Отговори
# 300
..Ако не е твърде лично би ли споделила защо си отказала, защото и на мен това ми предлагат.
Не е  Simple Smile. Никога не ме е притеснявало да говоря за репродуктивните ни неуспехи с познати или не. За нас това не е повод за неудобство, че да крием още повече ако с информацията може да се помогне на друг. Както хипертонията и ред други здравословни проблеми, не са повод за криене и срам, така и това.  Peace
Лапарото, макар и безкръвна операция, си е интервенция и се бърка с чужди тела в коремна кухина. Дори и нагънатостта на тръбите ми да не е в резул на сраствания не е гаранция, че след лапарото няма да станат точно заради тази намеса.. Peace Първо това.
Второ- дори и да има сраствания - я ги отстранят , я не . Зависи колко са и как са разположени.. от какво са.. какви са пораженията вече върху тръбите.. Лично мнение, надявам се да не ме нападнат момичетата тук, които са правили лапароскопия.

За мен това е чудесен начин ако се налага операция /примерно киста, ендометриоза и пр./ , но не и само с диагностична цел - тук вече ми е като тотошанс , да видим пък.. това не ми допада.
Трето, ако са много лоши тръбите, понякога при лапаро директно знам че може да се реши да ги прекъснат - а аз не бях подготвена за такъв момент - да се събудя и да ми кажат примерно 'наложи се прекъснахме ги' .. .
Скрит текст:
Свикнала съм да участвам в решенията за всичко свързано с живота ми, особено със здравето и шанса да се случи да бъда поставена пред свършен факт определено ме притесняваше.От друга страна зависи какво се е видяло на цветната снимка при един хидросалпингс е задължитлено да се прекъснат преди инвитро, за да се повиши шанса за успех. Чувала съм също, че след лапароскопия понякога се правят хидросалпингси  Confused /което пък в моите очи изглеждаше така- правим лапаро, оказва се че са си нагънати и не срастнати..или имало леки сраствания и ги отстранили, ама после правя хидросалпингс и само усложнявам положението и удължавам във времето проблема..търсейки причината, а те се появяват нови/

И четвърто- дори да видеха леки сраствания, да ги отстранят и пр.. трябваше да чакам 6 мес /по спомен/ , за да мъчим естествено забременяване
Скрит текст:
/а и я стане след това, я не..така и се оказа на инсе неуспешно, аз и не очакавах успех там,защото то се практикува да се съкрати пътя ..примерно при нехубава спермограма, а при нас това не беше проблем..и а при инвитрото се оказа че изобщо не става оплождане между хубавите сперматозоиди и хубавата яйцеклетка в среда дето се вика едно до друго  Laughing . При все че нямахме никакви анти тела  открити нито в една от клиниките където сме пускали т.е. не мога да предположа и лабораторна грешка в тази насока.. И анти спермални и анти овариални и анти зонапелуцида .. всичко от кръв или секрет беше изследвано и ок - но , оплождане нямаше и обяснение нямаха и док. защо . Персенска ми беше споменала "Все още има неизяснени механизми "  Simple Smile. Това доказа че съм взела првилно решение да откажа лапарото за нас- дори да имаше сраствания и да ги бяха отсранили, естествено пак нямаше да забременея.. просто се доверих на интуицията си и отказах лапарото/
. Пък на мен вече не ми се чакаше и ден  Sad , твърде дълго бях проявявала търпение вкл и към лекари преди това, които все казваха да чакаме.
Единствен д-р Стаменов се съобразяваше с нашето мнение и взимахме решения на базата на варианти, които предлага в момента, но участвайки активно в процеса  Peace , не просто да ни казва - "това ще правим". Това беше една от причините да се задържим в "Надежда" , че персонала там ни приемаше като живи хора с мнение и право да решават какво да се случва с организма им /разбира се в границите на разумното  Peace /

# 301
katia13
 благодаря ти за изчерпателния отговор. Това на мен ми се е случвало - да се събудя и да ми кажат - Ами решихме и направихме това ....  Ех защо не бях тогава малко по-компетентна.
Аз още не съм правила и цветна снимка, но от преглед на УЗ сме със съмнение за хидросалпингс, което мислех че е от хламидия, но се оказа че такава нямам, но пък имам предишна лапароскопия (заради киста) и ти сега ме замисли дали не е от това. Но, пък се чудя ако резултата от цветната снимка е съмнителен по отношение на хидрото дали да правя лапаро или да не се занимавам с излишни интервенции както казваш и да минаваме направо на инвитро? Ама то пък в този случай пак ще се прави лапаро за да се защипят тръбите, защото аз не давам да ги махат ... ох ..... Tired ooooh!

# 302
katia13
 благодаря ти за изчерпателния отговор. Това на мен ми се е случвало - да се събудя и да ми кажат - Ами решихме и направихме това ....  Ех защо не бях тогава малко по-компетентна.
Аз още не съм правила и цветна снимка, но от преглед на УЗ сме със съмнение за хидросалпингс, което мислех че е от хламидия, но се оказа че такава нямам, но пък имам предишна лапароскопия (заради киста) и ти сега ме замисли дали не е от това. Но, пък се чудя ако резултата от цветната снимка е съмнителен по отношение на хидрото дали да правя лапаро или да не се занимавам с излишни интервенции както казваш и да минаваме направо на инвитро? Ама то пък в този случай пак ще се прави лапаро за да се защипят тръбите, защото аз не давам да ги махат ... ох ..... Tired ooooh!
Нещата в тъмното :
1- точно това ме притесняваше мен

2- напълно възможно

3-инвитро с хидросалпингс е лоша идея

Според мен направи си цветната и после мисли според резултата.
Ако имаш хидросалпингс - прави диагностичното лапаро за потвърждение и се уговори с док ако се потвърди хидрото да действат направо по време на това лапаро, а не после да правите второ. Хидросалпингса е сериозна пречка за неуспех при инвитро/икси .

Ние нямахме такова съмнение от цветната иначе вероятно щях да направя лапаро и да им кажа да ги прекъсват . За да увелича шанса за успеваемост от иксито /в нашия случай/ .
Ако рискуваш с хидросалпингс да правиш инвитро - има голяма вероятност да изгърмите с  много пари и излишно натоварване на организма с хормони ,тъй като хидросалпингса би провалил вероятно инвитрото. Peace
Успех каквото и да решиш. Моя съвет е винаги обсъждайте всички варианти с док. Както и притесненията си, той ще Ви каже 'за' и "против' дадена манипулация и шансовете за успех взависимост от нея или без нея..  Peace . Ние така взехме в нашия случай решение.

п.п. едно уточнение - Д-р Стаменов е изключителен диагностик . На мен на УЗ при първия преглед ми каза "почти съм сигурен че матката ти е двурога, но нека изчакаме доказателствения материал от цветната'- така се и оказа  Grinning /изразено двурога на цветната с голям септум  Confused/.Пиша това последното, за да разбереш , че на Стаменов можеш да имаш доверие, но говори с него .. за всичко което те тревожи или притеснява.. и участвай във взимането на решения . Най-малко, за да усещаш някакъв контрол над събитията .. и да си по-спокойна /ако това ти помага, при мен беше така/

# 303
Момичета току що видях във Фейсбук страницата на клиниката следното съобщение
НОВ ДИРЕКТЕН ТЕЛЕФОН ЗА ВЪПРОСИ, СВЪРЗАНИ СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ В ГРАФИКА!

Приятели, на тел. 0885 778141 може да проверявате дали има закъснение в графика за провежданите прегледи за деня.

Екип "Надежда"

# 304
katia13
Благодаря отново,
аз съм записана при д-р Персенска, а съмнението за хидросалпингс не е от тази клиника.
Но, най-добре ще изчакам снимката и ще го мисля, сега ми се въртят хиляди въпроси в главата, но като разбера ще решавам. Иначе изчетох много за това и знам, че инвитро с хидро не се прави, но ако се стигне до там предпочитам да ги клампират, а не да ги махат.

sakrovi6teto полезна информация, благодаря.

# 305
  • София
katia13
Allaya, как така нямаш хламидия, като помня, че те наставлявахме в другата тема, по повод положителните резултат за хламидия newsm78 newsm78 newsm78

# 306

Allaya, как така нямаш хламидия, като помня, че те наставлявахме в другата тема, по повод положителните резултат за хламидия newsm78 newsm78 newsm78

Ами аз писах в темата, но не си видяла сигурно.
Пуснахме още веднъж и трите титъра и на двамата в София в центъра по хламидии и резултатите и на двамата са категорично отрицателни. Не знам на кой да вярвам, но повече вярвам на тези последните.

# 307
  • София
А лечение провеждахте ли newsm78
ахаа, подсетих се за случая ти.....ами дано да няма хидросалпингс при това положение, и дано да не сте имали хламидии Peace

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 17:55 от ivankaka

# 308
А лечение провеждахте ли newsm78
ахаа, подсетих се за случая ти.....ами дано да няма хидросалпингс при това положение, и дано да не сте имали хламидии Peace

Ами дано  Praynig Благодаря ти.
То сега се притеснявам, че хидросалпингса е от друго, но предполагам като се видим с д-р Персенска тя ще прецени да ги правим ли и там.  Ако се стигне до инвитро предполагам задължително ги правят.

# 309
  • София
Не ги правят задължително, питай си да ти направят.

# 310
Хм, на мен лапароскопия ми направиха, точно, за да клампират тръба, която беше установено още на снимката, че е с хидросалпингс.
Но моята така или иначе си беше оперативна.

Сега нали правят и запис от лапарото, та можеш да видиш каква е била реално ситуацията.
( Нищо, че на нас от една друга клиника, така и не ни дадоха записа.)

# 311
katia13
Нещата в тъмното :
1- точно това ме притесняваше мен

2- напълно възможно

3-инвитро с хидросалпингс е лоша идея

Според мен направи си цветната и после мисли според резултата.
Ако имаш хидросалпингс - прави диагностичното лапаро за потвърждение и се уговори с док ако се потвърди хидрото да действат направо по време на това лапаро, а не после да правите второ. Хидросалпингса е сериозна пречка за неуспех при инвитро/икси .

Ние нямахме такова съмнение от цветната иначе вероятно щях да направя лапаро и да им кажа да ги прекъсват . За да увелича шанса за успеваемост от иксито /в нашия случай/ .
Ако рискуваш с хидросалпингс да правиш инвитро - има голяма вероятност да изгърмите с  много пари и излишно натоварване на организма с хормони ,тъй като хидросалпингса би провалил вероятно инвитрото. Peace
Успех каквото и да решиш. Моя съвет е винаги обсъждайте всички варианти с док. Както и притесненията си, той ще Ви каже 'за' и "против' дадена манипулация и шансовете за успех взависимост от нея или без нея..  Peace . Ние така взехме в нашия случай решение.

п.п. едно уточнение - Д-р Стаменов е изключителен диагностик . На мен на УЗ при първия преглед ми каза "почти съм сигурен че матката ти е двурога, но нека изчакаме доказателствения материал от цветната'- така се и оказа  Grinning /изразено двурога на цветната с голям септум  Confused/.Пиша това последното, за да разбереш , че на Стаменов можеш да имаш доверие, но говори с него .. за всичко което те тревожи или притеснява.. и участвай във взимането на решения . Най-малко, за да усещаш някакъв контрол над събитията .. и да си по-спокойна /ако това ти помага, при мен беше така/
И при мен проблема е двурога матка,на прегледа се установи септум,сега трябва да правя снимка за да се види до колко е дълбок и как ще се процедира,д-р Стаменов ми спомена за лапароскопия а аз си мислех,че септум се маха с хистероскопия newsm78.На теб какво решение ти предложи?

# 312
Момичета, утре трябва да пускам хормони (първи опит ми е в клиниката). Искам да си планирам излизанията от работата, а не съм хич наясно каква е процедурата. Сутринта, след като ми вземат кръв кога ще станат резултатите? Кой трябва да ми каже какви ще са новите назначения на лекарствата? Кога всъщност се казва какви са? Пълна каша ми е тая организация ...  Tired
Моля да ме ориентирате!

# 313
  • Sofia
Sophia* , ти предполагам имаш и час за преглед, не само хормони ще пускаш. Аз мога да ти кажа аз как процедирах като бяха в старата сграда, сега не знам реда дали се е променил.  - Аз идвах малко преди часа и пусках хормониите. След това в зависимост в колко часа съм минала на преглед, преценявах дали да чакам обедният график за инжекции (който почваше в 12 часа по спомен) или се връщах до офиса и идвах в клиниката отново за вечерния график (който беше от 17 ч. до около 19,30 ч.). И когато имам назначени инжекции за няколко дни си ги взимам за вкъщи да си ги бия сама, за да не се разкарвам напразно.

# 314
max17, благодаря за отговора. Днес бях на преглед, но часовете много закъсняха и док каза да пусна хормони утре (утре преглед няма да има). Аз го попитах като ги пусна какво трябва после да правя, а той ми каза, че сестрите ще ми кажат. Имаше много хора и не ми беше удобно да навлизам в подробности... така и нищо не разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт