Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 11

• 78 751
  • 770
  •   1
Отговори
# 60
Ако бяха стари Ленорите, щяха да сгъстят, а не да си загубят аромата. Просто не са концентрирани и се слага по много. Мисля, че в това е проблемът - трябва да се слага по много, може би повече от 100 мл на пране (лично моята пералня повече от 100 мл в отделението за омекотител не събира, затова избягвам неконцентрираните омекотители). Не знам колко точно, но на бутилката със сигурност пише.

# 61
Ако бяха стари Ленорите, щяха да сгъстят, а не да си загубят аромата. Просто не са концентрирани и се слага по много. Мисля, че в това е проблемът - трябва да се слага по много, може би повече от 100 мл на пране (лично моята пералня повече от 100 мл в отделението за омекотител не събира, затова избягвам неконцентрираните омекотители). Не знам колко точно, но на бутилката със сигурност пише.
имам стара бутилка от неконцентрат. На нея стандартната доза е 110 милилитра, а за пълно омекотяване са написали 140 милилитра Mr. Green а на концентрираните са съответно 27/35

# 62
  • Русе
Вместо "запис" да кажа, че си купих омекотител Малиция(бял) от БИЛЛА предната седмица. Не е концентрат - 2 л. за 20 пранета за 3,79 лв с подарък четка за зъби  Mr. Green. Но понеже в магазинчето с турските препарати до нас имаше само розов Yumos, който мирише на рози и зелен Yumos, който направо мирише на трева, докато изчакам да заредят бял тези дни, реших да пробвам Малиция. Миризмата е много силна. Мирише и след като дрехите изсъхнат. Като, че ли не омекотява много обаче.

# 63
Да се включа и аз по темата за „ЛЕНОР"прах за пране:ползвах гръцкия вариант(прах) с аромат на лилии,не пере лошо,НО...след известно време по белите дрехи започнаха да се появяват ситни като точки  златно-жълти петна....всичките ми дрехи се точковаха.Те са едва забележими,но  са навсякъде.Първо помислих,че е от един пластилин на детето,защото цветът на петънцата беше същия.чистих пералнята основно два пъти-мислех,че пластилинът е залепнал някъде в пералнята и че той ми петносва прането,но се оказа,че само бялото ми е с тия жълти точки(цветното пера с друг прах).В един момент реших да си погледна праха-виждаха се само сини и червени гранулки.Чак като го изкарах на дневна светлина го огледах,че из него има едвааа забележимо жълтеникави гранулки,които оказа се трудно се разтварят дори и на 60 градуса и просто си залепват там ,където попаднат.Затова си мисля,че е по-удачен вариант течния прах.това е моето мнение,може да е случайност,може просто тази партида да е така,но аз повече "Ленор"-прах няма да ползвам.А оносно гъстия омекотител ..и аз съм имала такъв случай с един червен "Ленор"-беше направо като гел,но с малко разреждане го прекарах.

# 64
Как забравих да пиша, че любимия ми прах ОМО в момента в Карфур е на 6.99 лв., намален от 8.49 лв. И има Персил за 40 пранета с подарък мече на 19 лв.

# 65
  • Русе
А в Кауфланд видяхте ли капсулите на АРИЕЛ 45 бр. за 15 лв?
С ОМО се запасих преди от Кауфлад, когато беше към 4,50 лв. и си пера с него и съм много доволна. Hug

# 66
  • Стара Загора
Аз не дочаках отзиви за този прах : http://apteka.framar.bg/30029269/%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BB- … 5-6-%D0%BA%D0%B3- изкуших се и си го купих ( обадих се и ми го доставиха в най-близката аптека )  newsm44.
Прахът си е немски , с нормална консистенция - не е на буци, пере си много хубаво ( само 2 малки мазни петънца, които не съм ги видяла и не съм ги третирала - не са се изпрали, но то досега на мен никой прах не ми е прал мазни петна без предварителна обработка ), мирише хубаво. На етикета с превода пише годност : 25.10.2014г., но не е посочен вносител. А тази партида прах , явно е правена по случай световното първенство по футбол 2010г., защото има неговото лого и разни футболни награди. Та в тази връзка , колко години беше годността на праховете?

# 67
Аз не дочаках отзиви за този прах : http://apteka.framar.bg/30029269/%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BB- … 5-6-%D0%BA%D0%B3- изкуших се и си го купих ( обадих се и ми го доставиха в най-близката аптека )  newsm44.
Прахът си е немски , с нормална консистенция - не е на буци, пере си много хубаво ( само 2 малки мазни петънца, които не съм ги видяла и не съм ги третирала - не са се изпрали, но то досега на мен никой прах не ми е прал мазни петна без предварителна обработка ), мирише хубаво. На етикета с превода пише годност : 25.10.2014г., но не е посочен вносител. А тази партида прах , явно е правена по случай световното първенство по футбол 2010г., защото има неговото лого и разни футболни награди. Та в тази връзка , колко години беше годността на праховете?

а, това да не е онзи Ариел от Пени, който се появи през лятото?
Има коментари за него в стара тема  
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=663395.msg22933892#msg22933892

# 68
Аз не дочаках отзиви за този прах : http://apteka.framar.bg/30029269/%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BB- … 5-6-%D0%BA%D0%B3- изкуших се и си го купих ( обадих се и ми го доставиха в най-близката аптека )  newsm44.

Аз също отворих кутията и проверих дали не е на буци. Нищо му няма, пере идеално, а целият килер ухае на прах за пране. Според мен това си беше една добра покупка.  Смятам, че и цената в аптеката е доста добра за този прах.

# 69
  • Стара Загора
Не можах да намеря снимка на оня прах от Пени, който е коментиран в старата тема, но май не е същия. Прочетох, че оня е за 70 пранета и във връзка с футболно първенство от 2011, а този- за 75 пранета и футболно първенство от 2010г. Както и да е - харесва ми, няма забележки.
И един въпрос към Гес, или някой друг компетентен : Как може да се провери кога е произведен или дали е годен даден прах ( внос)? Знам, че за козметиката имаше един сайт, където по някакъв номер се проверяваше годността. Има ли такъв и за праховете?

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 11:15 от galeta

# 70
Ариела от Пени е ужасен, по-лош и от Бонукс. Изобщо не пере. Дадох я почти пълна кутия на чистачката да мие стълбището с него.

# 71
  • Стара Загора
За кой Ариел от Пени става въпрос, откога е?

# 72
За кой Ариел от Пени става въпрос, откога е?
Този, който пускаха в Пени три пъти през месец и половина може би, уж на промоция.  Кутията му прилича на тази, която си показала, но е за световното по футбол за жени през 2011г. Беше 70 пранета за 19,99 лв.

# 73
Ариела от Пени е ужасен, по-лош и от Бонукс. Изобщо не пере. Дадох я почти пълна кутия на чистачката да мие стълбището с него.

аз тогава от Пени го купих за майка ми, защото нямам толкова бяло пране и нейната реакция беше, че не струвал. Но аз много не обърнах внимание.

galeta, в онази тема Дедо коментира, че сроковете са 30 месеца от производството, но как да се види не знам. Ако този от 75 дози е произведен 2010, значи заминава newsm78

# 74
здр какво ще кажете за този омекотител трайна ли е миризмата след изпиране?

Общи условия

Активация на акаунт