Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 932
  • 848
  •   1
Отговори
# 150

Благодаря за поясненията, утре ще я анализираме.

# 151
  • София
Еее, това е много гадно, ако е така! Но пък не знам как е възможно да стане, защото преди изнасяха задачите и ги залепваха на входа на училището и всички родители си ги снимаха.
Не изнасят задачите. Били авторски труд Laughing
Не изнасят онлайн списъци на класираните, защото били лични данни и миналата година имали глоба от 3000лв. Като че ли не могат да пуснат списък само с входящите номера ooooh! Глупави оправдания! Явно обаче не искат имената да са на показ много-много Mr. Green
Няма как да се наложи прозрачност. Така е изгодно. Има приети без връзки, но кой знае  какъв процент са...

# 152
И да не ви приемат, не се ядосвате, има и по-добри училища от това.  Peace

Скрит текст:
Тези дни във Фейсбук сравнявахме с програмата на едно частно училище за 6 клас - там английският е 10 часа седмично, математиката - 10, БЕЛ - също 10 часа.
В НУКК английският е 3-4 часа седмично, (двойно, почти тройно по-малко), математиката - 4 часа седмично, БЕЛ - 6 часа седмично.
И понеже езиковата подготовка никаква я няма, много деца от НУКК ходят на частни уроци по английски - поне половината ни клас ходи. Дори има клон на Британика в НУКК и децата си плащат, за да учат там - т.е. самото училище признава, че по англ. не е добре, що са докарали фирма за частни уроци.
И какво се получава - паралелно образование - хем децата са в държавно (но не безплатно училище - излиза почти 2 хиляди лева на година; даже занималнята се плаща отделно, нея не съм я влючила - тя е по 4 лв./ден, или още около 800 лв годишно), хем отделно се дават пари за частни уроци.
Голяма част от програмата в НУКК е програма е бални танци, народни танци, рисуване, керамика; моята дъщеря знае да танцува валс, джайв и 20 хора, но като я заведох на пробен изпит в едно училище, изкара 3-ка по математика (а има само 6-ци в НУКК). Оттогава я записах на школа и по математика, та вече ходи и на английски, и на математика, всички съботи са ни заети с уроци, които не са близо до нас - разкарваме се из цяла София.
Така че, поне за нас, удоволствието да е в НУКК излиза почти като такса в ЧУ. (2 хил. такса НУКК + 2 хил. годишно за уроци, без да включвам логистиката).
Затова, за по-малкото ни дете решихме - така и така ще се плаща, нека си е в ЧУ, поне да не се заробваме с разкарване по уроци! Голямото от 5 години насам ни убива всички съботи с този английски, нека поне с малкото си починем малко. Затова и напред в темата писах, че не мислим да кандидатстваме в НУКК, въпреки че малкото дете има шанс да влезе.

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 18:01 от Анонимен

# 153
Включвам се в темата. Това са задачите, според моето и много други деца, който са се явили.

1. Да се отбележат само плодовете
2. Да се довършат бодлите на таралежите до 5.
3. Лабиринт
4. Да отбележат всички предмети на картинка, които започват с "т"
5 .Математическа задача. Да се отбележат само числа, чийто сбор е 10.
6. Разлики. Да се отбележи различната пеперуда от 5.
7. Пространствено мислене. Разделяне на един квадрат на 7 части
8. На една страница с хаотични букви да отбележат само сричките "ко "и "са"
9. Да се свържат срички , които образуват дума
10. Концентрация. На една страница цифри, да се отбележат всички цифри "7"

Последна редакция: нд, 12 май 2013, 14:03 от galina_dimova

# 154
Уловки? Кестена не е ли плод?  Thinking Разрових се в гугъл и има противоречива информация? А жълъда?

# 155
Предлагам да спрем да даваме повече информация, поне докато мине и втората дата.  Stop

# 156
  • София
Нещо повече казват ли децата за пъзела със срички? Според синчето е имало рисунка напр. На петел и сричка ПЕ и друга рисунка с петел и ТЕЛ, т.Е., може да свържеш картинките, пак ще се получи?

# 157
И да не ви приемат, не се ядосвате, има и по-добри училища от това.  Peace

Скрит текст:
Тези дни във Фейсбук сравнявахме с програмата на едно частно училище за 6 клас - там английският е 10 часа седмично, математиката - 10, БЕЛ - също 10 часа.
В НУКК английският е 3-4 часа седмично, (двойно, почти тройно по-малко), математиката - 4 часа седмично, БЕЛ - 6 часа седмично.
И понеже езиковата подготовка никаква я няма, много деца от НУКК ходят на частни уроци по английски - поне половината ни клас ходи. Дори има клон на Британика в НУКК и децата си плащат, за да учат там - т.е. самото училище признава, че по англ. не е добре, що са докарали фирма за частни уроци.
И какво се получава - паралелно образование - хем децата са в държавно (но не безплатно училище - излиза почти 2 хиляди лева на година; даже занималнята се плаща отделно, нея не съм я влючила - тя е по 4 лв./ден, или още около 800 лв годишно), хем отделно се дават пари за частни уроци.
Голяма част от програмата в НУКК е програма е бални танци, народни танци, рисуване, керамика; моята дъщеря знае да танцува валс, джайв и 20 хора, но като я заведох на пробен изпит в едно училище, изкара 3-ка по математика (а има само 6-ци в НУКК). Оттогава я записах на школа и по математика, та вече ходи и на английски, и на математика, всички съботи са ни заети с уроци, които не са близо до нас - разкарваме се из цяла София.
Така че, поне за нас, удоволствието да е в НУКК излиза почти като такса в ЧУ. (2 хил. такса НУКК + 2 хил. годишно за уроци, без да включвам логистиката).
Затова, за по-малкото ни дете решихме - така и така ще се плаща, нека си е в ЧУ, поне да не се заробваме с разкарване по уроци! Голямото от 5 години насам ни убива всички съботи с този английски, нека поне с малкото си починем малко. Затова и напред в темата писах, че не мислим да кандидатстваме в НУКК, въпреки че малкото дете има шанс да влезе.
Просто се чудя на такива родители...при условие, че виждате толкова негативи в НУКК и давате толкова пари за частни уроци...защо си държите детето там?Simple Smile Много странно!

# 158
Просто се чудя на такива родители...при условие, че виждате толкова негативи в НУКК и давате толкова пари за частни уроци...защо си държите детето там?Simple Smile Много странно!

Моите няма да остават. Както написах напред, малкото дете успях да го преместя, сега е ред на голямото - другия месец ще кандидатства в 2 други училища.

# 159
Жасмин, и по напред в темата ми направи впечатление, ти се възмущаващ от  корупцията, но споделяш че, детето ти имало шанс да влезе, защото по-голямото било вътре. Това какво значи, че би влязло  на мястото на някой друг, тъй като едва ли му отпускат допълнителна бройка? Би ли споделила как точно се ползва това предимство - отиваш и говориш с директорката или? Тук сигурно доста хора имат 2 деца, ще е полезно да знаем. Приема за ДГ на същия принцип ли е, ако едното е вътре, ще влезе и другото??? Пък изпита е за обикновените, тези които нямат връзки и друго дете вътре.

# 160
  • София
Нещо повече казват ли децата за пъзела със срички? Според синчето е имало рисунка напр. На петел и сричка ПЕ и друга рисунка с петел и ТЕЛ, т.Е., може да свържеш картинките, пак ще се получи?

# 161
аз предлагам да оставим Жасмин намира; само тя сподели как НУКК излиза по-солено от ЧУ и в крайна сметка дава по-лошо образование;  децата й няма да са там от 2013/14; 2рото е минало Монтесори, после детската градина на НУКК, нормално е да има предимство защото е гледало идентични задачи като тези на изпита всеки ден.  вижте какво пише от началото на форума.

в НУКК има и по 3 деца от семейство - БТВ Ани Салич един прекрасен пример на 3 умни деца в 1 семейство; ако има 4то, то със сигурност също ще е умно, интелектът е наследствен, дали със сигурност трябва да има 'гарантирано' място в НУКК е много друг въпрос...

Успех на всички родители на умни деца!

Пак последно за форума прием 2013/2014:
Бойкотирайте безобразието!  Не кандидатствайте в НУКК.

# 162
Жасмин, и по напред в темата ми направи впечатление, ти се възмущаващ от  корупцията, но споделяш че, детето ти имало шанс да влезе, защото по-голямото било вътре.

Аз си спомням, че ти по-напред ме пита в темата същото и ти отговорих, кое не ти се изясни?
Къде съм се възмущавала от корупцията, би ли дала линк? Директорката не я познавам лично и не съм търсила контакт с нея, камо ли да търся начин да я корумпирам - това ми е под достойнството и никога не бих го направила, за което и да е училище!
Наблюденията ми са покрай голямото дете - на всички нейни съученици, чиито братя и сестри кандидатстваха, бяха приети; затова предполагам, че се дава предимство. Вече как се дава, не съм запозната. Знам само, че в класа на голямото дете класираха и приеха 24 деца, а в 1 клас бяха 28. Откъде се появиха тези 4 други деца нито разбрах, нито попитах, въпреки, че ми стана много неприятно. Хем влязоха без изпит, хем класът набъбна и стана голям и шумен.
Колкото до малкото дете - другото предимство за него е, че е в детската на НУКК, а там ги готвят 2 години специално за изпита, отделно - децата се наблюдават и се знае кое колко е подготвено още преди да се е явило на изпит. Това, което за мен е странно, че не приемат всички деца от детската на НУКК в училището на НУКК, а ги задължават и да държат изпит заедно с външните кандидати, след като вече веднъж са държали изпит, за да влязат в детската на НУКК. Та за вас изпитът е един - само за първи клас, а за децата от детската са 2 - хем за детската, хем за училище. Много родители горчиво се разочароваха, като децата им отпаднаха и не бяха приети, а бяха ходили в детската на НУКК, с идеята да продължат в училището.
Но както и да е, ние няма да разчитаме на никакво предимство, детето ни отива от догодина в предучилищна в друго училище, даже няма да завърши детската на НУКК, камо ли да кандидатства в НУКК.
Та това е, което имах да кажа. Помогах, колкото можах - събрах и публикувах на добра воля всички задачи от изпитите за предходните години (който не е видял - да погледне първите страници на темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699580.msg24833413#msg24833413 ), въпреки, че нито ме касае, нито ще кандидатстваме. Дано поне съм била от полза на няколкото души, които са ме прочели!

Хубав ден и успех!

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 12:17 от Анонимен

# 163
Миналата година влязоха, които трябва. И тази година ще е същото. Едва ли има голяма квота, оставена за деца, които са се справили отлично. Моето мнение е, че намират начини, за да си фалшифицират работи на избрани деца, защото не оставам с впечатление децата, които видях от детската градина на моето дете, да са по-съобразителни, по-подготвени или по-напреднали в разитието си от него. Просто родителите имат необходимите контакти. В заключение, много шум за нищо. С второто няма да правя същата грешка Simple Smile. Ще си спестя времето, усилията и енергията за нещо по-смислено, не за обречени инциативи.

# 164
Жасмин, би ли споделила към кое училище сте се ориентирали за малкото дете! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт