Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 833
  • 848
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Условието на задачата е фигурата да се раздели на 3 равни части. За тази годишната говоря. Никой не е казчал те да са еднакви. Може там да е уловката.

# 601
  • София

Напълно уважавам мнението Ви, но следенето на тема във форума дали е достатъчно основание да се обвиняват много на брой хора (които не познавате лично) в лъжа? Питам се, защото имам близки и не толкова близки познати, които са готови да се закълнат, че са приети без връзки... по вашите думи се оказва, че всички те са безочливи лъжци.
Някак си странно ми се струва да се обобщава по такъв начин.

Май не прочетохте нещо, което написах по-горе за детето, което има много успехи на математически състезания, явявайки се с първи и втори клас.
Защо не вземете темата на Черноризец Храбър за втори клас и да ми кажете дали може дете от ДГ да реши две трети от задачите и да не се справи тук?
Аз наистина не вярвам на тези, които твърдят, че са влезли без връзки. Както и не вярвам, че някой би си признал как е влязло детето му.
Всеки е свободен да им вярва, разбира се.
temp, пробвай с 10 произволни наистина, не от твоЙте приятели.

# 602
Ето я фигурата:http://media.snimka.bg/s1/3523/033289993.jpg?r=0 - изнявам се за лощото й качество, но апарата няма батерии. Питах я и изрично потвърди, че в двата края на фигурата не е имало два квадрата, т.е. еднакви фигури, а в единия край нещо като триъгълник. Та тя каза, че е можела да я раздели на три, но не знаела как да е така, че да са равни частите и май на нея не е писала нищо или била сложила една черта, вече не помни..

И как точно се решава тази задача?

# 603
И как точно се решава тази задача?
Да си призная, не успях да го измисля, ако в двата края имаше еднакви квадрати и правоъгълници по средата с пропорции половината на квадратите, би могло. Но аз съм с хуманитарно образование и профил и от рано съм отказала математиката и геометрията...Възможно е и с оглед изминалите 20 дни да не си спомня добре фигурата, макар че твърди противното, а и има т.нар. слонска памет. Спомня си играчки, които са й били подарени и си играла преди пет години и е голям мерак да се намерят и извадят точно на момента, в който е решила.

# 604

Напълно уважавам мнението Ви, но следенето на тема във форума дали е достатъчно основание да се обвиняват много на брой хора (които не познавате лично) в лъжа? Питам се, защото имам близки и не толкова близки познати, които са готови да се закълнат, че са приети без връзки... по вашите думи се оказва, че всички те са безочливи лъжци.
Някак си странно ми се струва да се обобщава по такъв начин.

Май не прочетохте нещо, което написах по-горе за детето, което има много успехи на математически състезания, явявайки се с първи и втори клас.

Всичко прочетох, но изпита в НУКК май не е по математика или поне така мисля.
И не е ли възможно според Вас, някое дете случайно да е улучило как точно да постави линиите и да раздели птичките? Ей така на късмет?

# 605
  • София
Всичко прочетох, но изпита в НУКК май не е по математика или поне така мисля.
Изпитът не е по математика, но задачите са за логическо мислене. Математиката - също.
Например Европейско Кенгуру са по-скоро логически задачите, отколкото математически
И не е ли възможно според Вас, някое дете случайно да е улучило как точно да постави линиите и да раздели птичките? Ей така на късмет?
Според мен не е възможно. Задачата е такава, че налучкването не става толкова просто.
Да не говорим, че 78 деца би следвало да са налучкали верния отговор, ей така случайно...

# 606
Изводите всеки може да си ги направи.

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 01:19 от Анонимен

# 607
Със сигурност е така, но все пак не се знае дали са им били чисти работите или са позадраскали тук там.
Нещо друго - не се ли даваха някакви точки и за частично решена задача?
Например по 4 точки за отделено птиче и дръвче. Ако се отделят 5 двойки това са си 20 точки и ако всички други задачи са верни, би трябвало бала да е около 90?

# 608
  • София
И 5 двойки с три линии не е толкова лесно да се отделят.
А и не беше само тази задача коварна.
Имаше една с едни пощенски пликове, която също носеше много точки и за всяка връзка се губеше по една точка. Там също трудно се намираха всичките връзки. Не помня с подробности вече, но и там ги бяха поорязали доста.

# 609
Здравейте, моето дете се подготвяше за друго училище и отидохме на изпита само, за да "претръпне". по съвет на учителката която ни подготвяше.
Задачите които цитирате са трудни без предварителна подготовка, но след обяснение на учителката се решават много бързо. За въпросната задача с борчето и пилето се дзверихме десетина души - след като попитах за решението се смях, че е много лесно, ама тя така ми го обясни че май няма да забравя и на сън ще я реша. Детето ми се справяше страшно бързо с трудни задачи, защото му бяха разяснени , а аз с две математики догонвах. Теста е комплексен .
Моето мнение е ,че без предварителна подготовка- специализирана-шанса за влизане е минимален.
За всички бъдещи кандидати - положете усилия няколко месеца предварително, и ако останат свободни места от връзкарчета  newsm78 имате някакъв шанс.
Така стоят нещата уви. Щом държите да учите там, да има предимства и всеки да прави сметката Wink какво точно иска и защо го иска. За всяко едно училище има и плюсове и минуси- критерийте на хората са различни.
 Успех на всички деца да имат едно добро образование в най-подходящото за тях училище!

# 610
Лесна е задачата, но определено не е за 5 мин. Но пък аз как да се меря с онези 7 годишни.

# 611
  • Варна
Надявам се някой да качи по-точно описание на задачата за разделяне от тази година, след като я види в работата на детето си.

# 612
Да и ако може някой да обясни по-добре задачата с прерисуването.

# 613
И с подготовката пак не е гарантиран! Познавам поне 3 деца от градината, които ходеха и на допълнителни уроци 1-2 години и пак не влязоха.
А страшно жалко е да отпадат деца от градината - хем влизат с изпит в нея, хем пътуват 3 години до Горна баня (а това означава часове дневно през задръстванията, защото някои идват чак от Слатина, Дружба и Младост), хем се готвят върху тестовете, носят училищни униформи в предучилищна група (с което в немалка степен усещат принадлежност към училището) и пак не получават никакви преференции, даже и точка на изпита.
Това го няма никъде другаде, в нито едно училище (предучилищният клас навсякъде си продължава в първи) и ми е необяснимо защо е така в лицея. Нали правят входни и изходни нива децата в детската, поне резултатът от изходните да се зачита за някаква оценка, например балът да е усредената оценка между тази и изпитната.

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 10:48 от Анонимен

# 614
Лесна е задачата, но определено не е за 5 мин. Но пък аз как да се меря с онези 7 годишни.

Как така за 5 минути?
За по сложните задачи не е ли предвидено повече време?? Спомням си, че чувах, а и четох нещо подобно из старите теми - времето за решаване е според трудността и би трябвало за тази като най-сложна да е поне 10 минути.

Общи условия

Активация на акаунт