Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 924
  • 848
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък се моля да има места за 5-ти клас, защото много ми се иска дъщеря ми да учи в НУКК. И ако има освободени места, то това е добре дошло за нас.
Защо? Аз не търся някакво супер академично ниво на знанията. Там, както и във всяко друго у-ще се покриват държавните стандарти. Преподава си се това, което се преподава навсякъде. Друг е въпроса за средата, за културата на общуване, за уважението и респекта, които има както между децата, така и към родителите. Спокойна, дружелюбна и красива среда търся.

Ако има и други места, където да се покриват те\зи мои стандарти - бих кандидадствала и там. Ако има и други училища, където децата се подбират - пак бих опитала. Затова бих билаблагодарна и на такава информация.

# 166
Ако има и други места, където да се покриват те\зи мои стандарти - бих кандидадствала и там. Ако има и други училища, където децата се подбират - пак бих опитала. Затова бих билаблагодарна и на такава информация.
От други твоя мнения във форума разбирам, че детенцето ти не е много добър математик.
Иначе бих ти препоръчала две много добри училища с математическа насоченост, които напълно покриват изискванията ти - едното е държавно училище, другото частно.

# 167
Според мен квоти за връзкари навсякъде има - в НУКК влизат връзкари и много подготвени деца. Това е истината. Дъщеря ми е на 6 и кандидатства за проба. Само за отчета, справила се е и с най-трудната задача/която е най-решаваща/, но цяла година ходи всяка събота на урок. Знам какво е писала и ще ходим заедно да гледаме работата.

# 168
Според мен квоти за връзкари навсякъде има - в НУКК влизат връзкари и много подготвени деца. Това е истината. Дъщеря ми е на 6 и кандидатства за проба. Само за отчета, справила се е и с най-трудната задача/която е най-решаваща/, но цяла година ходи всяка събота на урок. Знам какво е писала и ще ходим заедно да гледаме работата.

Коя е най-решаваща от задачите?

# 169

Коя е най-решаваща от задачите?
Разделяне на квадрат на 7 части и то 4 различни варианта от дадения!И аз мисля,че тази задача ще носи най-много точки(25-30)

# 170
От други твоя мнения във форума разбирам, че детенцето ти не е много добър математик.
Иначе бих ти препоръчала две много добри училища с математическа насоченост, които напълно покриват изискванията ти - едното е държавно училище, другото частно.

Hug МДаааа, именно. Някъде бях писала, че е по-лесно на математиците в избора на у-ще. Има варианти много. За нас - тц! Не, че им е по-лесно с влизането в желаното у-ще - само в избора!

# 171
  • София
Защо? Аз не търся някакво супер академично ниво на знанията. Там, както и във всяко друго у-ще се покриват държавните стандарти. Преподава си се това, което се преподава навсякъде. Друг е въпроса за средата, за културата на общуване, за уважението и респекта, които има както между децата, така и към родителите. Спокойна, дружелюбна и красива среда търся.
Напълно подкрепям. Има две много добри частни училища с математическа насоченост.
Ние например търсим място с по-застъпени изкуства, макар че щерката има и логическа мисъл Laughing
Търся основно добра среда, а не място, където учител и ученици се надвикват в час, както е в повечето училища.
И не всеки може да си позволи цената на повечето частни  Tired

# 172

Искаме препоръката на Фран за 2те добри математически училища.

# 173
  • София
.... В заключение, много шум за нищо. С второто няма да правя същата грешка Simple Smile. Ще си спестя времето, усилията и енергията за нещо по-смислено, не за обречени инциативи.

Абсолютно подкрепям. Аз заведох моята дъщеря просто на "пробен изпит". Исках да види що е изпит, атмосферата, да се потруди да научи нещо преди него - с чиста проба "образователно упражнение"  Grinning
Изключително лошо впечатление ми направи целия персонал на училището - не говоря за организацията, а за самото отношение към децата и родителите.

# 174
.... В заключение, много шум за нищо. С второто няма да правя същата грешка Simple Smile. Ще си спестя времето, усилията и енергията за нещо по-смислено, не за обречени инциативи.

Абсолютно подкрепям. Аз заведох моята дъщеря просто на "пробен изпит". Исках да види що е изпит, атмосферата, да се потруди да научи нещо преди него - с чиста проба "образователно упражнение"  Grinning
Изключително лошо впечатление ми направи целия персонал на училището - не говоря за организацията, а за самото отношение към децата и родителите.

Какво имаш предвид? Аз останах с обратното впечатление.

# 175
  • София

Абсолютно подкрепям. Аз заведох моята дъщеря просто на "пробен изпит". Исках да види що е изпит, атмосферата, да се потруди да научи нещо преди него - с чиста проба "образователно упражнение"  Grinning
Какво имаш предвид? Аз останах с обратното впечатление.
Ми - никой не се представи кой кой е, първо. Все с някакъв назидателен тон говореха, когато излизаха децата и имаше 1-2 проблема - едни такива отегчени бяха... не знам, нещо ми оставиха добро впечатление.

Последна редакция: вт, 14 май 2013, 13:57 от Фран Джонсън

# 176
Днес мъжа ми срещал свой бивш съученик, който му се похвалил, че детето му ходило на уроци при учителка, която прави въпросните тестове за Лицея. Та му казал, че госпожата давала на учениците си почти същите задачи, които се падат на изпита  Wink и човека имал големи надежди, че детето е прието.

# 177
Пак се отваря темата за това и онова.

От изпита съм много доволна - организация, разбиране на задачи и т.н.  Задачите бяха сравнително лесни, ние бяхме готови за огледални образи, криви огледала и делене поне на 10, звуков анализ правихме на всички картинки от 3-те тетрадки. Тази задача я има в учебника, така че всеки който е готвил детето си трябва да я е минал.
А по въпроса с учителите - нашата госпожа нито работи в момента в училището, нито съставя задачите, но знае кой задачи са се давали през годините и набляга на тях. Например със смятане и звукове е задължително, деленето - на 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 е задължително да се знае, лабиринти и много добра финна моторика. Това е за задължително за добрата подготовка. Трябва детето да може да се ориентира в непознати задачи, но метода за решаване е същият.

# 178
E не е едно и също да се готвиш със сходни тестове и да си решавал задачата която наистина ще се падне. Странно място е НУКК....На хората, които работят там би трябвало да им е забранено да дават частни уроци.
Нищо де, ще изчакаме до 26-и ще видим.

# 179
Е, като е странно място НУКК, защо искате  детето Ви да учи там?

Общи условия

Активация на акаунт