Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 960
  • 848
  •   1
Отговори
# 195
  • София

Както сама казвате ...да има 2-3 деца с изявени математически заложби и това си личи от присъствието и успехите им на всички математически състезания....

Ако погледнете статистиката на математически състезания за изтеклата година, ще разберете, че децата, които се отличават са едни и същи независимо от училището. Те са деца със заложби при всяко положение , но ходят на допълнителни уроци и школи или допълнително се занимават със състезателни задачи в къщи.
Няма училище , което по програма да подготвя децата за състезания:-)...това става в школите:-) За съжаление в НУКК не се с формира група по забавна математика...надарените деца в тази област се занимават самостоятелно извън училище. Нашата класна, например от време навреме дава допълнителни състезателни задачи, но това е много рядко и абсолютно недостатъчно...училището е хуманитарно насочено и целта му не е да подготвя състезатели по математика. Ако искате да ставате състезатели по математика....това не е вашето училище...изберете друго с по-малко натоварване, за да има време детето ви да решава задачи в къщи.
Не съм напълно съгласна с това мнение! Наистина училището е повече хуманитерно НО:
1. Поне 3 години детето ми е ходило на СИП забавна математика!
2. Има успехи на много от математическите състезания! bowuu
3. От неговия клас миналата година в СМГ кандидатстваха 4 деца- останалите 3 са вътре и то с много висок резултат! Вики се представи блестящо на изпита, но е вън от СМГ поради моя грешка, защото сме пропуснали да се явим на 2 от матем. състезания през годината, които са балообразуващи!
4. Не сме посещавали до 5-ти клас школите в СМГ  и не сме взимали частни уроци! Аз сама си го подготвих за 2 седмици по книжката за таланти от СМГ!
5. Ако детето си има талант с точните науки нищо не може да му попречи да се развива и училището предостява възможност за това! Peace

# 196
Не виждам с кое не сте съгласна, точно:-).....Дете с талант във всяко едно училище е дете с талант:-)  
Да от випуск по 2-3 до 4 деца отиват в СМГ, както съм писала в един от предишните си постове, но това не е благодарение на училището:-)
Сама казвате , че сте подготвяла детето си вкъщи....не сте оставили това на НУКК и забавната математика...както и никой, които иска детето му да е състезател по матемаика не би го оставил на подготовка само в училище........което отново подкрепя моите думи.
А забавната математика в НУКК (във випуските в които я има( в нашия - не)),  ако подготвяше състезатели, нямаше да са по едно две от випуск а ще са поне по 10тина-15 както е с децата от 125то, ПЧМГ или 107мо където имат школи за това:-) В НУКК единствениете математически състезания , които се предлагат са Софийски математически и Кенгуру.....за другите , ако искате се организирате индивидуално....
Не казвам , че НУКК спира децата да се развиват, а че не подготвя състезатели по математика.......за хората , които очакват това.

Последна редакция: пт, 24 май 2013, 15:58 от Jayshree

# 197
Здравейте,
на 26-и ще изнесат ли резултатите въпреки, че е неделя?

# 198
Много  се  радвам   да  чуя , когато   има  деца   постигнали  успехи на  приемни  изпити с  отлични  резултати без  частни  уроци. Бих   казала,  че  аз   съм  голям   противник   на  това  явление изобщо. Било  то  за  детската  градина   на  НУКК,  за  самото   училище  или  други училища.  Явно  в България   е  модерно сред  родители, които  не   знаят   какво   учат   децата  им да харчат  порядъчно  количество  пари   на  вятъра. За   мен   е  важно  нивото на  обучение  в  самото   училище   да  е  на  ниво,  а  не това ниво  да  идва отвън. За  това  трябва   да  са показателни  матурите.
 Много   ми  се  иска   да  се  правят  оценки   на  самите   учители и  по  български  и  по   математика,  а  може   би   и по  английски,   за  нашето  училище   и  по   италиански...  и  то  всяка   година.
 Повдигнах   въпроса  за  кенгуруто,     във   връзка  с това,  че то  е  показател  за   математиката,  изхождайки от  гледната  точка,  че  то  е  състезание,  за  което  родителите   едва  ли   биха  пратили   децата   си  на  уроци.  Но  по  нагоре   някъде   прочетох,  че  и  за него  имало школи.  Малко   ми   е  трудно   да  повярвам   в  това.  След  като   това е   състезание ,което например тази година беше организирано за  първи  път  за първи  клас   . Понеже  имам  близка  позната  с детенце,  влязло също  без уроци на  приемния изпит от  първи   клас,  дано   се  включи  и  тя  с  мнение   за  училището и  госпожите, която  сподели  с  мен , че   имало  само   12 -13   деца с успех   над  50 % на състезанието,  което   за  деца   държали  изпит    с логически   задачи  предната година  е  изключително   слабо   представяне. Само  едно  е поканено  на национален   кръг... За  сравнение 73 СОУ  има 30  деца  и три  на  национален кръг-например. За  втори  клас няма  нито  едно   на  национално и около  15 деца с над 50%.
 За  трети  клас  има  19  деца  с  над  50 % и  две  три   с доста  добро  представяне.  Макар  че  за  нашия  клас   не  бих  казала,  че  математиката  е  на  ниво,  което  ме и притеснява.
 За  4ти  клас  добре  представилите   се  с точки   над 50 %  са  само  10 и  едно в челните места. За мен това   си е  слабо   представяне. Дано   матурите   догодина покажат   друго !!

# 199
Здравейте,
на 26-и ще изнесат ли резултатите въпреки, че е неделя?
Ако това  е официално  обявената   дата,  неделният ден не  би  трябвало   да  е  проблем. Стискам  палци   за  всички. Simple Smile

# 200
  • София
Много съм горда с момчето си! Hug Laughing
Влезли сме! bowuu Hug
Пожелавам успех на всички очакващи резултатите! Peace

# 201
Браво!!! Без  уроци  нали!

# 202
Здравейте,знаете ли колко деца приемат тази година в първи клас?

# 203
79 са приетите

ние сме 84 Sad, но пак сме горди с детето Peace

не знаем има ли шансове за второ класиране...

# 204
Здравейте ! Знаете ли какъв е редът за разглеждане на работите на децата :
Кога се подават молбите за разглеждане ?
Директорката каза, че днес ще има дежурен. Само днес ли е подаването или може и в понеделник? Имате ли представа какво ще е работното време на дежурния днес ?

# 205
  • София
Без нито един урок сме вътре! Hug
Колкото до неприетите-днес до 12.30 или утре и вдругиден молби за разглеждане се подават от 08.30 до 12.00ч., а самото разглеждане ще бъде на 31.05, 03 и 04.06 по график!
Детенцето, което е 84-то според мен има шанс да влезе, защото може не всички деца да се запишат! Peace

# 206
Здравейте ! Знаете ли какъв е редът за разглеждане на работите на децата :
Кога се подават молбите за разглеждане ?
Директорката каза, че днес ще има дежурен. Само днес ли е подаването или може и в понеделник? Имате ли представа какво ще е работното време на дежурния днес ?

(2) Резултатите от подборната процедура и списъкът на приетите кандидати се обявяват на 26 май в 10 ч. в сградата на учебния комплекс.
 (3) Родителите на приетите кандидати трябва да запишат децата си от 26 май до 5 юни включително.
 (4) Местата на приетите, но незаписани в определения срок кандидати без уважителни причини се попълват с кандидати, следващи по реда на резултатите от приемната процедура. Незаетите места се попълват в срок до 20 юни включително.
   Чл. 21. (1) Родителите на неприетите кандидати имат право да разгледат изпитната работа на детето си по график от 31 май до 2 юни.
 (2) За включването в графика родителите подават заявление от 26 до 28 май.
 (3) Всеки родител може да види само работата на собственото си дете.
   Чл. 22. (1) Свободните места на напуснали ученици от 1 до 6 клас се заемат само след провеждане на приемна процедура в края на учебната година, когато броят на учениците в паралелка е по-малък от 26.
 (2) Свободните места се обявяват само след приключване на учебната година, като списъкът с броя им се изнася на 16 юни в 8 ч. и 30 мин. в сградата на учебния комплекс.
 (3) За явяване на приемна процедура се подават от 18 до 24 юни включително следните документи:
 1. заявление по образец (приложение № 1);
 2. копие от удостоверението за завършен клас.
 (4) Участниците в приемната процедура държат изпити (тестове) по български език и литература и по математика. Изпитите са анонимни и са върху учебния материал, изучаван в съответния клас. Тяхното времетраене е 2 астрономически часа. Изпитите се провеждат от 1 до 5 юли включително по график, утвърден от директора на учебния комплекс. Темите за изпитите се определят съгласувано с Министерството на културата.
 (5) Списъкът на приетите кандидати се утвърждава от директора на комплекса и се обявява в сградата на учебния комплекс.

# 207
Благодаря!

# 208
# 209
Без нито един урок сме вътре! Hug
Колкото до неприетите-днес до 12.30 или утре и вдругиден молби за разглеждане се подават от 08.30 до 12.00ч., а самото разглеждане ще бъде на 31.05, 03 и 04.06 по график!
Детенцето, което е 84-то според мен има шанс да влезе, защото може не всички деца да се запишат! Peace

От твоите уста в божиите уши и резултата за второ класиране Praynig

Кълна се - ние не сме ходатайствали, не сме плащали и не сме търсели или ползвали никакви връзки и това, което е изкарало детето е лично негово дело Peace Смятаме, че имаме повод за гордост, все пак кандидатстваха почти 300 деца  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт