Идва пролетта и октомврийчетата не ги свърта у дома.

• 45 692
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Здрасти и от мен! И аз редовно надничам и винаги с надеждата за добри новини от Съни. Мила, много се радвам, че нещата се нареждат, а малките душички са силни като мама.  Hug Стискам палци съвсем скоро да сте си заедно у дома.  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Hariela в началото на май ще правим пак изследвания. Не остана както се казва. Дано всичко остане зад гърба ни.  Praynig
dessy encheva чудесна програма сте си спретнали, супер! Дано не прегреят телефона на мъжа ти. Не можеш ли да му "забравиш" зарядното?!  Mr. Green  Embarassed
fifi_0421 пожелавам ти тръгването на работа да мине гладко и безпроблемно - и при теб, и при малчо. Хубаво е, че има и кой да му разнообразява ежедневието, че в това сиво, студено и смотано време в чудо се виждам как да го забавлявам.
krisanka_81 страхотни планове си направила и ти за отпуската. Супер! Хем ще смените обстановката, хем ще видите и близките си.  Peace Дано и разболяването ви се размине.  Praynig В яслите явно пада сериозен обмен на бацили. Аз досега от теб май не бях чувала и сопол да имате, а тук откакто сте ясленчета..  Confused Ама то така, като има безотговорни родители. Вчера пак ми разказваха как докато си взема детето моя приятелка, чула вътре сериозно кашлящо дете. Попитала и сестрата и казала "ами като ги водят с бележка от ЛЛ нищо не можем да направим".  Shocked
 Бягам да стягам обяда.  Wink

# 646
  • Нейде из лудите гори...
Хайде и аз да се разпиша.
Добре сме... пу-пу, след кошмарния вторник всичко си по старо му  Whistling

Съни, радвам се, че нещата се подреждат ... непрестанно ви мисля и стискам палци happy end-a да дойде по-скоро  Hug Hug Hug

Крис, дано малката да не боледува сериозно, приятна почивчица  Hug

Хариелка, радвам се ,че Елиза се е преборила бързичко с гадостта..явно са ни силни момичетата  Wink
За гърненцето ще ти драсна на лични  Wink

Деси, пожелавам ви прекрасен уикенд, с хубаво време и не много търсен татко  Wink

Фифи, според педи беше вирус, все пак качихме до 39,2  Thinking , но от друга страна ръцете й са все в устата и очаквам нов кучешки, но така и не е избил... мистерията остава, но да си призная не ме и интересува какво беше, по-важно ми е , че остана в миналото  Whistling Сподели какви са тези карти с идеи  Wink

Много съм телеграфна днес, ама май такова ми е настроението.

Боллничките да оздравяват!
Прекрасен уикенд на всички  Hug

# 647
Привет,
Мъничето заспа и реших първо да надникна за новини от Съни и от вас, да се "социализирам", пък после домакинстване  Simple Smile

Хариелка,
Започвам след 2 седмици. Такива бяха намеренията ми, но дори и да не исках, щяха да ме "притиснат" - колежката ми излиза от понеделник в болничен 45те дни преди раждане, а другият ми колега е опериран в понеделник. Очаквам и той да е в дългосрочен болничен. Отделно разбрах, че има забрана за назначаване на персонал (дори и по заместване) и въобще не ми се мисли какво ме чака.
А за памперса - нещата са епизодични, но все не ми дават спокойствие. Мислех тези дни да отида на една консултация при Лазарова в Токуда (детския гастро) преди да се върна на работа.
Радвам се, че Елиза е добре. Софи как е, дано не се разболява.

Марси,
Повечето игри са за мааалко по-големи дечица, а другите са съвсем обикновени и познати. Но пък картите са ми за подсещане, защото често се случва да забравя.
http://www.usborne.com/catalogue/catalogue.aspx?id=4180
Ето някои от тях за занимания вкъщи (скривам ги, защото стана много дълго):
Скрит текст:
- сапунени мехури - това ни е любимото, гони ги, като паднат на земята, ги пука с нос или с език  ooooh!
- action rhymes - пеем паячето Ици Бици; if you're happy; Head, shoulders; колелата на автобуса, Аз велик съм музикант; песента за малките животни. Ето и два линка, нагледно:
http://www.rabotilnicata.com/public/gallery.asp?Gallery=12
http://www.rabotilnicata.com/public/gallery.asp?Gallery=11
- игра с вода  ooooh! - на плота в кухнята, докато приготвям храната - присипва от чашка в чашка и прочие. Преобличането след това е неизбежно  Laughing
- днес, като се прибирахме от магазина, качвахме и слизахме стълби. 
- игрите с топка - боулинг с малки пластмасови бутилки (пълни с малко вода); голяма кутия или кош и да хвърлим топката в коша
- поставяне на препятствия (например стол, възглавници, подредени зигзагообразно) и показваме на децата как да ги заобикалят; танци - правим движения, които мъничето после да повтори; гимнастика
- за малко по-големи може да се направи табло на времето. Написват се дните от седмицата, отделно се рисуват/изрязват слънце, облаци, дъжд, сняг и т.н. За всеки ден от седмицата детето слага съответната картинка. И мамите обясняват какви дрехи например се обличат за различното време;
- рисуване на картинки на познати неща, които детето да може да разпознае; цветове, форми, големина, пластелин, строене на кули и прочие;
- помощник в кухнята - освен да бърка разни неща, може да сортират различни плодове/зеленчуци в отделни купи - ябълки при ябълки и т.н.
Има и доста други като рисуване на лице, правене на огърлици от макарони и оцветяването им в различен цвят, пясък, числа и т.н., и тн

Междувременно намерих и това. Нямам време сега да го преглеждам, просто го копирам тук:
http://counting-on-me.blogspot.com/2011/05/101-things-to-do-with … your-toddler.html

# 648
Привет, момичета,
днес в работата съм свободна, защото в Германия е Великден и имаме само обучения. Та успях да си ви прочета и да се включа Simple Smile
Съни, миличка, честити бебчета! Да са здравички и много щастливи! Бог да ги пази и да дари цялото ви семейство с обич и здраве! Бъди спокойна, мила, всичко ще бъде наред!  Heart Eyes
При нас нищо ново, аз съм на работа, Джоджи на градина и така. Имаме проблем с едната госпожа, писахме жалби, идва кметицата на района, обещаха ни да я сменят, но още чакаме. Малчо се адаптира добре, влиза и излиза спокоен, не плаче. Само дето последните 2 дни отказва да спи там. Не пречел на другите деца, лежал си в леглото и си пеел, но не спял. Ще видим днес как ще е.
Уиекнда бяхме в Пловдив, понеже свекър ми е Тодор и празнувахме имен ден. Джоджи много обича да ходим там, апартаментът е голям и той щурее на воля. У дома в тези 2 стаи 4 човека само се прескачаме Sad
За детските градини и ясли - всичко, което сте написали е точно така. Ще стискам палци на всички, които искат да ги приемат да имат късмет!
Нури, мерси за идеите. Динозаврите ги посетихме преди време, но за рисуването в галерията не знаех. Може утре да отидем. Сега много си ценя времето с децата. Толкова ми липсват през деня, душата ми постоянно е при тях, моля се да са спокойни, да се чувстват добре в градината и да са щастливи с дечицата в групата.

# 649
Здравейте, момичета!

Деси- и аз като Марси ще ви пожелая приятна почивка с немного търсен татко Wink Hug Супер маршрут сте си направили.
Флучия- дано нямата проблеми повече с учителката на Джоджи, че е много неприятно така, все пак човек си оставя детето там за цял ден и иска да е спокоен Peace А вие защо не сте доволни, ако не е тайна разбира се ooooh! Peace
Фифи - леко адаптиране на работа, според мен ще свикнеш по-бързо отколкото си мислиш, новите преживявания наработното място ще окажат влияние Hug
Хариелка- никакви вируси повече Peace Стискам ви палци проблемът на Лизи скоро да е само лош спомен Praynig
Съни- и аз все надничам с надеждата за добри новини от теб. Надявам се днес прибирането вкъщи да е минало добре. Представям си колко ти се радват Бо и Али. А Иви и Лили в Плевен ли са? Събота и неделя всеки ден ли ще ходиш да им носиш кърма? Много е важно за тях, че имаш кърма. Дано скоро всички да сте вкъши заедно Hug Hug Hug
 Да ви кажа аз каква сетена домакиня съм Mr. Green Ходихме до магазина по обед и аз минах покрай щанда за зеленчуци и си взех една торба с лук, като си мислех, че у дома няма и няма да мога да наготвя ( в момента пека ориз с лук и домати на фурна  chef) Прибирам се и видях, че всъщност имам цяла неотворена торбичка, та така сега лукът ми е малко вповечко Joy Но за сметка на това направих бисквитена торта, добре изглежда на вид, крема стана вкусен, сега е в хладилника, да видим резултатът какъв ще е довечера  chef
 Дано не ми мине котка път и утре успея да се видя с една приятелка от Търново с която не сме се виждали от години, а в Търново ми е съседка Peace
Приятна вечер на всички от нас с Кали Hug

# 650
Здравейте момичета  Grinning
Аз съм като пребита след като днес се вихрих в кухнята. Резултатът е 3 тави курабийки, 3 тави соленки, 2 тави миникексчета и 1 тава кекс. Направо съм  Tired Нещата горе-долу се получиха добре с изключение на курабийките, които имат изглед, форма и цвят на класически курабийки и вкус на  Sick Ама аз и друг път съм ви казвала, че хич ме няма в кухнята.  Mr. Green утре ще правим най-сетне прощъпулника на Коколинчо. Почти всичко съм подготвила, взех и питката. Първо мислех аз да си я направя - онази дето е с формата на слънце. Но после реших, че след като съдържа мляко и яюца и Коколинчо не може да яде от нея да му поръчам в пекарната постна питка. Все пак ще е супер тъпо на собствения си прощъпулник да тича подир хляба и да не може да си го хапне. Та така, направо съм разглобена. Остана само да прегледам списъка с предмети от дневника на Зори, евентуално да се поровичкам за някой и друг по-момчешки предмет...и утре ще споделя какво си е хванал Грахчолан.
Момичета, много благодаря за отговорите за маслините. Имам някои резерви към състава на саламурата, ама то пък не може човек на всичко да се вгежда прекалено. Сигурно лятото ще се прежаля и ще му дам да опита, пък ако му харесат добре, ако не му харесат - пак добре.
Смехоранка, браво за приключилия ремонт. Сигурно ви е много хубаво и уютно сега.  Grinning
Сийн, казват, че околоплодните води променяли вкуса си в съответствие с хапваната от майката храна и така бебето се запознавало с различни вкусове още докато е на уютно и топличко. Та нищо чудно след това някои от тези вкусове да се изявят като предпочитани.
Петкова, ха дано да започне глутенът да му понася, че да се приключва и вашата мъка.
анбибан, дано и изследванията на бенките да са ОК. Еххх, как ми се допи и на мен бейлисче.  Mr. Green
Зелда, при мен учудващо се оказа, че пораженията по зъбите са минимални. Един плитък кариес, малко зъбен камък и един развален мъдрец (който ме е заболял миналата седмица) та на него не му се чудих много ами направо го извадихме. Той се оказа и с криви корени та, ако беше бяхме решили да го лекуваме кой знае в какво приключение щяхме да се вкараме със зъболекарката. Това на фона на крайно безмлечната ми и безяйчна диета ми се вижда напрао добре. Още повече, че аз и през бременността се ограничавах да не го преекспонирам. Не че има някаква файда от това упражнение.  Mr. Green Магазинът, от който купихме раниците е "Стената":
http://www.stenata.com/bg/products/category/%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8
Той по принцип е много скъп, но в случая марката Deuter, която е много добра беше намалена с 40 % и не се чудихме по въпроса. Ако знаеш как можеш да се разровиш в e-bay, там често има търгове за раници от тази марка. Преди месец и малко едни приятели наддаваха за нас за една такава раница, която в Бг струва около 400 лв, а там този, който я спечели на финала се оказа със сума за плащане 80 паунда.
Марси, дано да е било нещо мимолентно това при айчето.
Хариелка, ама пак ли вие с вирус. Ееее, нали скоро и двенките повръщаха. Охх, дано бързичко да се оправите.  Hug
Фифи, дано връщането ти на работа да мине безпроблемно и бързичко да се адаптирате всички.
Флучия, дано проблемът с учителката да се реши бързо и в добра посока.
Съни, за вас миличка мноооого  Hug Hug Hug Стискам ви палци всичко да се нареди добре и скоро да се похвалиш, че освен Иви и Лили се справя все по-добре. Сигурно ти е много трудно, но се надявам скоро неприятностите да са зад гърба ви. Използвай всеки момент когато позволяват да си ги гушкаш и галиш. Надявам се с кърмата също да се пребориш. Ако имаш някакви съмнения, притеснения, чуденки пиши мила, ако трябва ние от тук ще говорим с консултанти по кърмене. Ако е тръгнала повече кърма можеш да замразяваш за по-нататък. Не знам дали в Ловеч ги има, тук има едни пликчета с двойно залепване специално за замразяване на кърма - на фирмата Лансинох са, с разграфени милилитри и място да си запишеш датата и грамажа. Ако при вас ги няма, а искаш да ги ползваш ще ти пратя по куриер. Изобщо от каквото имаш/имате нужда споделяй за да помагаме с каквото можем. Дано да нямаш нужда де, но все пак.  Hug Hug

# 651
  • Куциндрел
Добро утро.

Съни, дано скоро всичко се оправи.  Praynig Hug Praynig
Звездичкова, да кажеш после Коколин какво е взел.

Чакам да донесат ДК и лягам да си поспя. Сама на леглото. Йоан ще се гледа с баба си.

Лек ден ви желая. Hug

# 652
  • Варна
Не можете да познаете какво ми се случи вчера?!  Flutter Сдобих се с цикъл. ПрИмоцията свърши. Явно рокадата от понеделник веднага даде отражения. Нали от тогава съм се заела да се кърмим възможно най-малко. Първите ден два когато му отказвах не приемаше, мрънкаше, даже няколко пъти се разплака, но в рамките на 2-3-5 мин. всичко приключваше. А сега като си поиска обяснявам, че "нали преди малко сука, вече чак като си лягаме(сиреч на обяд или вечерта според ситуацията) и той се съгласява. Резултата е, че не ме дърпа за щяло и нещяло с посуквания по 2 мин, а суче ефективно 4-5 пъти дневно(което никак не е малко, но за мен/нас е огромно постижение) - сутрин, после преди сън, може би и след сън, в късния следобед и за заспиване вечер. Това без да броя сумата и пъти нощем.  Mr. Green  ooooh! Освен това яде(така както никога) и пие вода в пъти повече от преди.  Laughing
Zvezdichkova хайде ще чакаме да споделиш какъв ще става Коколинчо. Днес и аз съм се развихрила в кухнята. Заразна си.  Laughing И фурната ми, и хлебопекарната ми работят. Правя обяд и безглутенов козунак.  Дано стане нещо.  fingerscrossed
Ceca дано да си си поспала. Аз две не виждам. Моя хубавец стана в 6ч.  Crazy  Tired Без малко да ги изгоня да си играят по мъжки, но после реших, че ставам да правя закуска.  Confused

# 653
Доброоо утро!  food010

наспани сме Mr. Greenкъм 4 си потърси млекцето моя човек,и спахме до 10;15ч ,чак немога да повярвам.не сме усетили мм кога е станал за работа,ама малко остана да го посрещнем спящи  hahaha (той днес е до 12ч на работа).Ивайло сега гледа котки и кучета (бтв комеди) и му е много интересно,а аз пия кафенце.пускам го да си играе,той идва и се настанява до мен на спалнята и гледа  hahaha hahaha
Петкова,Звездичке, браво ,че сте се развихрили в кухнята.аз вече се изчерпах от към идеи какво да готвя...всичко изяждат моите мъже-готвя и за следващия ден не остава нищо Mr. Green снощи ивайло си изяде порцията свинско с ориз,и яде маслинки-много му се усладиха.опитвам го да яде лютеница(домашна) ама не му харесва,и портокалите не харесва как му миришат Sad странен е.
за вкусовете аз не харесвам сирене,ама по никакъв начин не го ям Sad не съм фен и на свинското чак толкова,обаче Иви ги яде тия неща.аз не го лишавам,примерно аз като не ям,купуваме за него от дадено нещо,знам,че е полезно сиренето и той яде,ама аз... Sick не!
съни как сте? няколко дена ви мисля,и постоянно проверявам форума дали си писала.чакаме те с хубави новини Hug  bouquet
айде да ставам ,че и мен ме чака готвене,и аз мисля да замеся пак домашен хляб така,че...Хубав Ден!!!   bouquet

# 654
  • Куциндрел
Петкова, честит цикъл и успех със сукането. Дано Дани приеме намаления достъп и не те дърпа посроянно. Ама да знаеш, че вечер няма как да избягаш, там си му на нос разстояние.  Mr. Green

За вкусовете, почти всичко ям, има някои неща само, които не ям. И съм на принципа - каквото не ям, не готвя. Който иска да си сготви или купи. Такова нещо, което не ям е патладжан, не мога и не мога да се насиля. Не ям шкембе, дроб-сърма и много рядко ям риба. Naughty

# 655
  • Пловдив
Привет,момичета  Hug Аз докато се наканя да ви пиша да се похваля, и то стана време да се оплача  ooooh!
Преди малко Благовест падна и си сцепи главата... ooooh! Така се уплаших...даже бях решила да ходим до спешното,ама се отказах..много малко кръв тече и раната е повърхностна,една цепчица само пък и той си е жизнен  Rolling Eyes Надявам се,че е малкия дявол  Praynig Беше ми пред очите и докато кажа "внимавай" и вече беше паднал  Confused Много ми е криво сега,ама какво да правя...случва се  ooooh!
Иначе вчера се дипломирах  Grinning Всичко беше супер  Grinning Като се сетя ще кача някоя снимка  Wink
Блекче, ти постоянно се вихриш в кухнята май,браво на  теб  Hug
Петкова, честито  Mr. Green Дано Даани да намалява вече сукането,че... ooooh!
Звездичке, какъв ще става Коколинчо?  Rolling Eyes
Тони, отказах се от кухнята,понеже не ми се занимава да ходя да я взимам,или да чакам да ми я донесат...сега идва хубаво време и ми се ще по цял ден да сме навън  Rolling Eyes Ще му готва каквото и на нас , бабите сега почват да пращат свежи зеленчуци Peace
Съни,чакаме добри новини  Hug Hug Hug Hug
оставям ви да ида да видя ранения как е  ooooh!

# 656
  • Sofia
Здравейте  Hug

въобще не ми се пише, толкова ми е гадно, че ми идва да се скрия и аз не знам къде - съкращават ме от работа... Направо не знам какво ще правя, момичета. Много ми е криво.  Cry

Вчера ходих до офиса да взема документите за прехвърляне на майчинството и ми съобщиха, че няма къде да ме върнат... Съкращатават ме културно - със социален пакет, ще получа обезщетение и право на трудова борса, обаче на мен въпреки това ми е толкова криво...  Confused Няма да ви казвам как в петия месец бременна работех до два през нощта, в следствие на което прекарах 4 месеца вкъщи на легло, за да запазя бебето си, а гледай ти какво получавам в замяна. Благодарна съм на себе си, че не съм ядосана.  Whistling Но ми е много тъжно и се чувствам толкова безсилна...

В крайна сметка свеки ще дойде да гледа Елица, за да мога аз да си намеря хубава работа, да имам време да се занимавам активно с това начинание. В момента, обаче, ме е обвзела пълна апатия по въпроса. Ще трябва да си избистря мислите, че не ми допада да съм в сдухано състояние.

Хайде лека от нас с Ели.

# 657
  • Куциндрел
Сийн, честито дипломиране. Дано малкия да е добре. Hug
Смехоранке, то може културно да те съкращават, а дали е законово? До 3 годинки на детето може да скъратят/уволнят майката само с разрешение на инспекцията по труда. Най-добре направи консултация с адвокат.

# 658
  • Sofia
Вече го направих, не е законово. Но не виждам смисъл да работя на място, на което не ме искат. Ако реша да ги съдя вероятно ще ме оставят на някоя позиция и ще ми вгорчат живота, за да напусна сама. виждала съм как става с други хора. Това е, което ме натъжава, че искат да се оттърват от мен като от ненужно бреме... Както и да е, аз знам колко струвам и слава богу лесно ще ги преглътна, защото тяхното мнение не е важно за мен. Знам и че постъпката им не е нищо лично. Разбира се, това знаниене пречи да ми е хипер гадно.  Mr. Green Удар си е по егото, няма как, а и е наистина несправедливо.  Tired

Вярвам, че ще успея да си намеря нова работа в рамките на луфта от време, който ще имам от обезщетението. Дано да е така.

# 659
  • Vaudreuil Canada
Petkova ще черпиш за примоцията толкова дълго си е чиста шестица от тотото според мен. Аз не можах да докарам и една година от момента на забременяване така че се считай за щастливка пък аз ще завиждам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт