Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 133 015
  • 848
  •   1
Отговори
# 360
Днес беше връчването на дипломите на 12-класниците:

http://mc.government.bg/newsn.php?n=3706&i=1

http://focus-news.net/index.php?id=n1798555

15 деца заминават да следват в Италия, 13 - в Англия, 3 - в Холандия и по 1 - в Дания, Франция, Канада и Германия.

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 13:43 от Анонимен

# 361
  • София
Браво!

# 362
Наистина, браво на випускниците!

48 ученика (от випуск 57) приети във ВУЗ, като от тях 35 - в чужбина, 13 в България.

# 363
то за чужбина зависи и дали е било с изпит или просто с плащане на такса ... има си доста университети без изпит

# 364
то за чужбина зависи и дали е било с изпит или просто с плащане на такса ... има си доста университети без изпит

Нямам представа. Но да не забравяме езиковата бариера, явно децата са я преодолели.
Аз имах колебания именно заради това, че зарязваме италианския, като напускаме НУКК, а Италия е добра възможност за следване (ниски такси) и живеене , но какво да се прави - пълно щастие няма.
В днешния вестник "24 часа" има статия и снимки от събитието (на последната страница), също и в "Преса".

# 365
Здравейте,
някой поръча ли вече униформа?

# 366
  • София
Sashosiana, за униформите. Отиваш в шивашкото ателие, те имат готови. Най- добре с детенце, пробвате, плащате и взимате Simple Smile
Ние бяхме без детето, взехме 2 униформи, големи са му, трябва да ходя пак да ги сменя. Има от плат, от джинсов, аз май харесах джинсовия, по удобно за ежедневието ми се вижда от панталон с ръб.
За момиченца има повече избор. За момчета са само костюм, риза и елек. Няма по ежедневни. Казаха, че им разрешават да носят тъмносини пуловери, ние си ги купуваме, но ги носим в шивашкото ателие да им зашият емблемата на НУКК.
Ами това е Simple Smile

# 367
Ивка, благодаря. Ние ще отидем тия дни, че да не го мисля после. И аз си мислех, че с детето е най-добре.

# 368
  • София
Идете, от ателието казаха, че по късно става лудница и едва смогват с униформите и няма налични, трябва да се чака. По- добре, ако можете да отидете сега. Горе- долу по 120-130 лв е едната униформа, препоръчват да се вземат две. Но може, да си вземете напр. Едно сако с два панталона, т.е. Не цял костюм, а отделни части по колкото искате.

# 369
Момичета, съветвам ви да не се увличате с покупките. На нас така всяка година се опитваха да ни продадат по 2-3 излишни неща, наистина няма смисъл. 1 сако е предостатъчно за момче, за момиче не е нужно, никое момиче не ходи на училище със сако, или поне в класа на същеря ми не съм видяла. 2 панталона не знам з=дали да си купувате от униформените - може да се ходи с всякакъв тъмно син, или черен панталон (и за момчетата, и за момичетата), моята дъщеря си ходеше с черни дънки. С риза също никой не ходи, в училището е страшно топло и дори зимата стоят по тениски. А и децата всеки ден имат танци, физическо и трябва да се преобличат. Затова ходят с тениска, отгоре сукмана и за физическото само махат сукмана и играят по тениската. Нямат съблекални, преобличат се в коридора. Представете си да трябва да свалят ризите, да слагат тениски - кога ще се справят?
Вземете си 1 униформа за първия учебен ден, с 1 риза - абсолютно достатъчно. След началото на учебната година винаги можете да си допоръчате, ателието работи целогодишно.

# 370
Жасмин,как така нямат съблекални? А големите как се преобличат,или това е само за малките? Като казваш,че е ужасно топло,се замислих,че зимата с ботушите сигурно им завират краката?

# 371
Само до 4 клас се преобличат в коридора и си оставят дрехите в шкафчетата там (по 2 деца са в шкафче).
А за ботушите е знам, моята дъщеря не се е оплаквала, ще я попитам. Но иначе си ходеше и зимата с тениска + сукман + памучна жилетка (червена, бяла).
В 1 клас са по-изпълнителни, нагоре рядко можеш да видиш някой с униформа. Понеже тъмен панталон и бяла блуза се приемат за униформени, в 5 клас ходеха предимно така облечени. А девойките поръчваха във фирмата за униформи да им направят полите по-различни - пак от същия плат, но на волани и по-къси.

# 372
  • София
Класната каза, че тази година повече ще се държи на униформите, но аз също мисля да измислям комбинации. Едно сако, елек и два панталона, те са джинси и ще са удобни. Ще взема два пуловера, даже мисля единия без ръкав, елек, ще им сложим емблемки на тях. Ако намеря блузки бели с якички, тип лакоста за отдолу, че ризите едва ги закопчаваме и откопчаваме още Simple Smile
Класната каза, че е много топло през зимата. Вътре се преобуват и стоят с маратонките за физическо, да им е по удобно каза, да не са с ботушки.
Ей такива неща си мисля за облеклото, че всеки ден с риза, елек и сако не ми се вижда удобно за детето.
Но определено с джинси ще им е добре, според мен.

# 373
Ивка, а при вас казаха ли дали чантите стоят там цяла седмица или се носят вкъщи всеки ден? Аз пропуснах да питам, а ако са казали не съм чула Embarassed

# 374
  • София
Препоръчаха чанти с колелца и етикет с надпис. Носят си ги всеки ден. В училище ще имат, поне в нашия клас, де, кутии, в които ще държат принадлежностите за рисуване и др., но тетрадки и учебници се носят всеки ден. В гардеробчетата ще им стои анцуг, тениски, якета, обувки/ маратонки. Това разбрах аз.
Сетих се, да питам нещо. Там има ли разни лафки, откъде да си купуват нещо и дали първолаците ги пускат? В училището където бяхме предучилищна имаше само 2 автомата, но госпожата не им разрешаваше да ядат боклуци оттам и не даваше да носят пари в тях. А тук как е?

Общи условия

Активация на акаунт