Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 869
  • 848
  •   1
Отговори
# 540
Факт. Но и да проверя работата гарантирам, че са я сметнали точни няма от къде да изкарам точка. Sad

Забелязва се интересен феномен: много от коментарите са като положителни PR промоции на процедурата за приемния тест (защо ли и от кого ли?!), а самата процедура "тъне" в неясноти и меко казано "свободни" тълкувания.

Нека има обективност и принципност, поне като говорим за труда и старанието на децата.

Как смятате точки на вашите кандидати в условия на НЕПУБЛИКУВАНИ ЗАДАЧИ и критерии (точкуване и т.н.) за всяка една такава (задача)?
Има твърдения, в горните постове, за ТОЧНО сметнати резултати - как го проверявате и засичате това изчисление, като не разполагате със задачите и методиката за тяхното оценяване?
В списъка с резултати прави впечатление, ПЪРВО всички класирани се "побират" в къс интервал от 11 точки - разлика между пръв и последен от приетите 78 състезатели, ВТОРО- няма деца с еднакви резултати - много интересен феномен при оценката на изпитни работи на голяма извадка от над 300 теста.

За честа и морала отново има "завеси" на т.н. "малко" задкулисие - неприятно, но факт, който си се носи през годините като даденост за тази приемна процедура.

# 541
  • София
Не съм ПР на никого. Простата логика води до извода, че няма да сбъркат на моето дете резултата, нарочно, защото ми дават да го проверя. Ако са вкарали някого по друг начин, неговите точки ще са дописвани, но аз няма как да видя тава, нали? Ако сте видели снимките които съм качила, ще видите, че всеки може да види работата само на своето дете. Колкото до критериите, миналата година имаше изнесени точките. При сходни задачи и добавям процент грешка и стигам горе-долу до техния резултат. Ясно е, че са смятали правилно, а който е добавян ще си остане неизвестно. Да, моето дете не е прието, но за мене е, защото ако махна 1-2 парашутисти тя е вътре. Но утре ако работи все така ще успее, а те ще трябва пак да плащат.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 20:21 от 450

# 542
  • София
Ако искате довечера ще намеря какви са точките от миналата година. Не желая да гледам работата на детето и до вдигам скандали, защото то с нищо не е заслужило отношението, което ще последва, ако го приемат след скандала. Не твърдя, че няма с връзки и съм написала, че и 2-3 да са, излизаме от класирането заради тях. Но това не е самоцел в живота ми. По- странното е, че хора с 50 точки се палят толкова. И не могат да допуснат, че и детето може да сгреши. Моето е направило грешка и не е влязло. Ако не беше щеше да е вътре независимо от връзкари. Жизнения урок е по-важен. Защото аз нямам пари да и плащам. Ще се старае винаги да е най-добрата, за да не зависи от пари. Твърдя, че децата от градината са били по-подготвени и е логично да са влезли, затова повечето приети са от там. Но не ме упреквайте. Че правя ПР, защото смятам, че нашия резултат е правилно сметнат. Не на обикновените хора  ще ги сменят, а на тези със синята кръв.

Ето точките от миналата година:

1.Думи,които започват с "Т"- 2,5т. (тази година май друга е била буквата, не помня точно)

2.Да се оградят сричките "ко"  "са"-  7т. (ограждане на думата Коледа)

3.Да се свържат дадени срички в думи(имаше и картинки за улеснение)- 7т. (имали са задача за свързване на думи с еднакви срички)

4.Таралеж,да се дорисуват до 5 бодли -  3т. (откриване на разлики)

5.Тигър с математически действия събиране и изваждане до 10-  14т. (имали са математическа задача)

6.Да се оградят само плодовете(14 са на брой)-  14т. (огледално прересуване)

7.Да се очертаят различните фигури(домино,пеперудки)-  4,5т. (рожден ден)

8.Лабиринт -  14т. (също и тази година)

9.Разделяне на квадрати на 7 части(да не се повтарят показаните 3 черти,да се внимава за свързване на бяла със сива звездичка)-  23т. (разделяне на фигура с 2 черти на 3 еднакви части)

10.Лист с много разбъркани цифри,да се оградят само 7-  11т. (да се оградят 5-ците)

Тотал=100

Не твърдя, че са точно същите, но ги взимам за отправна точка. Моята не е направила огледалното прересуване и с дребни грешки тук там, например докосване чертата на лабиринта и излиза горе-долу колкото точките които са и писали.
За мен няма да има разлика дори и да и видя задачите, не са и взели повече, но има на кого да са дали.

ПП Мария Камбурова е с почти 67 точки. Това означава, че не е направила огледалното поне 1 пример и например задачата за разделянето с най-многото точки. Всичко друго, ако и е вярно е с този резултат. Погледнато отстрани детето се е справило изцяло с 8 от десет задачи + още малко. Което хич не е малко.  Представянето и е доста добро и при равни други условия, мисля че и тя би била приета. Това е примерен вариант, възможно е да не е открила 2 разлики от 10 например, да е докоснала стените на лабиринта, едното огледално да е бъркала и т.н. и от тук точица за непълна задача, от там друга и резултата е налице. Просто нашите задачи са оценявани реално. Въпроса е в другите Sad

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 20:55 от 450

# 543
Браво на всички дечица, които са се явили на изпита! Брво на всички заслужено приети деца! Поздравления за родителите им!

А сега искам да ви поднеса инфо, което взех от нет-а на случаен принцип - не гарантирам неговата достоверност, актуалност, нито пък дали имената имат общо с приетите деца! Отказвам се от всяка отговорност! Само някои имена (които просто звучат по-различно, напр. Иван Иванов няма как да представлява интерес...):
1. Ивайло Гиндев – собственик на Toba&Co
2. Ивайло Ваклинов – административен директор на Токуда болница
3. Милко Рушанов – изпълнителен директор на МПМ Хотелс е дружество, предлагащо мениджмънт на хотелски комплекс
4. Дарио Стоев – има различни данни в нета, все от 2004 година – от нов управител на фармацевтична фирма Магинет до собственик на „Скрийнсторм продакшънс“, фирма, свързана в контекста  с "Руска рулека", К1 и Варненските ТИМ
5. Дончо Барбалов - зам.-кмет на финансите на Столична община през 2011, син на най-младия генерал от Държавна сигурност Петър Барбалов
6. Георги Близнашки - български учен (юрист) и политик (бивш от Българската социалистическа партия), професор по конститционно право

Да бъда искрена - притеснявах се да публикувам всичко това, но пак подчертавам - това е случайно намерено в нет-а, което не може да се приеме за достоверна референция. Обърнала съм внимание смао на децата с резултат под 82 - не знам дали има с по-висок, мисля, че първа страница е изтрита!

И пак казвам - браво на всички дечица, които заслужено са приети в НУКК! Поздрвления и на техните родители!

П.С. 450, много хубаво заключение си направила за парите - че е хубаво деето ти да свикне да се опавя и без пари : ) но се замислих, е ако пък някой ден, дай боже, стане търсен и добре платен специалист в някоя област - ще е хубаво да знае да се оправя и с пари : ) Пожелавам ти го ; )

# 544
# 545
  • София
novinkite без пари имах предвид, без да дава рушвети. А не да се оправя без пари Wink

# 546
...след новите снимки, моето интересно (или не толкова?) четиво продължава:
1.   Генчо Чокоев – основател на Gensoft и MoneyWorks, няма компрометиращи данни в нета!
2.   Д-р Пеър Узов – кардиохирург в МБАЛ Св Анна, няма компромати в нета!
3.   Теодор Кьопчев – архитект, временно изпълняващия длъжността главен архитект на Община Приморско, името му се свързва със скандала около къмпинг Атлиман през 2011
4.   Симо Карайчев – брат (доведен?) на Брендо...с условна присъда
5.   Павел Масов – треньор по футзал?  Или Павел Масов, на който е прехвърлено дружество Селена 52, свързано с ПИБ и Цеко Минев, след като през 2007 са откраднати над 500 000 лв от инкасов автомобил на ПИБ
6.   Димитър Токов, архитект, Столична община, Направление Архиектура и градоустройство, Отговаря за застрояване в райони: Възраждане, Надежда, Слатина
7.   Венцислав Въбанов – бивш член на БЗНС, бивш Министър на земеделието и горие (1997-2001), шеф на Асоциацията на земеделските производители
8.   Шефът на Креди Агрикол България - Атанасиос Петропулос
...

Отново заявявам, че НЕ правя никаква достоверна връзка между приетите дечица и тези имена!

# 547
Както виждам тези, които е трябвало са приети. Грубо около 20 деца са заели местата на обикновените дечица, които са се готвили упорито, а са задминати от такива с нагласени резултати.
Забравяте Атанас Тасев - за него има достатъчно в нета, Лазар Лазаров биш шеф на АПИ сега на Панаира в Пловдив, както и детето на спортната говорителка Йоана Гочева.

# 548
  • Варна
Интересните имена са повече от 20. Това имах предвид като казах, че случайните деца са изключение и са изключителни.
450, при тези точки, които си дала, ще се опитам и аз да преценя къде не се  е справил моя човек.

# 549
Отделно трябва да се очакват още няколко, които без изпит ще кацнат в класовете на 15 септ.

# 550
О, да - проверила съм само по-зличните имена - Атанас Тасев и Лазар Лазаров не знам кои са, но ако ги пусна в нет-я ще има няколко лазар Лазаров...Така че известните имена са МНООООГО повече!!! Това НЕ изключва да имат прекрасни и умни дечица!!! Но това не изключва и вашите дечица, които са прекасни и умни да имат равен старт с тях, нали...

# 551
Ние не сме приети и сме с много слаби резултати, но не съм изненадана, защото не сме се подготвяли.
Предполагам, че голяма част от приетите дечица, са от детската градина на лицея и съответно добре подготвени за изпита. Други са ходили на уроци.
Сигурно ще има приети и по друг начин, както навсякъде в България, но е възможно по-голямата част да са наистина добре подготвени за изпита деца.
Успех на всички първокласници и нека всяко детенце попадне в подходяща за него среда, училище и добра учителка!

# 552
Въпрос към майките на приетите деца.
Бихте ли препоръчали учител или предучилищен клас където са се подготвяли децата?
Каква е тази частна детска градина към Нукк и къде да намеря информация за нея?
Може и на лични.
Благодаря  bouquet

# 553
Явно темата всяка година се развива по един и същи начин. Ние кандидатствахме миналата година и детето е прието. Не сме имали специална подготовка при учител, решавахме вкъщи. Тъй като аз бях много скептично настроена, че ще се случи нещо не съм пренавивала детето с този изпит. Според мен това, че то отиде без никакъв стрес изигра огромна роля+подготовката разбира се. Обаче и тогава писах, че мъжа ми беше срещнал негов съученик който му обяснил, че детето му ходи при учител от Лицея, който преди изпита дава подобна или същата като най-трудната задача от изпита. Тази практика със сигурност съществува и според мен трябва да е абсолютно забранено на преподаватели от Лицея да дават уроци. Изпитът така е измислен, че всъщност ако детето не реши тази въпросна задача, дори да е решило всички останали е аут, тъй като тя носи много повече точки от другите.

# 554
Според мен, ако едно дете може да решава задачите от прословутата "Азбука на мисленето" самостоятелно - е достатъчно подготвено за изпита. Важно е само да мисли над задачите - а не някой да стои до него и "сега като извадим 3 от 5 какво ще се получи, хаде мами Иван имал 5 ябълки ... изял 3" или "ваза, не завършва ли на същата сричка като роза - браво моето дете". Ако е схванало логиката как се решават типовете задачи - мисля че не е проблем изпита. Скептично съм настроена обаче, дали ако не е виждало подобни задачи изобщо - ще се справи на изпита. И то не толкова, че няма да може да достигне до отговора, а че няма да му стигне времето на самият изпит.
Иначе причините по които може да е разконцентрирано са много - не спало, сънувало кошмари, стрес, засърбяло го ръката на 2 задача ..... загледало се в прозореца. Това са деца. Ние се дъним на изпити, пък искаме от тях да са перфектни.
Та за това мисля че всички деца се нуждаят от едно голямо "Браво!"

Общи условия

Активация на акаунт