиш като него и му влизаш в положение, така ще приеме факта, че нещата ще се случат по-нататък.

Моя Марти вече се научи, че като се влезе в Билла (ние живеем до Билла и всеки ден пазаруваме от там) може да поиска едно единствено нещо за него, а не хиляда. Така по някога дори си купува нещо, което на мен ми е трябвало така или иначе, а той си мисли че е било неговия избор Simple SmileИначе го оставям задължително той да взима другите продуктите и да ги слага в количката.

Като започне да иска играчки да купуваме вече сам си казва: "Дригия път като дойдем тук да ми купите еди-кво си и едик-во си и онова другото." Аз се съгласявам, обещавам за другия път и така.  А ако играчката стане твърде желана може да я получи за някой специален повод.

Всичко това не действа от първия път, трябва постоянство и време. И най-вече да не се поддавате на сълзи и тръшкане.
Лек ден Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 09:40 от Elyah

# 173
  • София
Момичета, моля споделете опит как се справяте с ината на детето ви и с думичката "искам". При нас тази дума е основната, която се споменава, постоянно иска нещо (може и моя грешка да е, че малко се разглезихме). Освен това като му се карам, въобще не чува понякога, гледаме и продължава да си върши неговата  Confused
Като влезем в магазин Сиси сама пазарува каквото и видят очите-вафли,шоколади,бульони маги...
Възприела съм тактиката: Може да си вземеш,но едно нещо! Naughty тогава тя си избира кое иска и другите неща ги връщаме по рафтовете. Другият вариант е да и обясна,че точно това вече го имаме в къщи или пък имаме още по-хубава играчка от тази, че ще и се купи,когато старото свърши,когато имаме нужда от нещото...В повечето случаи действа, но наскоро сгреших че и показах играчка,която бяхме купили за подарък и като се затръшка,че я иска....
Иначе и мен не отразяват ,като се карам! Чува ме, но се прави на глуха,тогава започвам да говоря на ушичките и , тя се засмива и привличам вниманието и.
Да ви се оплача: Сиси лепи стикери по паркета. В някои книжки за оцветяване има такива и вместо да ги слага по страниците,тя ми прави бели с тях.
Александра много неприятен проблем имате,дано по-скоро отмине. Искрено се надявам,че са ви диагностицирали правилно,наблюдавай детето,дано не се появяват и други симптоми. Това сигурно е нещо банално,но....ти я наблюдавай.На моя близка момченцето така се белеше,дори пениса му се обелил, при тях това се оказа част от симптомите на заболяване. Не искам да те плаша ни най.малко,просто споделям.
Някой наскоро питаше за косопад при дете : по принцип натъркване с чесън помага много,но си намирисва.
Мариелка дано бързо се възстановите! Praynig
Ние сме добре,аз нещо поизстинах,синусите ми се запушиха,но се надявам да съм удържала положението с помощта на чаьове и билкови препарати.
Лек ден от нас.

# 174
Ние също сме на тема ИСКАМ,като се присети за нещо и край,и не забравя и не се лъже вече,сега последната глупост е,че искала кънки,нищо,че не може да ги кара,ама е тва е!Научена е по магазините да е кротка,пазаруваме основно по по-големите и играчките не са ни болна тема,но за дрехи луда ме прави,особенно Карфур,където е пълно с дрехи на Мини и Кити,малееее,рев,тръшканици и обикновенно тати угажда!Все пак съм на принципа по-добре някоя дрешка,отколкото поредната играчка,че вкъщи сме заринати вече!В Кауфланд сме през седмицата,там е отработено положението,знае си-царевица,плод и топено сирене или кашкавал,и аз я лъжа с неща,които ми трябват и тя си мисли,че на нея се взимат и така!Бонбони и дъвки са ни слабост,и сладичко си иска вече,но откакто сме болни,съм го ограничила и сега свикна да яде филийка с боровинково сладко-вкусно и полезно,ама докога ли newsm78

# 175
  • Кърджали
Сега забелязах, че и по пръстчетата на краката започва да се бели... Какво е туй чудо, не знам... Вместо да се овладява вече туй белене, то се разширява..
Кати, слава Богу, засега такива истерии от типа "искам та искам" не ги прави по магазините. Иначе ината и е пословичен, но го проявява основно в къщи. Там вече всеки път се действа различно, според  това за какво се е закелешила...

# 176
Оле, Александра, много гадно. Дано не е нищо сериозно!
Аз ви чета, но понеже няма промяна при нас, още сме си малко болни и затова не пиша.
Но влизам специално да ви поздравя за Св. Валентин и да ви кажа - обичайте се и ценете това, което имате!!! Любовта е скъпоценно нещо. И едно поздравче от нас Wink

Happy Valentine by Tracy Tomsickova, on Flickr

Янче, чета и за вашите премеждия Cry много ми е тъжно, дано Анди се оправи и скоро да няма проблем със сливиците, а ако ваденето ще помогне за подобряване на здравето й, то товага може би по-добре да го предприемете.

# 177
Ей, честит ден на влюбените и от мен!  txtloves newsm76 newsm51

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 14:10 от ♥Пандичка♥

# 178
Деси СТЗ, към края на миналата тема точно обсъждахме характери, тръшкане, искане и т.н. Ако искаш върни се да прочетеш , може да ти е интересно.

Иначе и аз (ако сме в магазин) процедирам като Жули. Казвам, че може да си избере едно, най-много две неща и тя курдисва. Разбира се зависи от нещата, говоря специално за храни/напитки. Понякога обяснявам, че вече имаме нещото вкъщи и няма смисъл да се купува друго. Слава Богу, до ревове и тръшкане не е стигала и се моля никога да не стигне... Sad

В тази връзка онзи ден станах свидетел на типичното тръшкане в един супермаркет. То не бе крещене, то не бе тропане. Ако баща му не го беше вдигнал, съм почти сигурна, че щеше да се стигне и до влачене по земята. Детето направо почервеня и се изпоти. Sad Родителите поне според мен реагираха много добре. Дори самата аз не знам дали бих устискала да съм толкова спокойна като тях, ако изпадна в такава ситуация. В крайна сметка обаче нищо не подейства и просто изведоха детето от магазина. Честно казано ми стана много жал за родителите. Знам, че доста често вината е именно на родителите - прекалено глезят децата си, крещят и т.н. Но какво правим, ако причината е прекалена емоционалност и нервност на детето по природа? Как процедираме тогава? Дано не ми се налага да разбера де, но си разсъждавам.

Танче, толкова ми харесва снимката ти, че на ФБ я share-нах. Гениална си! Обичам работата ти, а и редовните герои в нея. Wink  Hug

Елия, вярно мааалко позачезна първоначалният ентусиазъм в темата. То се очакваше де, пак издържахме около 10 страници на хиперактивно писане.  Mr. Green Ама я всички веднага на отчет  People No Good Много ми харесва като сме активни, напомня ми на началото...  newsm53

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 14:22 от ♥Пандичка♥

# 179
здравейте и от мен,

Честит Свети Валентин на всички, обичайте се много и бъдете щастливи.

Аз се включвам за да споделя какво знам за беленето на кожата при децата и какви са причините:

Значи то може да е причина от:
- Суха кожа.
- Екзема, която започва с напукване на кожата, белене и блистери или мазоли които се пукват после.
- алергия но при нея ням блистери (мазоли) само силни сърбежи и белене на кожата.
- липса на витамини в организма като витамин Б, Ниацин или Биотин.
- резултат от използването на определени лекарства.

Домашни средства които могат да бъдат използвани за лекуване са:
- Мед и зехтин разбъркани, мажете всеки ден
- прясно Алое гел
- мажете местата с ментов сок всяка вечер.
- вземайте витамини

Вазно е да се внимава с какво миете детето да не е много концентриран шампоан, използвайте такива които са за чуствителна кожа.При нас се препоръчва да се изпозват кремове наречени антифунгал. Това белене в повечето случаи е на основа екзема заради чуствителност към определени продукти с които детето е в контакт. Например прах за пране, шампоан, сапун, лоушани и т.н
Александра, не се притеснявай използвай тези съвети и съвсем скоро ще се оправите, купете си кремове които съдържат econazole, clotrimazone i miconazole, hydrocortisone. Незнам как се привеждат на български тези елементи но попитайте докторката ви и ще ви насочи.
Нядявам се да съм помогнала. Да си кажа честно чета ви всеки ден и всеки ден се чудя на методите използвани от нашите български доктори за това как неправилно диагностират и как ги изписват тези антибиотици като витамини (това си е мое лично мнение). Аз живея в Канада и тук е доста трудно да ти бъде изписан антибиотик, до 6 годишна възраст не е разрешено да се дава сироп за кашлица и то никакъв колкото и да е наложително. Важно е само дечицата ни да са здрави пък другото е лесна работа.

Общи условия

Активация на акаунт