Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 282
  • 1 812
  •   1
Отговори
# 480
  • град-държава
Виждала си ти учебник по анатомия...

# 481
Разстроена съм от някой от отговорите тук...
То не бе ирония,не бе черен хумор,епитети,хули!
Спрете се бе,хора!
Хем нищо не назнайвате за спорта,хем и много ,страшно много компетентни мнения давате!
Това е равносилно аз да започна да изказвам категорично мнението си по тема "как се създава космонавт".
И да споря,пък и да отричам всички доказани знайни и незнайни методики!
Ако за някой е странно натискането на детето на шпагат,няма как да гледа художествена гимнастика и да се наслаждава на видяното!
На мен пък ми беше странно по онова време,учейки в руска гимназия,как класната ни-рускиня- ни пресрещаше на вратата на  и ни режеше с ръждясала ножица ноктите,които бяха далеч от сегашните маникюри на тийнейджърите ни.Или пък със същата тази ножица ни режеше косата тогава,когато нямаше три сплитъка...Така и не можах да си пусна мечтаната дълга коса за абитуриентския бал!!
Нима това е по-малка гавра с моята личност???
Бианка като я гледам и сега въобще не е пълна,или поне закръглена!Дали гладува по същия начин???
А по темата за таланта ще кажа:
има много талантливи-за спорта говоря...
И колкото по-талантливи,толкова по-мързеливи!
Защото си мислят,че могат /и те наистина го могат/ повече от другите,които го нямат този природен дар!
Обаче се оказва,когато отидем на състезание,че това дете,което се е трудило упорито постига мечтите си,а тези-талантливите осъзнават,че без труд не става,просто не е достатъчен талантът!
Болката ми за така написаната книга е,че омаловажава труда на една специалистка,която пожертва себе си,детето си,семейството си и която даваше всичко за тези момичета!Някой от тях го разбраха едва,когато порастнаха,някой-никога не порастнаха!Така става и при останалите в живота!
Самата Лили беше изгонена от собствените си гимнастички от националния ансамбъл.....
В книгата на Бианка личи,колко е зависима,как се води,как "лети в облаците"-с една дума колко е неуравновесена и тогава-и сега!!
Не мога да приема изказвания от хора,които единствено и само виждат едва ли не концлагери,мъчения,унижения,глад и мъки...
Баща ми беше заслужил треньор по спортна гимнастика-създал е поколения наред смели,отговорни и работливи българи!
И до ден днешен се смеят как ги е карал да ядат супата с вилица!
Ако всеки от нас направи по толкова "човеци",то и България ще бъде друга!!!

# 482
Имам усещането, че повечето разписали се в темата са виждали спортна зала само от отсрещния тротоар.  Grinning

И аз  Laughing

# 483
За шпагата - зависи от гъвкавостта, от загряването и от други неща.
Това пиша и аз, но за се получи технически преразтегнатия шпагат ти трябва някой или нещо, което да ти вдигне крака. Сам и без помощно средство е невъзможно. Без болка и постепенно увеличаване- тоже.

Слагат се краката на два стола!И така висят и се разтягат!

# 484
Разтягането понякога е болезнено. Колкото по-млад си и съответно гъвкав, толкова по-малко боли.
Изключено е онзи скок от снимката да го направиш ей така, както си си естествено роден без никакви тренировки. Иначе всяко второ дете щеше да може да го направи.
Не ми се струва странно това, че треньорите са си позволявали да упражняват натиск, за да се получи. Нали затова са треньори, за да знаят колко е допустимо да те натиснат. Колкото и в черни краски да се описват някои неща, трудно ми е да си ги представя като кръвожадни джалнати, осакатяващи деца.

# 485
  • Варна
За шпагата - зависи от гъвкавостта, от загряването и от други неща.
Това пиша и аз, но за се получи технически преразтегнатия шпагат ти трябва някой или нещо, което да ти вдигне крака. Сам и без помощно средство е невъзможно. Без болка и постепенно увеличаване- тоже.
Така е. Peace

Относно обидите от треньор към състезател нещата много са се променили от онези години. Не че ги няма, но са някакси по- рафинирани и не толкова грозни. Е, има и изключения от някои по- амбициозни и темпераментни треньори, но не са толкова масово явление. Боят не е на дневен ред, изключая някое и друго плясване по свит крак или ръка. Само веднъж дъщеря ми е разказвала как едно момиче е отнесло доста шамари от треньорката и след като е тръгнало да прави сложна серия на земя и се е отказало по средата. Това е адски опасно и може да доведе дори до смърт. Да не говорим, че се повтаря като мантра от треньорите, ама кой да слуша. Това е положението горе- долу на национално ниво, но и амбициите ни са на такова. При мъжете е друга бира. Там го удрят на чест и достойнство и кой е по- голям мъжкар, та нещата се случват много по- плавно и без излишни емоции.

# 486
  • София
Виждала си ти учебник по анатомия...

Заверен изпит по анатомия и физиология ли да ти покажа? Изчела съм го от кора до кора, когато му е било времето. Също и учебника по неврология, също изпит съм държала по този материал. Може сега да съм забравила някои неща, но зная достатъчно, че да направя връзка и да ми е останало като начин на мислене и базови познания. А каквото съм забравила, лесно мога да го прочета и възстановя отново.

# 487
НЯМА оправдание за насилието над дете. И преди, и сега.
Какво има да го дъвчем 30 страници?

# 488
  Не, не съм велик спортист, но не може да ме убедите, че боят, обидите, униженията са единственият път към успеха.  

# 489
 Не, не съм велик спортист, но не може да ме убедите, че боят, обидите, униженията са единственият път към успеха.  

Трещи, тези неща не са ежедневие. Има напрегнати моменти, ама не е постоянство. Жалко за човек, помнещ само лошото Tired

usmivkata20, възхищавам се на хора като вас, въобще на всички треньори взели присърце работата си, а не само отбивайки номер, за да си вземат заплатката  bouquet Благодаря ви, че ви има Hug И знайте, че много родители ценят труда ви!

# 490

никой не се и опитва да те убеди в подобна абсурдност.

# 491
Явно родителите на Бианка не са осъзнали какво й причиняват. Не ги знам те как се чувстват като я четат тази книга.
Аз навремето като се чудех какво да се запиша, та да поотслабна малко, имаше възможност да започна народни танци. Родителите ми познаваха хореографи, които можеха да ме вземат само заради тях примерно, но майка ме предупреди, че там лигавщини не вървят, че децата тренират яко и ако смятам да се тръшкам и да цивря, изобщо да не почвам. Много добре ме накара да си помисля и аз както не бях сигурна искам ли, съвсем се разубедих.
Само че на моите родители като на хора артисти, видели и трудната страна на нещата, им беше чужда тази амбиция да ме правят артист, певец или танцьор на всяка цена.

# 492
Боят не е на дневен ред, изключая някое и друго плясване по свит крак или ръка. Само веднъж дъщеря ми е разказвала как едно момиче е отнесло доста шамари от треньорката и след като е тръгнало да прави сложна серия на земя и се е отказало по средата. Това е адски опасно и може да доведе дори до смърт.

Не мисля че дори и лекото плясване би трябвало да е приемливо. Все едно на мен не ми харесва какво казваш и ей така леко да те плясна през устата  Mr. Green
А втория пример няма да го коментирам, ако учителката не може да си сдържа нервите да ходи на психолог, а не да налага децата!

# 493
За шпагата - зависи от гъвкавостта, от загряването и от други неща. При някои деца има и страх. По-назад пишеше треньорка, тя може по-добре да го каже. Но с лекота и удоволствие друг път ще стане.

не друг път, а всеки път и то с лекота и с удоволствие! При това дребната толкова се кефи и е горда, че го е правила като ни идват на гости дори без да е разгряла. При това нямат никакви амбиции за супер спортистки, кариера и т.н. Отличнички са и спорта им е за удоволствие.

# 494

никой не се и опитва да те убеди в подобна абсурдност.

Абсолютно.

Повечето не одобряваме насилието над когото и да било. Въпросът е какво на едни се струва насилие. За много хора един прост спортен режим се струва насилие. Това е. Много е просто.   Но наистина на хора, които никога не са се занимавали със спорт нещата не им изглеждат добре.
Естествено, че треньорите ще са строги и ще скърцат със зъби.

А що се отнася до масажиста на Бианка и настоящият и мъж, Нешка каза, че подозира, че и той още таи мъст, защото тогава Нешка се е противопоставила на цялата история.
Та не бих се учудила това да е основат на всичко, а не режимът и трудностите в кариерата на Панова.

Общи условия

Активация на акаунт