Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 877
  • 848
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Някой питаше защо има деца с 0 точки. Дъщеря ми е така, защото не се яви. Подадох документи, но я приеха в по-желано училище и нямаше смисъл да ходи на изпит в НУКК.
За този изпит подготовката е важна, но както са писали, моментното състояние има значение.
Детето ми миналата година без подготовка се нареди в първата 1/3 от списъка, за разлика от деца, ходили на уроци. Обаче изобщо не се притесняваше. Отиде пробно и с усмивка. Тази година я питах иска ли да ходи. Категорично отказа и със сигурност беше по-несигурна.

# 526
И аз така мисля, който е с връзки е знаел въпросите или са допълвали неговите резултати. Нашите резултати са коректно сметнати.
Споделям мнението ти и благодаря за снимките. По-вероятно е подготвялите се при конкретни преподаватели от лицея да са имали дадени точно същите или подобни задачи, което разбира се е улеснило децата.
Иначе аз имам познато дете, което е прието, не мисля, че е заради връзки, просто семейството са наистина много амбициозни и интелигентни хора, доста време и упорито се подготвяха и детето е с висок резултат.
Съжелявам, че МКамбурова е така разочарована, но е факт, че прехвалените, дори и частни училища, не гарантират по-добрата подготовка. Ние също бяхме предучилищна в уж "елитно" училище, където госпожите са дошли именно от Италианския лицей, но подготовката им от там е почти нулева - поради това, че бяха смесена група с петгодишни го обърнаха на занималня.
Напълно съм съгласна - явно децата на Крум Савов и бившия шеф на АПИ са супер "ентелегентни" при условие, че и задачите са били доста трудни.
Не знам кой е бившия шеф на АПИ, но има дете в списъка Катрин Крумова Савова, която е със среден резултат около 54% или точки. Не казвам, че не се съобразяват такива неща, но лично аз наистина смятам, че процедурата им е добра в сравнение с другите училища с такъв прием. Никъде не се попълваше къде работят мама или тати, което също е знак, че са оценянали само работите на децата.
Не са оценявали само работите на децата, това е напълно ясно. А и за тези, които трябва да се приемат не е нужно да се пише къде работят родителите. Доста от тях са в градината и проучването на директорката е започнало там.
Шефът на АПИ е Лазар Лазаров, а детето на Йоана Гочева е Александър Чолаков.
Абе те на всички спортни журналисти децата им са гениални.
Да, Крум Савов има близнаци и реално единия осигурява място на другия.

# 527
От държавната и от частната градина има много приети деца.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 21:57 от Анонимен

# 528
Не опорочавайте успехите на приетите деца. Не всички са деца на богати и влиятелни хора. Мнозинството от тях дължат мястото си на собствените си усилия и умения. А и отчитайте факта, че известен човек не е равно на тъп човек, все пак. Близнаците на Крум Савов ще влязат и двамата (ако не им избере друго училище), има още една двойка близнаци, от които единият е приет и другият също ще учи в лицея. Аз също познавам част от приетите деца, както и неприети. И едните и другите заслужаваха да учат в лицея и съжалявам че някой не се справиха с изпита ... но уви това е ... изпит и ако не се справиш не влизаш. А причината да не си решиш вярно задачите може са са милион и една.
Последните 3 деца нямат "ключ" на работите си - т.е. не са се явили.

# 529
  • София
   за съжаление, не го снимах, понеже беше пуснат тук. Снимах втория, защото под приетите имаше и неприети като моето. Факт е, четя е малко под чертата, и въпреки всичко не плюя приетите. Едно подусловие да беше довършила и щеше да е вътре и нея да плюят. А детето е постигнало само всичко, без градини от лицея, без учители. Смея да мисля, че има и други като нея. А тези от лицея с задълбочена подготовка, е малшанс, ако не са влезли, моментно състояние предполагам, а не незнание. Гордея се с детето и вдигам глава. Ако е все така упорита, ще успее навсякъде.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 20:45 от 450

# 530
  • Sofia
Здравейте, моето дете също не е от приетите, но пък съм доволна от резултата и 56 и малко за подготовка само в къщи по книжката, която купихме от лицея за мен е много добър резултат. Аз не съжалявам, че не сме от приетите и не мисля, че резултатите са подменяни, но пък също съм съгласна, че има връзкари, както навсякъде и са знаели въпросите. А що се отнася до близнаците на Крум Савов, самата директорка се изказа в деня на изпита, че при близнаци единия осигурява място на другия, като визира тях за които знаела... Голяма излагация, тя им обеща пред всички на практика.Аз бях сигурна, че те влизат. 

# 531
А що се отнася до близнаците на Крум Савов, самата директорка се изказа в деня на изпита, че при близнаци единия осигурява място на другия, като визира тях за които знаела... Голяма излагация, тя им обеща пред всички на практика.Аз бях сигурна, че те влизат.  

Това преди изпита ли?

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 18:33 от Анонимен

# 532
  • Варна
Правилото за близнаците е много старо. Имаше във ВУЗ-овете още в комунистичуско време.

# 533
По принцип е редно да е така.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 14:19 от Анонимен

# 534
  • Варна
Никой не посочи конкретно тях. Директорката припомни правилото пред всички с предисловието "Виждам, че има близнаци..."

# 535
Правилото за близнаците важи навсякъде - ама навсякъде в учебно заведение, в което има изпит. В последно време процента на близнаци, спрямо всички деца е силно увеличен. Имаше много близнаци и на изпита. Две момчета бяха до мен и бяха и в групата на дъщерями. Така че едва ли е визирала точно Крум Савов.  Peace

# 536
И смисъла на изказването на директорката беше по скоро, че вторият близнак се приема извън предвидената за приемане бройка - т.е. няма да заеме нечие място.

# 537
По-скоро факт е че поне 10-15 деца приети по втория начин заемат точно местата н деца със знания и готвили се дълго време.

# 538
  • София
Факт. Но и да проверя работата гарантирам, че са я сметнали точнои няма от къде да изкарам точка. Sad

# 539
От нашите приятелчета 13 деца са кандидатствали, 9 са приети. Три от тях са в челната десетка, други две са между 10 и 20 място, което е голям успех! Браво на децата и на учителките!

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 21:57 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт