Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са различните видове къси юзди и какви са техните последствия?
Какви са преживяванията на други родители с корекция на къс юздичка при техните деца?
Какви са препоръките за коригиране на къс юздичка при бебета и деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са различните видове къси юзди и какви са техните последствия?
-
Какви са преживяванията на други родители с корекция на къс юздичка при техните деца?
-
Какви са препоръките за коригиране на къс юздичка при бебета и деца?
Препоръчително е да се извърши корекция на къс юздичка при бебета в ранна възраст, особено при тип 1 и 2, за да се предотвратят проблеми с храненето, говора и деформациите на зъбите и челюстта. Важно е да се консултират със специалист, който може да осигури подходящо лечение. Препоръките за коригиране на къс юздичка при дете включват различни методи и процедури като лазерно клипиране без анестезия, което е безболезнено за детето. Някои майки споделят своя опит в коригирането на юздичката на своите деца, като някои избират да изчакат консултация с лекар, докато други предпочитат по-ранна процедура.
-
Какви са последствията от късата горна устна?
-
Какво представлява корекцията на късата юздичка и какви са нейните последици?

намерихме и тук, иначе щях определено да ходя в СФ, юздичката ни беше 2ри или 3ти тип не знам- нямаше кой да задълбае диагностиката, но се намираха бая да омаловажат проблема,начело с иронини подмятания,че съм се втилясала твърде много с/д педиатъркта по този 'нииикакъв проблем" .За горнатаюздичка не знам как е - ще разчитам на стоматолозите след 1 год....иначе клипването стана на 42рия ден-за 5 мин работа, сложили са й маска (райски газ може би), но може да е било и излишно, поспа си малко...изчаках по препоръка 1 час преди да я накърмя...сега определено не изпуска зърното и вакума както преди, но интересното е че явно още се учи как да засуче с новия език и ми пуска малко кръв от зърната на моменти от силно смучене...трае се,макар и болезнено, щом е за нейно добро, отдено бързината, с която се наяжа вече е забележима, няма ги ония 4асове - 2-3 мин су4е,5 спи....само не знам дали не трябва да се прокарва пръст отдолу известно време, за да не зарасне, че бързо ни изпратиха от болницата и не успях да питам...та ако знаете, ще съм ви благодарна да споделите... И НЕ СЛУШАЙТЕ, ЧЕ НЕ БИЛО ПРОБЛЕМ - вие знаете кое и кога е най-добре, не разтягайте и усложнявайте във времето нещо толкова малко и безпроблемно в началото 
МНОГО Ви благодаря още веднъж за съдействието и подкрепата! Ако не бяхме намерили връзки тук, определено щяхме да се насочим към специалистите, за които Вие ми казахте по телефона:) Добре, че попаднах на Вашия сайт, за да се ориентираме какво да правим, а не да слушаме 3ти лица, пък било то и доктори, че уж не било проблем...Поздрави и благодарности от Пловдив