Идва пролетта и октомврийчетата не ги свърта у дома.

• 45 685
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, това е за протеста в събота, ако на някой му се идва

http://www.snbm.org/index.php?p=235

Джоджи си поплаква повече днес и вчера, защото явно разбра, че ходенето там не е нещо спорадично, а ще става всеки ден. Миличкият той, много е смел, а е толкова малък. Като го взема е спокоен, не е подут от плач, после си играе в парка, с тонус е, но сутрин явно ще поплаква.
А за положителното мислене - ами действа, просто опитайте да го приложите за нещо конкретно  Peace
Зелда, не съм чела тази книжка, сега съм си взела Петър Дънов Simple Smile

# 136
fifi_0421 и ние сме в двустаен и сега е достатъчно неудобно само майка ми като дойде за 2 седмици, а си представям за по-дълго и ако са повече хора  Sad
В яслите не се ли съобразяват с храните, когато детето е алергично?

# 137
anbibian,
знам, че от тази година има промяна в някоя наредба и кухнята майка (за градините и яслите) е длъжна да осигури/да се съобрази със съответната диета на детето. Но ние не ядем толкова много храни, че ми е по-лесно да напиша какво ядем. За това за сега ще изчакаме.

Зелда,
Ти си се оплаквай, ние ще те четем  Laughing Пък дано да помага.
В тази връзка и аз да се оплача: предните дни ви се похвалих, че се стягам за втори ски и ММ се разболя  #2gunfire Кашля като пушач с над 30год стаж с арда без филтър. Сега направо примирам от ужас, ако и Ивайло се разболее.

А, и да ви споделя два сайта за игри вкъщи

http://artgeroi.wordpress.com/category/%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8% … 0%BE%D0%BC%D0%B0/

http://handsonaswegrow.com/tag/18-24-months-old

Днес пробвахме игра с макарони и киноа (много неудачно решение  Blush) С макароните всичко беше ОК, а и с киноата, докато не реши да ги изсипва върху паркета, защото се радваше на звука. Е, после чистенето е 15мин, но поне детето е доволно.

# 138
Здравейте, момичета!

Аз от вчера съм хремава, днес ми е по-добре, но се притеснявам Кали да не се зарази от мен, защото нямам никаква възможност да я отделя от себе си. капя си еуфорбитум в носа и смуча Коризалия, снощи аспирин пих и чай с мед и лук ядох- народни методи. На Кали и купи ММ тази сутрин витамин Ц, дано само тя не пипне нещо Praynig Praynig PraynigСнощи ММ я храни, аз да не я пипам, ама така или иначе сме в една стая. Свекърва ми ме ядоса ей сега преди малко, нали живеем в една къща, но всеки е на отделен етаж , съответно отделно домакинство. Тя отива на работа, ММ сигурно и е казал, че не ми е добре и тя ме пита как съм, че разбрала, че не м ие добре и аз и казвам, че се притеснявам за детето, защото няма на кого да го оставя и няма как да го отделя от себе си, тя каза, че нищо нямало да му стане, да не се притеснявам и излезе. После ММ ме пита, защо мърморя често против майка му, ами ако искаше да ми помогне, ей сега е момента да прояви инициатива и да вземе детето, хем сме в една къща, ама като не ще ка кда и кажа вземи я, каквото такова-само Кали да не се зарази. Казах на ММ, че като ще идва така да ме пита  глупости формлано, по-добре да не идва изобщо, само да се ядосвам.
Фифи - разбирам ти притесненията за ТМ и аз съм така сега- дано ги опазим и не се заразят Praynig Praynig Praynig
Зелда- браво на товите свекъри, че влизат в релси Grinning
CVM- искам да имам като твоята свекърва Hug Радвам се, че си по-добре.
Смехоранка- днес както виждаш по кое време пиша във форума ще ни се размине бебешката музика за съжеление, защото аз съм хремава, пък и времето ми се вижда кофти.
Видях снимките в албучето-мног оса готини всички дечица Hug
Звездичке- много е хубаво, че си имате компания за дечицата да си играят Hug А за търпеливостта- хората, които ме познават едва ли биха казал, че съм търпелива. Определено не съм такъв човек, но това, че ме мислите за такава ме ласкае. За храненето на Кали си налагма просто и така става- с воля от моя страна, аз даже си обядвам, или си готвя докъто тя яде.
Фифи- благодаря ти за сайтовете за игри вкъщи, сега ще ги разгледам.
Дайте ми някакви идеи какво мога друго да давам профилактично на Кали освен ампулки витамин Ц ooooh!

# 139
Toni77 осцинококцинум може да се дава по 1 на седмица профилактично

# 140
  • Куциндрел
Тони, не се притеснявай за малката толкова много. Тепърва колко бацили ще има да хващат дечицата ни от градинки и ясли, но така се гради имунитет все пак.... Лошото в случая е, че няма кой да те отмени малко, за да си починеш и пооздравееш.

# 141
Здравейте, писах-писах и всичко се изтри.  Confused
Навън е страхотна бяла приказка, Зори много се изкефи.  Grinning
Зелда, много се радвам, че отношението на свекърите към децата се развива в добра посока. За положителното мислене и ние сме така. Ако се похвалим или смятаме, че нещо ще се получи....накрая все нещо се обърква и нещата не стават. Ей го на за Коколин се бях нагласила да го раждам нормално, изчетох какво ли не, представях си как се ражда и го гушкам веднага, бях се спазарила с докторката да не реже веднага пъпната връв и да ми го даде "мръсен" както казва. Да-да, ама не. Не само, че не се роди нормално, но тоновете му заспаха, наложи са да ме режат спешно по нощите и беше тръгнала леко руптура на матката. Даже си мислех, че няма да е алергичен като кака си, и че кърменето този път ще е песен. е, дори е по-учствителен, заради гадната инфекция дето още си я влача и все се мажа с разни гадости разбихме кърменето му и сега трябва да се моля за всеки ден отгоре. Така че и аз риключих с позитивното мислене.  Naughty Май повече вярвам в приказката "роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет", а бащами (лека му пръст) обичаше да казва "помисли си за лошото та да те стигне хубавото" и имам чуството, че нашето семейство сме орисани така да стават нещата. ако сме резервирани (не черногледи) по-се получават нещата.
Цеца, аз не че няма да се чуствам по-добре некърмейки, ама Грахи не яде никакви млечни и не се очертаа май скоро да ги прояде....та отбиването при нас е крайно нежелателно.
Флучия, дано Джоджи бързичко да се адаптира. Да го нагушкаш от мен.  Hug
Тони, бързо оздравяване и дано Кали да не го прихване от теб.
Фифи, тази промяна за алергичното меню в кухните-майки за детските кухни, снабдяващи и градини и ясли ли се отнася? Ако е така да го записвам Коколинчо, че вече ми е много трудно да му измислям различни неща, а и запасите от фризера поприключват. Много ме е яд на тази дискриминация, здравите могат за 30 лв държавата да ги храни поне в работните дни, а алергичните кучета ги яли.  Confused Той поне яде всичко освен яйца и мляко. Дано скоро и вие да се похалите с по-богато меню.

# 142
Здравейте, момичета!

Кали чете една книжка и аз да се разпиша Wink
Звездичке- права си, дискриминационно е отношението, щом има държавна кухня за здравите деца, т рябва да има такава и аз алергичните Peace Такова разделение на менюто- аз алергични и неалергични има сам ов частните кухни, но не всеки може да си ги позволи, така че е ередно държавата да осигури храна и за алергичните деца Peace Peace Peace
Подозирам, че на Кали е тръгнал да и расте 12 зъб, защото тази нощ изпи 340 мл АМ, не си спомням от кгоа не беше правила така, а си вечеря нормално, не съм я оставила без вечеря.
Флучия- сигурна съм, че Джоджи ще се адаптира пак на яслата.
Оня ден минахме поркай ОДЗ дето искам да кнадидатстваме на есен и Кали като видя двора с люлките и се забърза, искаше да влиза JoyДа видим на есен как ще е положението ooooh! Ако ни приемат де...Ама приемет, или не на държавна, ще трябва да я давам някъде на частно колкото и да не ми се иска, заюото не мога да стоя да я гледам.
Преди малко Кали подритваще една топка и викаше гооол, сег разглежда каталога на Avon hahaha

# 143
  • Варна
Здравейте, момичета! Тук е мокър и дъждовен ден. Дано поне поспре да пръска, че мокро не мокро да излезем малко. Вчера в общи линии само по задачи сме били и на дребен хич не му допадна идеята. Ходихме и на гастро, донякъде профилактично, а и все ми изникват разни въпроси. Освен това и протокола ни за ваксините е до началото на Март. Според доцентката за 3м е трябвало да постигнем по-добри резултати(визирайки ниския хемоглобин и наддаването от 200-300гр за 3м) и или бъркаме в диетата, или сериозно трябва да се заемем с намаляване на кърменето. Подкрепя кърменето до 2г, но на този етап примерно вече да сме на кърма сутрин, преди обедния сън и вечер. А както не веднъж съм казвала ние сучим постоянно, поради което ядем оскъдни количества твърда храна - някакви мижави грамажи, които чак ме е срам да спомена.  Blush От друга страна не се спираме на едно място за секунда. Изписа ни пробиотик, ензими и още нещо, което разбрах, че помагало с апетита. Пита дали имало някой от нас(ММ или аз) да капризничи по отношение на храненето.  hahaha
В тази връзка, хич нямаше да се разсърдя на държавната кухня, ако приготвяше храна за алергични деца. Напълно съм съгласна със Звездичкова и Тони. Толкова усилия щеше да ми спести. Ее друг е въпроса, че сме България и не съм убедена дали може да им се има доверие.
Toni77 дано, ако е зъбче да избива лесно и безпроблемно.  Peace
fifi_0421 интересни сайтове и полезно инфо, мерси!  Hug

# 144
  • Куциндрел
Здравейте.
Какъв сняг пада само... Явно днес Йоан няма да играе навън, защото не обича снега. Не обича и да му е студено и като има сняг все иска да му се слагат ръкавиците и да го гушкаш.
Петкова, стикам палци нещата при вас да се подобрят. Дани ще суче щом млекоцентралата е винаги на разположение. Аз като съм си вкъщи и Йоан периодично си поцицва, сакън да не се прекара. Като се прибера от работа веднага ме напада да провери как са му имуществата. hahaha

# 145
Здравейте,
Моите очаквания се сбъднаха - Ивайло е с температура, много е неспокоен, отпаднал, мрънка. ММ успя да прехвърли вируса. Ходихме при педи най-вече да го "регистрира" в съзнанието си, че е болен. Обикновено започвала работа в 9, та си почакахме с мрънкащо бебе прилично време!!! А обявеното работно време е от 8:30. ММ се ядоса, закани се да я сменим. Както и да е, прегледа ни, тръгнахме си с дъъълга рецепта. Но вкъщи си му дадох хомеопатията (междувременно бях говорила с хомеопатичката) и сега ще видим дали ще подейства. И най-вече дали аз ще успея да издържа да не му дам панадол или друго.
И както и очаквах - ските отпадат.

Звездичкова,
Ето я наредбата, но не съм я чела в детайли и с обичайните параграфчета, че еди кой си член е приложим, при условие че и т.н...

http://lex.bg/laws/ldoc/2135543722

В чл. 11 има две нови алинеи - касае ни ал.4. Би трябвало да важи за всякакви диети - безглутенови, безмлечни. Не знам обаче в държавните градини дали леличката ще следи точно моето дете измежду останалите 25-30 какво точно яде и дали не взема от чинията на другарчето. Ендира беше писала, че са й предлагали опция детето да се храни само в помещение (един вид като изолация), което ми звучи супер травмиращо и неприемливо.
Радвам се, че Коколино хапва почти всичко. Аз дълго време бях във фазата на отричане и неприемане, но за съжаление действителността е такава, каквато е. Ядем много по-малко неща, отколкото съм очаквала.

Петкова,
При нас кухнята приготвя храна за алергични деца - визирам държавната. Аз лично не съм ходила да проучвам в детайли, защото ядем пиле, пуйка, картоф, ориз, карфиол, броколи и пащърнак. Плодовете и глутена са в друга категория. Но моя приятелка беше питала за нас и й бяха казали, че в заявлението описвам към какво е алергично детето. Не знам как стои въпроса с глутеновите храни. Склонна съм да плащам и за частна кухня, стига да беше приложимо за нас.

Това е от мен. Отивам да поемам щафетата, защото Ивайло иска да е само гушнат, много е сънлив и отпуснат.

# 146
  • Sofia
Здравейте и от нас!

Тони, разбирам колко много се притесняваш Кали да не се разболее. И аз бях като теб в началото, когато Софи се роди. После свикнах с боледуванията. Особено като тръгнат по ясли и градини е нещо страшно. Не искам да те плаша и дано твоето детенце да не боледува много.  Hug

Фифи, колко градуса Т има Ивко? И какво казаха докторите, какво му е, гърло, кашлица, сополи? Като вдигне Т над 39градуса и те е страх повече да чакаш, сложи го в топла ваничка да постои. Така ще я свали малко. Нека водата се охлади до 35-36 градуса, а я направи близка по температура, колкото е вдигнал Ивчо, за да не стресираш организма.

Зелда, Звездичке и аз се присъединявам към вас - все ме е страх да мисля позитивно. Мисля ли си все за хубаво, като с мокър парцал ме удря лошото и се сгромолясва отгоре ми. А като си мисля за лошо, ме застига добро. Така че предпочитам да не съм черногледа, но резервирана и да не летя в облаците. Просто всеки си е свикнал как да е при него. Но със сигурност пък, ако си прекалено черноглед, това няма с нищо да помогне, а само ще те натовари. Може би трябва да се намери някаква среда.

Зелда, като казваш, че свекър ти направо се е влюбил в Стела, се усмихвах, защото при нас е същия случай. Като се роди Елиза, свекър ми не искаше да дойде да я види, защото новороденото внуче отново не носи неговото име. Видя я чак на 5 месеца, ние като му я заведохме. А сега я обгрижва и й се радва повече, отколкото на Софи, играе с нея, пази я, много е внимателен и се занимава. И постоянно повтаря колко много я обича, но то се вижда че е така, спор няма. Как се обръщат нещата, а?  Grinning

Петкова  Hug Hug

# 147
Звездичкова,
Аз съм чела по диагонал и сега ми светна, че питаш дали това важи за ясли или само за градини. Отворих наредбата, а и както ти ще видиш, е за градини - за деца от 3годишна възраст. Не знам с яслите как стои въпроса, но ще поровя така от любопитство.

Хариелка,

Педи каза само зачервено гърло, нямаме хрема, уж дробчетата са чисти. Поддържа Т 38.3-38.9. За момента сме в този интервал. Ако вдигне над 39, обувам мокри чорапки и слагам пелени под крачетата и мишничките. Запомнила съм и твоя метод, макар че малко ми е свито, може да пробвам.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 14:14 от fifi_0421

# 148
Привет, момичета,
болничките бързо да оздравяват!
Аз вчера взех по идея на свеки коластра за малчо, дадохме му снощи 1 ампула, добре я прие Simple Smile Каката пък пие Саностол, но сега видях, че е със сорбитол и следващия път е й взема друг имуностимулант.
Вчера ходих до гинеколожката, заради раничката. Изгори я жената, изписа ми глобули и след 20 дни съм на контролен преглед. Манипулацията не беше болезнена и отне само няколко минути.
Джоджи днес за първи път излезе спокоен от яслата, не беше плакал. Беше закусвал и обядвал, малкото ми ангелче. Според сестрата в понеделник може да пробваме да спи там  Heart Eyes
Тони, за частната градина проучи отсега, местата свършват много бързо, а и се предплащат няколко месеца накуп, та трябва да си заделите парички предварително  Peace
Сеса, щом малчо суче активно не те ли болят гърдите на работа? Или си носиш помпа за там?
Анбибиан, и ние сме в двустаен, а свеки ще идва за 2 седмици и сега правихме размествания с милото, че да отворим малко място. Сгънахме кошарката на Джоджи, че и без това не я ползвахме. Пренаредих гардероба и наблъсках още неща вътре, мазето също ще бъде дозапълнено Simple Smile

# 149
  • Пловдив
Какъв сняг,бе,момичета? При нас какво слънце е пекнало  Mr. Green
Мъника спинка и аз се възползвам  Wink Свеки беше дошла да го види,ама като заспа и си тръгна  Grinning Той в последно време откарва по2-3 часа следобеден сън,пу-пу,много ми е добре така  Mr. Green
Фифи,дано бързо се оправит и да се разминете смао с хомеопатия  Hug
Зелда,как е яденето на децата?  Grinning
Тони,дано и на Кали да и се размине  Praynig
Аз утре съм на гости на една малка принцеска  Heart Eyes Вече стана на 1 месец и ще отивам да я видя,че така ми се гушка малко бебече  Blush
Споделете какво сте планирали за Св.Валентин  Heart Eyes Ще изненадате ли нещо мъжете?  Rolling Eyes
П.с. мисля си от няколко дни какво ли правят Сара и Клеопатра? Някой има ли новини от тях?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт