Математически турнири - 20

• 88 005
  • 799
  •   1
Отговори
# 675
Аз също я карам да стои до края, и 10 пъти го повторихме преди да влезе, но все пак детето в нея надделя... Simple Smile Но здраве да е. Ако някой има тайна как да ги научим да стоят до края и да проверяват може да сподели.

Ние си имаме 4-5 дежурни заръки преди всяко състезание. От тях се спазват 1-2, максимум 3, според настроението. За останалите се сеща след състезанието  Mr. Green  Едва ли може да се очаква от десетгодишно дете да е толкова концентрирано и психически устойчиво да даде максимума от себе си на състезание. Има и такива, но са единици. Забелязвам обаче, че състезанията влияят страшно много в положителна насока. За дъщеря ми, неходеща по състезания, са проблем дори контролните в училище.

# 676
  • София
И моята девойка е с две грешни - 20 и 24. Времето й е стигнало казва, но като цяло тя не обича да бърза и това състезание не е нейния формат, така че лично за себе си смятам, че се е справила добре. Миналата година не помня колко грешни имаше, знам че ходи на националния, надявам се и сега да има този шанс да решава по-интересни задачи.

# 677
Знаете ли колко е максималния брой точки?
Всички задачи ли се оценяват с по 5 точки, т.е. 90 е максимума или има различно точкуване според степента на сложност? За първи клас питам-18 задачи?

# 678
Здравейте момичета, ако някоя има отговорите за 5-6 клас ще съм благодарна да ми ги прати на лични...Преди няколко години изнасяха отговорите веднага след състезанието, сега не разбирам защо са тези потайности, след като всичко е приключило... newsm78

# 679
  • Варна
Всички задачи ли се оценяват с по 5 точки, т.е. 90 е максимума или има различно точкуване според степента на сложност? За първи клас питам-18 задачи?
90 т. е за 1-ви клас

честно казано за 4-ти клас не мога да преценя по-трудни ли са задачите - факт е, че мин.година и ние бяхме с 1 грешна, а сега сме с 2 - определено мога да кажа, че това не е нашия формат състезание и че съжелява за двете прости грешки на 12-та и 20-та, които е допуснал

# 680

Всички задачи носят по 5 точки и не се отнемат точки за нерешена задача или грешен отговор...

# 681

честно казано за 4-ти клас не мога да преценя по-трудни ли са задачите - факт е, че мин.година и ние бяхме с 1 грешна, а сега сме с 2 - определено мога да кажа, че това не е нашия формат състезание и че съжелява за двете прости грешки на 12-та и 20-та, които е допуснал

Ако повечето сме с по 2 грешки, може да има по-малко деца с макс. брой или една  и да се класираме:) Иначе при нас положението е обратно - тя обича този формат, докато олимпиадата не се оказа за нея (може би защото не ходим на курсове и тя не е учена как да разписва задачи). Всички отговори бяха получени, според изкараните решения на страницата на министерството, всичко беше записала, но и отрязаха от някъде 2 точки на първа задача.

# 682
Може ли за втори клас само верните отговори, в смисъл букви.

# 683
Моля, ако е възможно да ми пратите отговорите от Европейско кенгуру за 3-4 клас!!!!!!

# 684
Може ли някой да ми прати отговорите за втори клас.Благодаря предварително   bouquet

# 685
Здравейте , ще съм много благодарна ако някой ми пусне на лични задачите за 1 и 2 клас.Благодаря много Simple Smile
Моля някой ако има условията valentines_@abv.bg Предварително благодаря.

# 686
  • Варна
И аз да се наредя с молба за задачите за 1 клас на лични или

pollynik@abv.bg

# 687
Извинявам се, че ви връщам малко преди състезанието, но моля някой да прочете обявата за състезанието и да ми каже само аз ли виждам нещо, което не е както трябва?

http://smbsz.free.bg/

http://www.pmgsz.org/Messages/KENGURU--2013.htm

Имаш предвид, че 2, 3 и 4 клас са започнали по-рано ли? Иначе времето им е било пак 75мин.

Въпреки това началния час в 9.00 е нарушение на "РЕГЛАМЕНТ за организиране и провеждане
на математическо състезание „Европейско кенгуру” през учебната 2012/2013 година".

Е, за това направо нямам думи - обезмислят всичко - как така два часа, как така ще има възможност за изнасяне на задачи - как сега който и да е максимален (или какъвто и да е резултат) ще знаем, че е истински

Всички знаем, че това са си балобразуващи точки

Да не изнасяме задачи в останалите европейски страни - че ние нашата не си опазихме #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 688
Интересно, какво ви е мнението, тази година задачите 3-4 кл по-трудни ли са били? Ние миналата година бяхме 3 клас и имахме 1 грешка, а тази сме 4ти и засега се очертаваме с 2. Вярно, че и двете са от глупавия вид: пречертала е решно доминото на 20 зад и е получила 6 плочки, вместо 5, а на 22ра не е изброила последната колнка на килима и е получила 63 вместо 67. Съответно не мога да преценя дали задачите общо са били по-трудни (каза че не и е стигнало времето) или не сме имали ден.

Въобще не помня задачите от миналата година, нито представянето  на синът ми. По принцип този тип състезания са му силната страна. Търпение му липсва за описателните задачи.
Бих предположила, че тази година са били по- трудни задачите, защото синът ми стоя до края и освен това е успял да провери само до 15- та задача, а не всичките.

# 689
И аз се включвам с молба за задачите за 5-6 кл., ако някой може на лични да ми ги изпрати...!

Общи условия

Активация на акаунт