Крем за около очи - V тема

• 102 418
  • 741
  •   1
Отговори
# 390

Това с намаляването на коричеството течности вечер не е ли за торбичките под очите? Какво общо имат течностите с тъмните кръгове?

И пак в тази връзка- какви слънцезащитни продукти нанасяте в тази област- не съм срещала околоочен крем с филтър, а другите нормални кремове ми дразнят на очите...

Точно така е. А дори и да става въпрос за торбички, не зная до колко непиенето на вода помага срещу задържането на течности точно в тази зона. Аз лично не бих се ограничавал по този начин.

Химичните УВ-филтри (или поне  повечето от тях, заради самата формулировка) наистина не са подходящи за зоната около очите. За предпочитане са физичните филтри - титанов диоксид и цинков оксид, последният покрива целия УВ спектър и е най-подходящ.

Относно въпроса са SPF кремовете - в околоочните не слагат с фактор, тъй като не е подходящо за тази зона. На повечето кремове за лице с фактор е написано да не се нанася на околоочната зона, това с фактора за мен е глупост, че трябва да се нанася в околоочният контур.

Excuse me? Laughing В днешно време се счита, че около 90 % от състаряването на кожата се дължи на УВ лъчите. В деликатна зона като тази около очите, която е толкова податлива на фини линии, бръчки тип пачи крак и т.н., е пълно безумие да не се използва слънцезащитен крем, ако човек гони анти-ейджинг цели. А и още повече при проблем с тъмни кръгове...
ПС: На повечето продукти с UV-филтри пише да не се нанасят на околоочната зона не защото имат филтър, а защото в повечето случаи са зле формулирани и дразнят кожата - съдържат (етилов) алкохол, парфюмни вещества като лимонен и т.н.

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 10:22 от alchemist

# 391
  • Варна

Пробвах го и аз, и мъжа ми Wink единодушни сме,4е е доста добър и професионален продукт..

http://www.vichyusa.com/aqualia-thermal-eye-roll-on-hydrogel.htm

гласувам с 3 ръце  Peace Peace Peace

# 392
kiora, ако искаш, виж околоочния концентрат на Shiseido:
http://ecx.images-amazon.com/images/I/81oJGKndssL._SL1500_.jpg

wilian, Hug, ти ползвала ли си го? Мазен крем ли е и трудно ли попива?

# 393
В момента го ползвам. Купих го от чернопетъчните сделки на амазон с 20 евро отстъпка.
Харесва ми, като балсам е. Отначало леко мазнее, но после попива, омекотява превъзходно.
Това, което ме впечатли е, че е Made in Japan. За разлика от други продукти на Шисейдо, които съм ползвала и които са били произведени в Европа.
Ползвала съм Shiseido bioperformance eye creme - беше мазен и не ми допадна.

# 394
Благодаря ти за бързия отговор  bouquet, ще погледна внася ли се в БГ, ако мога да си изпрося Tired мостричка.

# 395
  • Австрия
Мерси, момичета, явно трябва да се пробва. Аз обче нямам торбички и се притеснявам да ползвам кремове, които са срещу тях. Май Алена беше споменала, че ако нямаш торбички, кремовете "изсмукват' контура и се влошава положението...

Ех, да беше толкова просто..  Wink Ами, дайте ми ги тези кремове, дето наистина коригират торбичките  Laughing пък дори и вдлъбване под очите ще ме зарадва  Blush

Положението е трагично. Напоследък вечер слагам на цялото лице богат хидратиращ крем на Phytocode, след 5 мин вече си чувствам сухо лицето, намазвам се с кокосово масло и шипково масло и на сутринта имам пак сухи зони.

Това леснодостъпно и евтинко кремче пробвала ли си?  Grinning
Това точно не, но от тази серия жълтото и не съм доволна, оставя някак бялс следа.

Aми, от тази серия няма жълто. Т.нар. серия са от продуктите с % Urea в тях - т.е. за суха и много суха кожа - за лице, околоочен, за тяло, за ръце..
Жълто кремче, вероятно имаш впредвид това:

Скрит текст:

То е с по-голямо съдържание на Q10+omega и целта му е борба срещу бръчките, а не срещу сухотата на кожата. zigizagi се оплаква именно от суха кожа покрай очите, затова й препоръчвам нещо конкретно.

Хубаво е да се прави разлика. Не напразно производителите си дават зор да създават различни 'серии' продукти, с различни свойства и различна цел  Peace

# 396
Да точно този е крема, не съм очарована

# 397
Това с вдълбаването, за което говори Алена при мен се получава от този крем на Шанел:

http://www.chanel.com/fr_CA/parfums-beaute/Soin-Sp%C3%A9cifiques … INE-REPAIR-111654

Аз нямам подпухване и торбички и не зная как ще им се отрази, но на мен ми се отразяваше доста зле ако се използва само той, направо ми се вдълбаше контура особено в зоната между окото и носа.  Като крем за лице също не ми беше много добре и го доизразходих като го редувах с Бенефианс на Шизейдо, че ми беше жал да го изхвърля.

Този крем на ДМ с урея е много добър за сух контур. Аз съм изразходила три, като първия си го купих от немай къде, че бях направила реакция от един на Елемис. Доста по-добър за моя контур от много други значително по-скъпи.

# 398
  • Австрия
Ще го запомня това кремче  Peace Макар продуктите на Chanel да ги намирам все онлайн из чужди сайтове..

Този крем на ДМ с урея е много добър за сух контур... Доста по-добър за моя контур от много други значително по-скъпи.

Е, точно във връзка с последното, многократно съм споменавала за кремчето на Balea за смекчаване на тъмни кръгове и подпухналост:

Скрит текст:

и от което дълго време бях доволна! Докато напоследък не ми се прииска още по-добър, направо чудодеен ефект и отново съм в търсене.. Е, не е лошо да се сменя от време на време  Peace

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 10:59 от DimS.

# 399
Този крем на Шанел и аз съм го използвал миналата пролет, когато си мислех, че Диор и Шанел предлагат най-добрата козметика и просто не четях етикетите. Нямам време често да влизам във форума, но искам да ви помоля да не си давате парите за толкова безполезни неща като този продукт. Ако се интересувате от тълкуването на съставките, ето списъка:

Water, Cyclopentasiloxane, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Pentylene Glycol, Octyldodecanol, Butylene Glycol, Steareth-21, Silica, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Alumina, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Ammonium Acryloylmethyltaurate/Vp Copolymer, PEG-76 Stearate, Dimethicone, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Methylparaben, Propylparaben, Chlorphenesin, Squalane, Ceteth-20, Stearath-20, Phospholipids, Pea Extract, Escin, Bis-Vinyl Dimethicone/Dimethicone Copolymer, Disodium EDTA, Decarboxy Carnosine HCL, Beta-Sitosterol, Polysorbate 60, Citric Acid, Sodium, Citrate, PEG-8, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Guazuma Ulmifolia Leaf Extract, Potassium Sorbate, Propylene Glycol, Sorbitan Isostearate, Polysorbate, Propylene Glycol, Sorbitan Isostearate, Polysorbate 20, Tocopherol, Phenoxyethanol, Tin Oxide, Ascorbyl Palmitate, Sodium Methylparaben, Acetyl Tetraoeotide-6, Bitter Orange Flower Extract, Butylparaben, Ascorbic Acid, Ethylparaben, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide, Titanium Dioxide

С две думи тук няма нищо интересно или особено полезно, за съжаление и най-ценните вещества са с минимална концентрация, така че със сигурност няма да има полза. Абсолютно обикновена формула. Иначе кремът има прекрасна текстура, много е приятен за използване, но за тези пари човек може да намери нещо далеч по-подходящо.

Пиша това съобщение, защото от личен опит зная, че човек като прочете Диор или Шанел си мисли, че продуктите им са магически, и е готов да даде огромна сума пари, която в повечето случаи въобще не е оправдана.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 11:13 от alchemist

# 400
kiora, ако искаш, виж околоочния концентрат на Shiseido:
http://ecx.images-amazon.com/images/I/81oJGKndssL._SL1500_.jpg

wilian, този крем на Shiseido, aко не бъркам, от доста време го няма на официалния им сайт. Дали всичко е наред със срока му на годност?
Иначе досега от околоочните кремове, не съм намерила друго, което да ми действа по-добре от Shiseido.

# 401
# 402
wilian, този крем на Shiseido, aко не бъркам, от доста време го няма на официалния им сайт. Дали всичко е наред със срока му на годност?

Къде да го проверя за годност?
http://checkcosmetic.net/ няма Shiseido.

# 403
  • в 1001-та нощ
Болната ми тема - тъмните кръгове! Какво ли не съм ползвала, на мен нищо не ми помага! Отчаяла съм се! Преди две години козметичката ми слагаше една професионална маска на Пайо, от нея имаше що годе видим резултат, но след седмица изчезваше. Ако някой измисли нещо по въпроса - голямо черпене от мен!

А изследвали ли сте каква е причината? Преди време разискваме детайлно темата .... често пъти причината е тънка кожа, в която с годините или при отслабване - мастният "пълнител" се стапя, така по-ясно прозират по-близо разположените кр. съдове  .... и синеят, Blush Паралелно кр. клетки, които излизат извън кр. съдове се рушат от ензимите, разпадат се и "посиняват" - най-вече заради хемоглобина и свързаните с него пигменти  Blush

Има и нюанси обаче - горе описания случай - често има и подпухване Blush е, не като при проблем с ЩЖ, но .... не е хлътване. Затова е хубаво да се видят нивата на хемоглобина и серумното желязо, особено то - за да е сигурно, че няма "скрита" анемия - хемоглобинът може да е в норма и желязото да индикира - и така при недостиг - броят на еритроцитите е по-малък и не достига кислород - с проблемно окисление на кръвта и дефицитна желязо  се настаняват и  тъмните кръгове под очите  Blush

Аз съм с много тънка и прозрачна кожа, въпреки това нямам тъмни кръгове, само веднъж ми се случи след първото раждане .... предполагам беше то недоспиване, хормони и т.н. Тогава ми пердложиха процедура, която тук е позната, като "фотоподмладяване" - прилича на фотоепилация, но не боли, с "други лъчи" е  Blush Буквално с 1 процедура ми се смени лицето и всичко изчезна, после правих още една ....така - за себе си и мисля 1 или 2 пъти правих Омнилукс Peace

Ако решиш да пробваш - хубаво е да е до април, преди силното слънце и е хубаво да не е в някой неясен салон, с неясна техника и квалификация на персонала  Peace На лични мога да ти драсна къде съм ходила  Peace

Ефектът и до сега е налице, но аз и нямам тази склонност - на потъмняване в зоната  Peace

alchemist  Peace при мен все още нищо не може да "бие" Филорга  Peace Струва си да пробваш, както и да се поинтересуваш от системите им  Peace

MamaLina, малко се забавих с инфото, но мога да препоръчам за очния контур - концентрата на Eucerin - Hyaluron Filler Concentrate  Peace Изненадващо бързо имаше ефект при мен  Blush и то хубав - изглаждащ ефект  Peace

Преди това ползвах един крем за очния контур на Филорга (Skin Perfusion)  - той освен всичко, за което сме  си говорили съдържа и ботокс пептиди и е от проф. им серия, а за лицето лифтинг крема Iso Structura. Обаче Iso Structurata ми свърши и реших да довърша разни остатъци, които съм зарязала, напр, кремовете от серията Империалска орхидея на Герлен - бяха ми много тежки преди, а сега все едно си капя водичка. Но при мен при бременност - кожата се пресушава - на това го отдавам и зоната в очния контур ми се влоши Sad Подчертаха се бръчки, за които не подозирах .... И преди съм спирала филорга, но ефектът е оставал, а сега  Cry И .... посегнах на концентрата на Юсерин, буквално веднага си пролича  Peace

За лицето го комбинирам с един интензивен продукт на Сисли - Сислея - имам още за около ден - да го довърша - да не стои отворен и се връщам на Тайм Филър на Филорга   Peace

В заключение - препоръчвам да пробваш концентрата на Юсерин  Peace

# 404
  • София
alena,разкажи малко повече за този концентрат(кой точно е той),този ли:
http://www.eucerin.bg/anti-age/hyaluron_filler_serum.asp  ?
Аз съм на почти 38 и да си призная,досега не съм ползвала почти никаква козметика Rolling Eyes,мажа отвреме на време някакви кремове,ма от дъжд на вятър Rolling Eyes.Забелязвам обаче,че особено под очите положението никак не е розово,моля ви за препоръка Praynig

Общи условия

Активация на акаунт