Отговори
# 330
  • София
доколкото знам комбинирания трансфер е по-скъп, може би, защото са повече ембриони или може да има такса размразяване. Ще го мислиш, имаашшш много време, дотогава може да са се променили цените....

# 331
Не ги правят задължително, питай си да ти направят.

Е може ли да започнат процедура, без да пуснат хламидия?
Аз ще си искам, но понякога забравям за всичко което съм щяла да питам     Simple Smile

Явно не ги искат на всички.. незнам как преценяват на кой да ги назначат  newsm78.
Факт, че аз разбрах за набора /хепатит, хламиди и пр. въпреки че някои ги имах пускани при Табакова, други при Владимиров, но бяха с давност повече от 6 месеца/ попълвайки декларациите преди процедурата, но вече нали се сещате че съм стимулирана, с готови яйцеклетки и ако излезе нещо - какво трябва да прекъснем.
Реших да си пуснем всичко, защото съм изпълнителна и щом го пише , че е необходимо.. щом се разписвам в декларацията че съм ги направила - значи трябва да ги направя независимо че док ми каза /няма нужда/.
В лабораторията бяха разменили имуноглобулините на токсоплазмозата.. все едно съм болна..

Беше голяма истерия , да не прекъсвам стимулацията в последните 2-3 дни.. беше около 16ч .. по спешност платихме в друга лаб изследването да го изработят за деня .. накрая се оказа, че нищо ми няма и са разменени  данните за минала и настояща болест . ooooh!

А още колко грешки и пропуски имаше пък после в Тина Кирокова - не е за разправяне и не му е тук мястото.

Каквото можете пускайте си. Защото после ако стане нещо и Ви прекъснат стимулацията- Вие ще изгърмите с мнооого пари, ако пък не дай си боже се открие нещо по време на бременноста ще се чудите сега ново ли е старо ли е /като не сте го проверили преди това/ .
И съвета ми е като на препатил, старайте се да сте максимално информирани и да контролирате доколкото е възможно нещата..  Peace

# 332
в старата клиника:

само ЗЕТ на 4 ембриончета -600 лв.- трансфер

1 ембрионче ЗЕТ + 1 свежо на ЕЦ - 800 лв. за трансфер  /пункция с упойка същия месец - 350 лв./

в новата клиника:

само свежо ембрионче 1 бр. на ЕЦ - 600 лв. трансфер /пункция с упойка същия месец - 350 лв./

информацията е от първо лице

# 333
  • София
аз само ЗЕТ 450лв , може пък след мен да са сменили цената, края на юни беше трансфера  newsm78

# 334
аз съм се нагласила за 1000лв на ембрион грубо, пък да видим /първия месец ще пунктираме и замразяваме, а втория пунктираме и връщаме и двата...представям си следното: 1 месец-пункция 350 лв,+оплождане 250 лв +замразяване 400лв, 2 месец - пункция 350 лв+трансфер на 2 бр ембриони 600 , току що чух и за 800 ?!/ - не включвам вирусология и хормони. А да питам нещо по повод хидросаплингс-ите- имам следния текст към цветна снимка: "дясната маточна тръба се оцветява от контранстната материя и образува хидросалпингс с Ф 9мм, който е проходим и пропуска к.м. в кавум Дугласи". разбирам че имам  хидросалпингс /за което съм чувала че не може да се забременее/, но това че е проходим прави ли го безпроблемен. въобще имам ли проблем според вас по отношение на тръбите?

# 335
  • София
щом има хидросалпингс има проблем, така знам аз  Rolling Eyes

# 336
И съвета ми е като на препатил, старайте се да сте максимално информирани и да контролирате доколкото е възможно нещата..  Peace

Ох за всичко се старая да съм информирана, но така повече се обърквам. И вече поставям всяко мнение под съмнение, а уж трябва да имаме доверие на докторите си.  ooooh!
Но, няма как. като сме тръгнали по този път трябва да сме силни и да четем много Simple Smile

# 337
  • София
аз съм се нагласила за 1000лв на ембрион грубо, пък да видим /първия месец ще пунктираме и замразяваме, а втория пунктираме и връщаме и двата...представям си следното: 1 месец-пункция 350 лв,+оплождане 250 лв +замразяване 400лв, 2 месец - пункция 350 лв+трансфер на 2 бр ембриони 600 , току що чух и за 800 ?!/ - не включвам вирусология и хормони. А да питам нещо по повод хидросаплингс-ите- имам следния текст към цветна снимка: "дясната маточна тръба се оцветява от контранстната материя и образува хидросалпингс с Ф 9мм, който е проходим и пропуска к.м. в кавум Дугласи". разбирам че имам  хидросалпингс /за което съм чувала че не може да се забременее/, но това че е проходим прави ли го безпроблемен. въобще имам ли проблем според вас по отношение на тръбите?
Правилно си представяш сметките за цените. Дано да станат добри ембриони и да замразите.
Хидросалпингса е проблем, какво казва доктора?

# 338
щом има хидросалпингс има проблем, така знам аз  Rolling Eyes

Абсолятно вярно . Проблем е и намалява мноого шансовете, кото и без това не са високи % на успеваемост  Confused

# 339

Хидросалпингса е проблем, какво казва доктора?
[/quote]
Ами проблемът е че тази снимка ми е от 2008 г и досега никой не е обръщал внимание на това...!!!А а нямах достатъчно опит за да ги ръчкам. Съвсем случайно си изрових стари документи и чак сега, след 5 години доктори и ровене в интернет и трупане на опит, ми просветна че това е пропуск. След тази снимка имам правени лапароскопия, хидротубация, една снимка в "надежда" и никъде освен през 2008г. не е засечен този хидросалпингс /слава богу го имам черно на бяло/ Причината да се замисля е че Стаменов настоява втора снимка другия месец, аз първоначално много се ядосах /все пак имам една снимка при тях/ и мислейки за това буквално сънувах рентгенолога от 2008 година /поня го много добре - висок възрастен мъж с бяла коса и бяла престилка, който казава "добре си, има малък проблем вдясно, но е лесно отсраним"/. сега с нетръпение чакам часа ми за цв. снимка и да покажа на Стаменов тази бележка. Нали съм права? Като елиминираме този хидросалпингс и трябва да успеем?

# 340
  • София
Люба, щом ще правите нова снимка- ще се види има или няма проблем.
Но му покажи на Д-р Стаменов да го има предвид.

# 341
да , ще му покажа, за да се оглежда за хидросалпингс вдясно:) и аз си мислех че след като всички клиники в които съм била си назаначават свои тестове за проходимост на тръбите би трябвало да видят ако има проблем, но ето че е  напълно възможно всички /освен този рентгенолог от 2008г// да са го пропуснали. какво да се прави - карък!

# 342
, който казава "добре си, има малък проблем вдясно, но е лесно отсраним"/. сега с нетръпение чакам часа ми за цв. снимка и да покажа на Стаменов тази бележка. Нали съм права? Като елиминираме този хидросалпингс и трябва да успеем?

Дано пък се окаже, че доктора от 2008 е грешал, но все се чудя като кажат - ще отстраним хидросалпингса  newsm78
Как се отстранява? То се маха тръбата, не хидрото.
Поправете ме ако греша, но съм чела и другаде, че се коментира елиминиране на хидросалпингса. Има ли такова нещо освен махане на тръбата или клампиране?

# 343
  • София
клампира се тръбата, защото там, където се е образувал хидросалпингс, ще се образува пак.

# 344
да, да, и аз под "елиминиране на  хидросалпингса" имам предвид да елиминираме "проблема" посредством каквото е нужно - клампиране или премахване. макар че днес има малко развитие по въпроса и пак засечка:  трябваше да съм сутринта на пункция, но сме изтървали фоликула и се отложи, използвах момента да покажа въпросната бележка за хидросалпингса и на Персенска не й направи кой знае какво впечатление, каза че все пак тръбата пропуска и може би има малка "дилатация", но не бил изразен хидросалпингс и били объркани "ляво" и "дясно", щото тя вижда нещо на тяхната си снимка, ама отляво, а не отдясно  и т.н. ... не знам вече на кой да вярвам и да разчитам. все пак разчитам на Стаменов другия месец да си каже мнението

Общи условия

Активация на акаунт