Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 133 012
  • 848
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Нали беше обявено, че ще приемат 78 деца? Приетите бяха 79 - може би заради еднакъв бал на последните Thinking Така че е добре дошло, че някой се е отказал.
И сега ще се възползват от ситуацията - някак си в един момент децата ще станат вместо 26, да кажем, 28 в клас. Откъде ще дойдат, сигурно само единици знаят   Laughing

# 346
http://danybon.com/index.php/education/maturi/995-top-10-maturi-12-cl-2013

О!  Горна баня е след Пирдоп тази година!

# 347
Моят мъж твърди, че деца без специални протекции биват сериозно подтискани в такъв тип у-ща. Твърди го, защото той самият е бил в такова у-ще и е изпитал на гърба си всичко - и когато майка му е била прост специалист, и когато се е издигнала в ранг до аташе. Поради това не дава дъщеря ми да се запидва в НУКК, защото сме никой и тя не заслужава това.
АЗ, обаче продължавам да чакам светлия миг (най-късно в понеделник), в който евентуално ще се освободят места за 5-ти кл., защото мисля, че детето ми е супер адаптивно, а аз съм научена да общувам с всякакъв тип хора, от всякакви нива в йиерархията.
Така, че - разни хора, разни идеали. Зависи кой ще надделее в семейството.
Успех и дано сте избрали най-доброто ЗА ДЕТЕТО, не за вас.

# 348
  • Sofia
Моят мъж твърди, че деца без специални протекции биват сериозно подтискани в такъв тип у-ща. Твърди го, защото той самият е бил в такова у-ще и е изпитал на гърба си всичко - и когато майка му е била прост специалист, и когато се е издигнала в ранг до аташе. Поради това не дава дъщеря ми да се запидва в НУКК, защото сме никой и тя не заслужава това.
АЗ, обаче продължавам да чакам светлия миг (най-късно в понеделник), в който евентуално ще се освободят места за 5-ти кл., защото мисля, че детето ми е супер адаптивно, а аз съм научена да общувам с всякакъв тип хора, от всякакви нива в йиерархията.
.     
Интересно ми е как ще знаят колко са освободените места за 5 ти клас, като резултатите за СМГ примерно излизат на 28.06.
Що се отнася до подтискането на "обикновените" деца, това въобще не вярно.

# 349

Много моля някой ако е срещал статистиката от матурите след 4-ти клас  да я постне  Praynig. Аз я търсих, но явно още не е готова официалната тазгодишна. Може би повече ни итересува миналогодишната, защото нашите госпожи миналата година са водили 4 клас.  newsm78

По отношение на родителската - притеснява ме, че стаите на първокласниците са доста малки. Колко са първокласниците - 24 или 26? 

# 350
Ние освобождаваме място за 6 клас за догодина. Дъщеря ми е приета в ПЧМГ, а може би и в Света София - утре ще излязат резултатите от там.

Никога не е била с протекции, ние не сме от известните родители. И въпреки това не е подтискана, дори напротив - понеже е отличничката на класа и много отговорна, бяха я избрали за отговорник на класа - ключът от класната стая беше в нея, за да отключва сутрин. Винаги наравно с всички деца е участвала във  всичко, така че поне за НУКК не се притеснявайте. Там е трудно да те приемат, но вътре ли си, ползваш всичко наравно с всички.  Simple Smile

# 351
.     
Интересно ми е как ще знаят колко са освободените места за 5 ти клас, като резултатите за СМГ примерно излизат на 28.06.
Що се отнася до подтискането на "обикновените" деца, това въобще не вярно.

Тя и свекърва ми (майката на "подтискания") до ден днешен се тюхка как не е могла да разбере какво е преживявал. И все още се чуди как не е взела мерки. Дори  на моменти отрича това да е било така. Но синът й (мъжът ми, де) все още говори през сълзи за това!
Както и  да е! Всеки си преценява. АЗ съм ЗА НУКК. Стига да има места.

Иииии, да и на мен ми е странно как ще се разбере за свободните места ПРЕДИ СМГ ???

# 352

Зависи кой ще надделее в семейството.

.   

Както и  да е! Всеки си преценява. АЗ съм ЗА НУКК. Стига да има места.

Значи ти си министър на образоването във вашия дом  Simple Smile.

От все още беглите ми впечатления от това училище въпроса с "подтискането" на едно или друго дете още от 1 клас поради някакви причини не стои.
А къде ще учи детето ми след 4-ти клас ще решаваме "в движение".  Peace Както многократно е подчертавано по-напред в темата - има още много хубави училища.

# 353

И СМГ е след Пирдоп...а и много други неупоменати елитни училища:-)...Как ли ще го коментираш:-)

# 354
Ние освобождаваме място за 6 клас за догодина. Дъщеря ми е приета в ПЧМГ, а може би и в Света София - утре ще излязат резултатите от там.

И в ЧОУ "Света София" сме приети и май там ще се запишем. На 1 място са на матурите за 7 клас тази година.  Peace

Пак да подчертая мнението си - НУКК е хубаво училище до 4 клас, но от 5 до 7 си потърсете друго, с по-сериозен учебен процес. Дали СМГ, дали някое частно - преценете си, но не и НУКК.

# 355
http://offnews.bg/index.php/207112/vizhte-zashto-mon-skri-rezult … ite-sled-vii-klas

Тази година ние сме в челната десятка - на 6-то място за седмокласниците, което си е добре.  Peace

А за статистика за резултатите след 4 клас - такива като мен, които търсят и чакат - такава няма да има изнесена. Не мога да ги разбера тези хора - какво като се види, че Света София води всички класации от години наред  newsm78. Зад тези резултати се крие доста труд в правилната посока. Според мен тези статистики са много полезни. Всеки си прави сметка, но за да вземеш решение, трябва да си информиран. Не е възможно да се "обиколят" всички училища, когато дойде момента да избираме.

Последна редакция: пн, 17 юни 2013, 09:25 от inka5

# 356
Търся отзиви за г-жа Стоянка Велкова-начален учител в НУКК. Ако някой може да съдейства ще съм му благодарна Hug

# 357
  • у дома
http://offnews.bg/index.php/207112/vizhte-zashto-mon-skri-rezult … ite-sled-vii-klas
Зад тези резултати се крие доста труд в правилната посока. Според мен тези статистики са много полезни.

Далеч си от истината...Не се  обиждай,но просто личи,че не си имала досег със системата.
Малките матури след 4 клас са елементарни ,да не говорим,че на доста места квесторите спокойно подсказват на децата ,защото са от същото училище  и така се вдига уж реномето на училището  Mr. Green
За тези пък след 7 клас изобщо не искам да коментирам-високите оценки са в резултат на ходенето на школи ,а не че някое училище си е свършило работата(изключвам резултатите по математика на  математическите гимназии,защото там часовете по математика са напълно достатъчни)-просто системата е такава-не,че учителите не искат да научат децата или пък учениците не  искат да бъдат научени,просто часовете са прекалено малко за упражнения и се препуска през материала  Peace

# 358
А за статистика за резултатите след 4 клас - такива като мен, които търсят и чакат - такава няма да има изнесена.
Ако говориш за НВО в четвърти клас за София - град, отдавна има изнесена такава.

http://www.bachu-bg.com/index.php/component/content/article/77-about-us/309-4

Иначе svetlaem много добре го е обяснила.

# 359
Благодаря за линка със статистиката   bouquet,
доста време го търсих, вече се бях отказала.

Общи условия

Активация на акаунт