Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 855
  • 848
  •   1
Отговори
# 645
  • София
На това дете съм сигурна, че никой от приетите в НУКК не може да му излезе по математика, той е години напред!
Не само по математика е години напред.
Пак казвам, за такова ниво на осмисляне на прочетеното, познай от кога чете.  Peace

# 646
Добре, че не са го приели, мястото му е в математическо училище. Всеки би го взел с радост, не мисля, че ще му откажат в никое държавно, или частно с математическа насоченост - 107, 119, 125, или ПЧМГ.

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 23:53 от Анонимен

# 647
  • София
Добре, че не са го приели, мястото му е в математическо училище.
Едва ли са щели да го запишат така или иначе.

# 648
Детето ни е прието, в челните редици.Не е генийче.Не е и връзкарче.
Не е ходило на уроци.(харесвам НУКК, но не чак толкова)
Приемането стана, по единственият, правилен за нас начин.С учене.
За 2 години мина старото и новото издание на "Азбуката", новата книга на НУКК,
около 12 книги на издателство "Фют",10 на 'Просвета",още поне 10 на други издателства.
Почти всичко подходящо за годините им в Крокотак , много и различни задачи от руски и други чужди сайтове (подобни на Крокотак).
Всичко това стана без натиск и сълзи.Трудно, ще накарате 6-годишно дете, да учи и да се занимава на сила.
Под формата на игра-в палатка в планината, на поляната..играейки на "учители" То се занимава и сега.
Най-хубавото от цялата тази епопея е, не че влезе в НУКК ( има и други хубави училища),
а че на 6 години-чете и пише, смята свободно до 30-40 и
най-вече, че се чувства спокойно за училище и че разбра,че полага ли наистина огромни усилия,
училищата в които иска да учи ,ще отварят врати.
Не защитавам НУКК -има много мътно, около процедурата по приема.
Но и не искам ,това училище да се приема само като "люпилня за богати и тъпи връзкарчета".
Обидно е след целия този труд, който видях с очите си.
И друго.-влезе дете на мои познати( син на мед.сестра и таксиметров шофьор-понеже по-горе се споменаваха родители) Той е едно най-будните деца, които познавам.Поканиха го от едно от най желаните частни училища, като го освободиха от такса.Те избраха НУКК.Така,че -Да! има връзкарчета,но според мен това не е масовият случай.Вярвам,че мястото на повечето деца в списъка е там.Времето ще покаже!

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 10:38 от ana80

# 649
  • Варна
Ана, никой не казва, че децата на известните имена не са знаещи, напротив. С тях има кой да се занимава. Peace Дори тези, които са влезли по "втория„ начин също подготвяни деца.
Моето дете също чете, смята и има много богата обща култура. Убедена съм, че няма родител пишещ в тази тема, който да не може да каже същото.   bouquet

Р.С. Защо се криете кои сте? Толкова ли е страшно..?

# 650
ana80, поздравления за детето ти! Също и за познатото ви дете!
Бяхте ли в градината на НУКК, или сте външни кандидати?

Никой не нарича училището "люпилня за богати и тъпи връзкарчета". Понеже голямото ми дете учи в училището, съм видяла и много даровити деца (рисуваха и пееха страхотно). Но видях как някои от най-умните от градината отпаднаха, а и самият изпит е направен така, че не оценява съвсем точно интелигентността на децата, а подготовката по определен вид задачи.

Защото ето - отпадна дете, което решава Черноризец Храбър за 2 клас, това са страшно сложни задачи за 6-годишно дете. Моят син няма да успее да ги реши (да не говорим дали ще успее да ги прочете и осмисли, защото децата си четат задачите сами на състезанието). А времето за работа е само 60 минути! За 1 час трябва да си прочете 15 задачи, да ги осмисли и реши, това са по 4 минути на задача.
Ето например тези за 2012: http://math-bg.com/wp-content/uploads/2012/11/CH-2012-2_klas_U.pdf
Всеки може да ги даде на детето, да му засече 1 час, да го остави да си ги чете и решава само и да види какво е успял да направи Марти, който отпадна на изпита на НУКК.  Peace

Същото и за СМТ: http://smbsofiagrad.files.wordpress.com/2013/11/2_klas_2013.pdf

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 11:10 от Анонимен

# 651
Не сме били в градината.Познавам бегло момиченце от градината,което влезе и при тях подготовката беше сходна, дори още по-засилена, като натовареност.(Изкарвала е около 90 процента в детската,а сега е сред първите 20)
Нямам обяснение за момченцето.Освен ,че това са все пак малки деца и всичко се случва.
 А и според мен задачите, там не са с математическа насоченост.По скоро фина моторика, звуков анализ,наблюдателност.Както знаем момченцата с рисуване и фина моторика на тази възраст не са много добри.Нямам обяснение!

# 652
След като има съмнения, че условията на задачите в някои групи се четат грешно, самите деца нямат ли възможност сами да си прочитат?

# 653
ana80, най-умното момче от нашата група в детската на НУКК не е прието, заедно с две от най-умните момичета. Не мога да повярвам, че тези деца са аут.

vile- pile, не им дават условията.

# 654
Без да влизам в полемики.-А тези от градината, които са влезли глупави ли са-все пак са минали двойна цедка! Не познавам деца от там-не знам."Най- добрите" не са влезли,а другите..
За мен е трудно да се каже за 6 годишно дете,че е умно или не-на базата на -дали е открило 20 разлики или е преминало през лабиринт.Тук до голяма степен освен ученето (което за мен е основното) е и въпрос на психика,темперамент, изградените навици и късмет.Kакто във всеки изпит!

# 655
Виждам, че още не са охладени страстите на някой от неприетите преди време дечица в НУКК. Като майка на дете влязло без връзки, мога да оборя доста от нападателните постове и обвинения в лъжа по горе, но в крайна сметка всеки има право на мнение - най добре е ако това мнение е подплатено с някакви доказателства, а не изградено на слухове и догадки.

Както и преди съм казвала във всяко едно от елитните училища в страната има деца влезли с връзки.Може би и в НУКК има такива деца.

НУКК не е математическо училище и родителите, които смятат, че децата им са математически насочени и не са приети няма смисъл да съжаляват...да се готвят за изпит в СМГ:-)

Винаги трябва да си напомняме, че най-важно е децата ни да са живи, здрави и щастливи....всяко едно от тях ще намери своя път!

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 12:28 от Jayshree

# 656
А тези от градината, които са влезли глупави ли са-все пак са минали двойна цедка!

Никой не твърди подобно нещо! Ако прочетеш предните ми постинги, ще видиш, че аз застъпвам идеята, всички деца от градината да продължават в училище, или поне да имат някакъв бонус, а не да кандидатстват на общи начала с външните кандидати:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699580.msg28298930#msg28298930

# 657
Не,  аз питам от любопитство! Интересно ми е "нивото" на децата, които продължават от градината.Извини ме, ако звучи като дразга.Не това е тонът. Hug

# 658
..... дете влязло без връзки ...........

Нека някой, от влезлите без връзки, публикува условието и решението на последната задача - като си помисли за честността преди да прояви доблест и да открие тази забулена в мистерия за много от хората във форума част от теста!

# 659
Aз не знам решението.Моето дете, не е решило тази задача.Нещо е направило,но според мен това не е вярното решение.Има 2 триъгълника,но третото "нещо" не  прилича на триъгълник.

Общи условия

Активация на акаунт