Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 47 149
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 930
ЗДРАВЕЙТЕ,АЗ СЪМ МЛАДА МАМА НА 43 ДЕНА СМЕ,ИЗЦЯЛО СМЕ НА КЪРМА , ВОДА НЕ И ДАВАМ,ПРАВИЛНО ЛИ Е,С СВЕКИТО ,ИМАМЕ СПОР ПО,ТОЗИ ВЪПРОС,ДАЛИ ТРЯБВА ,ДА СЕ ДАВА ,ВОДА ПЪРВИТЕ МЕСЕЦИ,ВИЕ ДАВАТЕ ЛИ,??

Ако кърмиш достатъчно често, може и без вода, според мен - предложи на бебето, ако откаже не го насилвай. Но си имай винаги под ръка едно шишенце, може и да поиска по някое време.
напълно съм съгласна - винаги да ПРЕДЛАГАШ между кърменията, а след кърмене, ако имаш възможност - давай по една-две лъжички вода да изплакне устата от кърмата.
и аз да споделя, моята дъщеря също е кърмена дълго, до 2г и 3м, изключително кърмена до 6тия месец, вода не е пила освен първите дни при жълтеница и пропи чак в 8мия месец.
но съм предлагала винаги, тя че е отказвала дотогава, така е.
и ако е на кърма и не иска, няма от какво да се притесняваш, кърмата е напълно достатъчна.

# 931
никога не съм и предлагала,вода,аз я родих в Лондон,и тук казват до 6 месец,не им дават вода,не че я гледам по някакви правила,но страх ме е да не се отбие,кърмя я на поискване,коликите почнаха на 2 седмица,пробвах с инфакол,но не помага ,два пъти и дадох панадол, и като че ли малко я успокои

# 932
  • Varna
Lefax  действа. но при всяко бебче е различно.

# 933
  • София
За коликите на кърмачето голямо значение има с какво се храни майката.

# 934
Още щом родих изчетох всички възможни теми за кърменето и коликите и сведох списъка с позволените храни до месо, ориз , картофи и тук там някой зеленчук. Тогава педиатърката ми (която се смята за най-добрата в Бургас , съгражданките ми ще потвърдят - Маргарита Димитрова) , каза че това е абсолютно грешно. Трябвало да се яде от всичко с мярка. Единствените неща които ме посъветва да огранича са - фъстъци , калмари, стриди  и прясно мляко , и ако ще ям шоколад - по-добре да е бял. И то не заради колики , а просто защото са силни алергени.Каза задължително по едно яйце на ден и млечни продукти (без прясно мляко).
От тогава забрана за храна не съм си слагала и дребен колики не е имал!
Мисля че още не е доказано съвсем от какво точно се причиняват коликите.

# 935
Здравейте момичета, искам на бързо да споделя това което в момента ме тормози, изчетах доста материал по темата , вече не знам какво да мисля, след точно една седмица съм на консултация и ще питам доктора! Че да кажа за какво става въпрос в градината на малкият върлува скарлатина в началото на пролетта месец април бяха само 2 деца сега се заразиха доста изведнъж нарастна броя.Тази вечер научих, че още дечица са се заразили с шарката (включително и неговата приятелка дето бяха всеки ден заедно за последно на Цветница се видяха) . Карала съм само рубиола като дете , така че има голям шанс да се заразя, четох че последиците  са страшни ! Има ли някой със същият проблем и какво бихте ме посъветвали вече едвам се сдържам да не вдигна телефона на доктора и да го питам, добре е малкият да го изкара сега ма за бебето не е нали?

# 936
Здравейте момичета, искам на бързо да споделя това което в момента ме тормози, изчетах доста материал по темата , вече не знам какво да мисля, след точно една седмица съм на консултация и ще питам доктора! Че да кажа за какво става въпрос в градината на малкият върлува скарлатина в началото на пролетта месец април бяха само 2 деца сега се заразиха доста изведнъж нарастна броя.Тази вечер научих, че още дечица са се заразили с шарката (включително и неговата приятелка дето бяха всеки ден заедно за последно на Цветница се видяха) . Карала съм само рубиола като дете , така че има голям шанс да се заразя, четох че последиците  са страшни ! Има ли някой със същият проблем и какво бихте ме посъветвали вече едвам се сдържам да не вдигна телефона на доктора и да го питам, добре е малкият да го изкара сега ма за бебето не е нали?
много гадно,
надявам се да не се заразите макар сина ти да е бил контактен.
бих те посъветвала да го спреш от градина докато не отмине карантината, не че тоя кок може да не бъде изтребен.
доколкото разбрах пишеш за скарлатина, това е болест, която повтаря.
така че не е добре детето ти да я кара след като може да го повтори...
по-добре подсили имунитета му - витамини, и твоя също - биозин си вземи витамини.
ако говориш и за шарка - варицела, ако не си я карала - опасно може да е за бебо ако се заразиш до 20г.с. после по-скоро опасностите са за теб.
и е добре да се пазиш около раждането, 20 преди и 5 дни след това.
за да ти е спокойно, напраши изследване за сина ти, теб, семейството, ако щеш за носителство на бета хемолитичния стрептокок а, който причинява скарлатината, педи ще ти обясни и ако е + по-скоро АБ курс да го изтребите.

в групата на дъщеря ми върлува скарлатина от 3 дни преди да родя, добре че я спрях около месец преди това.
сега се чудя кога пак да я пусна, че има неизлекувани още. и както и очаквам има деца дето сеят зараза без родителите да са ги водили за изследване и така всичко се върти в кръг.
аз не съм карала варицела и заради това я спрях докато съм бременна.
но в 8ми месец бременни са карали варицела, няма последствия за бебо.
докато бях в родилния дом, бяха изолирали и една родилка с варицела, бебето беше ок.
така че говори с АГ и дано ви подмине.

# 937
Момичета, помагайте- главата ме боли ужасно. През последният половин час направо не се трае. Нямам опит с никакви обезболяващи медикаменти, особено по време на бременност. Имам и запушен нос, вече пих една доза Осцилококцинум, но за това главоболие имате ли идеи какво мога да пия в момента? Мерси предварително  bouquet

# 938
Мечо Пух,аз съм пила парацетамол по време на бременността си за главоболие.

# 939
Позволява се Парацетамол.На мен лично не ми помагаше изобщо.Имах непоносимо главоболие от 2 до 5 месец и единствено ми помагаше Беналгин.Разбира се с разрешението на лекар.
Опитай с Парацетамол, масажирай скалпа и слепоочията.Възможно е и да се разболяваш.Температура имаш ли?

# 940
Мечо Пух, направи си голяма чаша билков чай (мента, мащерка, лайка). Глава често боли и поради дехидратация, като болката се усилва с течение на времето.

Помоли също така някой да ти направи масаж на раменете и врата. Това ще подобри кръвообращението. Ако използват мазИло за разтривки, съдържащо ментол и/или евкалипт - още по-добре. Така ще ти се поотпуши носът, а подобреният приток на кислород също ще ти даде допълнително облекчение.

# 941
Ще пращам половинката до аптеката за Парацетамол значи. Четох листовката и на Панадол Екстра, активната съставка пак е парацетамол, но има и кафеин Thinking

Ще си направя чай, макар, че много внимавам с обезводняването( по принцип не приемам много течности, и сега докато бременея следя и си напомням да поемам достатъчно течности, дори и да не съм жадна).
Масаж звучи добре. Температура нямам, само запушен нос и гадния главобол.

Благодаря ви  bouquet

# 942
И дано по-бързо те отпусне, Мечо Пух!

# 943
Заинатих се вчера и не пих парацетамол-а, реших да пробвам с масажа и чая първо + сън.  В момента съм по-добре, но то и вчера през деня беше така, чак вечерта ме заболя. Дано днес не се повтаря.

Още веднъж благодаря за съветите Hug

# 944
  • София
Знаеш ли,по аптеките има едни лепенки за чело-пишат,че са за температура и главоболие, миришат на камфор...в зверски кризи на главоболие съм си сгагала на челото такива, сякаш  отпускат...но разбира се попитай лекаря си първо...поне не се приема нищо през устата.

Общи условия

Активация на акаунт