Окръжна болница - Варна -тема 5

• 55 076
  • 848
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Да, без избор на лекар бях. Абе здраве да е Simple Smile Сега се загледах в лентичката ти, ама ти си съвсем, съвсем на финала Simple Smile И от мен леко раждане и да се похвалиш после Hug

# 571
Благодаря!  Simple Smile

Няма значение вече, каквото било - било и да не ти пука! Нали си имаш жив и здрав резултата?!  Simple Smile И аз до там да я докарам...  Laughing

# 572
  • На брега на морето
Надали е от значение с избор или без си относно даването на телефона. На мен ми го даде акушерката. Дори бях забравила да го платя, та в 00 часа съответно беше спрян и аз любезно я помолих да звънна от нейния телефон.

# 573
  • varna
На мен ми хрумнаха други две питанки:
1. Кога казвате, че искате ВИП стая, че в цялата галимация с раждането (ако не е планово секцио), нещо ми се вижда много хаотично и скорострелно всичко?
2. Тези 2 бр. пелени дето са в списъка, без тази за изписването дето ще си нося, после връщат ли ги? Защото аз съм си приготвила едни лични мои, за да не купувам, ама ако ще им ги оставям там, да ида да взема някакви смотани, че да не ме е яд?

# 574
  • Варна
Двата броя пелени от списъка остават там. И трябва да са нови, непрани. За вип-а - при приемането предполагам, но е много вероятно да са заети.

# 575
Хера, пелените са 2 пакета, неотпечатвани и остават за отделението - цитирам акушерката. Вземи от Бебе Депо- то - точно техните комплекти очакват - 2 бархет, 2 тензух. Той чичото там знае колко и какви пакети искат.

# 576
Хера, пелените са 2 пакета, неотпечатвани и остават за отделението - цитирам акушерката. Вземи от Бебе Депо- то - точно техните комплекти очакват - 2 бархет, 2 тензух. Той чичото там знае колко и какви пакети искат.
Пина, пиши моля те какво подготви в твоята чанта за ОБ. Аз за сега нямам НИЩО купено за това бебе, днеска в обедната почивка отскочих да купя една рокля за подарък за едно бебе и разпитах жената в магазина / бебешкия срещу Кръглата банка / , кога хората започват да купуват и тя ми вика - "Като имат пари" Mr. Green Викам то хубаво, ама аз грам нищо нямам Simple Smile Тя вика, ами според мен малко закъснявате / казах и в коя седмица съм, вървя една напред пред този календар тука в профила ми / .
Та, толкова ли съм се забавила с покупките  Crazy

# 577
На мен ми хрумнаха други две питанки:
1. Кога казвате, че искате ВИП стая, че в цялата галимация с раждането (ако не е планово секцио), нещо ми се вижда много хаотично и скорострелно всичко?

Още докато бях на магарето и ме зашиха, акушерките уточняваха къде има място да ме настанят и аз самата казах, че искам ВИП. След два часа бях в стаята си  Flutter

# 578
Ох, ами то моето не е чанта, ами направо чувал. Но не съм импровизирала, а само по списък. Освен списъка, който е на първа страница, една съфорумка ми даде малко по- подробен, който е получила от лекар от Родилното отделение в ОБ. Та по него.

за майката:

2 бр - нощници
5 бр - бикини
1 пак - следродилни превръзки
1 пак - каквито си ползваш превръзки
2 пак - лигнин
1 бр - помпа за кърма /ако се наложи/
1 пак - еднократни чаршафи /10 бр в опаковка и струват м/у 3.00 -5.00 лв/
1 бр - чаша,лъжица,вилица,паста и четка за зъби,шампоан,сапун
2 бр -хавлии /малка и голяма/
направление от доктора който е следил бременноста,всички изледвания,лич
на карта
монети по 0,50-1 лв за телевизор

за бебо
30 бр - памперси
2 пак - бархетни пелини
5 бр - ританки
5 бр - камизолки /бодита/
2 пак - мокри кърпи
1 бр - биберон залъгалка
2 бр - шишета / при необходимост/
1 бр - бебешко олио и шампоан HIPP

Само монетите за телевизор не съм приготвила, а дрехите за бебето са летни. А, и мокрите кърпи съкратих на един пакет, не два  Thinking също биберон- залъгалка не съм купувала. От мен си добавих още една нощница и един нож за хранене. Багажа става огромен.

Иначе не си закъсняла чак толкова. Можеш и на куп да пазаруваш, но освен пари, ще ти трябва и някой шерп да носи... Аз купувах малко по малко в продължение на месеци. Чак ми олекна, като реших, че съм приключила, вече после ако трябва още нещо, ще се допълва.

# 579
Здравейте момичета! На мен също ми предстои скоро раждане в ОБ, с д-р Славчев надявам се!
По въпроса за дрешките за лятото много се чудя какви точно да са. На лекция, която водеше старшата акушерка на ОБ каза да се носят дълги ръкави- ританки и камизолки или най- удобно тези целите гащеризончета, защото бебетата събували ританките понякога. Вие какво сте подготвили момичета?

# 580
За кой сезон става дума? Точно акушерката в ОБ каза за лятото боди с къс ръкав и чорапи - нищо друго.

# 581
  • varna
И аз съм подготвила само бодита и чорапки, и една рокличка с пелена за изписването. То просто на 40 градуса няма смисъл от гащеризони и дълги ръкави/крачоли.
Just a Dreamer, благодаря за информацията. Те всъщност колко са ВИП стаите?

# 582
Да, за лятото- юли. Аз също си представям да е с къс ръкав, но ще взема и някакви с дълги да има

# 583
  • Варна
Това се коментира съвсем наскоро, върнете се няколко страници назад и прочетете. Няма смисъл през няколко поста да се пишат едни и същи неща.

# 584
herairness , две са  Wink
Направо не ви завиждам с избора на дрехи за бебоците. Аз на моменти още съм в чуденка за моето ама пък с това променливо време..  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт