Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 759
  • 848
  •   1
Отговори
# 735
Не обърнах внимание ( а трябваше ), но явно е трябвало на три РАВНИ части, защото на еднакви няма как да е. От едната стране е квадрат, а от другата многоъгълник, който завършва с триъгълник. Погледнах решението на дъщеря ми и тя ги беше разделила, както писах по-горе.
  Разликите бяха 25, а картинките сравнително малки.
  Времето за огледалния образ е било малко. На мен ще ми отнеме повече време да ги обърна огледално, от колкото на тях са им дали. На връзкарите са им ги дописвали. Така нито има драскано, а всичко е направено.Същото важи и за разликите. Дъщеря ми вкъщи правеше огледалните образи без проблем, но не и бързо. Мисля, че и за други деца важи същото. А на разликите е цар, но 25 ?!?!?!? Не е очаквала толкова, а и времето е било кът.
Хубаво е училището, но крайно компрометирано. В нормална държава досега всички в управата да са уволнени или съдени! Пък и аз лично не познавам и един успял човек, който да го е завършил. Всички са от СМГ, Английската и Американския колеж.
Прерисуването в мрежа ли беше ?

# 736
Вчера отидохме да проверим работата на дъщеря ми. Задачата, която е носила най-много точки е била "Огледален образ" -20т. Бяха около 5-6 реда. които да се направят огледално. Трудни бяха редовете. По отношение на последната задача, моята дъщеря я е решила. Решението е едната линия по диагонал, а другата през средата. Фигурата е точно като тази, на която някой беше качил снимка тук. За мен е доста объркваща, защото от едната страна завършва с квадрат, а от другата с триъгълник. Подвеждащо е, но тя носи 7т. само.

Линиите пресичащи ли са?

# 737
Не съм сигурна, върти ми се номер 20 ... Мъжът ми я води.

В списъците, които 450 качи има и групите на децата. Погледни там

# 738
  • София
Лошото е, че на дадените задачи, доколкото знам, не пише условието, поне да прочетат и да видят какво е условието, ако не са го разбрали или не са им го прочели правилно. Дават им само задачите. Без условие Sad

# 739

И целта на занятието е? Ще я приемат, ако се окажем 2 майки в бг-мамма, чиито деца твърдят едно и също условие...?

# 740
Първо да кажа, че прочетох само до 38-ма страница. Ще се върна след малко да дочета.

Ходихме на изпита. Не сме приети. Не съжалявам ни най-малко и не правя драми. Даже напротив, поздравих дъщеря си, че се е справила. Има резултат около 60, което за мен е много. Без да преувеличавам ни най-малко, подготовката ни се състоеше в решаването на 1 и 2 книжка от Азбука на мисленето, единственото издание, което открих в нет-а от 2005 или 2006 година. Направете сметка колко е актуално Simple Smile. Та подготовката протече октомври и номеври, в къщи. И това беше. На изпита отидохме почти на шега, аз подадох документите последния възможен момент, толкова не бях сигурна, че това е нашето място. Обикновено, ако си поставя някаква цел, очертавам и пътя за нейното постигане. Трудно или не чак толкова, но целите биват постигнати. Сега случаят не беше такъв. Това като обяснение защо съм доволна.
Сега моите впечатления от изпита:
Смятам, че споделеното мнение за липсна на критерии е вярно. Но пък не се сещам някога да съм виждала каквито и да е критерии за приемен изпит. По отношение на задачите - сега прочетох какво е имало миналата година - тази са значително по-трудни. Убедена съм, че дете без специална подготовка няма как да се справи. Дали по време на тази подготовка има подходящи подсказки или не, това не е важно. Който иска да успее в НУКК, трябва да се готви при правилните хора. Факт. Аз за моето дете реших, че упражнението "частни уроци" няма да й го причинявам още преди първи клас. Като подкрепа на тезата си бих посочила резултатите - има видима разлика в точките на приетите и неприетите.
Ходихме да видим работата й. И важните изводи: Задачите, сходни с тези от Азбуката тя е решила почти без грешка. Казаха ни "Максимален резултат. Браво!". Разделянето с двете линии ме втрещи. При все, че сме математическо семейство, нито аз, нито баща й сме в състояние да разделим фигурата за 10 минути. Огледалното прерисуване не е стихия на дъщеря ми така или иначе. Изненадах се, че не е решила сюжета. Тръгнала е вярно, но после се е объркала. Тези три задачи имат по-голяма тежест при формиране на оценката. Така ни обясниха. И определено ги няма в Азбуката /с изключение на сюжета, там имаше подобни пъзели/. Моето дете не е решавало такъв тип и аз няма как да очаквам на изпита да получи прозрение свише Simple Smile. Затова и смятам, че посещавалите уроци са били запознати и вероятно е наблегнато точно на задачите с по-голяма тежест.
Моето впечатление като цяло: 1. Подготовката е важна. 2. Важно е и при кого. 3. Не мога да се отърва от усещането, че цялата работа е една машина за пари - за да те приемат трябва да ходиш на уроци при правилните учители /вероятно от НУКК или поне участващи и следящи какви задачи се падат през годините/. 4. Изпитът е така направен, че без въпросната подготовка няма как да успееш. 5. С оглед на всичко описано - не мога да съм сигурна, че приемат най-добрите деца Simple Smile. Деца, не родители Simple Smile.
Аз съм доволна от нашето представяне. Дъщеря ми я чакат други добри хоризонти, не непременно там.

# 741
Много хубав пост на Момиче, особено в частта за задачите с най-голяма тежест.
Затова и не вярвам, че задачата с разделянето е била 7 точки, както и че деца с подготовка по села и паланки случайно са с 88-89 точки.

# 742

И целта на занятието е? Ще я приемат, ако се окажем 2 майки в бг-мамма, чиито деца твърдят едно и също условие...?

Аз нямам никаква представа каква е целта - Жасмин те попита за групата, просто казах от къде може да се вземе номера. Извинявай ако съм била нетактична.

# 743
Много хубав пост на Момиче, особено в частта за задачите с най-голяма тежест.
Затова и не вярвам, че задачата с разделянето е била 7 точки, както и че деца с подготовка по села и паланки случайно са с 88-89 точки.
Моето дете е с над 88 точки, подготвяла съм го аз лично вкъщи /по села и паланки/, не е решило последната задача /тогава тя вероятно е с под 12 т./, не е посещавало никакви уроци, не сме заможни, даже никак....,но НЕслучайно /надявам се/ има такъв резултат, защото наистина е положило МНОГО усилия, както и всички вкъщи...

# 744
Аз също видях задачите на детето си.Задачата с разделянето не ни е вярна и там има 2 точки (има 2 триъгълника.) На огледалното обаче е с 18 точки, нещо, в което той е много добър.За другото-кой в какво вярва не знам, това не променя факта,че ние нямаме 1 час ходено на урок-да не говорим за рушвети. Не селата и паланките са важни, а това колко системно, се готви детето и колко е спокойно на изпита.Хвърлям всички тези усилия, да пиша, макар че  вече ми е неприятно,защото ние( моят син) е доказателство,че има и обикновени деца там-без връзки,уроци и пари! Успех на всички дечица, където и да учат.

# 745
Аз също видях задачите на детето си.Задачата с разделянето не ни е вярна и там има 2 точки (има 2 триъгълника.) На огледалното обаче е с 18 точки, нещо, в което той е много добър.За другото-кой в какво вярва не знам, това не променя факта,че ние нямаме 1 час ходено на урок-да не говорим за рушвети. Не селата и паланките са важни, а това колко системно, се готви детето и колко е спокойно на изпита.Хвърлям всички тези усилия, да пиша, макар че  вече ми е неприятно,защото ние( моят син) е доказателство,че има и обикновени деца там-без връзки,уроци и пари! Успех на всички дечица, където и да учат.
Как ги видя? Нали само родителите на неприетите деца могат да видят работите?

# 746

Резонен въпрос, особено след като тук е написала, че не са й дали да види работата на детето:  
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699580.msg28309198#msg28309198

# 747
Не се косете, има доста приети и в НУКК, и в еврейското, може да се дислоцират и да вземат резерви, като близнаците на Крум Савов и др. Стискам палци за Антон и за момиченцето на 450.
Лошото е, че на дадените задачи, доколкото знам, не пише условието, поне да прочетат и да видят какво е условието, ако не са го разбрали или не са им го прочели правилно. Дават им само задачите. Без условие Sad
Абсолютно правилно, макар че за краткото време - около 3 мин. на задача, които изискват мислене, ако седнат и да четат условието, няма да са по-добри резултатите.

# 748
Да -три дена ,след като пуснаха резултатите не ми позволиха.Вчера обаче ми позволиха.

# 749
Всички могат да видят работата на детето си...предимство имат неприетите(  устно
 ми го казаха).Имаше залепена обява,кога се подават молби, в колко часа и кога се гледат.

Последна редакция: ср, 04 юни 2014, 10:44 от ana80

Общи условия

Активация на акаунт