Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 881
  • 848
  •   1
Отговори
# 510
До колкото знам може да се заяви разглеждане на работата на място и срока е до утре включително.

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 17:58 от mkaburova

# 511
  • София
Предварително се извинявам, за лошите снимки.
Тук са всички деца,  Марио с 78.14 точки е последния приет, следващите са по реда на класиране:

# 512
# 513
До колкото знам може да се заяви разглеждане на работата на място и срока е до утре включително. Ако сте се готвили сериозно, би трябвало да знаете какъв може да е резултата на детето Ви.
Нашия е толкова абсурден, че вече обмислям какво да предприема след понеделник.
Може би на много хора звуча като още една амбициозна, разочарована майка, но повярвайте ми имам повече причини за съмнения.

Има доста неясни моменти в процеса по провеждане на теста. Предварително следва да са ясни:
1. Процедурите по избор и по опазване на "тайната" на варианта за задачите.
2. Критериите за оценка на решенията за ВСЯКА задача.
3. Технологични гаранции за автентичността на решените изпитни работи - невъзможност за подмяна на листи, "до решаване" от трети лица и редица други хипотези, опорочаващи състезателния характер на приема.

Тези неща, при всяко състезание за ползване на обществени средства (каквото е обучението на ученици със средствата от министерския /де факто държавния/ бюджет отделен за училището), следва да са оповестени и достъпни за всеки.

Нелицеприятно е с парите на данъкоплатеца да се изучават основно деца на сегашния псевдо елит.

Последна редакция: вт, 27 май 2014, 15:11 от truenukk

# 514
  • София
И вие сериозно искате, след като смятате, че има такива неща, детето Ви да учи в това училище?
След като смятате, че приетите деца са с дописвани работи, предварително са знаели нещата, и сте убедени в това, сериозно настоявате, детето Ви да е тази среда?
Аз съм доволна от изпита, да детето не ми е прието, съвсем малко под чертата е, но предвид това, което ми каза, че е направила, смятам, че от 10 задачи не е решила само една докрай, смятам, че точките са и написани съвсем точно. Жалко, че не се е справила с типа задача, която решаваше с удоволствие, но моментно разконцентриране, объркване и съответно не се е сетила да мине на следващия пример, а този да го остави и времето е свършило. Какво да се прави, на тези изпити винаги влияе много моментното състояние на детето. За ваше успокоение, проверете работата, и чак тогава хвърляйте такива обвинения. Моето дете тези задачи ги решаваше със завързани очи, но още като излезе от изпита каза, че с тази не се е справила. Какво, да я убия ли, каквото такова. Детето не е робот. Всеки може да сгреши.
На тази възраст, да се явят на изпит и да имат смелостта, силата и твърдостта да направят всичко без грешка е направо геройство. Смятам, че детето ми е дало всичко от себе си и макар, да не е приета, е похвалена за упоритостта, която прояви при ученето. Не сме ходили на частни уроци, не сме ходили при учители, решаваше си в къщи Азбука на мисленето. Без допълнителна подготовка, това че почти е на чертата ме радва. Ще си вземе поука, как да се съсредоточи следващия път и толкова.
Обичайте децата си, те не са длъжни да следват всички наши болни амбиции. Моето дете вчера каза: "Знаеш ли, мамо, не винаги ми харесва всичко, което на вас ви харесва" и е права. Моята задача е, да и покажа и да пробва колкото може повече неща, за да може да избере какво и харесва.
Лично мнение!

# 515
  • Варна
До колкото знам може да се заяви разглеждане на работата на място и срока е до утре включително. Ако сте се готвили сериозно, би трябвало да знаете какъв може да е резултата на детето Ви.
Може би на много хора звуча като още една амбициозна, разочарована майка, но повярвайте ми имам повече причини за съмнения.

Има доста неясни моменти в процеса по провеждане на теста. Предварително следва да са ясни:
3. Технологични гаранции за автентичността на решените изпитни работи - невъзможност за подмяна на листи, "до решаване" от трети лица и редица други хипотези, опорочаващи състезателния характер на приема.

Тези неща, при всяко състезание за ползване на обществени средства (каквото е обучението на ученици със средствата от министерския /де факто държавния/ бюджет отделен за училището), следва да са оповестени и достъпни за всеки.

Нелицеприятно е с парите на данъкоплатеца да се изучават основно деца на сегашния псевдо елит.

Съгласна съм, че няма НИКАКВА прозрачност.  Няма критерии за оценка, няма достъп до тестовете, до резултатите... до нищо.
Достатъчно е да видите имената на децата, които са приети за да сте наясно, че случайните деца  са изключително малко и сигурно са изключителни.
Ние не сме се готвили, нямахме намерение да се записваме да учим там /живеем на другия край на БГ/. Просто искахме да видим как ще се справи детето на прима виста. Изкарал е над 53 точки и ние сме доволни от резултата. Беше страшно изплашен и притеснен, без никаква мотивация.
Допускам че се правят измами, дори съм сигурна! Съжалявам за детето на Мкамбурова! Явно си инвестирала в това. Направи скандал, щом това ще те удовлетвори. Попадала съм в стари теми за НУКК тук и майките са коментирали същите неща за минали години. Трябваше да отида и да го видя.  Simple Smile
450, и с теб съм съгласна. Много благодаря за снимките.   bouquet
Ние днес бяхме на плаж.  Sunglasses, а утре трябва да се запишем в кварталното училище.

# 516

Напълно съм съгласна - явно децата на Крум Савов и бившия шеф на АПИ са супер "ентелегентни" при условие, че и задачите са били доста трудни.
Явно обаче никой няма желанието и достойнството да промени нещата, както и всичко в тая държава.

# 517
А има ли някой приет?

# 518
А между другото къде отиде първата страница с приети деца?

# 519
mkaburova, може ли като отидеш на място да видиш работата на детето си, да споделиш после тук какво се е случило - дали сте разпознали теста, дали е имало очевидна подмяна? Не би ме учудило честно казано, но все си мисля, че там приемането по втория начин не става с такава очевидна измама.

# 520
  • София
И аз така мисля, който е с връзки е знаел въпросите или са допълвали неговите резултати. Нашите резултати са коректно сметнати.

# 521
И аз така мисля, който е с връзки е знаел въпросите или са допълвали неговите резултати. Нашите резултати са коректно сметнати.
Споделям мнението ти и благодаря за снимките. По-вероятно е подготвялите се при конкретни преподаватели от лицея да са имали дадени точно същите или подобни задачи, което разбира се е улеснило децата.
Иначе аз имам познато дете, което е прието, не мисля, че е заради връзки, просто семейството са наистина много амбициозни и интелигентни хора, доста време и упорито се подготвяха и детето е с висок резултат.
Съжелявам, че МКамбурова е така разочарована, но е факт, че прехвалените, дори и частни училища, не гарантират по-добрата подготовка. Ние също бяхме предучилищна в уж "елитно" училище, където госпожите са дошли именно от Италианския лицей, но подготовката им от там е почти нулева - поради това, че бяха смесена група с петгодишни го обърнаха на занималня.
Напълно съм съгласна - явно децата на Крум Савов и бившия шеф на АПИ са супер "ентелегентни" при условие, че и задачите са били доста трудни.
Не знам кой е бившия шеф на АПИ, но има дете в списъка Катрин Крумова Савова, която е със среден резултат около 54% или точки. Не казвам, че не се съобразяват такива неща, но лично аз наистина смятам, че процедурата им е добра в сравнение с другите училища с такъв прием. Никъде не се попълваше къде работят мама или тати, което също е знак, че са оценянали само работите на децата.

# 522
Крум Савов има близнаци. Явно са подготвяли само единия Laughing

# 523
  • София
Аз пък видях в списъка дете, ходило в ДГ на Италиански лицей и готвеща се за изпита с резултат 38 %. Ето, това показва, че децата не са роботи и че това все пак са деца и понякога се случва да се разсеят и не дадат най-доброто от себе си. Сигурно съм, че с това дете се е работило много, но уви явно нещо се е случило с нея в деня на изпита и тя не е показала най-доброто от себе си. Такъв е живота за добро или лошо. От друга страна детенце от нашата група на ДГ, родено в края на годината и леко изоставащо от групата на най-добрите, за което знам че не са се подготвяли специално за този изпит, защото целят друго училище е изкарала около 60 %, т.е. явно е дала максимума от себе си. За това и резултатите ми се струват реални на масата обикновени деца. А според мен винаги има парашутисти, които са знаели какви са задачите предварително - но това го има навсякъде. За протокола, моето дете не е ходило на този изпит, просто влязох от любопитство да видя как са се справили въпросните две деца.

# 524
Познавам поне 10-на от приетите деца, четири от които са в челната десетка, според мен резултатите им съответстват на това, което показваха в градината на НУКК (синът ми беше в една група с тях). Изненадващо, не е прието едно дете, което мислех, че също ще е на челни позиции, но на изпита много деца се стресират и разсейват и съвсем не показват това, което показват в спокойна среда. Дъщеря ми беше така - в детската винаги е била първа по успех (97-98% на всички тестове и нива), а на изпита се класира под средата. И после в НУКК пак стана първа по успех. Но явно на изпита се шашна малко, или кой знае какво се случи....

Общи условия

Активация на акаунт