Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 11

• 78 734
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
Ох, ше взема вярно да си го купя, обаче имам и един Weisser Riese за пренасяне, а и сума ти багаж, та май ще бъде следващият път.  Peace

# 616
О, ама той е съвсем мъничък. Можеш и в джоба да го сложиш.

# 617
В джоба няма да дадат, гадовете от австрийските авиолинии  #2gunfire обаче в големия куфар няма да имам яд го го пъхна.  Wink

# 618
Малко глупав въпрос, сигурно  Blush но никога не съм купувала препарат специално за бяло пране, а сега взех от една промоция капсулите на Персил и към комплекта имаше и за бяло.
По принцип започнах да деля на тъмно и светло, но в светлите не всички са чисто бели, има и светлорозови, например, дали ще избелеят много?

Една идея за съхранението на прах. Понеже по принцип се зареждаме в големи количества на по-рядко, обикновено Персил 60 пранета, и ми е неудобно като опаковка, а и не мога да го затворя добре, използвам ето такива кутии от прах за съдомиялна. Много са удобни, щраква едно капаче и се дозира лесно  Peace

# 619
По принцип като пускам бяло- е само бяло пране. Светлорозови и други, различни от бели дрехи ще избелеят. Пускай ги с цветните.

# 620
Малко глупав въпрос, сигурно  Blush но никога не съм купувала препарат специално за бяло пране, а сега взех от една промоция капсулите на Персил и към комплекта имаше и за бяло.
По принцип започнах да деля на тъмно и светло, но в светлите не всички са чисто бели, има и светлорозови, например, дали ще избелеят много?

пуснали са специално за бяло? Аз мисля, че са универсални.

# 621
Розовите няма да избелеят от пране с течен препарат/капсули. Може за започнат да синеят от оптичните избелители, но си зависи и какво са слагали в тези капсули и колко. Може и изобщо да нямаш такъв проблем.

# 622
Благодаря ви Sad освен да рискувам с няколко, защото абсурд да събера цяла бяла пералня, имаме малко изцяло бели дрехи.

Bенито, зелените са за бяло, другите за цветно  Simple Smile

# 623
  • Gone with the wind
Според мен няма да имаш проблем с розовите. Избелителите впрането са оптични, та няма да съсипят самия цвят. А и, за да избегнеш евентуално посиняване, можеш да сушиш светлото цветно прана по на сянка. Доколкото си спомням оптичните избелители действаха повече на слънце (имаше някакво обяснение, свързано със слънцето, ама като не помня).

# 624
А значи ли това ,че сушенето в сушилня намалява ефекта на оптичните избелители,че в момента въртя едни с Ариел за избелване и чакам ефекта newsm78

# 625
А значи ли това ,че сушенето в сушилня намалява ефекта на оптичните избелители,че в момента въртя едни с Ариел за избелване и чакам ефекта newsm78

Не, не вярвам.

# 626
  • Gone with the wind
Аз само да добавя, че според мен не бива да се вталявате толкова на тези избелители, еле пък оптичните (при течните препарати). От много време си пера кърпите и хавлиите с прах за бяло + активен кислород, който добавям. Не съм забелязала да са избелели цветовете, а повечето ми кърпи имат разни цветни шарки, или са някакъв блед цвят.

# 627
Оптичните избелители са багрила, които се обработват така, че да могат да останат върху тъканите след пране. Последващо пране с препарат, който не съдържа оптични избелители, ги премахва.

Тези багрила поглъщат светлина в една част от спектъра и излъчват светлина в друга част от спектъра като по този начин маскират пожълтяването на белите дрехи и ги карат да изглеждат по-бели. По подобен начин действа синката, с която навремето са подсинвали прането. Сушенето на слънце, на сянка или в сушилня няма отношение към действието на оптичните избелители.

Напоследък някои производители започнаха да използват нов вид избелител, който се катализира от слънчевите УВ-лъчи. Той обаче не маскира, а действително избелва и изисква сушене на светлина. Ариел, Тайд, Бонукс и всички марки на P&G, които са универсални/за бяло, го съдържат - zinc phthalocyanine sulfonate. Тези за цветно - не. Тема и Савекс също съдържат такъв избелител.

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 15:57 от Guess Who

# 628
  • Ланкър, планините Овнерог
Не се сърди, човече, хич не му се притеснявай на розовото. У нас най-много 5 бели неща да има, които ще да са и с картинка, но светлите, хавлии, чаршафи ги пускам на 60о с прах за бяло (ОМО). Не виждам бялото да е станало-по-бяло, а цветните да са се прецакали. То с допълнителна добавка за избеляване не видях разлика, пък да не говорим за прост препарат за пране.[/b]

# 629
Благодаря ви Sad освен да рискувам с няколко, защото абсурд да събера цяла бяла пералня, имаме малко изцяло бели дрехи.

Bенито, зелените са за бяло, другите за цветно  Simple Smile

абсолютно си права. Минах да ги видя, наистина е написано за бяло. В Германия няма такова нещо. Там са универсални, за светли и устойчиви цветни. Така че не би трябвало да имаш притеснения

Общи условия

Активация на акаунт