Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 973
  • 848
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,

честито на всички първокласници. Успех през цялата учебна година !
Имам въпрос за задачите за подготовка - как точно се определят кои са плодове, кои зеленчуци.
Ще  сам благодарна ако споделите информация, потвърдена от учител от НУКК, а не кой как си го разбира. 

Слънчев уикенд  Wink

# 421
Здравейте, някой би ли ми услужил с книжките от 2011? Бяха свършили в Лицея и на Славейков още през октомври Sad Много благодаря предварително!

# 422
Може ли някой да ми изпрати на лични тестовете от предни години, да се ориентирам реално какво дават  Praynig Hug
Търся и книжките в оригинал, ако някой продава да ми пише.

# 423
  • Sofia
Ако може и на мен да изпратите тестовете от предишни години, предварително !

# 424
  • София
"Сториха ми се", "Не знам".... Това не е достоверна информация! Дайте да коментираме реални неща, защото както вече казах, този сайт е много четен и с някакви предположения и измислици изобщо не помагаме на другите майки, които четат тук и искат да се информират. Даже напротив, объркват се..
  ooooh!
Данета, със сигурност има допълнителна бройка, само можеш да гадаеш как влизат тези деца! Wink Дори тук се обсъждаше, че някои от допълнителните деца не са и кандидатствали... Преди няколко години имах списъците на кандидатстващите, списъците на приетите и после излезли статии в пресата с конкретни имена на деца, които не фигурираха в нито един от двата списъка.

# 425
Да попитам и тук.
За звуковия анализ ще ни трябва ли: ю, я, дж, дз, йо, ьо?
Дават ли такива думи?
И в какво точно се изразява звуковия анализ - вписване броя на звуковете под формата на цифра ИЛИ  оцветяване на сини и червени квадратчета?
Има ли задачи "познай коя дума има разлика между бр.букви и бр.звуци"?

# 426
И в какво точно се изразява звуковия анализ - вписване броя на звуковете под формата на цифра ИЛИ  оцветяване на сини и червени квадратчета?
Има ли задачи "познай коя дума има разлика между бр.букви и бр.звуци"?

При нас преди 6 години имаше подобна задача - нарисувани предмети и по два реда с числа под тях - на единия ред трябва да оградиш числото, което показва броя на звуковете, а на другия ред - това, което показва броя на сричките. Но дали имаше Ю и Я, не помня.

Но винаги има 1, или 2 страшно трудни задачи, които са препъни-камъкът за всички. Различни са били през годините, при нас бяха скрити силуети на предмети в една картина. На следващата година бяха дали да се разделят с 3 линии някакви борчета и пилета, така че във всяка получена от пресичането на линиите фигура да има по 1 борче и 1 пиле.

# 427
Може ли да ми кажете дали
1. "Ж" е написано правилно?
2. Дали латинската буква R, която е обратно написана на българската Я трябва да се брои за вярна? Все пак децата учат езици и се объркват.

# 428
"Сториха ми се", "Не знам".... Това не е достоверна информация! Дайте да коментираме реални неща, защото както вече казах, този сайт е много четен и с някакви предположения и измислици изобщо не помагаме на другите майки, които четат тук и искат да се информират. Даже напротив, объркват се..
  ooooh!
Данета, със сигурност има допълнителна бройка, само можеш да гадаеш как влизат тези деца! Wink Дори тук се обсъждаше, че някои от допълнителните деца не са и кандидатствали... Преди няколко години имах списъците на кандидатстващите, списъците на приетите и после излезли статии в пресата с конкретни имена на деца, които не фигурираха в нито един от двата списъка.

Трябва да има 26 деца. Ако има повече, обичайно това са деца на родители направили дарение на училището в особено големи размери. Технически погледнато, не трябва да се сърдите, тъй като това училище, бидейки държавно, има нужда от повече от държавните средства, за да поддържа нормативна база и качество като частните училища. Единствено въздухът и вниманието е разделен на 28, а не 26, но пък приетите по канален ред не плащат по около 4000 евро на година както в частните училища. И в Харвард е така... Такса за обучение няма, има само за транспорт, храна и медицинско обслужване и евентуално за извънкласни занимания до 16:00. Но за това пък има доста труден изпит.

За училището винаги е имало много лоши слухове. Преди всичко защото има много неприети....

# 429
Може ли да ми кажете дали
1. "Ж" е написано правилно?
2. Дали латинската буква R, която е обратно написана на българската Я трябва да се брои за вярна? Все пак децата учат езици и се объркват.
1.Мисля, че "Ж" е написана вярно.
2. "R" в случая е обърнато "Я" и би трябвало да се брои за грешно.

# 430
  • София
becky bloomwood, не знам за какъв канален ред говориш  Laughing Относно допълнителната бройка: незаконно е да бъдат приети допълнителни деца точно по тази причина, която посочваш. Освен това никъде в наредбата не го пише, знаех я наизуст някога Wink

dobra,
"Ж" е вярно, R е грешно, не ги изпитват по английски Wink

# 431
Г-жа Велянова е на този пост от поне 25 години, сменили са й се всички възможни управления. Нека не си въобразяваме, че би била невнимателна или неразумна да извърши нещо незаконно. Това не е единствената наредба...

В крайна сметка това училище е оцеляло през тъмните години на прехода и съществува в този вид именно заради нейната далновидност.

По канален ред е: взимаш си изпитите, приемат те и учиш. Точка по въпроса. Ако не те приемат, ами животът продължава. И позитивът е, че не ти се подиграват със злобни коментари къде си учил.

# 432
  • София
Зависи от гледната точка Wink Именно това, че Г-жа Велянова управлява от толкова години, може да се разглежда като удобна за всички власти. Wink Вратички за записване в училището, по начин, който да изглежда законен, винаги ще се намерят. Пък кой както прецени да постъпи - дали да "спонсорира" или да се бори със системата. Е, понякога и на късмет може да се разчита, особено ако можеш да докажеш коя е точно работата на детето ти. Wink Спирам до тук, по-добре да се пише за тестовете и задачите, че по другата тема съм доста навътре. Успех на дечицата, които ще се явяват тази година. Simple Smile

# 433
  • София
Едно дете от ДГ на дъщеря ми се премести в НУКК посред зима Simple Smile Изпит едва ли е държало.

# 434
Включвам се, за да подчертая от личен опит, че в 1-ви клас децата трябваше да бъдат 24, а в първият учебен ден вече бяха 28, сещайте се!

Естествено, че г-жа Директорката е в дъното на цялата тази схема! когато съм окуражавала детето да постигне отлични резултати на изпита, изобщо не съм си и представала, че в едно такова "елитно" ДУ е възможно да има така добре развит работещ бизнес за всички работещи пчелички /не само за парашутистите иде реч, също и за частните уроци/  #Crazy

Просто нямам думи!    ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт