Любители на кучета - 34

• 85 400
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
Ev4eto_p, с богата биография си и със страхотна компания! Колко гледане му ударих на снимките, всичките са прекрасни. Не знам трудно ли е, не съм имала толкова приятелчета около себе си накуп, но че е весело и безкрайно приятно, сигурна съм! Добре сте дошли и в тая тема!  bouquet

# 661
Ev4eto_p, много много ти се радвам и всеки път когато срещна някой като теб, благодаря на Господ, че ви има. И аз се опитвам да помагам, но преживявам много тежко всякакви истории с измъчени животни и кофти хора. Не знам що така, сигурно в някой минал живот съм била жестока с някое животно и сега съм си избрала да си изкупвам греховете...някак. Та хора с широки сърца, пълнят моето с много радост.  Hug
Живи и здрави да са ти всичките животни и шастливи да са където са си намерили дом!

Аз рядко пиша, но си ви чета и ви благодаря на всички за споделените истории и опита!   bouquet

# 662
Оооо, Евчето, мараба! Радвам се, че си тук. Ще донесеш електриков цвят и на тази тема  Hug

Лекс, защо не пробвате с приемно куче? То ще е отраснало и ще ви бъдат спестени тревогите, свързани с обгрижването на пале. В същото време ще имате възможността да се убедите дали можете да живеете в мир, ако около вас има куче. Ще можете също, ако и приятеля ти, и ти обикнете животинката, да си я задържите.

# 663
Ev4eto_p, благодаря! Напълни ми очите! За сърцето - да не говорим. Особено със снимката, в която Томас гушка Тара. Бих я показвала на моя дакел всеки ден - да види що е то възпитано отношение към коте-водач на кучешка глутница!
Добре дошла! Hug

# 664
  • София
Добре дошла Евче.  Hug
Страхотна компания имаш.  Heart Eyes

# 665
  • на морето
Евче , слънце , от все сърце добре дошла!  Hug Hug Hug Hug

Радвам се да те видя и тук! На точното място си с тази прекрасна дамска кучешка компания / постоянната , де Laughing /Да ги нагушкаш всичките ! Включително и шефа на глутницата ! Mr. Green

Lex Constantinne , първо добре дошла !  Hug
 Много неприятно е твоето положение .Разбирам ти желанието , но извинявай за приказката , ситуацията е патова !
Скрит текст:
При тебе вече е поставена "на масата "  дилемата :" кучето или аз "/,т.е. приятеля ти /.Ясно и категорично !И ти си принудена на избереш ,това , което ще е най -приемливо за тебе . Знам , че е много , много трудно , НО има ситуации , когато НЕ МОЖЕ да имаш всичко , което искаш . Прецени , кое ще ти е по - ценно и изгодно да запазиш . Дали приятеля ти  - явно живеете заедно , независимо от скоро или отдавна ; имате ,вероятно, някакви планове за съвместно бъдеще и т.н. .... Би трябвало да го познаваш от преди това като човек , характер , поведение .. Thinking Не се ли е случвало да коментирате и друг път , дори и не толкова сериозно,  отношението му към домашните животни , в частност -кучетата ? Никога ли не е изказнал мнение по въпроса или  просто ти си игнорирала неговите отговори ?  Казваш , че го е страх от кучета .  Може с това категорично изказване само да иска да стопира " в зародиш " темата куче , но може и да не е само " чисто фръцване " .
Колкото и да ти е странно или смешно  -има такива хора !Наистина !  Може , дето се казва , да е мъж -канара , пък да подскача като ужилен и да се пази като малко хлапе от някое ....йоркширче , да речем .Защтото е ...куче !  Нелепо е  , нелогично е , но е факт ! Това си е сериозен  проблем - фобия - и тя е изключително трудно преодолима . Особенно ако няма съзнателно желание за справяне с нея . Може да е имало причина за това му състояния  , може и да му е била "насадена от малък " без реален повод за страх  , може ,просто, да " се е родил " с нея . Малшанс -да случиш точно на такъв човек!  Казваш , че се ядосва , не допуска разговори на тема куче , обхваща го ярост само при вида им. Всички тези "симтоми"  , наистина на фобия ми приличат.  Съжалявам ! НЕ рискувай и не разчтай на това " какво си си мислила , че ...  ще се случи при вида на  малкото и сладко кученце ..." Това са прекрасни , идилични и пожелателни романтични мечтания , но за съжаление , само в твоята глава .Реалността може да се получи съвсем друга .
 Единственото , което ще постигнеш е :
1. Да подложиш на сериозно изпитание връзката ви .
2. Да рискуваш живота и бъдещето на едно невинно живо същество , само за да изпълниш дългогодишното си желание .

Колкото и да ми е мъчно , не те съветвам да прилагаш каквито и да било " женски хитринки " и номера . Просто , както са писали повечето момичета ,тук , не го ли искате двамата , няма да се получи . НЕ забравяй , че в случая става въпрос за живо същество,  а не за произволен неодушевен предмет /вещ, мебел , техника , дреха , аксесоар и прочие /. Фактът , че преди време "като малка "/а това е било сигурно преди поне 10 -тина годинки / , за кратко време си имала куче , и предположението ти ,че според тебе си" се справила " ..... ,извинавай  Peace Praynig, но не са  миродавни. Не бъркай ,като наслагваш ситуациите .  Просто времето , заниманията ти , ангажиментите ти , разбиранията  и приоритетите ти тогава и сега са много , много променени  .Нали ? Помисли си и ще видиш , че е така .  
Казваш , че ти ходиш по цял ден на работа , а той работи в къщи . Хайде , сега ,помисли и си отговори сама - как ще стане тази работа .Той и нежеланото от него куче цял ден заедно ! И как , мислиш , че няма да го ангажираш , с неговото обгрижване , когато точно в началото  ангажиментите са най -много .
Дали той ще изтрае всичките му белички , номерца , игрички, скимнете , тичане и прочие  занимания ?
Дали още първия ден няма на му отвори врата и да го шитне навън , да не кажа ,че при неговото положение  кучо може " да излети "и през прозореца . Вярвай ми ,чуваласъм и съм виждала всякакви ужасяващи и невероятни неща. и то от  хора , за които , дори и през ум не ти би минало да ги допуснеш .
Дори и в най -оптимистичния случай -да останат двамата в къщи , докато тебе те няма , дали ще ти е спокойно  ? На мене няма да ми е , защото постоянно ще ги мисля .
 Как ще се държи с него , дали няма да го затвори на терасата или в банята , дали няма да го е мушнал някъде да не му пречи - може би дори извън жилището ви /в мазето,  примерно /,   дали няма  да си излива яда и неприязънта към кучешкия вид върху него , т.е. да не го малтретира с наказания за всяка беля , скимтене , джафкане или опит за игра ?  Да ти казвам ли , че някои мъжете , могат да са отвратително жестоки и садистични гадинки  , когато не им е тяхната . Може дори да не ти предполагала наличието на подобни заложби / дано и да няма , де / , но трябва ли да ги откриваш за сметка на едно куче -бебе / щото от поста ти недвусмислено се вижда , че искаш задължително малко куче / .
Освен всичко това , най -потърпевш ще бъде именно кученцето , защото то ще усеща , че е нежелано  и мразено , ще усеща напрежението и отрицателните емоции .  Подобно отношение към него ще го " развали " за цял живот . Ще повреди психиката му , ще му нанасе ужасни поведенчески  нарушения . С една дума може да бъде  " осакатено " както чисто физически / достатъчен е един ритник /  ,то и в пъти по - страшно  психически ,  защото е невидимо в началото  , но много по -страшно .
Ще рискуваш ли всичко тона да стане реалност?
......
 Сега ..първо се извинявам за ужасните черни краски  , с които ти " нарисувах" картинката, но за съжаление,  това е напълно реален вариант  на развитие на вашия казус .
Всички останали имат своята по -голяма или по -малка доза оптимизъм за крайния резултат  .Но  са само пожелателни и илюзорни .

Моето предложение  / нали питаш за идеи / е следното .
Първо , трябва да  изясниш , сама за себе си , с този човек  доколко компромиси със себе си и желанията си ще си съгласна да правиш както в този случай , така и за в бъдеще . Защото , съвета , който ни го искаш е за "тактика " ,която да го НАКАРА    да приеме ТВОЯТА идея , понеже  той " НИКОГА няма да я ПРИЕМЕ с ентусиазъм " .... само  ей така .  Понеже аз  не знам и не мога да прилагам трикове и хитринки , не ги и препоръчвам . За мене ключът е РАЗГОВОР .Сериозен и открит .Може и болезнен , може и нараняващ , но най -вече изясняващ . Опитай се да разбереш защо е против . Защо така реагира на кучета .Общо взето си задай всички въпроси . И искай отговори . Може да се изненадаш  на какъв айсберг може да се натресеш . А може това да си остане само монолог - той просто да не " поеме топката " ; да си замълчи или да се ядоса , развика и да те " отреже " .
Второ .Ако се случи последното , колкото и да ти е мъчно , но се опитай да си извоюваш поне ново зайче , за да си запълниш" празнината в сърцето ". Подобна алтернатива за мене е абсолютно Соломоново решение  -  и вълкът сит и агнето цяло .
Трето . Във всички останали случаи има шанс да стигнете до някакъв  консенсус. Ако имаш " разрешение "  за куче  не се спускайте веднага на ВАШЕ  , и най-вече на  малко бебе .  Както и аз , и другите момичета вече писахме , единственият "+" е миловидния бебешки вид .Всичко останало във вашата ситуация са "-". Ясно е на къде ще натежи катнарът .
Възможността е да не му "тръснеш" веднага един дългогодишен задължителен "съквартирант" . Започнете по -отдалече и по -неангажиращо .Покажи му , че както той /евентуално !/ е уважил твоето желание , така и ти проявяваш разбирани и съпричастност към неговия проблем със страха от кучета . Нека да не се почувства като " хванат в капан" , а има възможност за реакция .
 Опитайте се да бъдете поне за известно време приемен дом . Хем ще се пробвате дали е възможно такова съвместно съжителство , хем ще помогнете на някое животинче в нужда , хем ще е само за определено време. Понякога се търсят приемни домове само за няколко дни  или седмици . Може да се получи , той да се " промени "  и  твоята идеална картинка в умът ти да стане реалност  , но може наистина проблемът да е непреодолим . Обаче  ще знаеш , че сте опитали поне . Това е много , много важно .

ПС . На мене също не са ми позволявали да имам животно , разбирай куче или котка .  Настоящата наличност на  котките в къщи няма да  коментирам, но когато доведох кучето , майка ми беше категорично против .Само след няколко месеца я прие и в момента сме на фаза " поне като няма внуче ; добре ,че има куче ..." Mr. Green  Обръща се към нея   "..моето момиче " и т.н.  

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 19:30 от asha

# 666
Здравейте, да се запишем и тук  Flutter
От известно време се подвизавам из любителите на котки, но тъй като имам само един котарак и цели 3 кучета (без да броим временните), беше редно някак си да се запиша и във форума за кучета Wink Не, че и там не им показах кучешката част от домочадието  Laughing
 Моя милост е горд притежател на 3 дами. Първата в дома ми Тара- джак ръсел на 2г. и половина, последвана от Лиска - невероятен коферман, прибрана от улицата, хората там я гледали от 2005г. и финале гранде - Рая - баба питбул, изхвърлена на улицата след 10 години използване за разплод и стръв. Всички тези прекрасни игриви принцеси са под строгия контрол на котаракът Томас Simple Smile Всички те са кастрирани, чипирани (без Томчето) и мноооого, много обичани.
 Били сме временен дом на какво ли не - бебета котета (Мими и Гошко), които Тара намира в кашончета, бебе кученце (Боно - замина за морето), малко изхвърлено Коли (Принц си остана софиянец), изхвърлена мини болончица (Деси задомихме в Горна Баня), трикракият Бенджи (нахапан от куче, чиито стопанин го "тествал", сега си плува по бреговете на Коста Дел Сол, ама наистина плува Simple Smile ), рошаво голямо болонче (Роши така се казва и в новия си дом в Англия).... и още куп други сигурно, които забравям в момента Simple Smile
 Моите кукли са изключително послушни, разхождат се свободно и се опитват да не създават проблеми на околните (така де, те са си глутница с ясно изразен малък тартор)  Laughing
 Събираме си "големите работи" и винаги имаме торбичка да услужим Grinning
 Толкова от нас, като за първо представяне Simple Smile Не съм имала време да се разровя из темата Ви, но с удоволствие ще го направя Simple Smile
Ето и малко снимки:
Скрит текст:

Ех, че сте хубави.........радвам ви се от сърце и ние си имаме три сладура в къщи. newsm03

# 667
asha, респект за скрития текст! smile3501

# 668
Тони, на твоята гъбка да й начешеш ушите!!! Прелест. И как се съчетала двете любими ми породи Heart Eyes , само с характера не знам как ще се оправяте Crazy

Евче, прелестна глутница си имаш! И едно огромно сърце Heart Eyes   bouquet

Офф, момичета, може ли някоя да ми каже защо Еди се разстройва ужасно от хапчето за вътрешно обезпаразитяване. Нямах време да говоря надълго и нашироко с вет., само сменихме предишните табл. да не би да е от тях и ми каза да дам само 1т. вместо 1 и 1/4 (12кг тегло). И пак е ужасно подрискан. И това е на всеки 2м. обезпаразитяване #Cussing out . Дайте някакъв съвет... Praynig
Тази сутрин малко хапна и няма да го храня за вечеря.

asha, респект за скрития текст! smile3501

newsm10
То, не че историята не познава мнооого случаи на "поставяне пред свършен факт всички домашни, пък след месец всички го обожават", но аз не съм толкова смела да го направя Rolling Eyes .

Пък аз от 3 год. преговарям за морско свинче Mr. Green . И от "такова??? ЗАбрави! Naughty ", стигнахме до "като порасне още малко детето и ако иска ще вземем" tooth . Много съм happy.  Heart Eyes

# 669
Аша, както писах в предишния си пост, и аз препоръчвам на Лекс Константин взимането на приемно животно.

Само ще помоля да не отписвате хората, които имат фобия към кучета.  Аз също имах такава, до степен да оглупявам и да ми прималява, когато видя куче. Това в продължение на години. Не излизах от къщи без спрей против кучета.

Скрит текст:
Като малка винаги съм била плаха и предпазлива. И до днес съм запазила този изключително силен инстинкт за самосъхранение, но той вече е проектиран върху децата ми.

Когато бях дете, не познавах изобщо кучетата. Нямахме наше си, нито пък познати и приятели имаха. Всичките ми контакти с кучета бяха отрицателно заредени.  Хапана съм, олайвана съм, нападана съм, гонена съм от глутници... Като резултат, за мен кучетата бяха само и единстено опасни.

След като се омъжих, решихме да си вземем каракачанка. Живеехме в Симеоново. Къщата беше обрана скоро след сватбата ни (заминаха всички подаръци  Sad  ), а полицаите не ни взимаха насериозно (колко истории имам да разказвам, не е истина!). СОТ имахме, но аз исках допълнителна защита. Особено след раждането на първото ни дете.

Взехме Тера. Разкошна кучка, с мек характер. Беше на 3 години, като я отведохме удома. Сега като се сетя как ме беше страх и от нея... Хем я обичах, хем ме беше страх. Не разбирах кучешки и за мен кучетата бяха непредсказуеми. Затова я държахме на двора  Embarassed

После дойдохме в Щатите. Тера, надлежно кастрирана, остана да живее при наши симеоновски съседи – много свестни хора.

Един ден, докато ровех сред книгите в кварталната ни библиотека, попаднах на издание, писано от Темпъл Грандин. Бях запленена от идеята, че животните всъщност могат да бъдат разбрани.

Темпъл спомена Сизър Милан. Незабавно грабнах негова книга. После поръчах първия диск от поредицата „The Dog Whisperer”. Изгледах всичките достъпни епизоди (от 1-ви до 7-ми сезон) като абсолютен наркоман: по няколко пъти, само това, нищо друго. Гледах Сизър докато тренирах, докато сгъвах прането, докато решех щерките. Изгълтвах по няколко епизода наведнъж. Мъжът ми и децата също започнаха да усвояват философията и подхода на Сизър. Заобсъждахме идеята да си вземем куче. Бях наясно, че няма друг начин да преодолея фобията си.

Няколко месеца по-късно се намерихме с Беро.

Сега дори не трепвам, ако към мен се е засилило лаещо куче. Ако има с мен някое от децата, го избутвам зад себе си. Ако Пухълът е с мен, пазя него, за да предотвратя сбиване.

Хората се променят. Нужно е само да имат необходимите условия за това.

# 670
Евче, страшни симпатяги  Heart Eyes
Много се зарадвах да "срещна" човек като теб, връщаш ми изгубената надежда в хората  Hug

# 671
Разбира се, че хората се променят  Peace Но освен условия за това, в много по-голяма степен е необходимо и твърдото желание и стремеж към промяна. Фея, браво на теб  Hug никога не бих си и помислила, че в един момент си се страхувала от кучета. Но от описанието на Лекс аз никъде не видях у приятеля й да има желание за промяна. Аз съвет на Лекс не мога да дам, тя най-добре си знае човека, с който живее. Единствено би ми било жал за кучинка, която е нежелана в дома и доведена там с идеята, че ще я заобичат.

Добре дошла на Ev4eto_p   bouquet и разкошните й кучета; женско царство сте у вас, явно  Peace

Аз пак да питам за друг проблем, който имам със Скоти. От едно 3-4 месеца ми прави пречатление, че много бързо набира гурели. Става като твърдо топче, което залепва за козината под очите и после трябва да я дърпам, за да почистя. Със специалните мокри кърпички, които имам за очи (за куче) не става, освен ако не почиствам на всеки 2-3 дена. Питах ветеринаря, той каза да изрежа/отскубна козината под очите, там където се събират гурелите. За мен това не е решение на проблема. Не ми каза защо така бързо гурелясва Скоти. Вчера пак го гледам, очичките му много сълзят. Какво да правя?

# 672
  • на морето
О , Феичка , съжалявам!   Praynig Peace  Далеч не съм имала пред вид " отписване " . Но и ти ,сама, го казваш - "Хората се променят .Стига да имат необходимите условия ". Аз бих те допълнила само - И желание , да се променят.!
Защото , нали знаеш какво казват - насила , хубост не става .
Дали , ако не беше дошло при тебе от вътре желанието ти за тази промяна -  съзнателно , осъзнато и целенасочено - ние щяхме да се радваме на Беро  Laughing/ вие също , де Mr. Green / ?
И да се обогатяваме с  това , което ти си научила ?  Нали !
НО пък , заради резултата от тази победа над себе си - Поклон!  Hug Peace  bouquet Heart Eyes

# 673
НО пък , заради резултата от тази победа над себе си - Поклон!  Hug Peace  bouquet Heart Eyes
Embarassed

Фики, като те слушам, май сте за смяна на филтъра на климатика. Пробвайте, дано реши проблема.

# 674
Мерси, Фея   bouquet Ще кажа на мъжа ми, той се грижи за тези неща у нас  Wink

Общи условия

Активация на акаунт