какво правят мъжете по време на раждане?

• 9 863
  • 168
  •   1
Отговори
# 90
Докато позната раждаше,мъжът и се прибра в тях да хапне,че огладнял  Joy Спокоен човек  Laughing
Като знам обаче моят мъж какъв е, ще изпуши две кутии цигари докато аз раждам.  Laughing

# 91
  • Сливен
Докато позната раждаше,мъжът и се прибра в тях да хапне,че огладнял  Joy Спокоен човек  Laughing
Като знам обаче моят мъж какъв е, ще изпуши две кутии цигари докато аз раждам.  Laughing
Дано да родиш бързо, че ще се натрови човекът  Joy Joy Joy Лека бременност до края и леко раждане  Hug

# 92
Моят боядиса тавана на терасата Wink. Таа и така се мотал и чакал човека- поне да свърши нещо полезно.

# 93
  • Някъде там край морето
Много ти е чевръст мъжът, sunlight_eli  Joy

# 94

Моят си носеше ядене и си хапна докато бяхме в предродилна стая.
Тук, във Франция, съветват да си носят татковците нещо за да не им прималее Simple Smile

# 95
Моят боядиса тавана на терасата Wink. Таа и така се мотал и чакал човека- поне да свърши нещо полезно.
hahaha
Моят е спал, най-вероятно. Бях в болница, защото преносвах и той не знаеше, че родовата дейност е запознала.

# 96
Моят подреди, изчисти и ремонтира (дребни неща, които чакаха) цялата къща, но това вече след като бебето се беше родило - докато бяхме в болница преди да се приберем (и не защото е много работлив, а точно защото е много мързелив и го беше оставил за последно  Mr. Green).

# 97
С второто раждане си беше в къщи.Остави ме в болницата в 12 през нощта и му казаха да си ходи, че няма да родя скоро и така беше .Подготвяше си джипа за боядисване (тъкане,китосване...).АГ-то ми живее срещу нас и контролираше нещата по тел.,беше го видял ,че си търка джипа и му казал да се къпе и да отива в болницата.С първото беше с мен в пред родилна и ме изкара извън релси,не прекъснато спореше с лекарите, защо ме боли толкова,да направят нещо...бях категорична ,че не го искам с мен и на второто раждане.

# 98
  • Някъде там край морето
323, мило е, че така се е притеснявал, че те боли. Въпреки че малко е прекалил. Но една от причините да исках мъжът ми да е с мен на раждането е, че ако има и друг в зала, екипът се държи по-внимателно с родилката. Това и в чуждестранни статии го четох, та явно проблемът с отношението не е само у нас  Sad

# 99
Според мен пък това пречи на работата на лекарите. Аз както писах по-горе моите роднини стояха на стълбите пред родилното и всеки който минеше го питаха "Какво става?" Целият екип се беше изнервил много от тях и с право. И аз да бях лекар, това щеше да ме подразни.

# 100
На първото ми раждане, планово секцио чака отвън, защото не можеше да си представи да гледа как ме разрязват. На второто раждане, нормално, пак чака отвън, беше доста уплашен от виковете ми, но сега за третото, дай Боже Praynig пак да е нормално е твърдо решен, че ще бъде до мен, след стотици изгледани клипчета в нета Wink

# 101
  • Някъде там край морето
Според мен пък това пречи на работата на лекарите. Аз както писах по-горе моите роднини стояха на стълбите пред родилното и всеки който минеше го питаха "Какво става?" Целият екип се беше изнервил много от тях и с право. И аз да бях лекар, това щеше да ме подразни.

Не, че нещо пък ще им стане, ако проявят малко човечност и разберат притеснението на близките ти в такъв момент. Но тук говорим за присъствие в самата зала. Ако тази практика стане по-разпространена и предварително се обсъди раждането и с бащата, той може да е много активен участник и много да помогне на майката напр. да засича честотата на контракциите, да и помага с дишането и т.н. Не е задължително да седи и да се пречка в краката на екипа.

Shine_like_a_Star, малко извън темата - супер е, че си родила нормално след секцио. Аз родих със спешно секцио и много се надявам със второто да родя нормално и таткото да е мен, въобще да имам раждането, което съм искала Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 16:12 от Sarah Lou

# 102
Аз моят мъж често го взимах с мен на лекциите за бременни и бъдещи родители, смятам, че всичко, което чу и научи му беше от голяма полза, да не се паникьосва, когато ми трябва адекватен и мислещ!
И не само по време на раждането, а и след това - къпане, масажи и пр. бебешки неща.

# 103
И моят ходи на лекции с мен. Даже веднъж ходи без мен, аз не помня какво правих  Thinking

# 104
Моят милият ходи на църква  Hug
Помогна - 6 часа контракции за първо раждане не е зле.

Общи условия

Активация на акаунт