Отговори
# 345
Здравейте, момичета Simple Smile
Д-р Персенска ми изписа преди месец метфогамма по 1т. на ден, но откакто го пия имам леки болки и в двата яйчника. Нормално ли е? Някоя от вас има ли опит с това лекарство? И подобрява ли наистина функционирането на яйчниците?

# 346
  • Живее на Луната
Хмм, аз приемам Метфогамма по 3 пъти на ден. Нямам обаче такива странични реакции, в началото си спомням че се чуствах по-особено, лек световъртеж и гадене, но това отмина доста бързо. Може да говориш с Персенска да ти смени препарата с друг. Относно това дали подобрява качеството на яйцеклетката, не мога да кажа от опит, но и на мен ми го каза тя. При бременност обаче се спира, защото още не е доказано как влияе.  Peace

# 347
Аз нямам никакви други оплаквания от лекарството, все едно нищо не пия, но тези болки са ми малко странни. Обикновено имам лека болка само около овуалация, а този месец почти през цялото време си усещах яйчниците. Не съм настивала newsm78 Ще я питам като се видим задължително.

# 348
  • София
Резултата ще се разбере при пункцията Peace Peace

# 349
  • Живее на Луната
Резултата ще се разбере при пункцията Peace Peace

Дам, и аз на това разчитам, че иначе лошо.  Mr. Green

# 350
Момичета, утре съм на пункция и ми е супер спечено. Дали мога да цапна един валидол или валериан? Направо не знам как ще заспя ...

# 351
Не се притеснявай,София.
Няма да усетиш нищо.Сутринта ще  те прегледат да видят дали са там фоликулите,после поставят абокат,след това се преобличаш,една инжекция в задника и на магарето.След това се будиш,малко почивка докато ти изтекат системите и док ти казва колко са извадени,какво да пиеш и това е.
Поне така беше в старата клиника

# 352
  • София
каква инжекция в задника, аз нямах такива преди пункции  newsm78

# 353
Някакво успокоително,не попитах,стана ми все едно  Mr. Green

# 354
  • Sofia
Sophia, аз никога нищо не съм пила, не знам дали пречат на упойката валериан или валидола предишната вечер. едва ли, в някои клиники знам, че им дават лексотан предишната вечер, но в Надежда няма така практика  Naughty Няма страшно, не се притеснявай, така или иначе ще се наспиш след пункцията. Опитай се да се успокоиш. Утре просто ще заспиш и ще се събудиш след пункцията, след това боли като при цикъл, не е силна болката

Светле, това, което си описала, е при ЕЦ. При стимулиран не те преглеждат, аз имам мисля 4-5 пункции и директо съм отивала пред залата. Инжекция в задника са ми били само преди трансфер и то нош-па

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 23:02 от max17

# 355
Да,на ЕЦ бях.
Грешката е моя

# 356
  • Sofia
Не бе, Светле, що да е грешка. Просто си е за ЕЦ. Аз не я знам Sophia дали е на стимулиран цикъл  newsm78 Ама пък аз само на такива съм била

# 357
# 358
каква инжекция в задника, аз нямах такива преди пункции  newsm78

И аз нямах,сигурно е но-шпа,слагали са ми само преди трансфера.
При ЕЦ те проверяват на ехографа,при стимулирания не.

# 359
но шпа е, да. слагат го за да намалят евентуално контракциите преди транфера, не помня преди пункция да са слагали /но аз имам само един стимулиран опит и една пункция досега/. Което ми напомня да питам: ако си на пункция без упойка, може ли да пиеш един аулин или профенид както при биопсиите или цветните снимки....или може би тогава ти слагат но шпа? не може да няма някакво обезболяване

Общи условия

Активация на акаунт