Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 11

• 78 787
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
От омекотителя Yumos по колко се слага за една пералня от 5 кг. дрехи? Прочетох, че от турските прахове дозата е по-голяма и дали е така и за омекотителите?

# 106
От омекотителя Yumos по колко се слага за една пералня от 5 кг. дрехи? Прочетох, че от турските прахове дозата е по-голяма и дали е така и за омекотителите?
Зависи от омекотителя - има и концентрирани, и неконцентрирани. Кой точно имаш предвид?

# 107
Моля,препоръчайте силен избелващ прах  Praynig

# 108
  • Gone with the wind
Омо, като към него в чекмеджето добавиш активен кислород.

# 109
Аз го комбинирам с това или това Коколино - двата аромата, на праха и омекотителя, си пасват перфектно. А най-често с този омекотител без аромат. Няма смисъл да си хабя ароматните омекотители с това чудо.

И въпреки че темата не е за течни, да кажа, че вчера си купих този гръцки Скип. Не го знам как пере все още, но мирише толкова силно и остро, че подозирам невероятно траен аромат върху дрехите. Кеф.

И на напиша нещо за бургазлии, които се интересуват от Корал. В магазинчето на Калоян има рядко срещания Корал сензитив - швейцарски. Струва около 12 лева (май 11.90 лв. беше).
ако ароматът на твоя Скип е като аромата на сините капсули Скип-испанскте,значи е супер.аз направо съм влюбена в тях!

# 110
Моля,препоръчайте силен избелващ прах  Praynig

Skip Klinex, гръцки

# 111
Зависи от омекотителя - има и концентрирани, и неконцентрирани. Кой точно имаш предвид?

Не знаех, че има два вида. Имам намерение да си взема някой за проба и затова попитах. Кой е по-добрия вариант?

# 112
  • Русе

Моят беше Yumos extra 1,5л. за 60 пранета и се слагаше от 24 мл. до 40 мл. Аз естествено слагах по 40 мл.
Вчера видях, че отново са заредили от този омекотител в магазинчето до нас с турските препарати, но няма от белия, а аз се влюбих в него  Cry

# 113
Сега ходих до магазинчето, но нямаше никакъв омекотител Yumos, бяхя свършили. Имаше само ELSE, TEX и Вернел.
ELSE - синия ми хареса като гъстота и миризма и е 10 лева за 4 литра. Не можах да разбера обаче колко се слага на една пералня. Пише за автоматична пералня - 1/2 ч.ч., за нормална 1 1/2 ч.ч. и за ръчно пране 10 л. вода - 1/2 ч.ч. Какво ще рече нормална пералня  newsm78 продавача започна да ми обяснява, че турските ч.ч. били като размера на нашите за кафе, но дали е така? Не мога да преценя дали си струва и по колко мл. трябва да слагам?
Имаше и от тези прахове ABC, но на никой нямаше надпис COLOR.

# 114
Извън темата, но разчитам Гес или някой, който знае да ми помогне:
Как да изпера яке с естествен пух, без да се степа?
Якето е детско, Бенетон, на етикета си има икона за машинно пране на 30 градуса.
Сушилня нямам и тъй като вече си съсипах едно мое яке питам за съвет.

# 115
  • софия
Sourcherry, пера на 30 градуса, без омекотител. Слагат се 2-3 топки за тенис, за да се разпредели пуха. Така или иначе си излиза с топки, но регулярно ги разчепкваш. Съхне няколко дни дори и да е около парното.
Имам бяла пухенка и така я пера. Не остават петна, въпреки че при бялото и пуха това е твърде възможно да се случи.

# 116
Якето, което си съсипах изсъхна бързо, но вече не е пухкаво.
Якето на детето е шоколадово-кафяво и вече съжалявам, че го купих.
Ще купувам топки за тенис, които знам, че се ползват в сушилня.

# 117
  • софия
И аз нямам сушилня. Надявам се помагат при центрофугата. Peace

# 118
Благодаря Ви за отговорите  Hug

# 119
Как да изпера яке с естествен пух, без да се степа?
Якето е детско, Бенетон, на етикета си има икона за машинно пране на 30 градуса.
Сушилня нямам и тъй като вече си съсипах едно мое яке питам за съвет.

Моята пухенка (с естествен пух) я пера на програма за деликатни тъкани, на 30°, с течен препарат за вълна и деликатни, центрофуга на ниски обороти (то затова и не се изстисква добре и съхне бавно...).
Първите няколко пъти се образуваха едни петна по най-долната висяща част на дрехата, когато е простряна - там, на където се стича водата. Предполагам, че е от някакви препарати, с които е обработван пуха. След няколко изпирания петната изчезнаха. Не се е степала все още.
На самия етикет си пише, че може да се пере в пералня по описания по-горе начин.

Общи условия

Активация на акаунт