Окръжна болница - Варна -тема 5

• 54 043
  • 848
  •   1
Отговори
# 30
Ние също бяхме изписани на 3-тия ден, но и да ни бяха задържали още нямаше да негодувам. Все пак имам доверие на специалистите в Окръжна и щом така са преценили, явно така е трябвало  Peace
А, че преди се беше писало, че задържали нарочно повечко дни, за да точат ЗК, като слушам на много места това е масова практика. Но, колко е вярно, мога само да гадая Simple Smile

ivaneliq_q , нас ни хвана жълтеницата на 2-я ден, но въпреки всичко си се прибрахме у дома и всичко отшумя много бързо. Е, детето ми беше доста жълтичко, но осъзнах, че напразно съм се страхувала от таз пуста жълтеница  Laughing Но смятам, че ми е било простено, като едно новоизлюпено майче.

Към момичетата, на които ми предстои раждане: Пожелавам ви да сте много спокойни, когато настъпи момента за среща с вашето мъниче и да имате вяра на израждащият ви лекар и акушерка. Това бяха двете ми "златни" правила, когато ме настаниха в Окръжна. Вярвам, че те много ми помогнаха при моето раждане  Peace

А дали да се иде на "Отворените врати", не смятам, че това би навредило. Това, че мен ме мързеше да ида е отделен въпрос  Grinning Но пък успях да поогледам, когато ходихме с доктора ми да подаваме молба за секцио. Но то взех, че родих на следващият ден  Laughing

# 31
  • На брега на морето
Just a Dreamer, аз само дадох пример с жълтеницата. Моето дете например нямаше жълтеница, но имаше много дечица на лампа. Та според мен не бива да се подценява.

# 32
Ако няма проблеми изписват след 3 пълни пролежани дни, тоест на четвъртия Simple Smile нас ни задържаха понеже даваха антибиотик на бебчи, а и едната акушерка сама си каза че клиничните им пътеки са такива, че не изписват на пролежан 6ти и пролежан 8ми ден, или преди  и след тези дни.Както и да е лежахме защото имаше причина, но те почти всички дечица стояха повечко понеже както знаете жълтеницата е страстен посетител на децата Simple Smile не се тревожете, щом трябва ще постоите ден два повече, знам че е гадно и всеки иска да си се прибере в къщи с бебчето при семействоти, но няма как Simple Smile а за тези пелени старшата акушерка на отделението каза да си извадим тензухените пелени понеже на тях не им трябват, а честно казано после вуршат работа в къщи Simple Smile и не трябва да са прани понеже при тях подлежат на стерилизация Simple Smile не се тревожете аз ви препоръчвам ОБ с двете ръце и двата крака Simple Smile относно броя дни в болницата то е индивидуален и зависи от здравето на майката и бебчето, по-добре така Simple SmileНие бяхме готови за изписване на 6тия ден и показателите на бебчо бяха ОК но не ни изписаха понеже нямаше да се покрие цялата клинична пътека(това ми го потвърдиха и работещите там) но пък тъкмо бяхме още два дни под лекарско наблюдение Simple Smile и без това в това зимно време няма къде да ходим на дискотека я Simple Smile

# 33
Минималния задължителен престой след раждането е 72 часа- от там нататък всичко зависи най- вече от здравословното състояние на детето. Мен също ме изписаха на третия ден, но имаше други майки, които стояха повечко- заради децата.

# 34
# 35
Аз съм от майките, които стояха повечко, 7 денонощия, но заради бебчо.

# 36
Аз съм от майките, които стояха повечко, 7 денонощия, но заради бебчо.

И аз така, заради Rh несъвместимост между мен и мъжо бебка имаше по - тежка жълтеница. С тази бебешка жълтеница шега не бива, но факт е, че най - доброто лечение е кърменето.

# 37
  • ВАРНА
един бърз въпрос - към мамите, които са раждали секцио.
След колко време започнахте да ставате? Бебето кога ви го дават?
Следя темите още от първата, но този въпрос не ме е вълнувал и затова не съм обърнала внимание  Blush

# 38
  • Варна
Прасунчо, на втория ден те раздвижват след секциото. След това колкото повече се движиш, толкова по бързо ще се почувстваш нормално. Лично аз на 5-я ден вече се чувствах невероятно добре, сякаш не съм раждала, като изключим самата операция.
 Бебчето ти го показват още в деня на секциото, но за даване не мога да кажа, защото моята беборанка имаше тежка жълтеница и беше на лампа от третия ден.

# 39
прасунчо моето секцио беше в късния следобед. На другата сутрин ме раздвижиха. Ако ти предстои такова раждане е хубаво да си вземеш минерална вода в спортните шишета и нещо за смучене зя гърлото (стрепсилс, билкови лукчета). Няколко часа след раздвижването ме заведоха при бебето да се пробвам да го кърмя. Много е важно да се движиш много - по-бързо се възстановяваш. Бебка ми я дадоха в стаята чак на третия ден, но тя беше на системи и затова.

# 40
един бърз въпрос - към мамите, които са раждали секцио.
След колко време започнахте да ставате? Бебето кога ви го дават?
Следя темите още от първата, но този въпрос не ме е вълнувал и затова не съм обърнала внимание  Blush
Секциото ми беше в 10 сутринта, на другия ден в 9 станах сама (с много зор) и от тогава започнах да се движа колкото може повече (но не бива да се прекалява и с натоварването). Бебето ми го показаха още на деня, в който ми направиха секциото. Така и не ми го дадоха, защото беше на системи. От 2ия ден започнах да давам изцедена кърма, а от 3тия ме пускаха да кърмя.
Искам да кажа на всички мами, на които предстои секцио, пък и не само на тях. Много важно е в момента, в който излезете от упойка, но не ви дават бебето още да започнете да правите стимулация на зърната през 2 часа - изцеждате капчици коластра ръчно колкото можете. Това е сигнал за гърдите за произвеждат кърма и много лесно ще ви тръгне кърмата. След това с малко помощ от бебчо и правилно засукване ви пожелавам да се радвате на дълго и приятно кърмене. Въпреки, че моето бебе започна да суче реално на 3тия ден нямаше никакъв проблем и се кърмим вече 9 месеца. Не се страхувайте, че като сте секцио може да не кърмите. Бъдете упорити и не се отказвайте. Кърменето е най-доброто, което може да дадете на детето си. Когато аз раждах (през април) имаше консултант по кърмене - Симонета. Страхотна жена! Акушерките също помагат. Изобщо кърменето се насърчава и подкрепя. Леко раждане и здрави бебенца пожелавам на всички!

# 41
Здравейте! Хайде и аз да се разпиша, че само чета. Раждах в ОБ, нормално, с избор на лекар. През бременността не бях очарована от мисълта да раждам там, заради външния вид на сградата- струваше ми се много стресиращ и депресиращ и честно казано очаквах положението вътре да е зле. Но останах приятно изненадана и като стаи и чистота и всичко. НЕ съжалявам, че раждах там. След раждането ме настаниха в една от стаите без баня и тоалетна. Ако не се лъжа беше стая 5, но после ме изместиха в друга с баня. Пък и за мен по-важно беше, че отивам да се срещна с най-важното същество за мен. За козметиката- никой не ми я иска, но аз пак си я дадох. А за пелените честно казано нямам спомен, но май останаха в мен. На всички бъдещи майчета им пожелавам положително мислене и само приятни емоции Simple Smile и леко раждане   bouquet

# 42
  • Варна
За тези, които са били с избор на лекар/екип, може ли да помоля да пишат и при кой лекар са раждали? Ще ми бъде от полза  Hug

Аз в четвъртък ще ходя на отворените врати и се надявам да събера полезно инфо  Crazy

# 43
  • На брега на морето
Аз бях с избор на лекар. Д-р Славчев.

# 44
Аз също бях при Д-р Славчев Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт