Математически турнири - 20

• 87 967
  • 799
  •   1
Отговори
# 60
А моя толкова "красиво" пише, че и да го напише едва ли ще го разберат.
Момиченцата са по-старателни и слушат какво им се казва и изпълняват.
Браво на детето!

Ако красивото писане имаше връзка с математиката, в класа ни щяха да преобладават момичета, но за съжаление не е така.

Един сексистки виц не мога да не напиша...

Райската градина.
Адам и Ева.
Идва Господ и казва - деца мои, ще ви дам два подаръка.
И какъв Господи е първия?
Ами... първият подарък е удоволствието да можеш да пикаеш прав.
Чул това Адам и пощурял - скача, вика, крещи - моля те Господи, моля те - искам аз да пикая прав.
Господ погледнал Ева, видял съгласие в очите й и... дал този дар на Адам.
Човекът се пощурил от кеф - тича, мята член и пикае из цялата райска градина безспир.
Писнало им да го гледат и Ева попитала шефа - А какъв Господи е втория подарък?
Мозък Ева, мозък.
Но... съжалявам, като гледам Адам как препика цялата ми райска градина ще трябва и този дар да дам на него, че да спре да опикава.
Източник: http://forum.setcombg.com/%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B0-%D0%B1%D1%8A% … 0.html#post608731

Много подходяща за този форум житейска мъдрост Simple Smile
Но обяснява повечето момчета в СМГ Simple Smile
Както и скапаните тоалетни в училището

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 22:41 от kodbg

# 61
# 62
kodbg, този виц обяснява може би и защо българското образование не върви на добре - защото преобладават жените учителки. В момента и аз съм на вълна грознопис. След еуфорията покрай "Роман Хайнацки", още във вторник дребният донесе петица по математика. Гледам му тетрадката - нито една грешка и 3 реда посвещение по повод "краснописа му". Занесе си грамотата да се похвали, госпожата изобщо не го попитала каква е и за какво. Чувам, че и в горните класове смъквали оценки за грозно писане, и то само на момчетата, разбира се. Това ли е основната цел на българското образование, да обучи старателни краснописци?

# 63
Миши-Тети, може би госпожата оценява своя принос за успехите на детето и затова се прави на разсеяна  Simple Smile
Иначе и аз постоянно се опитвам да обяснявам на нашия състезател защо трябва да пише ясно и четливо... уж разбира, ама пак сбутва решенията.

# 64
kodbg, този виц обяснява може би и защо българското образование не върви на добре - защото преобладават жените учителки. В момента и аз съм на вълна грознопис. След еуфорията покрай "Роман Хайнацки", още във вторник дребният донесе петица по математика. Гледам му тетрадката - нито една грешка и 3 реда посвещение по повод "краснописа му". Занесе си грамотата да се похвали, госпожата изобщо не го попитала каква е и за какво. Чувам, че и в горните класове смъквали оценки за грозно писане, и то само на момчетата, разбира се. Това ли е основната цел на българското образование, да обучи старателни краснописци?

Toва си е житейски урок. Да имаш какво да кажеш, и да успееш да го кажеш така, че да те разберат, са два различни таланта, които почти нямат стойност самостоятелно. Никой учител не иска краснопис, но за да получи едно дете максимална оценка за решението на задача решението трябва да е ЧЕТЛИВО и ДОБРЕ СТРУКТУРИРАНО. Т.е. да е изложено в добра логическа последователност и да е разбираемо.

Нормално е да се намалява оценка за неясна аргументация, дори отговорът да е верен.

# 65
Миши-Тети, може би госпожата оценява своя принос за успехите на детето и затова се прави на разсеяна  Simple Smile
Иначе и аз постоянно се опитвам да обяснявам на нашия състезател защо трябва да пише ясно и четливо... уж разбира, ама пак сбутва решенията.

За съжаление нашето училище няма никакъв принос в подготовката на децата по математика специално. А има няколко дечица, които сериозно се готвят и имат добри успехи. По-скоро въобще не проявява заинтересованост. Аз съм убедена, че за нашия математик много по-голям кошмар и стрес е старанието, което трябва да положи и времето, което трябва да отдели за четливо разписване на решение на задача, отколкото самото й решаване. Но пък и ми е ясно, че нечетливо написано решение никой няма да се занимава да отделя време, за да я разчита. Та затова му набивам постоянно канчето ПОНЕ да е четливо.

# 66

Нормално е да се намалява оценка за неясна аргументация, дори отговорът да е верен.

Тук въобще не става въпрос за аргументация, а единствено и само за краснопис. Иначе от курсовете съм много доволна по отношение на уменията, които получават децата за правилно структуриране и подробно разписване на задачите. Имаме огромен напредък в това отношение. В училище знаеш какви задачи се решават до четвърти клас, няма какво толкова да им объркаш в подредбата.

# 67

В Германия са конфискували наградите от олимпиада на наши ученици 

Аз гледам откъм добрата страна: ако нямаше такъв инцидент, нямаше въобще да разберем, че е имало такова състезание и че:
Цитат
В крайна сметка учениците печелят 1 златен медал, 5 сребърни и второто място в крайното класиране - след руснаците.

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 17:09 от muro04

# 68
Аз гледам откъм добрата страна: ако нямаше такъв инцидент, нямаше въобще да разберем, че е имало такова състезание.
Не е баш като "глас в пустиня": Wink

http://smgstars.org/
http://www.bta.bg/bg/pressclub
http://www.bnews.bg/article-68828
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1034244&audio_id=131242
и др.

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 17:25 от Фран Джонсън

# 69
И аз намерих информацията на много места, но благодарение на muro04. Когато някой те е насочил, вече е лесно.  Grinning
Жалко, че Ирина Б. вече ни посещава твърде рядко. Иначе щяхме да научим за успеха на СМГ-ейци още вчера. Жалко е и, че подобни състезатели нямат подобаващо финансиране. Дано на страницата на МОМН поне тази информация се появи скоро.

# 70
Здравейте момичета, някой може ли да ме ориентира къде да търся резултатите от общинския кръг на олимпиадата по информатика за Варна? Благодаря предварително.

# 71
Здравейте момичета, някой може ли да ме ориентира къде да търся резултатите от общинския кръг на олимпиадата по информатика за Варна? Благодаря предварително.

Евентуално на сайта на РИО ще качат списък на класираните за областен кръг. Поне миналата година беше така. Проверявай там, а иначе би трябвало да информират детето, ако се е класирало за областния.

# 72
Благодаря, и аз там гледам, но явно още не са ги качили.

# 73
Жалко, че Ирина Б. вече ни посещава твърде рядко.
Друго си е да черпиш информация от извора. Grinning

И СМГ се активираха:
http://smg-bg.info/

# 74
Искам да попитам раздадоха ли грамотите по училищата от "Салабашев", защото в нашето 125-то още нищо не е пристигнало , оправдават се че състезанието било Старозагорско и от там нищо не им били пратили, а служителката в училището ми каза, че ги раздавали на доброволни начала, даже не било и тяхна работа да се занимават с раздаването им , а детето си е чака, защото от миналогодишното състезание си я получи. Не знам  вече към кой да се обърна да питам.

Общи условия

Активация на акаунт