Математически турнири - 20

• 88 008
  • 799
  •   1
Отговори
# 690
Тази събота бях за пръв път на състезание. Като видях лудницата в училището, сега виждам последните страници, съвсем съм сигурна, че всичко е голяма истерия  Laughing
Благодаря за информацията кога и как излиат резултатите за Варна   bouquet

# 691
НПМГ публикуваха резултатите
http://npmg.org/wp-content/uploads/2013/03/EK2013-NPMG-rezults.pdf
Моят син е със 135 т. от 6 клас. Малко стреснато гледа в момента и не вярва (по-скоро не може да повярва Simple Smile ), че  е объркал цели 3 задачи. М.г. беше с по-висок резултат. Но би трябвало да мине на следващия кръг.
Браво на НПМГ за организацията!

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 16:31 от Danybon

# 692
  • София
Това май е ново пет:

"За националния кръг се предлагат учениците ,  които са в по - горния клас на съответната група и на областния кръг са получили най - много точки или най - много 5  точки по - малко от максимално получения брой точки в тази група в съответния район ,  както и учениците ,  които са в по - долния клас на съответната група и на областния кръг са получили най - много точки 3 или най - много 10  точки по - малко от максимално получения брой точки в тази група в съответния район."

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … -2013_kenguru.pdf

Т.е. в София за шести клас (примерно) за национален кръг ще се класират по няколко деца с по 150 и 145 точки, а от Ловеч – едно дете със 130 (следващото е със 115 точки)   newsm78

# 693
И аз се включвам с молба за задачите за 5-6 кл., ако някой може на лични да ми ги изпрати...!

NPMG
http://npmg.org/wp-content/uploads/2013/03/EK2013-NPMG-rezults.pdf

Браво на НПМГ, вярно че са малко участвалите дечица,  но пък все по-добро впечатление ми прави поддръжката на сайта. Следващия път ще се явим там Peace

# 694
Много се чудих, но ще си споделя впечатленията от организацията в 2 училища в София .....
първото е кварталното / там е малкия 2 кл / ... извикаха ни в 10:00  на входа  ученици от 6 клас ни насочиха към сборния пункт / дирекцията / после зам.директора на училището ни заведе до стаята в която ще сме .... настаниха децата / 10:20ч и ни помолиха да излезем ............... няма стрес няма истерия няма ядосани или мрънкащи родители ..... изпита е започнал в 11:00 и след 75 мин по скоро 80 ни свалиха децата под строй на входа ............. ще се запитате какво става с дете което е приключило по рано със задачите ...... ами просто мило е било помолено да си стои в стаята и да си проверява задачите  Mr. Green
второто е на баткото 107 ОУ ..... малко истерия ... тълпи и бутаница, както обикновено ... и отпред купища тресящи се от нерви родители  ................... и моя син си донесе листа със задачите и черновата или поне част от нея  Mr. Green
сега чакаме 

# 695
Това май е ново пет:

"За националния кръг се предлагат учениците ,  които са в по - горния клас на съответната група и на областния кръг са получили най - много точки или най - много 5  точки по - малко от максимално получения брой точки в тази група в съответния район ,  както и учениците ,  които са в по - долния клас на съответната група и на областния кръг са получили най - много точки 3 или най - много 10  точки по - малко от максимално получения брой точки в тази група в съответния район."

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … -2013_kenguru.pdf

Т.е. в София за шести клас (примерно) за национален кръг ще се класират по няколко деца с по 150 и 145 точки, а от Ловеч – едно дете със 130 (следващото е със 115 точки)   newsm78

Това изглежда меко казано некоректно. И как се дефинира район? Тя и София има доста райони..

# 696

Окончателно решение за броя на участниците в националния кръг се взима от Националната комисия „Европейско кенгуру”, която  прилага посочените по - горе граници спрямо най-високите резултати
за страната във всяка възрастова група. При необходимост Националната комисия променя тези граници в зависимост от конкретните случаи (промените касаят струпвания на голям брой ученици с един и същ резултат или при липса на достатъчно участници за националния кръг).

# 697
Проверих набързо в интернет и вижте колко района има в София!
http://www.sofia.bg/rajoni.asp

И какво ще излезе, че ако училището е в Лозенец, ще бъде сравнявано с другите в същия район ли (например НПМГ)? А СМГ отделно? Не мога да си го представя.

# 698
Моля за верните отговори на лични за 5-6 клас.
Предварително благодаря.

# 699
  • София
Според мен София ще е един район, както и всеки от областните градове. Ще се съберат по 10-20 деца от клас и само те ще се състезават на националния кръг. Не знам защо е променен регламента, предполагам има връзка с миналогодишните високи резултати. Всъщност ако сте следили предишните години, тогава по колко деца от възрастова група участваха приблизително?

# 700

Окончателно решение за броя на участниците в националния кръг се взима от Националната комисия „Европейско кенгуру”, която  прилага посочените по - горе граници спрямо най-високите резултати
за страната във всяка възрастова група. При необходимост Националната комисия променя тези граници в зависимост от конкретните случаи (промените касаят струпвания на голям брой ученици с един и същ резултат или при липса на достатъчно участници за националния кръг).

Хванах се за главата, като прочетох поста на Кармела, защото си представих драстично спадане на нивото на националния кръг на ЕК. Но внимателен прочит на "второ четене" ме накара да се хвана за думата "предлагат" (За националния кръг се предлагат учениците ,  които...). В комбинация с цитата по-горе това означава, че нещата са си пак същите като преди и няма опасност да на националния кръг да се явят деца с по стотина точки, защото в крайна сметка решава Националната комисия. Жалко само за разочарованите деца (и техните амбициозни майки), които ще видят децата си "предложени" и ще изпаднат в еуфория, но след време ще бъдат неприятно изненадани.

# 701
М.г. в 5-6 клас имаше малко високи резултати. Имаше само 1 дете с максимален 150 т. Имаше 2-3 деца със 145 т. Синът и няколко деца бяха със 140 т. Имаше и няколко със 135 т. и то все силни математици.
Затова и сега се изненада от себе си, че е паднал на 135 т. По принцип това му е от най-силните състезания. Confused

# 702
Видях, че се обсъждат отговорите и задачите за 2,3 и 4 клас, а някой да има информация за тези на 7-8 клас? Май няма много явили се тази година? Thinking И ако все пак някой има отговорите и задачите, чи съм много благодарна, ако ги прати на лични или на имейл, който ще дам на ЛС.  Wink

# 703
Видях, че се обсъждат отговорите и задачите за 2,3 и 4 клас, а някой да има информация за тези на 7-8 клас? Май няма много явили се тази година? Thinking И ако все пак някой има отговорите и задачите, чи съм много благодарна, ако ги прати на лични или на имейл, който ще дам на ЛС.  Wink
Най-накрая някой да попита за 7 клас,  имам задачите, синът ми е убеден и в решенията си. Но нямам нерви аз да ги проверявам. Ако искаш, на лични ми изпрати мейла си, ще ти сканирам задачите.  Peace
А за 3-4 клас - толкова се изписа!!! Моята щерка е болна, детето до 17 задача си ги е решило без грешка и после - тотална боза. Но се радвам, че с малки крачки върви по пътя на батко си.

# 704
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Аз мисля, че в крайна сметка министерството ще вземе нещата в свои ръце. Ще постави някаква долна граница на точки , с които можеш да се явиш на национален кръг. Да  вземем примера с Русе в 5 клас- първото дете е с 145 точки, а второто със 130. Какво значи това- разликата между двете деца е повече от 5 точки, но колко деца в България ще имат 130 точки резултат, като гледам миналогодишните резултати не повече от 20. Означава ли , че това дете няма да бъде предложено за националния кръг!!!!!! А от Ловеч първенецът е със 110 точки в същата възрастова група, е за какво говорим......

Общи условия

Активация на акаунт