Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 133 029
  • 848
  •   1
Отговори
# 375
Ивка, в старите теми за НУКК, които съм чела пишат, че в 1-ви клас не ходят до лавката, съответно не им дават и пари, слагат им сандвич в раницата.
Ние днес поръчахме униформите, моето дете е по-дребничко, нищо не му беше по мярка, ще се преправя.
За чантата с колелца, не съм много сигурна, че е добър вариант. Днес гледах такива в Ориндж център, прекалено са тежки, когато се сложат на гърба колелцата се опират в гръбчето, не ми харесаха.

# 376
  • София
Няма да ги носят на гърба, а от автобуса до стаята е далеч и затова така казаха. Но вие си решавате.
На родителската среща ще попотам класната за джобните Simple Smile

# 377
Ако мога да бъда полезна, като майка на току-що завършил първокласник:

За храна от лавката - в часовете до 14 ч.при основната учителка не се разрешаваха посещения, но в занималнята след това, а също и в часовете по английски или спорт - да, всички ходеха и си купуваха  Confused

За раниците на колела - да, наистина са доста тежки, но и аз като вас реших да купя, точно водена от вашите съображения. Резултатът е 2 раници на колела разбити и още една-две без колела скъсани. Така и не можах да проумея, как е възможно раниците на първокласник да са толкова тежки  #Crazy В крайна сметка редуцирахме учебниците и тетрадките през седмицата в шкафчето и само понеделник и петък си ги носеше в къщи.

За униформите - при нас поне беше задължително, а и все пак смятам, че по този начин се придобива чувство за принадлежност към съответното у-ще. Аз бях поръчала 3 сака/ 3 елека и по 5 панталона /обикновен плат, не джинсов/ и 5 ризи. Като цяло останах доволна от това, тъй като се налагаше да сменяме панталони ако не всеки ден, то през ден /защото доста се цапаше, особено в зимния период/, ризи, задължително всеки ден и не на последно място, защото моят син, докато се ориентира в обстановката си забравяше ту сакото, ту елека или дори в бързината тениските по физическо и бални танци. Това, за мое успокоение продължи почти да края  hahaha

# 378
Истината!
Иска ми се макар и малко късно да коментирам прословутите слухове за порочна практика при прием на първокласници в НУКК, като майка на неприето дете.
Моето мнение е, че вината си е абсолютно моя. Искам да кажа на майките, които ще кандидатстват там, защото този сайт е много четен, че ако искат да бъдат приети в Италианския лицей трябва да се готвят поне от година, поне! Ако разчитат на подготовка от 2-3 месеца, няма шанс. Това направихме ние. Аз подцених много изпита.
Познавам 3 деца, чийто майки бяха избрали НУКК, живеят в Г.баня или са били в детската градина и се готвят съответно постепенно от 4 год (аз лично ги мислех за луди) и БЯХА ПРИЕТИ! Тези деца са ходели години наред всяка събота на частни уроци. Това е начина, ако сте избрали това училище, друг е въпроса дали си струва.
С връзки, с пари, не става. Просто забравете. Казвам го пак от личен опит Wink
Всичко е възможно в този живот, но аз мисля, че малко се прекалява с приказките за връзкари и богаташи.
Моят съвет гответе се поне 1 , най-добре 2 год, намерете си добър учител, пригответе пари за уроците и детето ви ще бъде прието. По отношение на децата с връзки, със сигурност има такива, но нещата са много преувеличени. И пак казвам, това е в абсолютно във всяко предпочитано училище, така е и държавата ни...
Аз мисля, че НУКК е много добро училище, разгледайте резултатите на децата от матурите. Навсякъде НУКК е в топ 10. Добре ги учат, добре ги хранят, добре ги охраняват и не на последно място- чист въздух. Преди 2 дни бях малко над Лицея в едно заведение и видях огромния смок над София и си мислех,че ако детето ми учи някъде там, колкото и елитно да е едно училище ще диша мръсния въздух на София (града се намира в котловина и това "допринася" за мръсния въздух). А децата в Италианския лицей дишат чистия Горнобански въздух. Не случайно Людмила Живкова е избрала това място...
Много дълго стана Simple Smile Но училището е добро!
Поздравления на приетите деца и майките им!

# 379
Daneta, като опровержение на някой от твърденията ти, ще ти кажа че извън приетите по списък към момента са записани N деца плюс в първи клас. Родители на такова дете са се похвалили. Майките на тазгодишните първокласници ще могат да потвърдят когато започне учебната година.Така че, явно става и по друг начин, не само с учене. Но, съм съгласна с теб, че ако се цели прием по честния път, само сериозна подготовка е начина.
Моето дете кандидатства преди време в ДГ, аз също подцених изпита, струваше ми се достатъчно интелигентно за да се справи с поставяните задачи, но уви....
От сегашната си позиция смятам, че всяко зло е за добро   Simple Smile

# 380
Познавам 3 деца, чийто майки бяха избрали НУКК, живеят в Г.баня или са били в детската градина и се готвят съответно постепенно от 4 год (аз лично ги мислех за луди) и БЯХА ПРИЕТИ! Тези деца са ходели години наред всяка събота на частни уроци. Това е начина, ако сте избрали това училище, друг е въпроса дали си струва.

Определено не си струва. Нали там се приемат уж надарени деца? Училището прави ли разлика между надарени и изтормозени от предварителни уроци деца?

# 381
Аз мисля, че НУКК е много добро училище, разгледайте резултатите на децата от матурите. Навсякъде НУКК е в топ 10.
Какво значи навсякъде?  Thinking
Матурите са след 12 клас и НУКК могат да са в десятката за София и за страната.
Ако става дума за НВО, ами там при четвъртокласниците не са в десятката даже за София.
http://www.bachu-bg.com/images/mon4-1.jpg

# 382
Аз мисля, че НУКК е много добро училище, разгледайте резултатите на децата от матурите. Навсякъде НУКК е в топ 10.
Какво значи навсякъде?  Thinking
Матурите са след 12 клас и НУКК могат да са в десятката за София и за страната.
Ако става дума за НВО, ами там при четвъртокласниците не са в десятката даже за София.
http://www.bachu-bg.com/images/mon4-1.jpg

Съжалявам Дидева, но в първата 15ка са само частни училища:-)...смешно е да се правят анализи и изводи на базата на такава статистика......поне аз не виждам никаква полза от това.Добре е да се сравняват ябълки с ябълки...но естествено това е мое мнение. А че НУКК е много добро училище за деца до 4ти клас и аз го потвърждавам.......за след това не мога да коментирам... Децата получават необходимите за възръстта си знания и възможност да се докоснат то редица извънкласни дейности и да открият своето .... За недостатъците...или нека да кажем за нещата, които на мен не ми допадат съм писала по-нагоре.... Моето дете е щастливо там и и от наблюдение мога да потвърдя това и за останалите деца , които познавам.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 16:21 от Jayshree

# 383
Съжалявам Дидева, но в първата 15ка са само частни училища:-)...смешно е да се правят анализи и изводи на базата на такава статистика......поне аз не виждам никаква полза от това.
Именно. Всичко, което написах беше, защото твърдението

Навсякъде НУКК е в топ 10.
ми звучи смешно и необосновано.

Моето дете е щастливо там и и от наблюдение мога да потвърдя това и за останалите деца , които познавам.

Ей това е важното, а не кой кога е тръгнал на уроци, има ли влезли с връзки и прочее глупости.

# 384
Рядко има дете, което да не харесва НУКК.
НВО за тази година е такова, но предни години НУКК често беше в челната десятка, аз също съм следила резултатите. През 2012, НУКК беше на 4 място за София на НВО за 4 клас и на 5 място за 7 клас:

"Училища с най-висок  среден тестов успех след 4 клас в София:
1.    Частно основно училище с изучаване на немски език „ВЕДА”
2.    Частно езиково средно общообразователно училище „Дорис Тенеди”
3.    Частно основно училище с ранно чуждоезиково обучение „Българско школо”
4.    НУКК
5.    Частно средно общообразователно училище „Свети Георги”
6.    40 СОУ „Луи Пастьор“
7.    127 СОУ "Иван Николаевич Денкоглу"
8.    Частно начално училище „Питагор”
9.    Частно средно общообразователно училище „Евроучилище РОВЕЛ”
10.  Частно средно общообразователно училище „Евростар” "
От сайта на Данибон: http://danybon.com/index.php/education/397-naj-dobrite-uchilista-maturi-2012

И други години положението е било подобно. През 2011 са били първи на матурата по БЕЛ за цяла България: http://www.nukk.org/bg/events/page/10/id/179/

НУКК в никакъв случай не е лошо училище, дори напротив. От държавните и общински училища в София, то е най-доброто за периода 1-4 клас.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 23:05 от Анонимен

# 385
Много училища са идеални в периода 1.-4. клас. Познавам такова, което не е НУКК. Проблемът в повечето училища е между 5-ти и 7-ми клас. Знаете, дисциплината се поразваля и оттам - лошата обща успеваемост. Индивидуалната успеваемост е нещо различно от общата и е възможна в много от хубавите квартални училища, при това - без частни уроци. Затова не ви съветвам да си правите изводи за възможностите, които предоставя дадено училище на децата, по стастиките от НВО за 4-ти и 7-ми клас. Те не дават представа за качеството на училищата, а за степента, в която се възползват от това качество различните деца.

# 386
Много училища са идеални в периода 1.-4. клас. Познавам такова, което не е НУКК.

А кое е то?

# 387
Здравейте, имам молба. Може ли някой да ми каже учители, които подготвят деца за изпита в НУКК и други училища с подобен прием ?
Когато потърся в Гугъл, нищо не ми излиза. Къде ги намирате тези учителки ?

Ако може някой да ми пише на лични за координати. Благодаря ви предварително.   bouquet

# 388
  • София
Много училища са идеални в периода 1.-4. клас. Познавам такова, което не е НУКК.

А кое е то?

Ми доста  са и според мен, тъй като в периода 1-4 клас най-съществена роля играе учителят, както за даването на стабилна основа за по-нататък, така и като умение да направи от класа колектив и да поддържа дисциплина и разбирателство. Peace Примерно добри училища са  32 СОУ, 73 СОУ, 20 ОУ, 41 ОУ, 133 СОУ, 120 ОУ, 107 ОУ, 125 СОУ, 119 СОУ и т.н...И аз като Химикал не бих се доверила толкова на  резултати от НВО. Особено пък след 4 клас, когато пада здраво преписване и подсказване на повечето места, именно с цел заковаване на училището на по-предна позиция в "класацията".

# 389
Рядко има дете, което да не харесва НУКК.
НВО за тази година е такова, но предни години НУКК често беше в челната десятка, аз също съм следила резултатите. През 2012, НУКК беше на 4 място за София на НВО за 4 клас и на 5 място за 7 клас
....................
НУКК в никакъв случай не е лошо училище, дори напротив. От държавните и общински училища в София, то е най-доброто за периода 1-4 клас.

Цитат
Ами аз точно затова си махнах децата. По матури и НВО НУКК винаги е в челната десятка и хората се подлъгват, че това се дължи на училището. Нищо подобно - половината ни клас от години ходи на допълнителни школи и уроци, от догодина тръгват почти всички, а в 7 клас ще са изключение децата, които не ходят. Тогава, как ще се прецени каква е реалната подготовка, която дава училището? Според мен, ако хванат децата по средата на 5 клас и им направят изненадващи матури, да видиш какво чудо ще се получи, дали ще закрепят и среден успех 4 по предметите... Силно се съмнявам! Аз съжалявам, че така навирам моята дъщеря във всеки постинг, но нейният случай е показателен. Тя е пълна отличничка в НУКК и никога не е имала оценки за срока и годината, различни от 6. И ето, заведх я без подготовка по МАТ на пробен изпит в ПЧМГ - тройка, полудях направо. Е, вдигна успеха по МАТ за няколко месеца с 2 школи, но това ли е цената на НВО в НУКК - 2,5 години по 200 лева месечно за математика, за да имаме успех в края на 7 клас. Това са 4500 лева само по МАТ. Ами английския? Дотук, за 5 години сме дали около 6000 лева. Ами БЕЛ? 15 хиляди, за да си купим успешна матура, това ще е равносметката накрая. Това дават родителите, за да може НУКК да е на 6 място.

Ако описаното във втория цитат е истина, кое точно му е доброто на НУКК?  Thinking ( Знаеш чий е цитатът. Има и други в същия дух).

Общи условия

Активация на акаунт