Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са различните видове къси юзди и какви са техните последствия?
Какви са преживяванията на други родители с корекция на къс юздичка при техните деца?
Какви са препоръките за коригиране на къс юздичка при бебета и деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са различните видове къси юзди и какви са техните последствия?
-
Какви са преживяванията на други родители с корекция на къс юздичка при техните деца?
-
Какви са препоръките за коригиране на къс юздичка при бебета и деца?
Препоръчително е да се извърши корекция на къс юздичка при бебета в ранна възраст, особено при тип 1 и 2, за да се предотвратят проблеми с храненето, говора и деформациите на зъбите и челюстта. Важно е да се консултират със специалист, който може да осигури подходящо лечение. Препоръките за коригиране на къс юздичка при дете включват различни методи и процедури като лазерно клипиране без анестезия, което е безболезнено за детето. Някои майки споделят своя опит в коригирането на юздичката на своите деца, като някои избират да изчакат консултация с лекар, докато други предпочитат по-ранна процедура.
-
Какви са последствията от късата горна устна?
-
Какво представлява корекцията на късата юздичка и какви са нейните последици?
Сучеше много, много често - и денем, и нощем. Болеше ме всеки пък и то много. Плачех и кърмех. Но детето наддаваше добре. Престраших се да направя манипулацията, когато детето беше на 8м. Ходих при лекар УНГ, хирург. Не беше "клипване" както съм чела. Това нещо беше "отпрано" някак. Напръска детето с обезболяващ спрей /вероятно лидокаин, не съм сигурна/. Стана в кабинета. Аз държах детето. Неприятна процедура, доста кръв, но не съжалявам и за минута, че го направихме, дори закъсняхме много. От една консултантка по кърмене знам, че и зъболекарите правят тази манипулация /явно обаче трябва да са хирурзи/. Много се обяснявам, извинявам се за което. Така беше при нас. Съвета ми е да се справите с проблема по-скоро. Дано да попаднете на точния лекар. Успех!
След консултация с такъв, той ни посъветва да е след годинката и каза че късата юздичка не създава проблем при кърменето. Аз го кърмих 8 месеца и всеки месец качаше по килограм, така че не сме имали проблем. Забелязвам че може да се плези и езичето му излиза навън
Скоро при преглед се оказа, че и горе е така, има вече разстояние между предните зъбки. Трябва ли да се коригира по някакъв начин?