С коя занимателно-образователна книжка или игра работите в момента с вашите деца

• 68 257
  • 450
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Жасмин, ти ми пусна мухата за Никитин, но с него ще изчакам, мисля първо да заложа на другите кубчета.

Логопедката на сина ми прояви интерес какви са кубчетата на Учмаг, ще ги разгледа и прецени дали са подходящи за него, т.е. за 4.5г дете.

# 76
  • Sofia
запис

# 77
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
С тази книжка се занимаваме сега. Вътре снимките са реални и му е интересна.

# 78
  • София
Едното ми дете е предучилищна  взехме и бърборино и я четем заедно.Има доста интересни неща в нея:стихотворения,има да се научи да брои за буквите и др.
http://picbg.net/img.php?file=a16c6c9a0ebdbde3.jpg

# 79
  • Sofia
Мдаа... Бърборино е много, много добро списание... и двете с щерката мислим така.  Simple Smile

# 80
  • Варна
Дъщеря ми е на 6 и в момента се е пощурила по книжката със стикери на Била. Четем всичко, което е залепила, другите не  Naughty
Жасмин, ти ми пусна мухата за Никитин, но с него ще изчакам, мисля първо да заложа на другите кубчета.

Логопедката на сина ми прояви интерес какви са кубчетата на Учмаг, ще ги разгледа и прецени дали са подходящи за него, т.е. за 4.5г дете.

Никитини толкова ме очароваха, че след прочитането на книгата им изкарах една Педагогика  Rolling Eyes

Отивам да се запиша и в другите теми и после се връщам да ви чета.

# 81

Никитини толкова ме очароваха, че след прочитането на книгата им изкарах една Педагогика  Rolling Eyes

Наистина ли? Каква педагогика - по тяхната система ли? А къде намери книгата?

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 10:20 от Анонимен

# 82
Взехме книжката на Крокотак 3-5 годинки!
Страхотна е. Отбелязахме с мъжа ми игрите, които са подходящи за малчо и вчера много се забавлявахме!

# 83
Интересни са тези кубчета! Ама много скъпи ми се сториха.

Ноар, жалко, че сте от Варна. Щях да те питам при кой логопед ходите. И ние ходим, но хич не съм доволна от нашата.

# 84
  • Варна

Наистина ли? Каква педагогика - по тяхната система ли? А къде намери книгата?

Да. Запалиха ме! За Педагогика по тяхната система не съм чувала. Изкарах Предучилищна и начална училщна педагогика във ВТ. Книгата я намерих във варненската библиотека. Сигурно и при вас я има.

Момичета, намирала съм и съм запазила много занимателни задачи, но са ми на Word файлове и не зная как да ги публикувам тук... Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 13:09 от Emmilly

# 85
Би ли написала заглавието на книгата? Благодаря!

# 86
Би ли написала заглавието на книгата? Благодаря!

http://nikitiny.ru/Spisok-knig

Няма преведени на български. На руски могат да се изтеглят безплатно от интернет, току-що си свалих една: http://royallib.ru/book/nikitin_b/razvivayushchie_igri.html

# 87
Ох, много са им хубави игрите на Никитини, само да посъбера някой и друг лев и ще поръчам няколко: http://www.igra-nikitin.ru/
Жалко, че не се продават в България!

# 88
  • Варна
"Ние и нашите деца" съм чела... Отдавна беше. Освен приятните чувства, които остави в мен книгата си спомням някои моменти, които ме карат да мисля, че методите им на възпитание не са много приложими за нашата действителност:
Спомням си например, че Никитина обясняваше, че не държи децата си за ръка. Просто си държи ръката отпусната и детето само се хваща ..., ако почувства заплаха.
Това не може да се случи в нашия свят!

За тези, които се интересуват от такава литература и понеже обсъждате правоговор и правопис, силно препоръчвам: Чуковски, К. "От две до пет". Това е книга, която ме е карала да се смея с глас.

За игри, бих препоръчала "Цветно смятане" на Кюизинер. Някъде (в руски сайт) бях открила всевъзможни игри с неговите пръчици. Направихме си ги от сламки и дълго се занимавахме вкъщи, но като всичко друго интересът на каката попремина.

По-късно ще потърся заниманията с пръчиците и ако някой се интересува ще ги публикувам тук.

# 89
Аз се интересувам от "Цветно смятане" на Кюизинер. Ще ми бъде интересно да пуснеш повече информация.

Общи условия

Активация на акаунт