Идва пролетта и октомврийчетата не ги свърта у дома.

• 45 696
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
На Яна й е забранено да влиза в кухнята, за сега, там може да свърши твърде много белииии, не всичко е в шкафове и няма как да ги заключа всичките.

Бенките ми ги махнаха днес, явно упойката не ме е пуснала, защото още не ме боли, но си ме беше страх и се поизнервих и сега се успокоявам с Бейлисче нищо, че доктора препоръча водка или уски -чисти  Mr. Green

# 631
Здравейте, момичета!
 Днес никой не е писал Sad Айде дано има и други мами като мен дето надничат тук. Много,ама много е гадн овремето във София и ние никъде не сме мърдали, направо да откачи човек Sad #Cussing out Mr. Green Дано се пооправи, че да може мда излизаме.
За кухнята- за сега нямаме проблем итам, но не се знае до кога. Просто шкафовете ни са дървени и стъбилни и трудно се отварят, чекмеджетата също. Понякога Кали се опитва да ги отвори, гледам я как дъърпа с всичка сила и като не став асе мръщи. Но щом ме види да отварям шкаф или чекмедже, веднага ми овисва на рамото,ако съм клекнала, или на коляното да види какви магии върша. Много ми е сладка така Laughing
Анбибиан- добре си направила, че си махнала бенките, Бейлисът е свършил чудна работа, сигурна съм Wink
Петкова- това, че след белята Дани не е имал изненади в памперса най-вероятно е добър знак, че алергията се преодолява, дано е така наистина Praynig Praynig Praynig
Хубава вечер от нас с Кали на всички Hug

# 632
  • Нейде из лудите гори...
дано има и други мами като мен дето надничат тук.

Има, има, ама само надничам  Wink И от това надничане, какво съм запомнила , какво не, но ще ме извините.

Вчера си платих за "мамин ден". Ая изкара 24 часа с температура... Смъква я до 37,5 и пак качва... беше малко кошмарче, но днес не е вдигала и се надявам с тия 24 часа да ни се е разминало. От къде дойде не знам, ама дано си е отишла во веки  Praynig  Днес е пушка, лудее, бяга, вика, яде като невидяла.

В тоя ред на мисли , маслини яде ... аз не съм им голяма фенка,но има едни Мамут по щандовете с насипни маслини, взимам от тях, а тя ги яде като семки  Mr. Green Лапа, дъвче, дъвче и плюе костилката... задобряла е  Laughing  Яде и маслинов пастет, за разлика от мен, което ме навява на мисълта, че е взела повече от хранителните навици на баща си, аз съм малко капризна...  Wink

Съни, как сте , мила?!  И аз бих те посъветвала да не задълбаваш във форума с недоносени. Все пак всяка ситуация е различна и по-добре да ангажираш вниманието и мислите си само с вашата... Стискам палци скоро и Лили да диша самичка, да надават бързо и скоро да ги гушкате у дома...  Hug Hug Hug

Смехоранке, честито ви прибиране у дома  Wink Аз миналата седмица сортирах две огромни чанти "Играчки за бебете" ( дрънкалки и сие) и плюшени и ненужни играчки .. изпратих ги при баща ми на склад, а иначе много от стари вещи разкарвам в продавалника или с подарявам. ком  Wink Wink

Хариелка, ние пък имаме едно преносимо гърне . Когато е на крачетата си (гърнето) е доста ниско и е все едно клекнала. Ако решиш , мога да ви го пратя за проба, ние не го ползваме, даже оригиналните торбички са налице, голямо ни е за дупето Simple Smile Нали Ая е малко дребосък  Wink Надявам се, скоро проблема окончателно да отшуми  Hug

Сийн, да си изкараш страхотно на дипломирането  Wink Чакаме снимков материал  Wink

Не мога да си чакам повече косата, да изсъхва, лягам с мокра, очите ми се затварят.. приятна вечер  Hug

# 633
  • Куциндрел
Добро утро.
Йоан пак е в някаква фаза, снощи пез час се успокоявахме. Crazy Научи се да вика трътка, по-скоро тка, ама е трътка. Много му хареса тази дума, хили се на нея и вика "тка".  hahaha Очертава се да е танцьор, много друса дупе, даже и стъпки се мъчи да вкарва. Ако му се запази тази любов, като стане на 3 ще го записвам на танци. Mr. Green

Съни, пиши как сте. Hug

Лек ден ви желая.

# 634
  • София
Здравейте!
И аз да надникна в темата. От два дни малката се опитва да кашлюка, ама  и днес я пуснах на ясла. Дано не се разболее  Praynig От утре съм отпуска и ще си се погледаме вкъщи една седмица, даже мисля да се пуснем до Благоевград, да си погушкам племенниците и да се разнообразим.
Марси бързо оздравяване на Айчето!
Сеса, и аз Елица я планувам за танцьорка, че е много музикална, ама де да видим  Mr. Green
Съни  Peace стискам палчета и много те прегръщам! Всичко ще е наред! Сигурна съм, че дечицата са здрави и борбени като теб и скоро ще ги гушкаш и целуваш.
Звездичкова, пастет от маслини не съм давала, всъщност и аз самата не съм опитвала до сега, трябва да взема да го пробвам. За сега сме фенове само на маслините.
Смехоранка, честито! където и да ходи човек най - хубаво е у дома. И въпреки чистенето и подреждането съм сигурна, че си в душевен покой.
Хариелка, много търпение мила, сигурно е мъчително за теб да гледаш как се мъчи детето и се стиска. Елче така мрънка и си търси гърнето, ако се случи да сме на гости и и се приходи по голяма нужда, сърди се и не ще в памперса.
Опс то времето отишло.... ставам да се приготвям за работа.
Чао момичета, ще намина след седмица....

# 635
Здравейте, момичета!

Съни- да ти е виж и здрав Боян, че е именник днес Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet Пожелавам ти скоро да сте всички у дома, пиши как сте, когато ти е възможно Hug
Цеца- и аз мисля Кали като стане на 3 годинки да я записвам на танци, мног ообича да слуша музика, подрусва се, смее се, определено и е забавно, на мен също като я гледам
Криси- дано Ели не се разболее и да си изкарате хубаво проелтната ваканция Hug
Айде да се стопля времето, че лудите ме хващат вече Mr. Green

# 636
Съни, дано си се успокоила. Аз съм убедена, че всичко е и ще е наред с Ивайло и Лилия. Ти роди Али много по-рано, но тя беше със съвсем нормално тегло и състояние, при теб явно продължителността на бременността е по-кратка, от една страна, от друга близнаците по-често се раждат по-рано, така че природата сигурно го е предвидила и въпреки че избързаха заради тази инфекция съм наистина сигурна, че са и ще бъдат напълно здрави. Имай предвид и твоята възраст, и тази на мъжа ти и населеното място, където живеете, също са от значение за здравето на бебетата. Пожелавам ви скоро да бъдете заедно, най-пълното цветно и весело семейство. А малките са много красиви и по нищо не се познава, че са толкова мънички - изглеждат дори пухкави. Прекрасни са, дано ги гушкаш вече. Честит именник   bouquet

Цеца, въобще не знаех за такова разделение на зодиите. Аз съм Близнаци и наистина съм много подвижна, включително в мненията и отношенията си, много ми е любопитно всичко и често "раста" (надявам се и си въобразявам, че раста  Mr. Green) в разбиранията си. Повечето хора смятат тази "гъвкавост" (надявам се и си въобразявам, че е гъвкавост  Mr. Green) за нестабилност или - как беше - фурнаджийска лопата, но за мен тя си е напълно естествено, аз например не разбирам как мога да "разбера" нещо и да остана с това разбиране дълго време, без да го проветря, да му забърша праха, да пренаредя туй-онуй или да се опитам да напъхам още нещо в килерчето на мозъка си, където складирам информация по случая. Благодаря ти за вниманието, когато е на занималня Ники определено е много по-добре, в последно време и там все мрънкаше, но тогава беше и болен. Сега е супер, чак не смея да се похваля. Иначе той сополи няма, само му е запушен носа, нищо не тече, но може би наистина е добре да се вземе секрет  Thinking Видях последната снимка на Йоан. Нищо няма да кажа  Heart Eyes Mr. Green Пу-пу.

Деси, благодаря ти, ценя мнението ти, не само защото е професионално. Иначе на мен не че не ми допада това, което съм прочела, просто има моменти - все по-често - когато знам какво и как да направя и то да отговаря напълно на съветите и предписанията в прочетените книги и знам също, че ще доведе до хепи-енд в ситуацията, обаче аз просто искам ... да се развикам. Това обикновено е когато вече ми е дошло в повече благодарение на друг (възрастен) повод и съм замислена за нещо или много, ама много ми се пикае  Mr. Green За клатенето - една колежка на мъжа ми, която живее също на висок етаж в блок, където гледахме апартамент му казала, че и плочките в банята много се напуквали и често трябвало да се сменят. Но във Варна вятърът е задължителен.

Сийн, колажът е много хубаво, аз закъснях, щях да качвам снимка, но се олях в писане, доспа ми се и забравих. Другия път ще съм точна. Честит именник със закъснение   bouquet

Звездичке, благодаря ти много  Hug Скоро си мислех за зъболекар, хич не ми се ходи пък кой знае колко неща ще ми открият за правене. Можеш ли да дадеш сайта с раниците, нашата се скъса и ще се наложи да купуваме нова скоро.

Харелка, май настина е по-добре човек да не е чел ни една такава книга, да не би да е нужно да четем книги за отношенията с мъжа до нас, например. Сигурно и такива има, де, но е по-добре тези отношения да са естествени, спонтанни,  интимни. Както и отношенията с децата. Аз много гнили плодове виждам в резултатите на щастливите нации, представители на които пишат тези книги и независимо, че ми се струват логични, адекватни и зрели предложенията в тях, ставам все по-подозрителна. Дано имате скоро напредък с голямото гърне, ще ми се да можех да те посъветвам нещо. А като сте навън?

Нуриии, това с мокрите прибори и при нас го има, от много време. Ужасява се и когато аз съм с мокри ръце и ще пипна играчката му или него.  Успех в намирането на работа, в София има доста възможности и за работа и за градина и за занимания в свободното време.  Дано намериш такава, че да могат децата да посещават желаното от теб място.

Смехоранка, ах, много ти благодаря. Не знам коя моя снимка те е подлъгала, но истината е, че въобще не приличам  Mr. Green  Одри е много нежна и има едно такова софистицирано излъчване, абе далеч съм от нея, обаче ми е много пирятно, че поне от снимка оставям у някой такова впечатление  Whistling

Крисанка, дано да е добре Ели  и да си изкарате страхотна ваканция по план и график. За вкусовете - май си приличаме, вкъщи никой не е много по яденето, особено ако има нещо интересно за правене  Mr. Green А Ники не че не е такъв, какъвто искам, просто му се събра много - преместването, болестта, зимата, скуката, ревността - която ми е трудно да осъзная, защото се показа доста късно, а аз я бях отписала, но много много ревнува от Стела и май това си е основния проблем.

А Стела много се ядосва понякога, не иска да си тръгва от люлките - Таааа  -таааа - тааа -та - и като е време да се ходим започва да тропа с краче и да върти глава с едно: Ъ! И знаете ли какво правя аз - напикавам се от смях. Просто не знам как да реагирам, толкова е малка и сладка, че още не мога да се ядосам, пък и както казах е толкова малка, че винаги мога да си я взема и да продължим с рев напред, както  и става, след като потропа малко с краче та да й се порадвам. Колкото мога удължавам разходките, стигнали сме до 6 часа навън, и на мен ми е приятно, това като беше топло, де. Въобще е много опасна като се ядоса, опитва да ми бръкне в очите и да ги изчовърка - ако е много гладна и нямам кърма, напр. и не иска друго. Иначе е ангелче  Mr. Green
А, не знам защо е решила като яде сама в момента, в който почти е сложила лъжицата си в устата да я обърне наобратно и всичко от нея да се стече по якето. Днес такъв рев да се храни сама  и така се омаза цялата навън, голям цирк бяхме  Crazy Добре, че якето й беше от две части и свалих горната.

Дано Ая се е разминала с температурата само за ден  Hug

Ох, ставам, пиша от два часа

# 637
Момичета, страхотни сте!  Hug Много ви благодаря за всичко!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Благодаря, че сте се сетили и за Боян днес, чувствайте се почерпени!  Hug
Иначе за нас - Иви от днес е на термо легло и е в чудесно състояние. Хапва си по 5 мл. кърма чрез сонда и я приема много добре. Днес го извадиха от кувиоза и ни дадоха да го гушнем, което много, много ме зарадва Heart Eyes Казаха, че сега остава само да наддаде и ще си го приберем вкъщи. Но пък още е на АБ.
На Лили й намалиха кислорода, утре казаха, че ще й сложат кислородна палатка, била готова за тази крачка. Нея обаче още не са я захранили - казаха, че утре ще й дадат. Спаднала е доста на грамчета и е 1.160 кг. сега, обаче се надявам вече да не сваля, а само да качва. И тя е на АБ още, но дробчетата са добре и всичко е наред, освен дишането, но ще постои още в кувиоза.
Нея само успях да я погаля през дупката на кувиоза, но и това ми стига  Heart Eyes
Утре ще ме пуснат да си ходя, децата ще ги преместят в Ловеч в понеделник, ама два дни няма да ги виждаме   Sad
Иначе аз съм добре, наболява ме, но всичко е ок при мен.  Simple Smile

# 638
Съни, радвам се че нещата се развиват добре. Дано и Лили да приеме добре кърмата и бързо да наддават двамата Simple Smile ти си силно момиче и съм сигурна, че всичко ще бъде наред Simple Smile целувки

# 639
Съни- радвам се за добрите новини при вас! Иви и Лили са силни и борбени като теб, ще се справят, сигурна съм,  цеувки от нас с Кали Hug

# 640
Marsy Rose,
Вирус ли е било, зъби ли? Дано наистина да сте се разминали с тези 24часа.
Това за продавалника или подарявам трябва и аз да го свърша. Но не мога въобще да се организирам. В София имаше една хубава инициатива за размяна на дрехи, играчки, но късно разбрах и изпуснах срока. А сме заринати особено с дрехи  ooooh!

Съни  Hug,
Да си призная надничам тук и чакам новини от теб. Радвам се за добрите новини. Много ви мисля. Не знам за форума на недоносените, там сигурно ти се изправят косите и за това по-хубаво далеч от него. По-добре говори, питай, обсъждай всичко с лекарите си. Ти в коя болница си? В Троян ли роди? Мисля си за кърмата - въпреки, че си кърмила две дечица, сега ще трябва да се изцеждаш и съм чувала, че трябва да изцеждаш буквално на всеки 3 часа, за да поддържаш лактацията. Отделно родените с по-ниско тегло дечица (независимо доносени или не), после съм чувала, че повече се измарят при сукане. Може би ще е по-хубаво за тези неща да почетеш повече. Сещам се за малката Сара, която въпреки престоя в болница и всичко, което преживяха, успяха да се кърмят. Много късмет на всички вас  Hug

При нас нещата са както обикновено. Притесненията ми са около някой обрив, памперс и такива. Мисля каква храна да пробвам да въведа. Сега опитвам със спанак.
Въпреки лошото време Ивайло не скучае последните седмици. Едната баба, другата баба, ММ беше в болнични. Времето минава неусетно. Ивайло започна много да бърбори. Повтаря като папагал, повечето думички до сега му се разбират. Отделно си купих едни карти с идеи за занимания с деца (2+). Повечето ги знаех, но има интересни идеи за по-нататък.
Наближава да се връщам на работа. Хем ми се иска, хем не особено - не ходя с удоволствие на работа, не е приятна много атмосферата. Надявам се леко да се адаптираме и Ивайло, и аз.

Лека вечер.

# 641
  • Vaudreuil Canada
Съни да са ви живи и здрави двете бързащи бебчета. И ти бързо да се възстановяваш, а те да наддават!  Hug

# 642
Хей, здравейте!!!

Не съм влизала от няколко дни да ви чета, ходих по изпити наляво-надясно, а пък то какви по-важни неща се случват тук!!!

Съни, честита ви двойна радост Hug Дано скоро се гушкате у дома с двете бързащи човечета.Страхотни имена сте избрали.Да си живички и здравички прекрасните душички Heart Eyes Дано да продължаваш да ни носиш само добри новини за Лили и Иви Praynig Целувки и прегръдки за вас от нас със Сами Hug Hug

# 643
Sunny_Girl, влизам всеки ден, за да науча добри новини за вас Hug Дано нещата се развиват все така добре Praynig

Zelda, моля те да не приемаш всяко мое изказване като професионално Praynig В момента, по проекта, който работя, имаме и срещи с родители, които бяха замислени като обучение. И те милите онази вечер ми казаха,че очаквали от мен практически приложими рецепти ooooh! Аз, обаче, много бързо и съвсем от самото начало започнах да разбивам този стереотип-това са срещи за обмен на опит между родители, а не обучение. Вярно,че във всяка среща си има тема, подкрепена теоретично от моя страна, но само в рамките на 15 минути. От там нататък всичко е споделяне Peace

Девойки, аз стегнах багажа вече и довечера заминаваме за София. В събота сме в Сандански. В неделя-Петрич и Мелник, където ще пренощуваме. В Понеделник сме на Роженския манастир и ако на ММ телефонът не е прегрял от звънене, няма да бързаме да се прибираме, ами ще минем и през Пловдив, където също ще останем 1 нощ Grinning

Оставям ви с пожелание за здраве и хубаво време Hug

# 644
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Вчера Елиза беше като парцал, лепна моя вирус с гадене, повръщане, силна отпадналост и разкъсващи болки в корема. Като знам аз как се чувствах и едва ли не ревях на ММ от болките в корема, си представям на детето ми какво му е било. Миличката само се тупаше с ръчички по коремчето и по гърдите, с което ми показваше, че я боли и че не й стига въздух и й се повръща. Точно така се чувствах и аз, само че вдигах и Т, а Елиза слава Богу не. Беше една отпусната, вяла, мрънкаща, ревяща, цял ден изкарахме на ръце, останах без кръст, корем и ръце. Искаше само да я нося, не можеше и да спи от болките в коремчето. Днес обаче е коренно различна - няма и помен от вчерашното й състояние, сутринта стана рано рано и нападна де що имаше за ядене, беше огладняла много, след като вчера почти нищо не можа да сложи в устата си. Сега щом викам по нея, значи е ОК.  Grinning Както казва Марси - всичко мина за 24ч. Утре сме на рожден ден на едно детенце и трябва да са здрави, та да отидат, подготвили сме тоалети, прически, цяла седмица го чакат този р.д.

Съни, много се радвам, мила, че ни съобщаваш добри новни, имате напредък. Браво на борбените малки душички.  Hug Hug Heart Eyes И аз те призовавам да опиташ да си запазиш кърмата - много ще е важно за Ивко и Лили. Честит да ти е баткото именник днес!   bouquet Heart Eyes

Марси, много ти благодаря и на теб за загрижеността.  Hug Щом казваш, че е като клекнала с това портативно гърне, бих могла да опитам, но не искам да взимам вашето. Все пак Ая ще порасте, няма да е все малка, може да ви влезе в употреба. Кажи от къде сте го взели, да потърся.

Зелда, ами навън тя си пишка в памперса, както и у дома де, все още не сме го махнали. А акането отдавна не е в памперса, както писах и там не иска да ака, така че чака момента да стане много на зор и тогава го пуска в тоалетната все пак, като няма накъде, мама друго не дава. Иначе тя от 7-ия месец ака само и единствено в гърнето, не в памперса.

Фифи, ти кога се връщаш на работа? Какво си забелязала пак в памперса?

Петкова, вие кога ще правите пак изследвания?

Пфууу, днес исках да излизам да си купя чанта за новите обувки, то пък се раздухало. Къде ги видяха тези 12 градуса не знам... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт