Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 800
  • 848
  •   1
Отговори
# 90
Само сериозни родители сме се събрали! Така трябва!  Peace

И за да не е спам - наскоро обяснявах какво значи лула и за какво се използва  hahaha (ние сме непушачи)

# 91
аз предлагам някой да отиде в хубав магазин за крепежи и да зададе този въпрос на информиран продавач; изказът еволюира и е възможно да има промяна.  

А според мен, няма смисъл - дали е гайка, винт, болт, няма да се падне на изпита никога думата бурма. Просто я забравете, нека си я знаят техничарите и майсторите.
Моят съвет е да се концентрирате върху съществените неща:
1. Със сигурност ще има звуков нализ, броене на звукове или срички, или и двете
2. Много вероятно е да има броене на елементи, от които е съставена дадена картинка - примерно кръгчета, квадратчета, според размера им
3. Със сигурност ще има рисуване, винаги се пада! Дали ще е огледален образ, дали прерисуване в мрежа, но има
4. Ще има и една много трудна задача - примерно с 3 линии да се разделят предметите на една картина в няколко части (полета)
5. Сигурно ще има и една с множество неща, подредени на редове и да се отбележат или свържат еднаквите - дали ще са букви, дали предмети
6. Ще има и някоя за наблюдателност, при нас бяха скрити предмети, друг път дадоха замаскирани пеперуди между цветя, нещо такова ще е.
7. Лабиринт, или нещо за фина моторика (да не се допира до стените)

Прегледайте предните ми постинги в темата и вижте какво се е падало последните години, забравете ги тези бурми и глупости.

# 92
  • София
Да не е завършил и някоя филология? Mr. Green
Не, само технически неща. Обичайно завива бурми по разни компютри и разчита техните езици:)
Сега достатъчно ли е?
Благодаря за труда.
Както казах, не оспорвам произхода Peace Не говоря турски, просто имам наблюдение какво разбират повечето хора под тази дума - според моите наблюдения, сред тук пишещите и в повечето он-лайн речници. Възможно е да си права, че първоизточникът е един. Жасмин е права, че не е и важно. Съжалявам, че предизвиках такава полемика  bouquet Надявам се да не се повтори и с байряк Joy
Никой не ми отговори за бележката...
Жасмин, гледах всичко, което си предоставила  bouquet
Насоките са много полезни Hug
Въпросът ми за синонимите не целеше да навлизаме точно в конкретиката на тази или онази дума, а в това доколко максимално ясни са критериите.
Имам предвид, че в едната задача - с Б и знаме/ байряк според мен не би било грешно да се огради картинката (макар че едва ли някое дете ще го направи Peace).
За ДГ децата на две приятелки са кандидатствали преди време.
Имало е въпрос "Мама и баба са..." какво? Отговорът бил жени. Ама не е грешно майка и дете, примерно.
Което ме навежда на мисълта, че не се оценява доколко умно е едно дете, знаещо или с въображение и бързина на мислене, а доколко е срещало един определен тип задачи и въпроси и ги е тренирало.
Може би би било по-удачно да имат рисунка по тема, пеене, разпознаване на инструменти, артистичност - да съответства на името на училището Simple Smile

# 93
Текста на бележката се съставя в ДГ, от който я пише, в нашия случай директорката. Предполагам, че текста не е строго формулиран, нашата беше в смисъл, че детето е посещавало през учебната 2012/2013 подготвителна група за 1-ви клас. Издадоха ми я от днес за утре.

# 94
Дали знаете нещо за прием в 5-ти клас? Примерни тестове ме интересуват - ако има такива, де

# 95
Няма нужда от две актуални теми за НУКК. Слях ги.

# 96
Дали знаете нещо за прием в 5-ти клас? Примерни тестове ме интересуват - ако има такива, де

Няма такъв прием. Само ако се освободи място, но не знам къде се обявява и как приемат дете на освободеното място. Трябва да говорите с ръководството.

# 97

Няма такъв прием. Само ако се освободи място, но не знам къде се обявява и как приемат дете на освободеното място. Трябва да говорите с ръководството.
Благодаря ти Жасмин. Ако има място - да, но дали матурите, които държат тан децата след 4-ти са същите като навсякъде или по-различни? И ако има място, трябва да се подготвим. За това пиам дали  някой има макар и примерни тестове. Може да са и някакви вътрешни ???

# 98
За това пиам дали  някой има макар и примерни тестове. Може да са и някакви вътрешни ???

Външното оценяване е като навсякъде. Ако се освободи място, веднага се запълва, но не знам как - това не е информация, която се дава на другите родители, нито съм виждала такава в сайта на училището. Тестове няма и няма смисъл да търсиш - те са само за 1 клас.

# 99
Жасмин, може ли подробности, когато децата ползват транспорт, учителите ли ги посрещат в училище или те сами си слизат от рейса и си отиват по стаите? Как се справят толкова малки деца?

# 100
Има дежурен учител във всеки автобус и той води децата от паркинга до входа на училището.

# 101
Благодаря. Остана още малко. Дали ще качат разпределението в сайта си? Така ще видим и колко кандидати са, спомням си, че предната година го имаше.

# 102
  • София
Няма да го качват на сайта, защото преди имали проблем. Специално питах. Подадох документи в понеделник и сме номер малко под 320, 27 секция, ако не греша.
Няма да гледам списъка предварително. Казаха, че никаква нова информация, освен тази в бележката за платена сума няма да има.

# 103
  • София
здравейте,
синът ми също ще кандидаства като нагласите ми са по-скоро да разберем как ще се справи, и не очаквам да успее да се класира - не че не вярвам в способностите му - средно интелигенто дете, което без особено да се затруднява решава задачите в учебника ( ходи на уроци). 

Интересно ми какво значение има това разпределение за изпита, за да се интресувате толкова от него?
Разбрахме, че всяка година средно кандитстват около 400 деца, т.е се борят 10 да 1 място, ако приемем че останалото е за квотата на надарените по "произход" и възможности... Simple Smile

Лично мен повече ме "притеснява" фактът на психолога в стаята, който допълнително оценява поведението на децата.

# 104
Има и психолог в стаята, който преценява поведението на децата?  Shocked Това е ново 20 за мен!

Някой знае ли броя на децата тази година, които ще се приемат? И има ли равен брой момичета - момчета? Ако наистина на 22април са били под 320 кандидатите е чудесно!  Hug 2006 е една от годините на бейби бума и аз си мислех, че ще са повече от обикновено...  newsm78

Благодаря предварително!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт