Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 295
  • 1 812
  •   1
Отговори
# 285
pergola, не виждам нищо странно, че го казва сега. На тази възраст обикновено човек се обръща назад и справи равносметка. Преди е повтаряла това, което е било набито в главицата ѝ, сега това, което е осъзнала от позицията си на възрастен.

# 286
аз мога ли малко да отклоня темата с един по-лек ? към Усмивката:)))
Кое налага тези кичозни костюми в художествената гимнастика в последните години, момичета приличат на фигуристки. Рускините ли ги 'водят' тези моди Rolling Eyes
 Няма вече красота, елегантност и семплост ( и в грима) http://postfiles9.naver.net/data18/2007/1/28/24/panova12_1-sanguetta.jpg?type=w3

има кич , грим ...http://www.chinadaily.com.cn/olympics/images/attachement/jpg/sit … 5180a1a5d3629.jpg

# 287
  • Пазете Гор
Спортът в същината си е суета, а особено професионалният е гарниран и с много, много алчност. Машинка за стотинки - фанфарена, лъскава, шумна, безкомпромисна, даряваща евтини емоции. Мускулеста мелница за смисъл. И празна като варел, ако речем да потърсим нещо повече от ураджийски ентусиазъм.

Някога, в уродливата среда на комунистическите държави в Европа се практикуваше "висок" спорт по тяхному -  малко знания, много чанч, казармен подход и държавнически цели. Жалкото е, че и тогава, и сега , нашата общност ползва спорта като на най-достъпния лек срещу национални и личностни комплекси. Не само нашата, разбира се.

Разбирането ми за спорт е занимание за тялото  без резултат, състезание и камери. Не ви ги пиша тия неща от позицията на някой хилав учЕн, а с цялата тежест на половин огърлица медали, не помня в кое чекмедже забравени.

Та искам да кажа, ако някой види нещо неестествено в поведението и писаниците на Нешка или Бианка, или Ланс Армстронг, или Семеня, или Роналдо, или на когото се  сетите -  с отношението си към спорта общносттите предполагат това.

# 288
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Куркума, и съм съгласна, и не съвсем Peace
Спортът носи на зрителя не само "ураджийски ентусиазъм", а и чисто естетическа наслада Simple Smile. А постигането на резултат е стимул към постоянно усъвършестване, което пък за мен е висш идеал не само в спорта.

# 289
Та искам да кажа, ако някой види нещо неестествено в поведението и писаниците на Нешка или Бианка, или Ланс Армстронг, или Семеня, или Роналдо, или на когото се  сетите -  с отношението си към спорта общносттите предполагат това.

Куркума, напълно съгласна съм и потвърждението е в тази тема. На публиката й трябват медали, и изобщо не й пука какво значат те.

# 290
Преди малко си говорих с мъжа ми по някои въпроси и той доста по-умерено и уравновесено говори по темата от нас  Mr. Green Мъж, освен спортист и понастоящем с амбиции в треньорството.
Извън цялата патаклама с Нешка и Бианка, препоръча една книга, каза, че е много интересна.

The Talent Code. /greatness isn't born it's grown/

http://thetalentcode.com/wp-content/uploads/tcsidebar.jpg

Там се засягат въпроси не само за спорта. За музика, изобразително изкуство. Но като цяло идеята е, че без зверски труд, нищо забележително не може да се постигне.
Разказа ми доста интересни неща.

Що се отнася до нещата случващи се в Китай, например - не ги одобрява, но смята, че там по-скоро се търси начин да се измъкнат от мизерията и затова и родителите премълчават. Жестоко е.

# 291
10 c's,налага се отводещите в този спорт-от рускините!
Лично аз се радвам,че нашите,български момичета играят винаги с много красиви трика,не толкова кичозни и пъстри.
А аз лично винаги съм изисквала трикото да отговаря на темата на музиката,която използваме в съчетанието.
За жалост обаче и мнението на съдийската маса се влияе от броя на камъните по триката на гимнастичките!
Но няма как да се промени вече-това е!!

# 292
  • Пазете Гор
Спортът в Китай е гротеска. Говорейки за спорт, не бива да ги споменаваме.

usmivkata20 , остави триката. В тях има хора, а у хората има души.

# 293
pergola, не виждам нищо странно, че го казва сега. На тази възраст обикновено човек се обръща назад и справи равносметка. Преди е повтаряла това, което е било набито в главицата ѝ, сега това, което е осъзнала от позицията си на възрастен.
Да, ако го прави от позицията на възрастен, но тя емоционално е застинала в кошмара на 18-те си години и по никакъв начин не подсказва, че е говори от житейската позиция на 40+ годишна жена
Аз също мога да опиша сцени от ранното си детство, които, по днешните критерии, си плачат за Служба за закрила на детето, но когато станах майка, си дадох сметка какво и защо е провокирало майка ми навремето и, ако за някои неща не я оправдавам, то мога да я разбера. Това при Бианка го няма
Разбира се, че не е изпуснала бухалката нарочно – психологиески не е издържала.
Но след нея излезна Адриана с мисълта, че фаворитката на отбора е сгрешила и тя сега няма право дори да трепне – нима на Адриана й е било по-лесно
Нима Нешка не е треперила първо за едната, после за другата
Някой дава ли си сметка какво значи да си водач на група/ в най-общ смисъл/ и да носиш отговорност за всички…да трябва да мобилизираш всяка една от тях – и тази, която е уморена, другата, която е влюбета, третата, на която просто не й е ден
Ето тази равносметка при Бианка липсва.
Другото е , че в момента в който си отвори устата, по крайно трогателен /без ирония/и почти по детски доверителен начин, почва да реди неистини. Силно ми напомня на ранния Жорж Ганчев, който с чаровна усмивка обясняваше как тренирал синовете на принц Чарлз и успя да постигне 3място на президентски избори – с едните си фабули.
Още не мога да реша за себе си дали си вярва, но да очаква, че точно хората, които преди 25г живееха от състезание до състезание, внезапно ги е хванала амнезия, е крайно несериозно.

# 294

това са нашите момичета на Олимпиадата в Лондон

# 295
  • София
Колко "зверски труд"? аз казвам, че е колкото човек сам е готов да положи, и то без да бъде довеждан от преньор/учител/началник до състояние на изтощение. Тези, талантливите, нямат нужда някой да ги шиба с пръчката, че да вървят напред - те сами се бутат, като същевременно не губят удоволствието от това, което правят. За мен лично това с превеса на труда е много удобна заблуда за неталантливите - че с труд могат да компенсират. Харесвам биографии да чета, и това, което съм намерила като обединяващо звена за всички известни и най-продуктивни имена в науката и изкуството е, че тези хора са били леко бъгнати - в добрия  смисъл на думата - те не са можели да живеят без товаа, което правят! Моцарт най-вероятно пак щеше да е Моцарт, и ббез баща му да издевателства над него. Айнщайн никой не го е държал по нощите да му казва, че трябва да направи пустия експеримент или да измисли пустата му теория, иначе никой няма да го знае и някой друг ще го надмине. Алесандро Волта сам се е интересувал и експериментирал. Фибоначи също. На тези хора нещата сякаш Господ им ги е спускал в главите и не са имали нужда от външно пришпорване "в името на музиката" или "в името на науката". Не са можели да ги измъкнат от лабораторията или кабинета, забравяли са (а не са ги държали насила) да ядат и да пият, толкова са били увлечени! Останалото е бошлаф-работа!

# 296
Спортът в същината си е суета, а особено професионалният е гарниран и с много, много алчност.

Peace
само че това предполага генерално преосмисляне на "Днес светът е Олимпиада"
не мисля, че човечеството е готово да се откаже от зрелищата, а големият спорт днес е гладиаторска арена - независимо за кой спорт става въпрос

# 297
Аз пък ще препоръчам на тези,които се интересуват от художествена гимнастика тази книга

http://chitanka.info/text/9037-ot-roterdam-do-amsterdam

# 298
10 c's,налага се отводещите в този спорт-от рускините!
Лично аз се радвам,че нашите,български момичета играят винаги с много красиви трика,не толкова кичозни и пъстри.
А аз лично винаги съм изисквала трикото да отговаря на темата на музиката,която използваме в съчетанието.
За жалост обаче и мнението на съдийската маса се влияе от броя на камъните по триката на гимнастичките!
Но няма как да се промени вече-това е!!

Интересно, че (поне според мен) този спорт загуби красотата си точно когато навлезе тази 'мода' на руския кич. Преди това имаше красота, имаше танц, нежност някаква , уредът беше част от гимнастичката, имаше идея в съчетанията.... сега скок подскок и ще хвана ли уреда или не и колко пъти ще се завъртина  пируета ... движенията ми се струват недовършени и всичко като на забързан кадър.. + целия субективизъм на оценките, аз не знам изобщо как има деца които се занимават с този спорт, пълен с жени и интриги Simple Smile

Куркума, извинявай, ма цял ден дъвчем едно и също и аз попитах за триката, щото ми е паднала истинска треньорка от сферата им  Simple Smile

pp: Свалих си книгата и ще я прочета

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 21:46 от 10 c's

# 299
  • Пазете Гор
Публичното изживяване на успехите и и провалите на "златните момичета" и "железните щангисти" предположиха перверзиите там. Това е шоу, зрителите са кибици.

Бианка е платила цената да бъде част от шоу-бизнеса в неговия соцвариант. Прави й чест, че се опитва да го осмисли - повърхностно донякъде, но може би искрено. Има вярата, че е имала катарзис. Не е малко.

Чакам да почне подобно и по-мащабно осмисляне у общността отдавна. Брадата ми се прошари.

Общи условия

Активация на акаунт