Окръжна болница - Варна -тема 5

• 55 072
  • 848
  •   1
Отговори
# 585
Ох, ами то моето не е чанта, ами направо чувал. Но не съм импровизирала, а само по списък. Освен списъка, който е на първа страница, една съфорумка ми даде малко по- подробен, който е получила от лекар от Родилното отделение в ОБ. Та по него.
....
Пина, ако позволиш един съвет.
Добави си и подложки за кърмене, както и сутиен за кърмене. Специално за сутиентите аз си бях взела няколко евтини от Шихо. Подложките също според мен са доста наложителни. И не забравяйте зарядните на телефоните!
Леко раждане ти пожелавам и здраво и кротичко бебче!

# 586
Добави си и подложки за кърмене

newsm10

# 587
pina, аз бих махнала шишетата. Няма смисъл, защото там дават. Ако си решила да не кърмиш, всеки ден ще носят на бебо мляко в шише. За
що не си подредиш багажа на 2 части? В първата - най необходимото. Във втората - допълнителните неща. Примерно не ти трябва веднага помпа и 30 памперса както и всичките 5 бодита. За родилно ти трябват само превръзки за ордилки, другите ще ти трябват чак у дома. Иначе споко, багажът ти е максимално опростен  Hug
Леко раждане и бързо вустановяване и едно хубаво бебче!

# 588
А, да, сложих сутиен, точно от Шихо, но е тип безшевен и като спортен, май  Thinking
Подложки за кърмене не знам какво е.
Няма да разбутвам багажа, едва съм намерила здрава торба, която да го събира, наместила съм го... Каквото ще да става. Все ще се оправя някак си и всичко ще си дойде на мястото.

# 589
  • На брега на морето
Подложки за кърмене може и да не ти трябват, аз все още си имам цяла почти неизползвана кутия, така и не ми влязоха в употреба, а си кърмя.
И сутиен за кърмачки не съм имала, точно с тези безшевните карах. Имам 3 и си ги ползвах цяла зима докато кърменето си беше целодневно. 

Шишета наистина не ти трябват, залъгалка като че ли също. Аз и помпа не съм ползвала, тръгна си кърмата и така.

# 590
Добро утро, момичета! И аз щях да пиша, че за постъпването в болницата, не е нужно да носите много памперси, не че аз за целият ни престой от 7 дни не употребих 2 пакета, от белия памперс. Аз специално имах подплънки, но никога не ми се е налагало да ги ползвам. Раждах, секцио по спешност и наблегнах на нощниците, даже в последствие ми купуваха допълнително и общо бях с 4-5. Не разрешават ръкавички за бебета. При условие, че бебчо е при теб, няма нужда от помпа. Шишета, също не. Лека раждане.

# 591
Здравейте момичета, обещах да потвърдя, че информацията за завеждащия родилно отделение на Окръжна болница е АКТУАЛНА Simple Smile
"Д-р Папазов -частен кабинет  ул. Стефан Караджа 29 (с/у ДГ Пушкин, зад Фестивален комплекс и по-точно сградата е бяла и е залепена за евангелистката църкава, срещу една детска градина). Мобилният му телефон е  0888 614 652  Самия кабинет е доста невзрачен на партера на сградата в една малка стаичка, но това не пречи на човека да си върши рамботата.

Не мога да не отбележа, че доктора е много любезен, обяснява спокойно и подробно. Веднага ми определи час за консултация и на притеснението ми за нормално или секцио реагира доста адекватно, а не като някои доктори "не знам"!!!!!!  Моя бебчо е голям като тати си и още в началото на 9 месец беше с голяма главичка 9,7см, та затова се притеснявам от нормалното раждане да не се наложи да използват форцепси или да му стане нещо. Мен консултациите ми ги води доктор Савулева, от която съм много доволна, а Папазов дори не си направи устата да ми намеква да го избирам за доктор или екип. Потвърди ми, че отпуската му вече е изтекла и е всеки ден в отделението до 14часа. , и че ако бебчо тръгне да излиза по-рано от 8 юли /тогава е втората и последна консултация при него/  да му се обадя и ще дойде веднага. Много ме успокой когато ми каза, че дори и да започне нормално раждане и ако има и минимална опасност за детето веднага / за 5 мин/ подготвят родилката за секцио без да я мъчат....да си изтърпи и двете болки на нормалното и секциото. Много се надявам всичко да мине без усложнения.

Относно жегите в стаите на родилките -  лично аз съм си сложила и едно ветрило в чантата Simple Smile за всеки случай Simple Smile

Това за телефоните не го знаех, че може да си го вземеш още при приемането, мислех, че в последствие ще ми го донесат близките.

Относно дрешките за бебчо съм си подготвила 5 комплекта : всички включват бодита тип потник,  3 комплекта камизолка с дълго ръкавче и ританки, два от комплектите са с цяло гащеризонче и чорапки за всички. Взела съм и една шапчица за всеки случай. Материите са памучни и тънички. Главната акушерка определено беше доста убедителна като каза, че бебоците не могат да зъдържат температурата си постоянна и е хубаво да не са с голи крачета и ръчички, тъй като от тях изтиват най бързо. Струва ми се логично...нищо, че е жега, а доколкото разбирам зимата положението с температурата в стаите е почти същото като лятото, едва ли тогава ги навличат с дебели дрешки!!!!! мога само да предполагам.

На отворените врати видях че помещенията са доста високи и просторни, а не захлюпени стаички като в АГ - и най важното  -  няма хлебарки Simple Smile))))) а материалната база не е като по филмите, но е сносно!

Пожелавам успешно раждане и "приятен" престой на всички мами, както и на себе си - дай Боже след около 15-тина дни Simple Smile

# 592
А, да, сложих сутиен, точно от Шихо, но е тип безшевен и като спортен, май  Thinking
Няма да разбутвам багажа, едва съм намерила здрава торба, която да го събира, наместила съм го... Каквото ще да става. Все ще се оправя някак си и всичко ще си дойде на мястото.
И със спортните сутиени става. Подложките за кърмене се поставят в сутиена и попиват евентуално изтичащата кърма. Изненадвам се, че има хора, на които не са им били необходими. Аз редовно бях подгизнала и определено в началото ми течаха и двете гърди не само при кърмене, ами и когато се напълнят. По-практично е да сменяш подложката, отколкото да имаш две мокри петна на блузата. Дори и да решиш да не вземаш, имай предвид ако се наложи.

# 593
И със спортните сутиени става. Подложките за кърмене се поставят в сутиена и попиват евентуално изтичащата кърма. Изненадвам се, че има хора, на които не са им били необходими. Аз редовно бях подгизнала и определено в началото ми течаха и двете гърди не само при кърмене, ами и когато се напълнят. По-практично е да сменяш подложката, отколкото да имаш две мокри петна на блузата. Дори и да решиш да не вземаш, имай предвид ако се наложи.
Не виждам нищо чудно в това, че не ми се е налагало да ползвам подложки, както в болницата така и до момента. Всяка жена е различна, не на всяка и текат гърдите от препълване. Момичета, хубаво е да сте подготвени и с подплънки, ако Ви се наложи. Различни хора, различни идеали.

# 594
  • Варна
Тези безшевни сутиени тип потниче наистина са страшно удобни. Взех си 2 такива и един за кърмачки на Триумф - ами карах си със спортните Laughing С тях си и спях, защото първите месеци течах като река и имах нужда от подплънки нон стоп.

# 595
  • Варна
Подплънки си трябват да, още в болницата слагах и аз. Сутиен за кърмене имам, но съм го слагала 2-3 пъти. Ходя си по биберони  Mr. Green В тази жега остана и сутиен да сложа  Whistling

# 596
  • Варна
Вава, ми аз ходя само по сутиен hahaha Ако трябва да изляза на терасата мятам и едни шорти Mr. Green

# 597
  • Варна
 spam2 hahaha Сега видях какво съм написала, излиза че си ходя гола  Joy Оф, по потник си ходя, отдолу не слагам сутиен, това исках да кажа  Crazy

Месечко, ти си слабичка за тва така си ходиш  Hug

Хайде и за да не е тотален спам да кажа нещо. Гледам, че момичетата готвят дълги ръкави, ританки и гащеризончета. Момичета, така бебчовците ще се сварят. Мисля, че боди с къс ръкав и чорапки е ок или от тези гащеризончета, които са с късо ръкавче и имат малко крачолче + чорапки. Все пак ако ви се стори, че на детето му е студено, винаги може да го завиете. Да знаете, че ви трябват по 1 комплект дрехи на ден, тези които ще раждат секцио да си вземат минимум 5 комплекта Simple Smile
Друго, което на мен ми беше от полза, бях си взела и една памучна пелена. Постилах си я на леглото, като слагах дребната при мен. Не че не може да си спи в леглото детето, но аз исках да си е при мен и да си я гушкам нон-стоп  Crazy

# 598
Мили мами, благодаря ви от сърце за споделените впечатления и информацията.  Hug Точно днес ходих в Родилното на ОБ със списък с въпроси, защото ми предстои раждане със секцио в края на септември вероятно, но видях надпис на 3-ия етаж: Влизането забранено!- имам предвид до Регистратурата им и си тръгнах. Намерих много от отговорите в тази тема! Сърдечни благодарности!!!

# 599
Мили мами, благодаря ви от сърце за споделените впечатления и информацията.  Hug Точно днес ходих в Родилното на ОБ със списък с въпроси, защото ми предстои раждане със секцио в края на септември вероятно, но видях надпис на 3-ия етаж: Влизането забранено!- имам предвид до Регистратурата им и си тръгнах. Намерих много от отговорите в тази тема! Сърдечни благодарности!!!

Ами забранено е, не влизат току така външни лица в родилно. Има си дни на отворените врати, през които можеш да отидеш с въпросите си. Никой няма да те пусне иначе. Нормално е да е забранено влизането Wink

Общи условия

Активация на акаунт